POEZENPOOTJES GEETBETS

Association sans but lucratif


Dénomination : POEZENPOOTJES GEETBETS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.912.026

Publication

12/04/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Artikel 1. - Naam, oprichters en zetel

1.1 De vereniging wordt genoemd  POEZENPOOTJES GEETBETS en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij

kan te allen tijde ontbonden worden.

1.2 De vereniging wordt opgericht door:

1. Najem Nadia, wonende te 3450 Geetbets, Singel 19, geboren te Sint-Truiden op 02-05-1975 Nationaliteit: Belg

2. Soors Erik Jozef Victor wonende te 3454 Rummen, Tappestraat 23A, geboren te Sint-Truiden op 02-021962, Nationaliteit: Belg

3. Hayen Carine Adèle Alfonsine, wonende te 3450 Grazen, Vijverstraat, 32, geboren te Sint-Truiden op

28-04-1964, Nationaliteit: Belg

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3454 Rummen, Tappestraat 23A en ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Leuven. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden

gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel:

Het vangen, steriliseren, castreren, tijdelijk opvangen, verzorgen, eventueel plaatsen van

zwerfkatten en de aanverwante bezigheden daartoe.

Artikel 3. - Leden

3.1 Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

3.2 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het doel

van de vereniging.

Nieuwe effectieve leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur.

3.3 Zijn effectief lid: a. Zij die bij deze akte verschijnen.

b. Ieder die door de algemene vergadering wordt toegelaten bij beslissing met

meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

3.4 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen

storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : POEZENPOOTJES GEETBETS

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302279*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Tappestraat 23A

0525912026

3454

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Geetbets (Rummen)

Griffie

Neergelegd

10-04-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

3.5 Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur.

3.6 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Alle zaken die toebehoren aan de vereniging en die op het moment van ontslag in het bezit zijn van het ontslagnemend lid dienen binnen de 48 uur na indiening van ontslag terugbezorgd te worden bij een zittend lid van de raad van bestuur. Indien dit niet gebeurt, riskeert het lid een geldboete.

3.7 De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering van de effectieve leden worden uitgesproken. Deze zal in geheime stemming met meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden beslissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.8 Het niet naleven van statutaire of regelende voorschriften is een reden tot uitsluiting. Uitgesloten of uitgetreden leden kunnen geen enkele aanspraak maken op de bezitten van de vereniging en kunnen noch opgave of overlegging van de rekeningen, noch een inventaris eisen.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

4.2 Elk lid beschikt over één stem.

4.3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering. 4.4 Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden

samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering dienen schriftelijk te gebeuren, ten minste 8 dagen op voorhand. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

4.9 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door

de Algemene Vergadering.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. 5.4 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding

van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van

Bestuur.

5.5 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

5.6 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

5.7 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.8 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.9 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.10 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.11 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. - Rekeningen

statuten;

n de giften;

n de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie

van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van een

vereenvoudigde boekhouding gevoerd te worden.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter

goedkeuring voor.

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van

de Raad van Bestuur.

Artikel 8. - Ontbinding

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

7.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

n lidmaatschapsbijdragen;

n de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Opgemaakt te Geetbets op 01 maart 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Raad van Bestuur

Luik B - vervolg

1. Voorzitter van de raad van bestuur: Najem Nadia

2. Schatbewaarder: Hayen Carine

3. Secretaris: Soors Erik

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Getekend Najem Nadia

Getekend Hayen Carine

Getekend Soors Erik

Coordonnées
POEZENPOOTJES GEETBETS

Adresse
TAPPESTRAAT 23A 3454 RUMMEN

Code postal : 3454
Localité : Rummen
Commune : GEETBETS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande