PRINCESS

Société en commandite simple


Dénomination : PRINCESS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 518.887.840

Publication

07/03/2013
ÿþ Mod Word 11.1

[arf:t

_Pl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111I

2 6 FEV. 2013

GrifFie , i~~ -

Ondernemingsar ; 05.1s g 8q o

Benaming

(voluit) : PRINCESS

(verkort) :

Rechtsvorm ; GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel ; 1745 OPWIJK, STEENWEG OP VILVOORDE 252

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het jaar 2013, 23 februari, zijn verschenen: Mevrouw DENYS Ida (NN 480310-474-61), wonende te 1745

OPWIJK, Steenweg op Vilvoorde 252, en de heer DENYS Gilbert (NN 490816-311-03), wonende te 9000

GENT, Kasteellaan 74, die, heden, bij wijze van onderhandse akte, de oprichting en de statuten vaststellen voor

een gewone commanditaire vennootschap, die zij verklaren ais volgt op te richten. Comparant sub 1 neemt deel

aan de oprichting ais gecommanditeerde vennoot voor de duur van de vennootschap. Comparant sub 2 treedt

op als stille vennoot.

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 99 aandelen en betaalde hierop 9.900 EUR.

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 1 aandeel en betaalde hierop 100 EUR.

Als vergoeding voor hun inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

Aan de oprichter sub 1 negenennegentig 99 aandelen.

Aan de oprichter sub 2 één 1 aandeel,

samen 100 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

STATUTEN.

Artikel 1 Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt: «Princess»,

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1745 Opwijk, Steenweg op Vilvoorde 252. De zetel

kan overgebracht worden naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s).

Artikel 3 Doef

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening en voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland, alle verrichtingen die, algemeen genomen, op een of andere wijze verband houden met:

- het verlenen van alle vormen van management en dienstverlening, bijstand en hulp aan derden - aan bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of éénmanszaken - en dit op het vlak van algemeen management, financieel management, technische leiding, productie en productieontwikkeling, aankoop, verkoop en trading - nationaal en internationaal - van materiële en immateriële goederen, marketing, logistiek, informatica, budgettering; het opstarten van nieuwe bedrijven; relaties met de overheid en beroepsfederaties; interimmanagement en change-management; het verlenen van adviezen en intellectuele zowel als administratieve hulp; het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hardware en software; het uitvoeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten; het verlenen van aile activiteiten zoals opleiding, onderzoek, advies, dienstverlening, assistentie en training op het vlak van management, consulting en opleiding, coaching, bedrijfsorganisatie, algemeen beleid en financieel beheer; deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van extern raadgever of orgaan van de client;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenshuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

Op de laatste blz. van Luiks vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

e re

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

- het aanleggen, het corde elkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; aire verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Dit alles in zoverre de hiervoor gemelde activiteiten niet onderworpen zijn aan bijzondere wettelijke bepalingen of reglementeringen. Die activiteiten omvat in het hierboven vermeld doel waartoe een voorafgaande toelating van de bevoegde overheid of een daartoe bevoegd organisme, een attest of getuigschrift vereist is, die gereglementeerd zijn of aan toelatingsvoorwaarden onderworpen, kan de vennootschap in onderaanneming laten uitvoeren door een rechtspersoon die aan de gestelde voorwaarden voldoet, tenzij de vennootschap, of een persoon in de door de wetgeving en/of toepasselijke reglementering vereiste verhouding verbonden aan de vennootschap, over de nodige attesten, stukken en/of toelatingen beschikt opdat de vennootschap die activiteiten zelf mag uitoefenen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en of administratie.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Dergelijke zekerheid kan alleen verschaft worden voor verbintenissen aangegaan ten overstaan van een rechtspersoon of instelling gecontroleerd door de commissie voor het bank-, financie- en assurantiewezen; in zoverre het verlenen van dergelijke waarborg niet in strijd is met de belangen van de vennootschap; en zo deze zekerheidsstelling niet bedoeld is om de verwerving door derde(n) van aandelen van deze vennootschap mogelijk te maken.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het argemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De eventuele opsommingen in het doel, zoals hierboven vermeld, zijn exemplatief en houden geen beperking

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

genomen.

Het overlijden van de enige vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken,

noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten

uitgeoefend door een gemeenschappelijke mandataris; bij gebrek aan akkoord over de aanstelling van een

mandataris; zal deze laatste aangesteld worden door de bevoegde voorzitter van de rechtbank van eerste

aanleg van het ambtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft

Artikel 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tienduizend euro (10.000 ¬ ) en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, elk met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6 Aandelen

De aandelen van een vennoot mogen op straf van nietigheid niet worden afgestaan onder levenden noch overgedragen wegens overlijden, dan met de toestemming van de overige vennoten.

De intentie tot overdracht wordt schriftelijk gericht aan de zaakvoerder die eveneens schriftelijk het voorstel zal overmaken aan de vennoten. In geval van overlijden, maakt de zaakvoering, binnen de vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht of een officieel stuk waaruit het overlijden blijkt, aan de zittende vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat.

Als de overdracht niet de vereiste instemming bekomt is tegen het verzet geen beroep mogelijk, doch de vennoot wiens aandelen worden overgedragen kan de weigerende vennoten verplichten, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden tegen de voorwaarden in gemeen akkoord te bepalen. De waarde van de aandelen wordt door de betrokkenen in onderling akkoord bepaald, bij gebreke waarvan de prijs wordt vastgesteld door een deskundige, aangewezen door de bevoegde voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het ambtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De waardebepaling en het akkoord tussen betrokkenen moeten vastgesteld zijn ten laatste binnen de zes maanden na ontvangst van de kennisgeving. De ovememer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zal het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7 Vennoten  rechten en verplichtingen

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap.

ledere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid, Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap, iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern IAB-accountant, ingeschreven op het tableau van het lnstituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Artikel 8 Bestuur

§ 1. Aantal

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) zaakvoerder(s).

Zijn mandaat is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

§ 2. Benoeming

Wordt tot die hoedanigheid benoemd, voor onbepaalde duur, ais statutaire zaakvoerder, DENYS Ida,

voornoemd.

§ 3. Ontslag

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming ván de regels geldend voor wijziging der statuten.

§ 4, Opvolgend zaakvoerder

Het overlijden, ontslag, onbekwaamheid of verhindering van de enige zaakvoerder brengt van rechtswege het einde van zijn ambt mede, maar heeft geen ontbinding der vennootschap tot gevolg.

Er wordt, In dat geval, door de algemene vergadering voorzien in de vervanging van de zaakvoerder en de duur van zijn hernieuwbaar mandaat bij gewone beslissing.

Nochtans, in afwijking hiervan, ingeval mevrouw Ida DENYS overlijdt of, buiten het geval van vrijwillig ontslag, in de onmogelijkheid verkeert om de opdracht van zaakvoerder uit te oefenen, als gevolg van, onder andere, onbekwaamverklaring, zal haar opdracht van zaakvoerder onmiddellijk en automatisch worden ingenomen door de heer Gilbert DENYS, voor een onbepaalde duur.

Deze opvolging dient dan te worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, implicerend dat de heer Gilbert DENYS alsdan de hoedanigheid van gecommanditeerde vennoot i.p.v. stille vennoot zal verkrijgen,

§ 5. Bevoegdheid

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

§ 6. Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Zijn er twee of meer zaakvoerders aangesteld, dan dienen twee zaakvoerders gezamenlijk te handelen om

namns de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

§ 7. Dagelijks bestuur - Bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) k(a)(u)n(nen) het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die, onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten,

De zaakvoerder(s) en/of directeuren k(a)(u)n(nen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 9 Algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste werkdag van de maand juni om 10 uur of, indien die

dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag ten maatschappelijke zetel,

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en uur aangewezen

in de uitnodigingen.

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het

daartoe strekkende verzoek van één of meer vennoten.

"

I '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

V

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief tan' minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het register van aandelen is genoteerd.

De stemming ter algemene vergadering wordt niet georganiseerd bij hoofden, doch elk aandeel wordt geacht recht te geven op één stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

De besluiten van de algemene vergadering, inbegrepen het besluit inzake vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden in de regel genomen bij gewone meerderheid van de stemmen, onverminderd de bijzondere regels met betrekking tot specifieke beslissingen. De besluiten van de buitengewone algemene vergadering houdende statutenwijziging, , vereisen de eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten, en, daarenboven de goedkeuring van de zaakvoerder(s).

Artikel 10 Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar,

Ieder jaar zal een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt.

Artikel 11 Winstverdeling  Reservering - Verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen,

De winst zal jaarlijks onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding ais deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten, zonder dat de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten hun inbreng mag overtreffen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering, met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten, waaronder begrepen en de beslissingen tot vorming van een reservefonds, voorafname op de winsten; uitkering, geheel of gedeeltelijk, van de gereserveerde winst uit de vorige jaren,etc..

Artikel 12 Ontbinding  Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging bepaalt, alsook de wijze van vereffening. Bij gebreke aan benoeming, is de zaakvoering in functie op het tijdstip van de ontbinding van rechtswege vereffenaar,

TOT SLOT

Vervolgens hebben de oprichters beslist dal:

(-) de statutaire zaakvoerder haar mandaat onbezoldigd zal uitoefenen;

(-) het eerste boekjaar ingaat op heden en zal afgesloten worden op éénendertig december 2014.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Flamand & Partners BVBA, met zetel te 8300 Knokke-Heist, `t Walletje 18, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

DENYS Ida

Statutair Zaakvoerder

Coordonnées
PRINCESS

Adresse
STEENWEG OP VILVOORDE 252 1745 OPWIJK

Code postal : 1745
Localité : OPWIJK
Commune : OPWIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande