PANITRANS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PANITRANS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 632.445.047

Publication

17/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

15-06-2015

Griffie

*15310035*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0632445047

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Panitrans

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting

Naamloze vennootschap

(verkort) :

Webbekomstraat 1014 3290 Diest

Onderwerp akte :

Er blijkt uit een akte verleden op elf juni tweeduizend vijftien, voor Meester Alexis LEMMERLING,

Notaris te Brussel,

dat :

1. de naamloze vennootschap  Le Bon Grain Group , met maatschappelijke zetel te Industrieterrein 1/4, I.Z. Webbekom 1014, 3290 Diest,

2. de naamloze vennootschap  Distriplat , met maatschappelijke zetel te Broekooi 230, 1730 Asse, volgende vennootschap hebben opgericht:

Rechtsvorm - naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de naam  Panitrans . Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te Industrieterrein 1/4, I.Z. Webbekom 1014, 3290 Diest.

Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, rechtstreeks en onrechtstreeks, zowel in eigen naam en voor eigen rekening als in naam en voor rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden, als vertegenwoordiger, tussenpersoon, vervoerscommissionair, vervoersmakelaar en commissionair-expediteur,:

" het vervoer, zowel nationaal als internationaal, per spoor, te water, langs de weg en de lucht;

" de op- en overslag, alsmede het stockbeheer van goederen;

" het verhuren, evenals de aan- en verkoop van alle roerende en onroerende goederen, en meer in het bijzonder van vrachtwagens (met of zonder chauffeur), kraanwagens, heftrucks en alle andere mogelijke voertuigen, geschikt voor het goederenvervoer over de weg;

" het verzekeren van distributiediensten of nog het ophalen, groeperen, verpakken, verzenden en conditioneren van goederen.

De vennootschap mag, in het algemeen, alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar maatschappelijke doel, of die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen, zelfs zonder rechtstreeks of onrechtstreeks verband met de voormelde activiteiten, aanschaffen, in huur geven of nemen, oprichten, vervreemden of ruilen. Zij mag alle contracten van onderaanneming afsluiten en alle intellectuele rechten en rechten van industriële of commerciële eigendom uitbaten.

Zij kan optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

Zij mag leningen toestaan, onder iedere vorm en voor om het even welke duur. Zij kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van elf juni tweeduizend vijftien.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR).

Het is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de naamloze vennootschap  Le Bon Grain Group , ten belope van negenhonderd negenennegentig (999) aandelen;

- door de naamloze vennootschap  Distriplat, ten belope van één (1) aandeel.

totaal: duizend (1.000) aandelen.

Het kapitaal werd volledig volgestort.

BANKATTEST.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE66 7350 3993 0743 bij de KBC Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 11 juni 2015 afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven. OPRICHTERSAANSPRAKELIJKHEID.

De naamloze vennootschap  Le Bon Grain Group verklaart hierbij de volledige oprichtersaansprakelijkheid te zijnen laste te nemen, dit overeenkomstig artikel 450, 2° van het Wetboek van vennootschappen.

De naamloze vennootschap  Distriplat is bijgevolg enkel te beschouwen als eenvoudige inschrijver.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste het wettelijk vereiste minimum aantal leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders. Hun mandaat kan te allen tijde worden herroepen. De algemene vergadering van aandeelhouders beslist over hun eventuele bezoldiging.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt aangesteld, benoemt deze een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon, in overeenstemming met de wettelijke voorschriften ter zake.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter.

Bijeenkomsten - beraadslaging en besluitvorming - notulen

De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter. Zij kan ook geschieden door twee bestuurders gezamenlijk. Het bijeenroepingsbericht dient steeds de dagorde, het tijdstip en de plaats van de vergadering te vermelden. Het wordt ten minste vijf dagen voor de vergadering verstuurd naar alle leden van de raad van bestuur, behoudens in geval van dringende noodzaak. Wie deelneemt aan de vergadering of zich er laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd.

Bij ontstentenis van voorzitter of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap van de vergadering waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet vervuld is, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien ten minste twee bestuurders tegenwoordig zijn.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met absolute meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend, tenzij de raad uit slechts twee leden bestaat.

Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn.

De raad van bestuur kan ook geldig beraadslagen wanneer een deel van de bestuurders of zelfs alle bestuurders niet fysisch aanwezig zijn, doch aan de vergadering deelnemen met behulp van telecommunicatiemiddelen, zoals een telefoon- of videoconferentie, op voorwaarde dat alle deelnemers aan de vergadering rechtstreeks kunnen communiceren met alle andere deelnemers. De bestuurders die op deze wijze deelnemen aan een vergadering van de raad van bestuur worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

geacht aanwezig te zijn.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de

vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij

eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in notulen die ondertekend worden

minstens door de meerderheid van de aanwezige leden. Deze notulen worden in een bijzonder

register geschreven of ingelast.

Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten

die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van de handelingen die

door de wet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende

comités en een auditcomité oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Directiecomité

Niet van toepassing.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur en, desgevallend, het directiecomité mogen het dagelijks bestuur en de

vertegenwoordiging wat dit bestuur aangaat aan één of meer personen opdragen. Indien een

persoon aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd tevens bestuurder van de vennootschap

is, zal deze de titel van gedelegeerd bestuurder dragen.

Lasthebbers

De raad van bestuur, het directiecomité en de gedelegeerden tot het dagelijks bestuur mogen,

binnen de grenzen van hun respectievelijke bevoegdheden, bijzondere volmachten verlenen aan één

of meer personen van hun keuze.

Vertegenwoordiging van de vennootschap

De vennootschap wordt jegens derden geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder,

alleen optreden of door twee bestuurders gezamenlijk optredend. Binnen het kader van het dagelijks

bestuur, wordt zij geldig vertegenwoordigd door iedere gedelegeerde tot dit bestuur, alleen

optredend, ongeacht of deze bestuurder is.

De vennootschap kan bovendien, binnen het kader van hun mandaat, vertegenwoordigd worden

door bijzondere lasthebbers.

Controle

Elke aandeelhouder heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris,

zolang de vennootschap geen commissaris benoemd heeft.

Datum

De gewone algemene vergadering zal ieder jaar gehouden worden op de eerste woensdag van juni

om 14 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, vindt de gewone algemene vergadering plaats

op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere

plaats vermeld in het oproepingsbericht.

Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering doen vertegenwoordigen door een

volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten moeten schriftelijk gegeven worden en

worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem

aangeduide plaats worden neergelegd vijf volle dagen voor de algemene vergadering.

Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen dienen de aandeelhouders of hun vertegenwoordigers

de aanwezigheidslijst te ondertekenen.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Resultaatverwerking

Het resultaat van het boekjaar wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor

de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke

reserve één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het

saldo van het te verwerken resultaat.

Interimdividend

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te

keren, mits naleving van de voorwaarden van de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vereffening

Wanneer de vennootschap in vereffening is worden desgevallend één of meer vereffenaars

benoemd door de algemene vergadering, die hun bevoegdheden en hun eventuele bezoldiging

regelt. Zolang er geen vereffenaars benoemd zijn, worden de bestuurders die in functie waren op het

ogenblik van de invereffeningstelling als vereffenaars beschouwd.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders

beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het

evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te

doen.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Werden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zevenster Investment Management, met maatschappelijke zetel te De Zevenster 46, 2970 Schilde, vast vertegenwoordigd door de heer Everardus Marc Veen, met woonplaats te De Zevenster 46, 2970 Schilde;

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Dirk De Roover, met maatschappelijke zetel te Nachtegaalstraat 62, 2550 Kontich, vast vertegenwoordigd door de heer Dirk De Roover, met woonplaats te Nachtegaalstraat 62, 2550 Kontich;

3. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MIPA, met maatschappelijke zetel te Gemeenteplein 9, 2550 Kontich, vast vertegenwoordigd door de heer Michel Nierinck, met woonplaats te Gemeenteplein 9, 2550 Kontich.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar 2020.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van elf juni tweeduizend vijftien en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN.

Bijzondere volmacht werd verleend aan de advocaten en de medewerkers van het advocatenkantoor Lydian, te Havenlaan 86c, bus 113, 1000 Brussel, allen individueel bevoegd, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregis­ter en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte).

Twee volmachten blijven aan de akte gehecht.

Dit uittreksel werd afgeleverd vóór registratie bij toepassing van artikel 173,1° bis van het Wetboek

der Registratierechten.

Alexis LEMMERLING

Notaris

22/02/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
18/10/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
PANITRANS

Adresse
WEBBEKOMSTRAAT 1014 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : Webbekom
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande