PAJOPOWER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PAJOPOWER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.746.992

Publication

17/09/2014
ÿþ Mod end 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111M1J121211

Vo beha aan Bek Staat Staat

II



n eergelegcf/ontvangen op

08 SEP. MM Griffie

tII

ter griTie vcill (4k. Nederfandstalige

Ondernemingsnr : 561 /Ç 9q2chtbank van koophandei Brussel

Benaming

(voluit) PAJOPOWER cvba- so

(verkort):

Rechtsvorm: Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel: 1755 Gooik, Paddenbroekstraat,12

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING. Benoemingen

Blijkens akte, verleden voor notaris Hans VEREEKEN, te Halle op 3 september 2014, ter registratie, hebben :1 ,De heer MARECHAL Gino ,geboren te Halle op 22 januari 1980, wonend te Halle, Brusselsesteenweg,140.

2,De heer VRAN KEN Bart Karel, geboren te Maaseik op 4 juni 1979, wonend te Leuven, Ridderstraat,239. 3.De heer DE SCHRYVER Reindert Raf, geboren te Asse op 13 april 1976, wonend te Schepdaal, Schapenstraat,51

4. De heer MOENS Bruno Maurice, geboren te Aalst op 7 maart 1980, wonend te Schepdaal, Dreef,63. 5.0e heer DE PAUW Geert Maurits, geboren te Dendermonde op 12 september 1958, wonend te Beert,J.Demaeghtstraat,24. 6.Mevrouw DE TEMMERMAN Sigrid Marie, geboren te Halle op 12 oktober 1977, wonend te Bulzingen,Groenstraat,3,

7,0e heer SISSAU Noel Maurice, geboren te Veurne op 5 februari 1963 wonend te Sint Pieters Leeuw,J.Ameysstraat,49A. 8.De heer SWYNGEDOUW Patrick Roland, geboren te Elsene op 25 januari 1965 ,wonend te Halle, Ninoofsesteenweg,558. 9.De heer PATERNOT Dirk geboren te Halle op 24 januari 1980, wonend te De Haan,Koordestraat,19. 10.De heer VAN BAVEGEM Johnny Aimée, geboren te Halle op 6 oktober 1961, wonend te Gooik, Wijngaardstraat,24.

De coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk opgericht met als naam 'PAJOFOWER cvba- so'.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Gooik, Paddenbroekstraat,12

Het initiaal vast maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op ZESDUIZEND VIJFHONDERD EURO, vertegenwoordigd door zesentwintig aandelen, elk met een nominale waarde van tweehonderdvijftig euro. Het is volledig onderschreven;elk aandeel werd volstort ln speciën voor minstens één/vierde.

De comparanten hebben als volgt ingetekend en volstort:

1,De heer MOENS heeft ingetekend op tien aandelen;

2.De heer VRAN KEN heeft ingetekend op vijf aandelen;

3.De heren MARECHAL - DE SCHRYVER en mevrouw DE TEMMERMAN hebben elk ingetekend op twee. aandelen;

4.0e heren VANDERHAEGEN - DE PAUW  SISSAU- SWYNGEDOUW - FATERNOT en VAN BAVEGEM hebben elk ingetekend op één aandeel;

Elk aandeel is volstort tot belope van veertig procent en blijft te volstorten tot beloop van zestig procent (honderd vijftig euro per aandeel).De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening ten name van de vennootschap in oprichting bij de Argenta Bank.

Dit blijkt uit het attest, afgeleverd door voornoemde ban kin-'stellingop 29 augustus 2014.

De vennootschap heeft tot doel:

" Het verenigen van burgers in hun streven naar (een rechtvaardige overgang naar) een duurzame en klimaatneutrale samenleving, en het bewustmaken van burgers van deze uitdagingen.

" Het investeren in hernieuwbare energieproductie, het realiseren van energiebesparing of het leveren van energiediensten en hiervoor de nodige financiële middelen aantrekken.

" De gerealiseerde winst na een billijke vergoeding van het kapitaal te besteden aan lokale duurzame projecten. Hieronder verstaan we projecten die sociale, ecologische en economische doelstellingen op een evenwichtige manier nastreven.

" Bij haar werking zoveel mogelijk mensen te betrekken, met bijzondere aandacht voor mensen die te maken hebben met energiearmoede en mensen met een bescheiden inkomen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor zover nodig en mogelijk staat de vennootschap bij de realisatie van projecten open voor dialoog en overleg met alle stakeholders.

Het sociaal oogmerk dat door de vennootschap wordt nagestreefd is het realiseren van een rechtvaardige overgang naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving.

. Om die doelen te bereiken, kan de vennootschap samenwerken met organisaties, bedrijven en instellingen. De principes uit het Charter van Rescoop.eu zijn hierbij onze leidraad. De vennootschap mag bovendien alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbrengen of inschrijvingen in aile ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

Zij mag leningen toestaan aan en waarborgen stellen voor derden.

Deze opsomming van handelingen is niet beperkend.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen, ondernemingen of verenigingen.

De vennootschap richt zich geenszins op de verrijking van haar vennoten, en heeft niet tot voornaamste oogmerk het (onrechtstreeks) verlenen van vermogensvoordeel aan de vennoten, zoals bepaald in art.661 van het wetboek van vennootschappen.

Artikel 4- De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is veranderlijk en onbeperkt.

Het vaste gedeelte bedraagt zesduizend vijfhonderd euro (E 6.600) en is vertegenwoordigd door zesentwintig aandelen, elk met een nominale waarde van tweehonderd vijftig euro (260,00 E).Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door aandelen op naam; elk aandeel heeft een nominale waarde van tweehonderd vijftig euro (E 250,00),

De aandelen die het variabel kapitaal vertegenwoordigen, moeten steeds volstort zijn.

Artikel 7. Overdracht van aandelenne aandelen kunnen enkel tussen vennoten overgedragen worden mits voorafgaandelijke en schriftelijke goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Artikel 9. Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng.

Artikel 18. De Algemene Vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komen minstens één maal per jaar bijeen, tijdens het eerste semester van het kalenderjaar op de tweede woensdag van de maand mei te achttien uur.Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering van rechtswege verschoven naar de eerstvolgende werkdag, zelfde uur.

Artikel 19. Bijeenroeping

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering kan elektronisch gebeuren. Wie erom verzoekt, kan de uitnodiging ook per brief krijgen. De uitnodiging gebeurt minstens drie weken voor de Algemene Vergadering.

Artikel 20. Stemrecht.Alle vennoten hebben in de Algemene Vergadering gelijk stemrecht in alle aangelegenheden.Elke vennoot heeft ongeacht zijn aandelen één stem. Elke vennoot mag slechts één andere vennoot vertegenwoordigen mits schriftelijke of gemailde volmacht.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Een wijziging aan de statuten wordt goedgekeurd door een 3/4 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, tenzij de voorgestelde statutenwijziging voortvloeit uit een wetswijziging. ln dat geval volstaat een gewone meerderheid van de stemmen.ln bepaalde gevallen geldt een vier vijfden meerderheid of unanimiteit.

Wanneer de Algemene Vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in het doel en het sociaal oogmerk van de vennootschap of over de wijziging van het vaste kapitaal, de ontbinding of omzetting in een andere vorm, moeten de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bileengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Wanneer de Algemene Vergadering zich dient uit te spreken over andere,dan voormelde wijzigingen in de statuten , dan kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen ongeacht het vertegenwoordigd kapitaal. Raad van Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden en maximum zes leden verkozen onder de vennoten door de Algemene Vergadering.

De duur van het mandaat van een bestuurder is drie jaar. Het mandaat eindigt op een jaarlijkse Algemene Vergadering die de jaarrekening gcedkeurt van het voorgaande boekjaar. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd. Ais een bestuurder een opdracht vervult met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een vergoeding worden toegekend. Deze vergoeding mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van beheer en beschikking uit te voeren ter verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de Algemene Vergadering bevoegd is.

Afgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Voor-behaude,J4 aan het Belgisch Staatsblad



Dagelijks Bestuur

De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden met betrekking tot het dagelijks bestuur geheel of gedeeltelijk

overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden. Zo mag hij onder meer het dagelijks bestuur van de

vennootschap toevertrouwen aan een of meerdere gedelegeerde bestuurders of een zaakvoerder.

Voor alle akten en handelingen die het dagelijks bestuur overschrijden, al dan niet voor een rechtbank, zal

de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door minstens twee bestuurders of door de zaakvoerder en één

bestuurder, die over een beslissing of volmacht van de Raad van Bestuur moeten beschikken.

Artikel 34. Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

Op voorstel van de Raad van Bestuur dient de Algemene Vergadering zich uit te spreken over de

bestemming van het saldo van de nettowinst:

1.minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is

aan aan één tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal;

2.minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van een beschikbare reserve, opgericht teneinde

het sociaal oogmerk van de vennootschap te ondersteunen;

3.het overblijvende saldo kan worden uitbetaald ais een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen.

Het toegekende percentage op de aandelen kan maximum datgene zijn dat is vastgesteld in de voorwaarden tot

erkenning als coöperatie voor de Nationale Raad voor de Coöperatie.

Artikel 38. Ristorno.De eventuele toe te kennen ristorno mag aan de vennoten alleen worden uitgekeerd

naar rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

Artikel 39, Ontbinding

Behoudens gerechtelijke ontbinding zal de vennootschap slechts ontbonden worden bij beslissing der

algemene vergadering, overeenkomstig de regelen bepaald voor statutenwijziging

De artikelen 181 en volgende van het wetboek van vennootschappen zijn van toepassing.

Bij ontbinding van de vennootschap wordt de liquidatie door de bestuurders in functie verricht,tenzil de

algemene vergadering beslist de liquidatie toe te vertrouwen aan één of meer vereffenaars,waarvan ze de

machten en,in voorkomend geval,de vergoedingen,vaststelt.

De vereffenaars hebben,tenzil de algemene vergadering hun bevoegdheid beperkt,de meest uitgebreide

bevoegdheden,overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Artikel 40, Vereffening

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden

aangewend voor de uitbetaling aan de vennoten van hun scheidingsaandeel en rekening houdend met de

graad van volstorting der aandelen..

Voor alle vennoten wordt dit scheidingsaandeel bepaald op ¬ 250,00 (de nominale instapwaarde van zijn

aandeel) tenzij de boekhoudkundige waarde van het aandeel zoals blijkt uit de jaarrekening van het boekjaar

voorafgaand aan het jaar waarin het lidmaatschap een einde neemt, lager zou liggen dan ¬ 250,00.

De precieze waarde wordt bepaald en verantwoord door de Raad van Bestuur.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel

ander recht laten gelden.

Het overblijvende liquidatiesaldo krijgt een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal

oogmerk van de vennootschap.

In geval het vermogen van de vennootschap ontoereikend is om de vennoten uit te betalen, geschiedt de

betaling pondspondsgewijze..

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste maatschappelijk jaar begint op 1 oktober 2014 en zal eindigen op 31 december'2015.

De eerste gewone algemene vergadering zal plaats hebben in tweeduizend zestien.

Benoemingen. Met eenparigheid van stemmen worden volgende beslissingen genomen:

Het eerste aantal bestuurders is vastgesteld op zes

Wordt benoemd tot bestuurder voor drie jaar:

Mevrouw Sigrid De TEMMERMAN en de heren Bart VRANKEN, Bruno MOENS, Geert DE PAUW en Noel

SISSAU en DE SCHRYVER Reindert allen voornoemd; het mandaat is niet bezoldigd.

De bestuurders handelen

Conform artikel 32 der statuten zal de vennootschap, voor alle akten en handelingen die het dagelijks

bestuur overschrijden, geldig vertegenwoordigd zijn door minstens twee bestuurders of door de zaakvoerder en

één bestuurder, die over een beslissing of volmacht van de Raad van Bestuur moeten beschikken.

Er wordt geen commissaris aangesteld.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Neergelegd :eensluidende uitgifte









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hans Vereeken,

Notaris



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAJOPOWER

Adresse
PADDENBROEKSTRAAT 12 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande