RACING PINXTERMOLEN KESSEL-LO -VZW, AFGEKORT : RCP KESSEL-LO

Association sans but lucratif


Dénomination : RACING PINXTERMOLEN KESSEL-LO -VZW, AFGEKORT : RCP KESSEL-LO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.956.065

Publication

13/08/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1. Oprichting: Heden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van 27

juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

Gegevens oprichters:

Axel Ausloos, Eikenstraat 7, 3210 Linden, geboorteplaats Leuven, 10/03/1961

Johan Raeymaekers, Schakellaan 5, 3010 Kessel-lo, geboorteplaats Leuven, 28/07/1963

Guy Rens, Rozenveldstraat 28, 3210 Linden, geboorteplaats Leuven 28/05/1963

Louis Brouwers, Nieuwstraat 43, 3360 Bierbeek, geboorteplaats Leuven, 20/04/1954

Vital Kerckhofs, Jeugdsquare 2, 3210 Linden, geboorteplaats Lommel, 31/08/1961

Naam vereniging: Racing Pinxtermolen Kessel-lo - vzw Adres vereniging: Diestsesteenweg 480 3010 Leuven Ondernemingsnummer:

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam Racing Pinxtermolen Kessel-lo. De zetel van de vereniging is gevestigd te Diestsesteenweg 480 3010 Leuven en valt onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  VZW worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming  RCP Kessel-lo te gebruiken.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging heeft tot doel de zaalvoetbalsport te beoefenen en te bevorderen waar en door welke middelen zij nodig acht. De vzw kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

STATUTEN

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

1. Oprichtingsakte

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Racing Pinxtermolen Kessel-lo -vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : RCP Kessel-lo

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Diestsesteenweg 480

3010 Leuven (Kessel-Lo (Leuven))

België

*14307192*

Luik B

0558956065

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

11-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste acht bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 5. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering volgens voorschriften zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Het jaarlijks lidgeld voor toegetreden leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur, echter maximaal 250 Euro per lid. De leden kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. De leden en toegetreden leden van de vzw zijn verplicht : 1) de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw alsook de besluiten van haar organen na te leven en 2) de belangen van de vzw of een van haar organen niet te schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door het niet betalen van het lidgeld en door ontslag. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting van een lid zonder zijn beslissing te moeten motiveren. Het uitgesloten of ontslagnemend lid zal geen recht hebben op het bezit van de vzw noch op de eventueel door hem gestorte bijdragen.

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit 5 leden. Deze worden benoemd door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigdenbestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, e-mail of SMS die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden.

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Bevoegdheden raad van bestuur

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan een of meer bestuurders. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddelijke ingaang door het raad van bestuur worden in getrokken.

Hoofdstuk 5. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Leuven.

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen

- het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies,

- het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen ,

- de ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

statuten dat vereisen

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de leden dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, e-mail of SMS die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art. 13. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5 . Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Art. 14. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekent door de secretaris of een bestuurder. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Art. 15. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 16. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW  wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de nationale bank van Belgie.

Hoofdstuk 5.  Huishoudelijk Reglement

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Art.17. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Art. 18. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Aldus opgemaakt in zes exemplaren te Kessel-lo, een voor elke oprichter en een voor mededeling aan de rechtbank van koophandel te Leuven, register der rechtspersonen vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

op 4 augustus 2014.

2. Samenstelling Raad van Bestuur en aanstelling functies

Tot bestuurders worden benoemd :

Axel Ausloos, Eikenstraat 7, 3210 Linden, geboorteplaats Leuven, 10/03/1961

Johan Raeymaekers, Schakellaan 5, 3010 Kessel-lo, geboorteplaats Leuven, 28/07/1963

Guy Rens, Rozenveldstraat 28, 3210 Linden, geboorteplaats Leuven 28/05/1963

Louis Brouwers, Nieuwstraat 43, 3360 Bierbeek, geboorteplaats Leuven, 20/04/1954

Vital Kerckhofs, Jeugdsquare 2, 3210 Linden, geboorteplaats Lommel, 31/08/19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij hebben onder hen aangesteld :

Axel Ausloos, Secretaris

Johan Raeymaekers, Penningmeester

Vital Kerckhofs, Voorzitter

Guy Rens, Commissaris

Louis Brouwers, Commissaris

Axel Ausloos Johan Raeymaekers Vital Kerckhofs Guy Rens Louis Brouwers

Secretaris Penningmeester Voorzitter Commissaris Commissaris

Voor echt verklaard : 4 augustus 2014

Coordonnées
RACING PINXTERMOLEN KESSEL-LO -VZW, AFGEKORT…

Adresse
DIESTSESTEENWEG 480 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande