PUUR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PUUR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 544.328.861

Publication

22/01/2014
ÿþ Motl Word 11.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ui

i

NI

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

mu~ui~~m~uui

1 02169

13 JAN. 2014

EAUSSEL

Griffie

Ondernemi ngsnr : 5C4(1. 3,2 Tj . 3 6A

Benaming

(voluit) : PUUR

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 1500 Halle, Edingensesteenweg 196

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting NV

Uit een akte, verleden voor ons, meester Willem Muyshondt, geassocieerd notaris te Halle, op 20 december 2013, voor registratie uitgereikt met als enig doel te worden neergelegd op de griffe van de rechtbank van koophandel, blijkt dat:

1, De naamloze vennootschap "ETABLISSEMENTEN FRANZ COLRUYT", met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196, RPR Brussel onder het nummer 0400.378.485, B.T,W.-plichtig onder het nummer 400.378.485.

2. "COLRUYT RETAIL", Naamloze Vennootschap, met zetel te 5590 Ciney, Rue Saint-Gilles 17B, RPR Dinant onder het nummer 0401.377.189, B.T.W. plichtig onder het nummer 401.377.189.

een nv hebben opgericht als volgt:

Artikel 1. NAAM

De vennootschap bestaat onder de benaming "PUUR" en heeft de vorm van een naamloze vennootschap., Artikel 2. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196.

Hij zal naar om het even welke andere plaats kunnen overgebracht worden, bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, die zowel in België als in het buitenland, eveneens zustermaatschappijen,, agentschappen of bureaus, administratieve zetels, opslagplaatsen of bijhuizen zal morgen oprichten.

Artikel 3, DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland:

De uitbating, het beheer en de inrichting van restaurants, drankgelegenheden, tearooms, snackbars, tavernes, eethuizen, verbruikssalons, broodjeszaak, traiteurdiensten, en aile gelijkaardige instellingen, evenals alle activiteiten in wat genoemd wordt de horecasector, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van anderen,

Het uitbaten van activiteiten van traiteur-, restaurateur-, banketaannemer, omvattende de bereiding en de: handel, de bedeling, met inbegrip van gebruik ter plaatse, van aile mogelijke koude en warme bereide gerechten en andere eetwaren en dranken. Het inrichten van demonstraties en degustaties.

In de meest ruime zin handel te drijven voor eigen rekening, voor rekening van anderen, in het groot en in het klein, via allerhande verkoopstechnieken (rechtstreeks, online,... )in alle voedingswaren, vleeswaren, charcuterie, vleesbereidingen, wild en gevogelte, zuivelproducten, broodproducten en patisserie, pasteigebakken, suikerwaren, bieren, wijnen, waters, koffie en thee, olie, fruit en groenten, allerhande vissoorten en visbereidingen, non-food artikelen, bloemen, soepen, sausen, en in het algemeen alle artikelen die verkocht worden bij middel van de traditionele vormen van distributie, waaronder begrepen is o.a. de aankoop, fabricatie, opslag, de omvorming, de behandeling, het vervoer, de verkoop , verpakking, uitbesteding, verhuur, leasing en andere vormen van terbeschikkingstelling en verzending daarvan voor eigen rekening, voor rekening van anderen, door of met anderen evenals het gebruik ter plaatse.

De aankoop en de verkoop, de invoer en de uitvoer, de vertegenwoordiging van bloem, brood en aanverwante producten en het vervaardigen ervan, alsmede de uitoefening van alle bijhorende activiteiten, zijnde verwerken, bakken, versieren, verpakken en alle desbetreffende werken, de fabricatie en handel van alle nodige producten in betrekking tot deze doeleinden.

De handel, groot- en kleinhandel, in- en uitvoer, alle vervoer, alle fabricage, verwerking, behandeling en bewaring van:

" Alle soorten brood, banket, ijsroom, suikerwaren en alle aanverwante producten;

" Alle grondstoffen daartoe, al dan niet gedeeltelijk afgewerkte producten, alle verpakkingsmiddelen, alle toestellen en materieel, en alle winkelproducten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aankoop en verkoop, zowel in het groot als in het klein, de invoer en uitvoer van geslacht vee, het vlees, alle vleeswaren, afkomstig van varkens, runderen, paarden, schapen, gevogelte, wild, enzovoorts. Deze opsomming is slechts aanduidend en niet beperkend, alsmede van alle vleeswaren en dierlijke vetten, afkomstig van of bereid uit voormelde vleessoorten.

Het versnijden, bewaren, be- en verwerken, de bereiding, van alle vleeswaren, charcuterie en vleesconserven, zowel vers als in diepvries, verpakt of onverpakt, alsmede de handel in deze producten en het bewaren ervan.

De verkoop van verpakkingsmiddelen, bewaringsprodukten, kruiden, specerijen en beenhouwersmateriaal Het verlenen van diensten op vlak van marketing, verkoopspromotie, publiciteit en marktonderzoek.

. Het verstrekken van adviezen, geven van opleidingen, cursussen en atelierverrichtingen die verband houden met de omschreven activiteiten.

Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennootschappen of bedrijven met eenzelfde, gelijkaardig of verwant vcorwerp of die een dergelijke activiteit uitoefenen dat samenwerking met deze vennootschap of onderneming voor de vennootschap nuttig kan zijn en dit door inbreng, versmelting, samenwerking, participatie of op gelijk welke andere wijze. De vennootschap mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen voor derden.

Meer algemeen zal de vennootschap alle commerciële, financiële, industriële of burgerlijke verrichtingen, hetzij van onroerende of van roerende aard, kunnen uitoefenen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met de één of andere tak van haar doel verband houden of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of te ontwikkelen.

Voorgaande opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

Artikel 5. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op VIJF MILJOEN EURO (5.000.000 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend aandelen (1.000 aandelen) zonder vermelding van nominale

waarde.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van VIJF MILJOEN EURO (¬ 5.000.000,00).

Bankattest: Het bedrag van de stortingen bestemd voor de volstorting van de hierboven vermelde inbrengen in geld werd gestort op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP PARIBAS FORTIS.

Een bankattest, gedateerd op 20 december 2013, werd ais bewijs van de storting overhandigd aan Ons, instrumenterende notaris, en neergelegd onder de minuut.

notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 6. TOEGESTAAN KAPITAAL

De Raad van Bestuur is gemachtigd het kapitaal in één of meer malen te verhogen ten belope van vijfentwintig minoen euro (25.000.000,00 EUR).

De kapitaalverhogingen waartoe krachtens deze machtiging wordt overgegaan mogen gebeuren door inbreng in geld of in natura, door omzetting van gelijk welke reserves, door uitgifte van converteerbare obligaties, en kunnen ïn het algemeen op elke wijze plaatsvinden mits de wettelijke voorschriften nageleefd worden.

De voorwaarden van de kapitaalverhogingen, waartoe krachtens deze machtiging wordt overgegaan en de rechten en de plichten verbonden aan de nieuwe aandelen worden met naleving van de wettelijke voorschriften door de Raad van bestuur bepaald.

Een door de Raad van Bestuur besliste kapitaalverhoging kan gepaard gaan met een uitgiftepremie; het bedrag daarvan wordt na eventuele aftrek van de kosten, opgenomen in het kapitaal of geboekt op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremies", die zoals het kapitaal, de waarborg van derden zat vormen en die niet kan verminderd of afgeschaft worden dan met besluit van de Algemene vergadering beraadslagend zoals voor een kapitaalvermindering.

Deze machtiging is geldig voor een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf de bekendmaking van de oprichtingsakte.

Deze machtiging kan éénmaal of meerdere malen, telkens voor maximum vijf jaar verlengd worden door een besluit van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de voorschriften voorzien voor de wijziging van de statuten.

Deze machtiging vervalt echter van rechtswege zodra een openbaar bod naar het publiek toe wordt opengesteld tot aankoop en/of ruiling van alle of een deel der aandelen in het geplaatst kapitaal van de Naamloze Vennootschap Etablissementen Franz Colruyt, al dan niet gezamenlijk met een dergelijk bod op alle of een deel der door laatstgenoemde vennootschap eventueel uitgegeven stemrechtverlenende effecten die al dan niet het kapitaal vertegenwoordigen en daarmee gelijkgestelden als gedefinieerd door de wetgeving terzake.

Ook in dergelijk hypothese dient de Raad van Bestuur echter nog de verbintenissen ui te voeren die voordien aangegaan zijn; zo dient hij het geplaatst kapitaal nog te verhogen tengevolge van uitoefening van warranten, aandelenopties, vraag tot conversie van converteerbare obligaties en dergelijke meer, zonder dat deze opsomming als limitatief mag beschouwd worden. Ook voert hij in gezegde hypothese nog kapitaalverhogingen die door die voordien aangevat of aangekondigd werden, ongeacht of deze publiek of privaat zijn. Dit alles weliswaar binnen de grenzen toegelaten door de wetgeving terzake.

Artikel 13. RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal bestuurd worden door de Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, al dan niet vennoten, benoemd door de Algemene Vergadering, voor een duur van ten hoogste zes jaar en altijd door haar afstelbaar.

Het ledenaantal van de Raad van Bestuur wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

Artikel 14. BERAADSLAGING

Behoudens ingeval van noodzaak, wegens oorlogsomstandigheden, staking of andere Openbare rampen, kan de Raad van Bestuur geen geldige beslissing nemen, indien niet tenminste de helft van de leden van de Raad aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien tenminste de helft van de leden van de Raad van Bestuur niet mogen deelnemen aan de beraadslaging en/of beslissing in toepassing van (artikel 523 Wetboek van Vennootschappen), kunnen de betrokken beslissingen evenwel geldig worden genomen door de overige aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Alle beslissingen van de Raad worden bij absolute meerderheid van stemmen genomen, Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

Indien slechts twee stemmen worden uitgebracht, moet de beslissing bij éénparigheid van stemmen genomen worden.

Artikel 15. MACHTEN VAN DE RAAD

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de Algemene Vergadering bevoegd is.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in recht als eiser of verweerder,

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen die verricht worden door de Raad van Bestuur, zelfs indien deze handelingen de grenzen van het vennootschapsdoel overschrijden, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn. Bekendmaking van deze statufen alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De Raad van Bestuur mag eveneens, volgens de modaliteiten die hij bepaalt, het geheel of een gedeelte van het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de vertegenwoordiging desbetreffend, naar de omvang en inhoud die hij bepaalt, delegeren aan één of meer bestuurders, directeurs, zaakvoerders of andere personen, al dan niet aandeelhouders, die de titel zullen voeren van "gedelegeerd bestuurder' of "directeur generaal".

De Raad van Bestuur mag eveneens de directie van het geheel of van een bepaald deel of bijzondere afdeling van de maatschappelijke zaken toevertrouwen aan één of meer directeurs of andere personen gekozén in of buiten zijn midden, al dan niet vennoten.

Hij zal hun bevoegdheden, volmachten en bezoldigingen vaststellen, Hij zal ze afstellen en zo nodig in hun vervanging voorzien.

Onverminderd het bovenstaande kan de Raad van Bestuur bepaalde en bijzondere volmachten overdragen aan één of meer van haar leden of zelfs aan derde personen, al dan niet vennoten.

Hij zal hun bevoegdheden, volmachten en bezoldigingen vaststellen, Hij zal ze afstellen en zonodig in hun vervanging voorzien.

Onverminderd het bovenstaande kan de Raad van Bestuur bepaalde en bijzondere volmachten overdragen aan één of meer van haar leden of zelfs aan derde personen, al dan niet aandeelhouders.

Onverminderd de persoonlijke verantwoordelijkheid van de bestuurders tegenover de vennootschap in geval van overdreven volmacht, wordt de vennootschap geldig verbonden door alle handelingen door haar gevolmachtigden verricht, binnen de perken van de hen verleende volmacht.

Artikel 16. HANDTEKENINGEN

Slechts voor de handelingen die handtekening dragen van twee bestuurders, zal de vennootschap geldig verbonden zijn,

Ook de handtekening van de Gedelegeerd Bestuurder alleen, evenals deze van de Directeur Generaal alleen, zal op geldige wijze de vennootschap verbinden binnen het kader van het dagelijks bestuur bepaald op basis van artikel 15 hierboven,

In geval van overdracht van volmachten zal de handtekening van de lasthebber voldoende zijn,

Artikel 19. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse gewone Algemene Vergadering wordt gehouden op de vierde woensdag van september om 10.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de gewone Algemene Vergadering op de daarop volgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Artikel 20. MAATSCHAPPELIJK JAAR

Het maatschappelijk jaar vangt aan op één april en eindigt op éénendertig maart van het volgende jaar, Overgangsmaatregel: het eerste boekjaar neemt een aanvang bij neerlegging van de statuten op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, en neemt een einde op éénendertig maart tweeduizend vijftien.

Artikel 21. WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle lasten, algemene en andere kosten, van de afschrijvingen en andere provisie door de Raad van Bestuur bepaald, vormt de nettowinst van de vennootschap.

De nettowinst wordt in volgende orde uitgekeerd :

Minstens vijf procent (5 %) is bestemd voor het wettelijk reservefonds, Deze voorafneming is niet meer verplichtend in de perken door de wet bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wor-

behbdde'n

aan het

Belgisch

Staatsblad

4\.7

~

De algemene vergadering mag evenwel, voor elke uitkering, op voorstel van de Raad van Bestuur en met gewone meerderheid van stemmen, beslissen van al of een gedeelte van de winst, met uitzondering van het gedeelte bestemd voor de wettelijke reserve, geheel of ten dele aan te

wenden voor een vrije reserve, voor andere bijzondere reserves, of voor een overdracht op nieuwe rekeningen.

De algemene vergadering mag eveneens beslissen op voorstel van de Raad van Bestuur een deel van de beschikbare en/of vrije reserves uit te keren,

De dividenden worden uitgekeerd op de tijdstippen en plaatsen door de Raad van Bestuur te bepalen,

Evenwel geven de aandelen zonder stemrecht in geval van uitkeerbare winst in de zin van (artikel 617 Wetboek van Vennootschappen), recht op een preferent doch niet opvorderbaar dividend waarvan het bedrag wordt vastgesteld bij de uitgifte, alsmede op een recht in de uitkering van het winstoverschot, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat van het winstoverschot van de aandelen met stemrecht.

Artikel 22. INTERIM-DIVIDENDEN

De Raad van Bestuur kan besluiten tot de uitkering van interim dividenden onder de voorwaarden en volgens de modaliteiten zoals door de wet voorzien.

Hij stelt het bedrag van die interim dividenden en de datum van hun betaling vast.

Artikel 23. ONTBINDING-VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap beschikt de Algemene Vergadering over de meest uitgebreide machten om vereffenaars te benoemen, hun bevoegdheden vast te leggen en hun emolumenten te bepalen, terwijl op dat ogenblik het mandaat van de Raad van Bestuur

een einde neemt.

Bij gebreke van beslissing van de Algemene Vergadering zullen de in functie zijnde bestuurders vereffenaars zijn en zullen zij de meest uitgebreide machten hebben voor het vervullen van hun zending, namelijk deze voorzien in (artikel 186 en volgende Wetboek van Vennootschappen),

zonder evenwel een bijzondere toelating aan de Algemene Vergadering te moeten vragen in de gevallen voorzien door (artikel 187 Wetboek van Vennootschappen).

De aandelen zonder stemrecht verlenen bij vereffening echter steeds een voorrecht op de terugbetaling van de kapitaalinbreng, desgevallend vermeerderd met de uitgiftepremie, alsmede een recht bij de uitkering van een liquidatiebonus, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat uitgekeerd aan de houders van aandelen met stemrecht.

SLOTBEPALINGEN

Artikel 1. BENOEMINGEN

a) Overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen, worden tot bestuurders benoemd voor een periode van zes jaar;

- De heer HOFMAN Marc Ghislain Martha Emiel, geboren te Aalst op achtentwintig mei negentienhonderd achtenvijftig wonende te 8420 De Haan, Ringlaan-Zuid 114;

- De heer dE LEU dE CECIL Jean Raoul Hubert, geboren te Etterbeek, op vier juli negentienhonderd vierenvijftig,wonende te 1970 Wezernbeek-Oppem, Bauwenberg 20;

- De heer COLRUYT Jozef Maria Damiaan, geboren te Halle, op achttien oktober negentienhonderd

achtenvijftig, 0, wonende te 1500 Halle, Vroenenbos 100;

- De heer COLRUYT Franciscus, geboren te Halle op drieëntwintig augustus negentienhonderd zestig,

wonende te 1602 Vlezenbeek, Bekersveldstraat 1.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

b) Wordt tot commissaris te benoemd:

-de CVBA Klynveld Peat Marwick Goedeler, gevestigd te 2550 Kontich, Prins Boudewijnlaan 24 bus D,

vertegenwoordigd door de heer Ludo Ruysen en Jo Vanderbruggen

Artikel 2. EERSTE BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

Eerste boekjaar

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt.

Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig maart tweeduizend vijftien.

- Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien overeenkomstig de statuten.

Artikel 4. Volmacht

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling,

"Colruyt Group Services", met zetel te 1500 Halle, Edingensesteenweg 196 aan wie de macht verleend wordt

om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de BT.W.-administratie, de

Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, Notaris Willem Muyshondt.

Tegelijkertijd neergelegd: uitgifte van oprichtingsakte, met aangehechte verslagen, volmachten en

bankattest.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 23.09.2015, NGL 06.10.2015 15641-0512-037

Coordonnées
PUUR

Adresse
EDINGENSESTEENWEG 196 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande