QUALITY IMPROVEMENT IN THERAPY, AFGEKORT : QIT

Association sans but lucratif


Dénomination : QUALITY IMPROVEMENT IN THERAPY, AFGEKORT : QIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.306.601

Publication

03/02/2015
ÿþ MOD 22

i + = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111111,!MIEM

Ondernemingsnr : 0834.306.601

Benaming

(voluit) : Quality Improvement in Therapy vzw

(verkort) : Q1T vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Albertlaan, 104, 3010 Kessel-Lo, België

Onderwerp akte : Beslissing tot ontbinding VZW en aanduiding vereffenaar

Op de Algemene Vergadering (dd. 28/04/2014) werd met unanimiteit van stemmen, in aanwezigheid van alle leden van de vzw, besloten tot de ontbinding van de vzw 'Quality Improvement in Therapy'. Er werd afgesproken een vereffenaar aan te duiden die de effectieve stopzetting van de vzw zou voorbereiden. Op de AV van 08/12/2014, werd de beslissing tot ontbinding alsook de aanduiding van de vereffenaar geagendeerd.

Op de AV (08/1212014) werden volgende agendepunten besproken en besloten:

Betreffende de ontbidning van de vzw:

De beslissing tot ontbinding van de vzw werd met unanimiteit van stemmen goedgekeurd, ïn aanwezigheid van aile leden.

Betreffende de aanduiding van de vereffenaar.

Mevrouw N. Stinckens werd met unanimiteit van stemmen, in aanwezigheid van alle leden, aangeduid als vereffenaar. Deze vereffenaar zal, in nauwe samenwerking met de penningmeester van OIT vzw - zijnde D. Smits - de financiële en administratieve afhandeling van deze ontbinding behartigen, Hiervoor wordt een termijn. van 1 maand voorzien.

De passage in het verslag van de AV-agendapunten inzake de vrijwillige ontbinding van de Algemene: Vergadering, alsook omtrent de aanduiding van de vereffenaar, luidt als volgt:

"De administratieve en financiële ontbinding van QIT vzw werd besproken. De ontbinding van de vzw wordt besloten met unanimiteit van stemmen in aanwezigheid van alle leden. Nele Stinckens wordt aangesteld als vereffenaar, eveneens met unanimiteit van stemmen. Omwille van lopende inhoudelijke (vb. participatie aan wetenschappelijk onderzoek), financiële en contractuele verbintenissen wordt een onmiddellijk ontbinding van de vzw niet wenselijk geacht. Een termijn van 1 maand wordt opportuun geacht.

"De vereffenaar (i.c. Mevr. Stinckens) zal in nauw overleg met de penningmeester van de vzw (ic. Dhr. Smits) de financiële, contractuele en administratieve afhandeling van de ontbinding opvolgen en de stopzetting van de VZW voorbereiden. Op een volgende Algemene Vergadering zal de effectieve stopzetting van de vzw worden geagendeerd. Op deze AV zal de vereffenaar een toelichting geven omtrent het dispositief van de VZW, advies geven inzake de bestemming van het nettoactief (conform de statutaire bepalingen van de VZW), en de administratieve formaliteiten (ambtsbeëindiging, stopzetting VZW) voorbereiden ter ondertekening".

1\l tlt, St,m,,Livd

ot.ue, v2A+-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

Cri~iQ Rechtbanic van Koophandel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

03/02/2015
ÿþ MOD 22

" in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

III " 1510 A1" i

2 2

Griffie Rechiáwnkvan Koophandel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr : 0834.306.601

Benaming

(voluit) : Quality Improvement ïn Therapy vzw

(verkort) : QIT vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Albertlaan, 104, 3010 Kessel-Lo, België

Onderwerp akte : Ambtsbeëindiging bestuursleden en stopzetting vzw

Op de Algemene Vergadering dd, 08/12/2014, werd besloten QIT vzw te ontbinden. Er werd tevens een vereffenaar aangeduid, zijnde Mevr. N. Stinckens. Zij bereidde in nauwe samenwerking met de andere leden van de vzw de effectieve stopzetting van de vzw voor. Op de Algemene Vergadering (dd. 0710112015) werd de, stopzetting van de vzw geagendeerd.

Tijdens deze AV kregen de leden een uitvoerige toelichting van de vereffenaar betreffende het dispositief van de vzw, het advies betreffende de bestemming van het netto-actief en de administratieve formaliteiten.

Betreffende het dispositief van de vzw op moment van vereffening: Er rusten geen schulden of vorderingen op de vzw voor zover gekend door de vereffenaar of bestuursleden op moment van de vereffening. De vzw bezit geen materiele activa op moment van vereffening, Op moment van vereffening bezit QIT vzw de auteursrechterlijke inkomsten uit een boek (ni. "Vinger aan de pols: Monitoring als therapeutische methodiek"), uitgegeven bij Acco uitgeverij_ Op moment van vereffening is er een nettoactief van 473,75 ¬ .

Betreffende de bestemming van het nettoactief: De vereffenaar adviseert het nettoactief van de vzw te schenken aan 'Therapeuten voor Jongeren Antwerpen" Dit project biedt 'eerstelijns therapeutische ambulante begeleiding aan jongeren met psychische problemen. Het is een groep jeugdtherapeuten die op vrijwillige basis werkzaam is, onder de nieuw opgerichte vzw "Jeugdtherapeuten zonder grenzen"'. Het project beantwoordt zowel naar de letter (i.c. VZW) als naar de geest ( i.c. bevorderen van geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen) aan de statutaire bepalingen van QIT vzw. De vereffenaar adviseert ook de toekomstige inkomsten uit het auteursrechterlijke eigendom van het boek 'Vinger aan de pols: Monitoring als therapeutische methodiek', te schenken aan hetzelde project (TEJO Antwerpen).

Betreffende de administratieve formaliteiten: De vereffenaar heeft de formulieren met betrekking tot de ambtsbeëindiging van de bestuursleden en de stopzetting van de vzw voorbereid.

Na de toelichting door de vereffenaar werd het besluit tot stopzetting, de bestemming van het nettoactief en de bestemming van de auteursrechtelijke eigendom gestemd door alle aanwezige leden van de vzw,

Het besluit tot stopzetting werd bekrachtigd met unanimiteit van stemmen in aanwezigheid van 2/3 van de leden,

De bestemming van het netto-actief werd toegewezen aan TEJO met unanimimteit van stemmen in aanwezigheid van 213 van de leden.

De toekomstige auteursrechtelijke inkomsten uit het boek werden toegewezen aan TEJO, met unanimiteit van, stemmen in aanwezigheid van 2/3 van de leden.

De bestuursleden ondertekenden de nodige administratieve formulieren waarmee zij de beëindiging van hun bestuurlijk ambt binnen QIT vzw bekrachtigen.

De vereffenaar engageerde zich om de betreffende administratieve formulieren neer te leggen bij de griffie, ten einde de publicatie in de Belgisch Staatsblad en de wijziging in het KBO te laten plaatsvinden,



OtU SUunueuto

gek2AAA4(oWe, q 1T uaA,-





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BELGE

DIRECTIcI.4

egd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

1 1-03- 2011e Leuv pn, de 0 7 NAUT 2011

BELGISCH STAATSBLAD DE GRIFFIER,

I BESTUUR Griffie

IY



*11042965*



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Quality Improvement in Therapy

(verkort) : QIT

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Albertlaan 104, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN Quality Improvement in Therapy (QIT) V.Z.W.

Historiek

In 2011 werd er besloten tot de stichting van een vereniging zonder winstoogmerk met als doel het ontwikkelen van een methodologie (proces en outcome monitoring) om de voortgang in psychotherapie in kaart te brengen. De vzw heeft tevens als doel deze methodologie te verspreiden binnen het brede veld van de (geestelijke) gezondheidszorg en begeleiding aan te bieden bij het implementeren van de methodologie in de dagelijkse hulpverleningspraktijk.

De stichtende en tevens eerste leden zijn: Nele Miet Stinckens, Martelarenlaan 265 te 3010 Kessel-lo, David Frank Sophie Smits, Kleine Breemstraat 4, 3500 Hasselt en Peter August Maria Rober, Troyentenhotiaan 87, 2600 Berchem.

Artikel 1  naam

De v.z.w. draagt de naam Quality Improvement in Therapy; de v.z.w. neemt ais afkorting van haar maatschappelijke benaming aan: QIT.

Artikel 2  zetel

De vereniging neemt als adres van haar zetel: Koning Albertlaan 104, 3010 Kessel-Lo. Zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten. Artikel 3  doel, activiteiten

Het algemene doel van de vereniging is het verbeteren van de kwaliteit van psychotherapeutische behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg, door het systematisch verzamelen van praktijkgebaseerde evidentie over de efficiëntie, voortgang en geschiktheid van psychologische behandelvormen in naturalistische settings, in samenwerking met cliënten en therapeuten.

Om deze doelstelling te realiseren, zal een methodologie worden ontwikkeld die eenvoudig kan geimplementeerd worden in de dagelijkse hulpverleningspraktijk en die hulpverleners onmiddellijke en directe feedback verschaft over de voortgang van hun cliënt. Het zal als therapeutisch instrument en als opleidingsinstrument ter beschikking worden gesteld van een grote groep hulpverleners die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg of zich hierop aan het voorbereiden zijn. Het aanbieden van training, begeleiding en consulting bij het implementeren van deze methodologie en het verzamelen, analyseren en interpreteren van de praktijkgebaseerde onderzoeksbevindingen behoren eveneens tot de doelstellingen van de vereniging.

De vereniging tracht deze doelen te realiseren door de volgende activiteiten:

a) regelmatig vergaderingen houden;

b) verslagen publiceren van haar vergaderingen en bijeenkomsten;

c) nationale en internationale samenwerkingsverbanden aangaan met het brede veld van de (geestelijke) gezondheidszorg, beroepsverenigingen, onderwijsinstellingen en andere nuttig geachte instanties of instellingen;

d) multi-level verspreidingsplatforms ontwikkelen om proces en outcome monitoring en het systematisch gebruik ervan te promoten;

e)handelsdaden stellen, voor zover deze van bijkomstige orde zijn. De opbrengst hiervan moet besteed worden aan het doel waarvoor zij is opgericht.

f) alle andere wettige middelen aanwenden welke het verwezenlijken van haar doelstellingen kunnen, bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

o$e`f.3c£~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4  duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd, beginnend op datum van de ondertekening van de

statuten. De vzw kan ten allen tijde ontbonden warden.

Artikel 5  leden

De vereniging bestaat uit minstens drie effectieve leden.

De vereniging kan tot haar vergaderingen en activiteiten derden toelaten, met adviserende bevoegdheid,

zonder stemrecht. Zij moeten de doelstellingen van de vereniging onderschrijven. Het huishoudelijk reglement

bepaalt de voorwaarden voor hun aanvaarding alsook de daaromtrent te volgen procedure.

Artikel 6  stemrecht

Effectieve leden bezitten stemrecht op de algemene vergaderingen van de vereniging. Deze leden

beschikken elk over maximum één stem per natuurlijke persoon. Stemmen per volmacht is toegelaten op de

wijze zoals omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering uitsluitend laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid. Stemvolmacht kan door een lid enkel worden verleend aan een ander stemgerechtigd lid. Artikel 7  toetreding, uittreding

Artikel 7.1  toetreding leden

Als lid kan toetreden: iedere natuurlijke of rechtspersoon. Zodanig lid stelt zelf zijn kandidatuur voor toetreding aan de Raad van Bestuur. De kandidatuur zal worden behandeld door de Raad van Bestuur volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van alle leden gehouden, met vermelding van de naam, de voomaamlvoomamen en de woonplaats van elk lid. Elke wijziging, zowel betreffende toetreding, uittreding, uitsluiting, en van rechtswege beëindiging van lidmaatschap zal in het voormelde register worden ingeschreven door de Raad van Bestuur, binnen een termijn van 8 dagen nadat de Raad van Bestuur hiervan in kennis is gesteld.

Een verenigingsdossier zal worden neergelegd ter Griffie van de bevoegde Rechtbank van het

e arrondissement waarin de vereniging haar zetel heeft, en omvat de wettelijke vereiste documenten. Artikel 7.2  uittreding

.ó . Elk lid kan ten allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Deze uittreding dient bij aangetekende brief ter

kennis te worden gebracht aan de Raad van Bestuur.

" " De kennisgeving van uittreding heeft op datum der kennisgeving een automatisch en onmiddellijk verlies

van alle rechten voor gevolg. Het uittredend lid heeft geen enkele aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen, zelfs niet ten dele, behoudens andersluidende overeenkomst met de betrokkene schriftelijk voorheen aangegaan.

Artikel 8  uitsluiting

Tot de uitsluiting kan worden beslist wanneer een lid handelingen stelt die strijdig zijn met het doel of met de belangen van de vereniging, of die de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen of kunnen toebrengen.

r+ Tot de uitsluiting van een lid kan alleen worden besloten door de algemene vergadering van de

ó stemgerechtigde leden van de vereniging, beslissend met tweederde meerderheid van de aanwezige of

Mvertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. De procedure tot uitsluiting kan verder worden

p omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De bepalingen van artikel 7.2 m.b.t. de gevolgen van uittreding, zijn eveneens van toepassing in het geval

van de uitsluiting van een lid.

Artikel 9  van rechtswege einde van lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde

minderjarigheid wordt verklaard, onder voorlopig bewind wordt gesteld, failliet wordt verklaard.

De bepalingen van artikel 72 m.b.t. de gevolgen van uittreding, zijn eveneens van toepassing in het geval

van rechtswege einde van lidmaatschap.

Artikel 10  register

el

cà Alle leden, alsook de bij wet vastgelegde instanties, kunnen op de zetel van de vereniging het register van

de leden raadplegen.

Artikel 11  bijdrage

De algemene vergadering van de leden van de vereniging stelt het bedrag vast van de jaarlijkse bijdrage

verschuldigd door ieder lid.

el

:r.73 De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage ligt tussen de 0 en de 1000 Euro. Er kan een verschil gemaakt worden

tussen de bijdragen van de natuurlijke personen en de rechtspersonen.

Artikel 12 -- algemene vergadering

De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de

wet of de statuten of wanneer tenminste 1/5 van de leden het vraagt. "

pq73

De algemene vergadering komt minstens éénmaal per jaar samen voor het houden van een statutaire

vergadering.

Deze jaarlijkse statutaire vergadering wordt gehouden in de loop van het tweede kwartaal van elk jaar, op

dag en uur te bepalen door de Raad van Bestuur.

Tot de algemene vergaderingen worden geroepen: alle leden.

Zij worden opgeroepen bij gewone brief of mail die de agenda, de dag, het uur en de plaats van de

algemene vergadering vermeldt, en tenminste 8 werkdagen vaar de datum van de algemene vergadering wordt

verzanden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid, door de oudste bestuurder. De voorzitter wijst een stemopnemer aan. Alle stemgerechtigde leden hebben gelijk stemrecht in de algemene vergadering.

Onverminderd de bepalingen inzake stemrecht, kunnen de leden zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, op de wijze zoals bepaald in artikel 6 en in het huishoudelijk reglement.

De agenda van elke algemene vergadering wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Deze agenda kan aangevuld worden met voorstellen welke schriftelijk worden ondertekend door minstens 1/20 der leden.

Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen, worden de beslissingen genomen op de algemene vergaderingen van de leden van de vereniging, bij gewone meerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Over een statutenwijziging kan pas geldig beraadslaagd en besloten worden als deze expliciet op de agenda is ingeschreven. Een beslissing kan pas genomen worden als 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en een 2/3 meerderheid der stemmen wordt behaald. Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering mogelijk, die geldig beslist bij 2/3 meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen/vertegenwoordigden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

" Doelswijziging of ontbinding kan slechts plaatsvinden als 2/3 van de leden aanwezig is en 4/5 instemt met deze beslissing. Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering mogelijk, die bij 4/5 meerderheid geldig beslist ongeacht het aantal aanwezigen/vertegenwoordigden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De geldig genomen beslissingen van de algemene vergadering van de leden van de vereniging hebben uitwerking vanaf de dag waarop de beslissing werd gestemd, tenzij in de beslissing een andere datum van inwerkingtreding wordt bepaald.

Van alle algemene vergaderingen worden notulen bijgehouden door de Raad van Bestuur, die daartoe een secretaris kan gelasten. De notulen vermelden de teksten van alle genomen beslissingen. De notulen van deze algemene vergaderingen zijn ter inzage op het adres van de zetel van de vereniging en in aanwezigheid van tenminste twee bestuurders. Op verzoek en tegen een door de Raad van Bestuur te bepalen kostprijs kan afschrift van notulen worden medegedeeld aan elk lid, aan elke belangstellende, en aan elke belanghebbende derde.

Artikel 13  bevoegdheden van de algemene vergadering

Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren:

a) het wijzigen van de statuten, met inbegrip van het wijzigen van het doel of één der doeleinden van de vereniging;

b) het benoemen en het afzetten van de leden van de Raad van Bestuur;

c) het benoemen en het afzetten van eventuele commissarissen, en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend;

d) het al of niet verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur, en, in voorkomend geval, aan de commissarissen;

e) het uitsluiten van leden;

f) het goedkeuren van de jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester; het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

g) het ontbinden van de vereniging;

h) alle andere bevoegdheden aan de algemene vergadering opgedragen bij wet, bij statuten of bij huishoudelijk reglement van de vereniging;

i) het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 14  bestuur

Artikel 14.1  Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die is samengesteld uit tenminste 2 leden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur wijst onder haar leden de functies aan van voorzitter, secretaris, penningmeester.

De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om bepaalde taken en activiteiten, die vereist zijn om de

dagelijkse werking van de vereniging te verzekeren, over te dragen aan een dagelijks bestuur.

Artikel 14.2  bezoldiging

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 14.3  duurtijd van het mandaat

Het mandaat van bestuurder is geldig voor een periode van 3 jaar, maar kan met telkens drie jaar verlengd

worden. Het eventueel verlengen van dit bestuurdersmandaat behoort tot de beslissingsbevoegdheid van de

Algemene Vergadering.

Artikel 14.4  benoeming en ontslag

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering,

beslissend met gewone meerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen. Bij oprichting

benoemen de stichtende leden de leden van de Raad van Bestuur.

Bestuursleden kunnen ook vrijwillig ontslag nemen door een schrijven te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 14.5  bevoegdheid-vertegenwoordiging

a) Algemene bevoegdheid-vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge MOI) 2.2

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en verbindt de vereniging geldig in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, zonder dat hiervoor bijkomende bijzondere machtiging van de algemene vergadering vereist is.

Dit omvat alle beschikkingsdaden en alles wat niet uitdrukkelijk behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering of tot de bevoegdheid van andere organen die binnen de vereniging op rechtsgeldige wijze worden opgericht.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging 'in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of als verweerder door toedoen van minstens twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur bepaalt zelf de periodiciteit der vergaderingen. De Raad van Bestuur moet minstens één algemene statutaire vergadering van de vereniging bijeenroepen.

b) Specifieke bevoegdheid-vertegenwoordiging

Tot de bevoegdheden en tot het recht van vertegenwoordiging van en door de Raad van Bestuur behoort

ondermeer:

- alle handelingen m.b.t. de concrete organisatie van de werkzaamheden van de vereniging;

- de aanwerving, het ontslag, het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van het door de vereniging

tewerkgesteld personeel;

- het verrichten van alle betalingen en het in ontvangst nemen van betalingen, het eisen of verlenen van

kwijting, het doen en ontvangen van aile inbewaargevingen;

-het sluiten van alle overeenkomsten m.b.t. de aankoop, de verkoop en de ruil van roerende en onroerende

goederen, het sluiten van alle huur- en verhuurovereenkomsten van om het even welke duur; het sluiten van

alle andere overeenkomsten t.e.m. het aangaan van minnelijke schikkingen, overeenkomsten van dading,

compromissen, arbitragebedingen;

- het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten;

- het beleggen van gelden, het aangaan van leningen, het verlenen van hypotheken met of zonder beding

van uitvoerend beslag en het verlenen van alle zakelijke waarborgen;

- het afstand doen van rechten en rechtsvorderingen, het tekenen voor opheffing en machtiging tot

doorhaling, met en zonder kwijtschrift, van alle afschrijvingen, overschrijvingen, beslagen en verzet;

- het bestemmen in en aanvaarden van borgstellingen en subrogaties;

- het ontvangen van postmandaten, assignaties of postkwijtingen

- het uitvoeren of doen uitvoeren van gerechtelijke uitspraken en arbitrale beslissingen;

het afsluiten van bankrekeningen en hierop alle verrichtingen uitvoeren, en het huren van bankkluis of

safe;

- het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen en andere documenten die ter attentie van de

verenigingen aan haar worden betekend;

- het nemen van initiatieven met het oog op bemiddeling en verzoening in geschillen waarin de vereniging,

haar leden en eventuele derden betrokken zijn, zonder afbreuk te doen aan meer specifieke bevoegdheden die

aan bepaalde organen of personen van de vereniging werden of worden toevertrouwd;

- het nemen van alle passende initiatieven m.b.t. de werking en de verwezenlijking van het maatschappelijk

doet van de vereniging, met inbegrip van het organiseren van congressen, studie- of vormingsactiviteiten, het

verspreiden van publicaties ten behoeve van leden of belangstellenden en/of derden.

c) Specifieke taken  taakverdeling

- de voorzitter : de voorzitter coördineert de werking van de vereniging en de werking van de Raad van Bestuur; de voorzitter zit de vergaderingen van de Raad van Bestuur voor op de wijze zoals voorzien in de statuten of in het huishoudelijk reglement.

Nele Stinckens wordt benoemd tot voorzitter van de vereniging.

- de secretaris : behoudens specifieke taken of bevoegdheden aan anderen toevertrouwd, is de secretaris het aanspreekpunt van en voor de vereniging; de secretaris staat inzonderheid in voor de praktische taken die de werking van de vereniging en de werking van de Raad van Bestuur vereisen; de secretaris organiseert de imagemogelijkheden m.b.t. de documenten van de vereniging en haar organen en commissies, in overeenstemming met de staturen en met het huishoudelijk reglement.

Nele Stinckens wordt tevens benoemd tot secretaris van de vereniging.

- de penningmeester : de penningmeester staat in voor de inning en het beheer van de lidgelden, doet al het nodige m.b.t. de boekhouding, de inkomsten en de uitgaven van de vereniging, zorgt voor budget en begroting en opvolging ervan ten bate van de vereniging en brengt verslag uit omtrent alle financiële aangelegenheden van de vereniging.

David Smits wordt benoemd tot penningmeester van de vereniging.

- handtekeningsbevoegdheid : om tegenover derden de vereniging geldig te vertegenwoordigen of te verbinden is de gezamenlijke handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur vereist, met deze uitzonderingen: Voor de gewone briefwisseling, voor het dagelijks beheer, en voor financiële verrichtingen volstaat naargelang het geval de handtekening van de voorzitter, de secretaris, de penningmeester.

Voor financiële verrichtingen van 10000 EUR of meer is de handtekening vereist van de penningmeester; voor verrichtingen beneden dit bedrag volstaat de handtekening van de penningmeester of een ander lid van de Raad van Bestuur die gevraagd wordt ten deze de penningmeester te vervangen.

Artikel 14.6 - besluitvorming

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen in aanwezigheid van een meerderheid van bestuurders, bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten.

MOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 14.7 - notulen

De Raad van Bestuur houdt notulen m.b.t. haar vergaderingen. De notulen worden bewaard in een daartoe bestemd register, hetwelk wordt gehouden op het adres van de zetel van de vereniging. Deze notulen zijn ter inzage op het adres van de zetel van de vereniging en in aanwezigheid van tenminste twee bestuurders, Op verzoek en tegen een door de Raad van Bestuur te bepalen kostprijs kan afschrift van notulen worden medegedeeld aan elk lid en aan elke derde.

Artikel 14.8  andere specifieke bevoegdheden

Het huishoudelijk reglement van de vereniging kan nadere specifieke bevoegdheden bepalen, die behoren aan de Raad van Bestuur of aan haar individuele leden, en zulks voor zover dit in overeenstemming is en blijft met hetgeen de statuten ter zake bepalen.

Artikel 15  boekjaar/werkingsjaar

Het boekjaar en werkingsjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Artikel 1B rekening en verantwoording

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af maakt zij de inventaris en de jaarrekening op, alsook de begroting voor het volgende jaar.

Ieder jaar en ten laatste binnen B maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur ' de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene statutaire vergadering vermeld in artikel 12.

Het eventueel batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding worden uitgekeerd bij wijze van dividenden of op andere wijze, aan de leden.

De jaarrekening wordt neergelegd conform de wettelijke bepalingen.

Artikel 17 ontbinding van de vereniging

De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Daarbij stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt zij de bevoegdheden van deze

" vereffenaar(s).

" De ontbinding van de vereniging kan ook worden uitgesproken door de bevoegde rechter.

Artikel 18  bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding zal de Algemene vergadering, bijeengeroepen door de vereffenaars, een

bestemming van de activa, na aanzuivering van de schulden, aanduiden.

Artikel 19  huishoudelijk reglement

De algemene vergadering stelt een huishoudelijk reglement vast. Het huishoudelijk reglement mag niet in

strijd zijn met de wet noch met de statuten.

Artikel 20  geschillenregeling

Bij geschillen die de vereniging en de werkvoorwaarden betreffen, verbindt de vereniging zich ertoe om

samen met de andere partij naar een oplossing te zoeken, ofwel door verzoening, ofwel door bemiddeling, ofwel

door een scheidsrechterlijke procedure.

Artikel 21 -- slotbepaling

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002, toepasselijk. In die gevallen die niet geregeld zijn door de wet. de statuten, of het

huishoudelijk reglement, beslist de Raad van Bestuur, behoudens in de gevallen voorbehouden aan de

bevoegdheid van de algemene vergadering of van andere organen van de vereniging.

AU' s~,~y1t~~ ~ voor /txijuitouQiA

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
QUALITY IMPROVEMENT IN THERAPY, AFGEKORT : Q…

Adresse
KONING ALBERTLAAN 104 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande