PLEEGZORG VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : PLEEGZORG VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.589.656

Publication

10/06/2014
ÿþ" Moa 2,2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



r+4sergetsel te grittie dtse

Flec¬ ;tbanlc van Kr2°îer42014

te I.etiverº%, de

DE Gffrr~R.

1111111

19 1 571,

bet aa Be Sta.

Ondememingsnr : 0535.589.656

Benaming

(voluit) : Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 42 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Volmachten aan directie

De Raad van Bestuur van 23 april 2014 nam het volgende besluit:

ln uitvoering van artikel 15 van de statuten draagt de Raad van Bestuur volgende bevoegdheden over aan de leden van het directieteam: Johan leven, Frank Van Holen en Dirk Verdonck. Zij staan in voor het dagelijks bestuur van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. Dit geldt voor de verantwoordelijkheden in de dagelijkse interne werking en voor de externe vertegenwoordiging van PVBB.

De overdracht aan deze personen is onbeperkt in tijd en tot herroeping. Zij gebeurt aan het team als geheel maar ook aan de drie leden individueel.

Het dagelijks bestuur impliceert aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens de noodzakelijkheid van urgentie geen optreden van de RvB vereisen of wenselijk maken.

De aanwerving en ontslag van personeel, met uitzondering van directie en leidinggevend personeel, gebeurt door de leden van het directieteam, weliswaar steeds met twee gezamenlijk.

Voor een vlot verloop van het betalingsverkeer beschikt 'rader directielid afzonderlijk over een digitale handtekeningsbevoegdheid.

Het openen van een bankrekening, aangaan van beperkte leningen en beleggingen (tot 30.000E), lidmaatschappen, huurcontracten, ICT-contracten, verzekeringspolissen vereisen steeds de gezamenlijke handtekening van twee leden van het directieteam. Investeringen , aankoopcontracten of overeenkomsten met een waarde boven de 30.000E vereisen een voorafgaande goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Sylvia Logist, Voorzitter

Monica Minner, Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

20/06/2013
ÿþ MOD 2.2

,t- in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i

i

0~

Neergela 'i er grrtfte oer Rechtbank van Koophar,' te Leuven, de

~~~~ 1 ? JUNI 2013

GrimeCR~Fzr ~r^,

Ondememingsnr : S.8.3 6S5

Benaming

(voluit) : Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 42, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Oprichting Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. Benoeming van de leden en plaatsvervangende leden in de Raad van Bestuur

In de oprichtingsvergadering, gehouden te Leuven op 27 maart 2013, keurden de volgende stichtende leden, de statuten van de Vereniging zonder Winstoogmerk, Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel goed:

Beimaert Wilfried, Bruers Oda, Cockx Piet, Deleenheer Maria, Janssens Steven, Logist Johan, Logist Sylvia, Merckx Rudi, Mertens Gustaaf, Métens Guy, Minner Monica, Ruebens Bruno, Sterck Geert, Van Dessel Rita, Vanden Abeele Maria Magdalena, Vanderick Pieter en Wijnant Alex.

Statuten

Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel

De verenigingen, hieronder vermeld en in deze statuten benoemd als partnerverenigingen, besloten tot de oprichting van één dienst voor alle pleegzorgsituaties in Vlaams-Brabant en Brussel:

Centrum Pleegzorg Kessel-Lo (CPK), vzw

Jeugdzorg in gezin, vzw

Kiezen voor Kinderen, vzw

Kinderdienst, vzw

Oikonde Leuven, vzw

Open Gezin-DVP, vzw

Open Thuis Jeugdzorg, vzw

Open Thuis Pleegzorg en Begeleid Wonen, vzw

Opvang, vzw

Onderweg, vzw

Kerkstraat 42, 3010 Kessel-Lo

Schuttersvest 45, 2800 Mechelen

Firmin Lecharlierlaan 147, 1090 Jette

Kogelstraat 24, 1000 Brussel

Tiensevest 17, 3010 Kessel-Lo

Karmelietenstraat 12-14, 9500 Geraardsbergen

Wipstraat 2A, 3010 Kessel-Lo

Wipstraat 2A, 3010 Kessel-Lo

Blaisantvest 105, 9000 Gent

Eénmeilaan 10, 3010 Kessel-Lo

Titel l: Naam-zetel-doel-duur

Art. 1: Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam 'Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel'.

Art. 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Kerkstraat 42 te 3010 Kessel-Lo, gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats bij beslissing van de Algemene: Vergadering.

Art. 3: Doel

De vereniging biedt vanuit een pluralistische ingesteldheid minstens ondersteunende pleegzorg, perspectiefzoekende pleegzorg, perspectiefbiedende pleegzorg en behandelingspleegzorg aan zoals omschreven in het Decreet Pleegzorg, d.d. B.S. 29/06/2012.

De vereniging wil activiteiten en vormen van dienst- en hulpverlening voor minderjarigen en meerderjarigen die bij bovengenoemde doelstellingen aansluiten, mogelijk maken, ondersteunen en realiseren. Om deze; doelen te Raten slagen zet de vereniging samenwerkingsinitiatieven op met andere partners of organisaties. Om de doelen te bereiken kan de vereniging bijkomende erkenningen en vergunningen aanvragen.

Op de laatste blz. van Luit< B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moe 2.2

Art. 4: Werking

De vereniging realiseert de doelstellingen zoals in art. 3 genoemd over het grondgebied van Vlaams-Brabant en Brussel.

Om haar doel te verwezenlijken mag de vereniging alle nodige handelingen stellen, waaronder het onderhandelen en afsluiten van overeenkomsten en het ontvangen van schenkingen en legaten. Zij kan alle handelsdaden stellen voor zover de opbrengst ten goede komt aan het maatschappelijk doel, omschreven in art. 3.

Art. 5: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel Il: Leden

Art. 6: Effectieve en toegetreden leden

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan 4 bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Toegetreden leden kunnen zijn: personeelsleden, gebruikers, cliënten of andere geïnteresseerden. Personeelsleden van Pleegzorg Vlaams Brabant en Brussel kunnen geen effectief lid worden van de vereniging.

Art. 7: Andere bepalingen

§ 1, Geen enkel lid kan aanspraak maken op de activa van de vereniging enkel op grond van zijn of haar

hoedanigheid van lid.

§ 2. Effectieve leden en toegetreden leden van de vereniging worden niet bezoldigd.

§ 3, Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag wordt per aangetekend schrijven of brief

tegen ontvangstbewijs aan de voorzitter ter kennis gebracht.

§ 4. De uitsluiting van een lid gebeurt volgens de wettelijke bepalingen. De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven meegedeeld.

§ 5. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, kan geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit. Het lid in ontslag is ertoe gehouden zijn verplichtingen ten aanzien van de vereniging na te komen.

Titel III: Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. De samenstelling van de Algemene Vergadering verzekert het maatschappelijk, lokaal en regionaal draagvlak van de organisatie,

Art. 8: Samenstelling en bevoegdheden

§ 1. Samenstelling

Bij opstart wordt de Algemene Vergadering samengesteld uit maximaal 2 effectieve leden uit elke partnervereniging. ln deze statuten beschouwen we de term lid als effectief lid. Effectieve en toegetreden leden kunnen voorgedragen worden door de Raad van Bestuur of door een lid van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering keurt een een huishoudelijk reglement goed waarin de werkwijze voor de benoeming en uitsluiting van effectieve en toegetreden leden verduidelijkt wordt.

Maximaal 2 vertegenwoordigers van het personeel, voorgedragen door het personeel, zijn aanwezig als toegetreden lid in de Algemene Vergadering. Maximaal 2 gebruikers, voorgedragen door de participatieraad van de dienst voor pleegzorg, opgericht en samengesteld volgens het Decreet Pleegzorg, zijn aanwezig als toegetreden lid in de Algemene Vergadering.

Er is geen jaarlijkse financiële bijdrage voor effectieve of toegetreden leden.

§ 2. Bevoegdheden

Tot haar bevoegdheden behoren de wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van de bestuurders, de benoeming, het ontslag en de bepaling van de bezoldiging van de personen belast met de externe boekhoudkundige controle, de kwijting aan de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen, de benoeming en uitsluiting van effectieve en toegetreden leden - zoals verduidelijkt in het huishoudelijk reglement, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en alle materies waarin deze statuten het vereisen.

De Algemene vergadering is tevens bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend, en de kwijting aan de commissarissen,

Teneinde het maatschappelijk draagvlak te ondersteunen, bevat de jaarlijkse statutaire vergadering ook een inhoudelijk deel. Meer initiatieven kunnen genomen worden ter ondersteuning van het maatschappelijk draagvlak.

Art. 9: Bijeenroeping

§ 1. De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen voor 30 juni, na afsluitingsdatum van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar. Zij is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door een effectief lid dat aangewezen wordt door de vergadering.

Een bijzondere Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen op verzoek van de Raad van Bestuur of de voorzitter of wanneer één vijfde van de effectieve leden er bij de voorzitter om vraagt per aangetekende brief

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de voorzitter verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de dertig dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

§ 2, De oproepingen moeten - om geldig te zijn - de plaats, de datum, het uur en de agenda bevatten.

Oproepingen worden schriftelijk of via e-mail en minstens acht dagen vooraf naar alle leden verstuurd.

De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur of door de voorzitter bij hoogdringendheid.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één vijfde van de effectieve en toegetreden leden moet op de

agenda geplaatst worden.

Buiten de dagorde kunnen geen beslissingen genomen worden.

Art. 10: Besluitvorming

§ 1. Elk effectief lid van de Algemene Vergadering heeft één stem.

Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een ander effectief lid. Een effectief lid kan slechts drager zijn van één mandaat. Een mandaat is slechts geldig voor één vergadering en moet telkens door de mandaatgever eigenhandig worden opgesteld. De datum van de vergadering en de naam van de mandataris moeten vermeld zijn en het geschreven mandaat moet voorzien zijn van de handtekening van de mandaatgever. Een mandaat kan hetzij rechtstreeks, hetzij via de voorzitter van de vergadering verleend worden. In dit laatste geval kent de voorzitter het mandaat bij het begin van de vergadering toe aan een van de effectieve leden.

§ 2. Tenzij de wet van 27/0611921, zoals gewijzigd door de wet van 02/0512002 en latere wetswijzigingen, of de statuten het anders vermelden, zijn de beslissingen van de Algemene Vergadering geldig wanneer de helft plus één van de effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is.

Behalve in de hieronder genoemde uitzonderingen beslist de Algemene Vergadering bij volstrekte meerderheid, zijnde minstens méér dan de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter  of de stem van degene die de vergadering op dat ogenblik voorzit.

§ 3. De Algemene Vergadering beslist met 2/3de meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden over de aanvaarding van nieuwe effectieve leden en de uitsluiting van effectieve leden.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering gebeuren indien het lid waarvan de uitsluiting wordt gevraagd tot die vergadering werd uitgenodigd.

§ 4. Tot het wijzigen van de statuten of van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten indien 213de van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

§ 5. De Algemene Vergadering beslist met 2i3de meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden over de wijziging van de artikelen. De te wijzigen artikelen dienen uitdrukkelijk op de oproepingsbrief vermeld te worden.

Een wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden aangenomen met een meerderheid van 4i5de van het totaal van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

§ 6. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan enkel de Algemene Vergadering de ontbinding van de vereniging uitspreken indien 213de van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien 4/5de van het totaal van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vernield worden.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de grfffle van de rechtbank van koopfrandef. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad.

§ 7. Telkens wanneer voor een beslissing van de Algemene Vergadering het volgens de statuten voorziene quorum van aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden niet bereikt is, wordt deze beslissing uitgesteld tot een volgende Algemene Vergadering, Deze vergadering zal minstens 15 dagen na de eerstgenoemde plaatsvinden. In deze volgende Algemene Vergadering is het quorum van aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden niet meer vereist, maar wél de voor die beslissing voorziene meerderheid.

§ 8. De directie heeft een raadgevende stem op de Algemene Vergadering.

Art. 11: Verslag

Van elke Algemene Vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan, conform art. 9 van het KB van 26/06/2003, op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Het verslag van de Algemene Vergadering wordt aan alle effectieve en toegetreden leden schriftelijk ter kennis gebracht.

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden schriftelijk en geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan, door twee leden van de Algemene Vergadering aan belanghebbenden ter kennis gebracht.

Titel IV: Raad van Bestuur

Art. 12: Samenstelling, duur van het mandaat en bezoldiging

w

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

N,op 2.2

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden verkozen door en uit de effectieve leden van de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de Algemene Vergadering.

Bij opstart, en dit voor een periode van maximaal twee jaar, wordt de Raad van Bestuur samengesteld door één vertegenwoordiger per partnervereniging. Daartoe draagt elke partnervereniging een effectief en plaatsvervangend effectief lid uit de Algemene Vergadering van de partnervereniging voor. Zij kunnen daarna onbeperkt herverkozen worden.

§ 2. Na de opstartfase benoemt de Algemene Vergadering de bestuurders voor vier jaar. Deze termijn is onbeperkt hernieuwbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door gewone beëindiging, het mandaat niet herkiesbaar te stellen, afzetting door de Algemene Vergadering, vrijwillig ontslag of overlijden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, brengt dit per aangetekend schrijven of brief tegen ontvangstbewijs aan de voorzitter ter kennis. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. in dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

§ 3. Alle mandaten zijn onbezoldigd,

§ 4. De directie heeft een raadgevende stem op de Raad van Bestuur

Art, 13: Functies en bijeenroeping

§ 1. De Raad van Bestuur benoemt onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging nodig acht.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, door een bestuurder die aangewezen wordt door de vergadering.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de vereniging dit vereist.

Art. 14: Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet of door deze statuten uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op ais eiser en verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur bekrachtigt aanwervingen en ontslagen van personeelsleden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders,

De Raad van Bestuur vaardigt, binnen het kader van het huishoudelijk reglement, verder alle regels uit die hij nuttig oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

Art. 15: Overdracht van bevoegdheden

§ 1. De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, bevoegdheden overdragen aan

derden.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur;

b) door afzetting door de Raad van Bestuur;

c) bij overlijden.

§ 2. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren en overdragen. Het dagelijks bestuur, maar ook een ruimere vertegenwoordiging van bestuur, kan opgedragen worden aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Art. 16: Besluitvorming

§ 1. De Raad van Bestuur kan slechts rechtsgeldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. De Raad van Bestuur treedt steeds op ais college. Iedere bestuurder kan echter een stemming vragen over een agendapunt, ln dit geval zijn beslissingen van de Raad van Bestuur rechtsgeldig wanneer méér dan de helft van de aanwezige leden akkoord gaat, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend,

§ 2. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan met betrekking tot de activiteiten van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het mandaat dat hen werd toevertrouwd en zoals omschreven in artikel 14 van deze statuten.

§ 3. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een risico loopt van belangenvermenging bij een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur een besluit neemt.

MM 2,2

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De betrokken bestuurder verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming aangaande deze aangelegenheid.

Art. 17: Verslag

Van iedere vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt. Het verslag van de Raad van Bestuur wordt aan alle bestuurdes schriftelijk ter kennis gebracht. De notulen worden bewaard op de i maatschappelijke zetel van de vereniging en kunnen daar door de bestuurders worden ingezien conform art. 9 van het KB van 26106/2003.

Art. 18: Werkjaar

§ 1. Het werkjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 2. Bij uitzondering zal het eerste werkjaar beginnen op de stichtingsdatum en eindigen op 3111212014.

Art. 19: Neerlegging jaarrekening

De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de jaarrekening en de door de wet vereiste stukken binnen de dertig

dag en na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit

vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel V: Ontbinding en vereffening

Art, 20: Vrijwillige ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars benoemen. Zij bepaalt

tevens hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art, 21: Bestemming maatschappelijk kapitaal

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de vereniging benadert. Deze vereniging wordt aangeduid door de Algemene Vergadering,

Art. 22: Restbepaling

Voor ailes wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de huidige statuten wordt verwezen naar de wet op de vzw's

van 2710611921, aangepast door de wet van 0210512002.

Benoeming van de leden en plaatsvervangende leden in de Raad van Bestuur van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel.

ln overeenstemming met artikel 8 en 12 van de statuten werden twee personen per partnervereniging aangeduid als effectief lid van de Algemene Vergadering, waarvan telkens één persoon als lid in de Raad van Bestuur en één persoon als plaatsvervangend lid in de Raad van Bestuur:

Voor het Centrum Pleegzorg Kessel-Lo (CPK), vzw: Mertens Gustaaf als lid van de Raad van Bestuur en Bruers Oda als plaatsvervangend lid.

Voor Jeugdzorg in gezin, vzw: Janssens Steven ais lid van de Raad van Bestuur en Vanderick Pieter ais plaatsvervangend lid.

Voor Kiezen voor Kinderen, vzw: Logist Sylvia als lid van de Raad van Bestuur en Logist Johan als plaatsvervangend lid.

Voor Kinderdienst, vzw: Beirnaert Wilfried als lid van de Raad van Bestuur en Métens Guy als plaatsvervangend lid.

Voor Oikonde Leuven, vzw : Merckx Rudy als lid van de Raad van Bestuur en Sterck Geert als plaatsvervangend lid.

Voor Open Gezin-DVP, vzw: Wijnant Alex als lid van de Raad van Bestuur en Deleenheer Maria als plaatsvervangend lid.

Voor Open Thuis Jeugdzorg, vzw en Open Thuis Pleegzorg en Begeleid Wonen, vzw: Van Dessel Rita als lid van de Raad van Bestuur en Rubens Bruno als plaatsvervangend !id.

Voor Opvang, vzw: Minner Monica als lid van de Raad van Bestuur en Pardon Chantal als plaatsvervangend lid.

Voor Onderweg, vzw: Cockx Piet ais lid van de Raad van Bestuur en Vanden Abeele Maria Magdalena als plaatsvervangend lid.

Logist Sylvia

Bestuurder

Minner Monica

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/08/2015
ÿþM00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte.te;gr-iffie--r---- -  T -

Î R ' ' t l3\~ i.. d

Ondernemingsnr : 0535.589.656

Benaming

(voluit) : Pleegzorg Vlaams - Brabant en Brussel

2 k. -97- 2O5

LFLIV'_~~~__...~

~ Griffie

111

*15112382*

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 42, 3010 Leuven

Onderwerp akte Benoeming commissaris - ontslag en benoeming van de leden van de Raad van Bestuur - wijziging mandaat directieteam

Uit de notulen van de algemene vergadering van 28 mei 2015 blijkt het volgende:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist tot commissaris te benoemen voor een periode van 3 boekjaren de Burg. BVBA Van Cauter-Saeys & Co, vertegenwoordigd door de Burg. BVBA J. Degryse - bedrijfsrevisor, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Jan DEGRYSE, bedrijfsrevisor en dit voor de boekjaren 2014, 2015 en 2016.

, De algemene vergadering beslist unaniem om de Burg. BVBA Van Cauter-Saeys en C° retroactief te

, benoemen voor het boekjaar 2014. Het betreft de bevestiging van het voorstel van de Raad van Bestuur dewelke deze beslissing in de loop van 2014 heeft genomen.



Het mandaat wordt verricht voor de prijs van EUR 7.750.

In dezelfde algemene vergadering delen de volgende leden mee ontslag te nemen uit de raad van bestuur: Beirnaert Wilfried, Janssens Steven, Van Dessel Rita.

In dezelfde algemene vergadering duidt de algemene vergadering de volgende leden van de raad van

bestuur aan:

Logist Sylvia (voorzitter), Flierendries 2, 9400 Ninove,

Cockx Piet, Tiensesteenweg 311, 3010 Kessel-Lo,

Mertens Gustaaf, Prinses Lydialaan 46, 3001 Heverlee

Minner Monica, Kloosterstraat 173, 1700 Dilbeek

Van Meerbeeck Anne, Albert Marnefstraat 5, 3150 Haacht

Vervoort Steven, Kogelstraat 19, 1000 Brussel

Wijnant Alex, Guilleminlaan 53, 9500 Geraardsbergen





Mandaat directieteam

Het besluit van de Raad van Bestuur van 23 april 2014 werd na evaluatie op de Raad van Bestuur van 23 april 2015 als volgt gewijzigd:

In uitvoering van artikel 15 van de statuten draagt de Raad van Bestuur volgende bevoegdheden over aan de leden van het directieteam: Johan leven, Frank Van Holen en Dirk Verdonck. Zij staan in voor het dagelijks bestuur van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel Dit geldt voor de verantwoordelijkheden in de dagelijkse interne werking en voor de externe vertegenwoordiging van PVBB.

De overdracht aan deze personen is onbeperkt in tijd en tot herroeping. Zij gebeurt aan het team als geheel maar ook aan de drie leden individueel.

Het dagelijks bestuur impliceert aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens de noodzakelijkheid van urgentie geen optreden van de RvB vereisen of wenselijk maken.

De aanwerving en ontslag van personeel gebeurt door de leden van het directieteam, weliswaar steeds met. twee gezamenlijk. De Raad van Bestuur werft de directieleden aan..









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

behouden

`aan het

Belgisch

taatsbiad

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Vo-or een Vlot verloop-Van -het betalingsverkeer beschikt ieder directiel d afzonderlijk over een digitale handtekeningsbevoegdheid.

Het openen van een bankrekening, aangaan van beperkte leningen en beleggingen (tot 30.000¬ ), lidmaatschappen, huurcontracten, ICT-contracten, verzekeringspolissen vereisen steeds de gezamenlijke handtekening van twee leden van het directieteam. Investeringen , aankoopcontracten of overeenkomsten met : een waarde boven de 30.000¬ vereisen een voorafgaande goedkeuring door de Raad van Bestuur.

Mevrouw Sylvia Logist, voorzitter De Heer Piet Cockx, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PLEEGZORG VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL

Adresse
KERKSTRAAT 42 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande