PAROCHIECENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIECENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.986.244

Publication

10/04/2012
ÿþ1

M0D 2.2

r

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffre der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de

D EI/ NRT29i2

\ti7 o, " behoud aan ht 0elgis{ Staatsb *iao~ioss*



Ondernerningsnr : 0419.986.244

Benaming

ivoluit) : PAROCHIECENTRUM

(versart) -

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Ransbergstraat 24, 3350 Linter

Onderwerp akte : Volledige statuen met ontslagen en benoemingen

Hoofdstuk I. Naam, zetel, doel en duur van de vereniginging.

Art.1. De vereniging draagt de naam "Parochiecentrum".

Art.2. De maatschappelijke zetel wordt gevestigd in de Kasteelstraat 3 te 3350 Linter en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art.3, De vereniging heeft tot doel het bevorderen van het verenigingsleven in ai zijn aspecten, voor zover

dit niet in strijd is met de christelijke principes. De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te ver-

wezenlijken. Zij mag deelnemen in en samen werken met aile ondernemingen die voor haar doelstel-

ling nuttig kunnen kunnen zijn.

Art.4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk Il. Leden, opneming, ontslag, verplichtingen.

Art.5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art.6. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel een adviserende stem en geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art.7. Als lid kan ieder natuurlijk persoon tot de vereniging toetreden die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. De algemene vergadering alleen heeft het recht nieuwe leden an te nemen. Zij is in geen geval verplicht haar beslissing te rechtvaardigen. Om aangenomen te worden moet het voorgestelde lid de gewone meerderheid van de aanwezige stemmen behalen.

Art.8. Het lidgeld wordt door de algemene vergadering bvastgelegd maar mag niet hoger zijn dan 100 euro per jaar.

Art.9. Een effectief lid kan uitgesloten worden bij 2/3 meerderheid van de algemene vergadering. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over zijn uitsluiting zal beslissen. Om geldig te zijn moet de stemming tot uitsluiting vermeld worden op de dagorde. De beslissing moet binnen de acht dagen aan het betrokken lid betekend worden. Art.10. Het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd heeft niet het minste recht op het maatschappelijk vermogen van de vereniging en kan de teruggave van de gestorte bijdragen niet eisen. Art.11, De bevoegdheden, rechten en plichten van de leden is zonder voorbehoud van toepassing zoals bepaald in art.10 van de vzw-wetgeving.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering.

Art.12. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Ieder effectief lid heeft recht op één stem. Deze mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een mandataris, die zelf lid is van de vereniging. Een mandataris kan slechts één effectief lid van de vereniging vertegenwoordigen. De raad van bestuur onderzoekt de geldigheid van de verleende volmacht,

Art.13, De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd om

1. de statuten te wijzigen

2. de bestuurders te benoemen en af te zetten

3. de jaarlijkse rekeningen en begrotingen goed te keuren

4. kwijting aan de bestuurders en de commissarisse te verlenen

5, de vereniging vrijwillig te ontbinden

6. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

On da laatste blz. van Lurk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzii van de persofo)n(en)

'drom ne, 52Clw cinc:1 cic .r m br, Naar án h. ndtekenina,

MOD 22

r , }

7. de commissarissen te benoemen en te ontslaan, en de bepaling van hun bezoldiging indien er een vergoeding wordt toegekend

8. leden van de vereniging uit te sluiten

9. alle gevallen waarin de statuten zuls vereisen

Art.14. Er moet tenminste elk jaar een algemene vergadering gehouden worden. Al de effectieve leden moeten ertoe acht dagen op voorhand uitgenodigd worden. Een buitengewone vergadering kan gehouden worden na beslissing van de raad van bestuur of wanneer één vijfde van de effectieve leden zulks aanvraagt.

Art.15. De bijeenroepingen van de algemene vergadering worden door de raad van bestuur schriftelijk gedaan. De agenda moet bij de oproepingsbrief gevoegd zijn. Elk voorstel dat ondertekend is door één twintigste van het op de baste lijst voorkomend aantal effectieve leden, moet op de dagorde worden gebracht.

Art.16. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter, vervanger of zijn mandataris. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer minsten 213 van de effectieve leden op de vergadering aanwezig zijn of vertegenwoordigd. Een wijziging kan alleen aangenomen met een 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel, de doeleinden of de vrijwillige ontbinding waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met de meerderheden bedoeld hierboven ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergaering mag niet binnen de vijf dagen volgend op de eerste worden gehouden.

Art.17. De beslissingen van de algemene vergadering worden in een speciaal register ingeschreven, onder vorm van een proces-verbaal en ondertekend door tenminste twee aanwezige stemgerechtigden. De uittreksels en het speciaal register dat de beslissingen van de algemene vergadering bevat, alsook de notulen van de raad van bestuur en alle boekhoudi-kundige stukken, kunnen door ieder effectief lid ingekeke worden mits het maken van een afspraak met de secretaris of zijn mandataris.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur,

Art.18. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, bestaande uit ten minste 3 leden, benoemd en afzetbaar door de algemene vergadering. Om tot bestuurder van de raad van bestuur verkozen te worden moet men effectief lid zijn van de vereniging. De duur van het mandaat der bestuurders is vastgesteld op zes jaar, Zo in de loop van de duurtijd van een mandaat de uitoefening hiervan openvalt, voleindt een bestuurder die benoemd wordt om in de openstaande plaats te voorzien, het mandaat van zijn voorganger, De uittredendebestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

Art.19. De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.20. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of de secretaris. De voorzitter moet de raad samenroepen wanneer hij daartoe verzocht wordt door minstens drie raadsleden. Bij afwezigheid vande voorzitter, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste der aanwezigen.

Art,21. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle be-bealuiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen belist de stem van de voorzitter of zijn mandataris. De geheime stemming is vereist indien de stemming gaat over personen of persoonlijke aangelegenheden.

Arft.22. Aile beraadslagingen en elk proces-verbaal dient getekend te worden door de voorzitter en de secretaris of één van hen samen met een bestuurder of hun mandatarissen.

Art,23. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitenrechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en belist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen zonder uitzondering van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende en onroerdende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het ophéffen van hypotheken. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergaderingverleent. Zij kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een derde voor een duidelijk omschreven opdracht. Hij kan.éé of meer bestuurders aanstellen, belast met de geldige handtekening tegenover de banken en andere financiële instellingen.

Art.24. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun mandaat. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht. Hun mandaat wordt uitgeoefend ten kosteloze titel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

ti

R7 MOD 2.2

L.1.1 : F3 - Vervoiü

Hoofdstuk V. Rekeningen en begrotingen.

Art.25. Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Op het eind van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekening van het verlopen jaar afgesloten en de begroting van het komend jaar opgemaakt. Zij worden ten laatste op de jaarlijkse algemene vergadering voorgelegd.

Hoofdstuk VI, Ontbinding.

In geval van een vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal het activa na aftrek van het passiva ten goede

komen aan een gelijkaardige vereniging. Zij vereist een 4/5 meerderheid,

In de algemene vergadering van 7 februari 2012 werden volgende ontslagnemeningen aanvaard ;

- mevr.Bellis Bertha, Getestraat 38, 3350 Linter

-mevr,Sacreas Simone, Heidestraat 80, 3350 Linter

-dhr.Tweepenninckx Joseph, Herestraat 89, 3300 Tienen

-dhr.Wuestenberg Eduard, Getestraat 38, 3350 Linter

-mevr.Wuestenberg Germaine, Grote Steenweg 104, 3350 Linier

de volgende nieuwe besturders werden opgenomen

-dhr Sprimont Hugo, Getestraat 10, 3350 Linter

-dhr Aiiard Guido, Heidestraat 109, 3350 Linter

-juff.Peters Sara, Getestraat 52, 3350 Linter

-mevr.Morren Marilène, Getestraat 41, 3350 Linter

-mevr.Wuestenberg Linda, Getestraat 52, 3350 Linter

De raad van bestuur heeft onder zijn bestuurders de volgende functies voorzitter : dhr Couvreur René, Grote Steenweg 118, 3350 Linier ondervoorzitter: dhr Laporte Georges, Grote Steenweg 95, 3350 Linter

e

'ó Opgemaakt te Linter op 18 februario 2012 in 5 exemplaren,

b Couvreur René Laporte Georges

voorzitter ondervoorzitter

N

rl

N

r-I

~r

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) _zesar se , crerera encarna ar oraanisme ten a^ reien van derden te verreaen ,coraiaen

Versa . Naam en handtekenina

05/06/2015
ÿþ4 MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0419.986.244 Benaming

(voluit) : Parochiecentrum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kasteelstraat 3 te 3350 Linter

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen

Bij belissing van de algemene vergadering van 10 maart 2015 worden volgende bestuurders ontslagen

De heer DEGRAEF Gustaaf, gepensioneerd, Heidestraat 66 te 3350 Linter

Mevrouw MORREN Marilène, arbeidster, Getestraat 41 te 3350 Linter

Worden als nieuwe bestuurders benoemd

De heer SCHEPERS Guy, gepensioneerd, Kasteelstraat 28 te 3350 Linter

De heer BUELENS Marcel, gepensioneerd, Getestraat 44 te 3350 Linter.

Gedaan te Linter, 28 april 2015,

Voorzitter Ondervoorzitter

René Couvreur Georges Laporte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

NEERGELEGD TRP EE_r'D

2 7 t.1 2Oki

Griffie Rechtbank van Koophandel

P; n.

Coordonnées
PAROCHIECENTRUM

Adresse
KASTEELSTRAAT 3 3350 LINTER

Code postal : 3350
Localité : LINTER
Commune : LINTER
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande