RADIO XP

Association sans but lucratif


Dénomination : RADIO XP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.203.092

Publication

10/01/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0 tà 4 . 09 ~-

Benaming

(volutt) : Radio XP

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophanev';

te Leuven, de 2 8 DEC. 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbla " 12~~8~52.

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Boekhandelstraat 2, 3000 Leuven

Onde.rwe _akte : Oprichting en benoeming bestuurders

STATUTEN VAN DE VZW "Radio XP"

Ondergetekenden

VZW Museum van de Radio- en Televisie-Omroep,

Wittehoevelaan, 7 3000 Leuven eu ingeschreven in het rechtspersonenregister,

Ondememingsnummer 0459-184-043

vertegenwoordigd door dhr Jan Cuypers, voorzitter, Wittehoevelaan, 7 3000 Leuven

Dhr. André Saegerman, Jacob Van Arteveldestraat 32, 9050 Gent

Dhr. Jean-Claude Van Soest, Verboeckhavenstraat 97,1030 Schaarbeek

Dhr. Gustaaf Van Tittelboom, l3aa'rodestraat 12, 9200 Dendermonde

Dhr. Paul De Wyngaert, Gellenberg 39, 3210 Lubbeek

Mevr. Els Van de Sijpe, Vogelenzangstraat 139, 3070 Kortenberg

Mevr. Eleonora Nys, Allewaertstraat, 9 2000 Antwerpen

Dhr. Stijn Lehaen, Vierde Lansierslaan 24, 3300 Tienen

Verklaren hierbij een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921; betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,: zoals nadien gewijzigd, onder meer door de Wet van 2 mei 2002. De statuten van deze vereniging zijn vastgesteld als volgt:

"

1. Benaming , zetel, doel en duur

Art. IDe vereniging draagt als naam "Radio XP". Deze benaming zal voorkomen op alle uitgaande stukken,: voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "v. z. w.".

Art. 2De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Hij kan: worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar een andere plaats met inachtneming van de formaliteiten: voor een statutenwijziging. Hij is thans gevestigd in de Boekhandelstraat, 2 3000 Leuven

Art. 3De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, enerzijds vanuit de geschiedenis van de'. radio, anderzijds vanuit een hedendaagse invulling van het medium, de mediawijsheid te bevorderen over de generaties; heen. Hiertoe wil de vereniging onder meer volgende opdrachten invullen :

-het beheer, de exploitatie en de promotie van een multifunctioneel bezoekers-, belevings- en activiteitencentrum "

-het beheer, de exploitatie en de promotie van een expertise- en studiecentrum over radio :

-tot beide aspecten behoort ook een bijdrage tot ontsluiting van het vit audio archief en/of het audio archief van derden.

Op de laatste blz. van Luik fj, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Daarnaast kan de vereniging alle handelingen stellen, alle activiteiten ontplooien, alle samenwerkingsakkoorden aangaan die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

Art. 4De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden warden.

2. Leden

Art. 5De vereniging kan zowel effectieve als toegetreden leden tellen.

De raad van bestuur kan beslissen een lid, toegetreden of effectief, de titel van erelid toe te kennen als blijk van waardering voor de inspanningen van het bedoelde lid voor de belangen van de vereniging.

Art. 6.Enkel de effectieve leden zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering. Hun aantal is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan drie. De stichters opgelijst in de aanhef van deze akte zijn bij oprichting de effectieve leden van de vereniging.

Ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die het doel van de vereniging en haar statuten onderschrijft en die door de raad van bestuur wordt aanvaard, kan als effectief lid tot de vereniging toetreden met naleving van de procedure beschreven in artikel 10.

Het lidmaatschap van een effectief lid is van onbepaalde duur en eindigt door uittreding, uitsluiting of door overlijden.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur overeenkomstig de wettelijke voorschriften een register van de effectieve leden gehouden dat de effectieve leden ter plaatse na voorafgaande afspraak kunnen raadplegen.

Art. 7:Toegetreden leden zijn derden, die zonder de rechten en plichten van een effectief lid waar te nemen, hun morele, materiële of financiële steun verlenen aan de vereniging. Hun aantal is onbeperkt. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De afspraken die gelden voor toegetreden leden kunnen in een huishoudelijk reglement of ander document worden opgenomen.

De toelating van toegetreden leden berust op een beslissing met twee derden van de aanwezige leden van de raad van bestuur na schriftelijke voordracht door een effectief lid van de vereniging.

Een toegetreden lidmaatschap geldt voor een periode van drie jaar en is verlengbaar bij beslissing van de raad van bestuur. Een toegetreden lid kan een einde stellen aan het lidmaatschap door schriftelijk aan de Voorzitter van de raad van bestuur te melden dat hij niet langer toegetreden lid van de vereniging wenst te zijn.

Art. 8.0e effectieve leden, noch de toegetreden leden zijn een lidmaatschapsbijdrage aan de vereniging verschuldigd.

Art.9Verplichtingen effectieve leden.

De effectieve leden zijn verplicht:

a)De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en de besluiten van haar organen na te

leven;

b)De belangen van de vereniging na te streven;

c)Deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging

d)Bij wijziging van de gegevens vermeld in het register van de leden, de nieuwe gegevens zo spoedig

mogelijk kenbaar te maken aan de raad van bestuur.

Art. 10Toetreding als effectief lid.

Een gemotiveerd verzoek om als lid te worden aanvaard moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gericht. De raad van bestuur beslist autonoom met twee derden van de aanwezige stemmen over de toetreding van de kandidaat; zij dient haar beslissing niet te motiveren. Een niet-aanvaard kandidaat-effectief lid kan slechts na verloop van één jaar, te rekenen vanaf de kennisgeving van de beslissing van de raad van bestuur, opnieuw een gemotiveerd verzoek tot toetreding indienen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De toetreding als effectief lid wordt in het ledenregister vermeld.

Art., 11Verlies van de hoedanigheid van effectief lid.

De hoedanigheid van effectief lid gaat verloren:

a)Door vrijwillige uittreding: elk effectief lid is vrij om uit te treden als effectief lid van de vereniging door een schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Tevens kan de raad van bestuur beslissen via een aangetekend schrijven een lid verzoeken zijn lidmaatschap te bevestigen of te beëindigen.

b)Door overlijden of rechtsonbekwaamheid van een effectief lid- natuurlijk persoon;

c)Door de ontbinding, fusie, splitsing of faillissement van een effectief lid- rechtspersoon

d)Door uitsluiting als effectief lid door de algemene vergadering: de algemene vergadering kan met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige effectieve leden beslissen tot de uitsluiting van een effectief lid. Elk effectief lid tegen wie de uitsluiting wordt voorgesteld, zal per aangetekende brief uitgenodigd worden om op de algemene vergadering zijn verdediging voor te dragen. Deze algemene vergadering zal een definitieve beslissing nemen, zelfs indien de belanghebbende geen gevolg heeft gegeven aan de oproeping. De beslissing over de uitsluiting wordt aan de belanghebbende gemeld per aangetekende brief verstuurd binnen de tien dagen volgend op de beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering meldt haar beslissing eveneens aan de Voorzitter van de raad van bestuur.

Het verlies van lidmaatschap van een effectief lid wordt in het ledenregister vermeld.

Art. 12Het lid, dat om welke reden ook zijn hoedanigheid van lid verliest en/of zijn rechtsopvolgers, kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, giften of subsidies, noch op terugbetaling van eventueel gestorte bijdragen, noch in het algemeen van gelijk welke prestatie door hen, door zijn/haar toedoen of door derden geleverd.

3Algemene vergadering

Art. 13De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Elk effectief lid heeft één stem in de algemene vergadering.

Art. 14Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en afzetting van de eventuele commissaris en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging; "

4. de kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval, aan de commissaris;

5. de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een stemgerechtigd lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap niet sociaal oogmerk;

9. alsook in alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 15De algemene vergadering komt tweemaal per jaar bijeen op de maatschappelijke zetel van de vereniging : de eerste vergadering grijpt plaats tijdens het tweede kwartaal van elk boekjaar. Zij keurt de rekeningen van het afgelopen boekjaar goed, zij beslist over de goedkeuring van het beleid en de kwijting van de bestuurders en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

Op de tweede vergadering, gedurende het tweede semester, keurt de algemene vergadering de begroting voor het volgend boekjaar goed.

Een buitengewone algemene vergadering moet bijeengeroepen worden wanneer tenminste één vijfde van haar effectieve leden erom verzoekt. Daartoe richten deze leden een schriftelijk verzoek tot de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze aan de algemene vergadering wensen voor te leggen.

De algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens de raad van bestuur dit opportuun acht.

Art. 16De raad van bestuur is gemachtigd om de algemene vergadering samen te roepen.

Alle ëffectieve leden worden tenminste acht dagen vôôr de algemene vergadering opgeroepen. De uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de vergadering en de agenda. Wanneer de algemene vergadering zich over stukken dient uit te spreken, moeten deze bij de oproepingsbrief gevoegd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk voorstel dat door tenminste één effectief lid ondertekend is moet op de agenda worden ingeschreven. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de algemene vergadering schriftelijk bij de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging worden ingediend. De voorzitter van de raad van bestuur, of degene die hem bij verhindering of afwezigheid vervangt, zorgt ervoor dat de aangedragen agendapunten vooraf worden meegedeeld aan de effectieve leden van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten m.b.t. de punten die geldig op de agenda werden geplaatst: Er mag van de punten ter beslissing op de agenda tijdens de vergadering enkel worden afgeweken, indien alle effectieve leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn en unaniem hiertoe beslissen.

De effectieve leden-rechtspersonen nemen deel aan de algemene vergadering bij wege van een daartoe gemandateerde vertegenwoordiger.

De voorzitter kan beslissen dat ook de toegetreden leden uitgenodigd worden om, enkel als waarnemer, aanwezig te zijn op de algemene vergadering. Zij hebben evenwel geen stemrecht en nemen niet deel aan de debatten.

"

Art. 17EIk effectief lid van de algemene vergadering dat verhinderd is, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de algemene vergadering dat een schriftelijke volmacht van eerstgenoemde bezit. Geen enkel effectief lid mag over meer dan één volmacht beschikken. Het aldus vertegenwoordigde effectieve lid wordt geacht aanwezig te zijn.

Art. 18De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij/zij verhinderd is, wordt het voorzitterschap waargenomen door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid/verhindering door een daartoe voor die gelegenheid door de voorzitter van de algemene vergadering aangeduide persoon.

Art. 19Behoudens de gevallen waarvoor de wetgeving of deze statuten een ander quorum bepalen, kan de algémene vergadering slechts rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar effectieve leden aanwézig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de zeven dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden, behoudens andere bepaling in de wetgeving of in deze statuten, genomen bij gewone meerderheid van de door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden uitgebrachte stemmen.

Art. 20Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering enkel beslissen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien de statutenwijziging een wijziging van het maatschappelijke doel betreft of indien de beslissing de ontbinding van de vereniging betreft, moeten eveneens twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en moet de beslissing worden goedgekeurd door vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Indien voor deze beslissingen het aanwezigheidsquorum niet bereikt werd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die dan geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 21.Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 22Er worden verslagen van de algemene vergadering opgesteld met duidelijke opname van de genomen beslissingen, die worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering en door de secretaris. Aan de effectieve leden van de vereniging wordt binnen de maand na de algemene vergadering een uittreksel van deze notulen bezorgd. De notulen worden eveneens ter inzage van de effectieve leden gehouden in een register dat berust op de maatschappelijke zetel. Derden kunnen kennis nemen van de openbaar te maken beslissingen van de algemene vergadering via de wettelijk voorgeschreven publicaties. Indien daartoe aanleiding bestaat, wordt de inhoud of een uittreksel van de beslissingen van de algemene vergadering die op hen betrekking hebben schriftelijk meegedeeld aan de effectieve leden of de belanghebbende derden.

4Raad van bestuur

Art. 23 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders, al dan niet effectieve leden van de vereniging. Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur nog uit twee personen. Het aantal leden van de raad van bestuur moet in elk geval lager zijn dan hèt aantal effectieve leden dat de vereniging telt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 24.De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering benoemd bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, en dit, al dan niet onder de effectieve leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Indien zij evenwel worden aangesteld ter vervanging van een tussentijds opengevallen bestuursfunctie (bv. door ontslag, overlijden, herroeping,...), voltooien zij slechts de duur van het mandaat van de bestuurder die zij opvolgen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

Art. 25.De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van de

vereniging.

Zij zijn over de uitvoering van het gekregen mandaat verantwoording verschuldigd aan de algemene

vergadering.

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 26.Een bestuurder kan voortijdig vrijwillig zijn mandaat beëindigen mits kennisgeving van zijn vrijwillig ontslag aan de voorzitter van de raad van bestuur. De bestuurder heeft respect voor de continuïteit van de vereniging en dient zijn ontslag niet ontijdig in.

Ingeval een bestuurdersmandaat openvalt, aanvaardt de raad van bestuur voorlopig een stemgerechtigd lid als tijdelijke opvolger, tot de effectieve titularis van de functie wordt benoemd door de eerstvolgende algemene vergadering. De opvolging geldt voor de resterende duur van het mandaat van de aldus opgevolgde bestuurder.

Art. 27.Het mandaat van bestuurder is steeds herroepbaar door een beslissing van de algemene vergadering. In afwachting van een beslissing van de algemene vergadering kan het mandaat om gegronde rédenen preventief worden geschorst door de raad van bestuur. De betrokken bestuurder wordt door de algemene vergadering die over zijn afzetting moet oordelen, uitgenodigd om zijn verdediging voor te dragen; hij mag hiervoor worden bijgestaan door een door hem aangeduide persoon.

Art. 28.De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en duidt een secretaris aan. De voorzitter van de raad van bestuur is in principe bij iedere vergadering van de raad van bestuur aanwezig. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt zijn functie voor de duur van zijn afwezigheid waargenomen door de ondervoorzitter. Indien de secretaris verhinderd is, duidt de raad van bestuur een vervanger aan.

Art. 29. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt haar in gerechtelijke en buitengerechtelijk handelingen en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en die nodig of nuttig zijn in het kader van de verwezenlijking van het doel vande vereniging.

De raad van bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging. Zij draagt er tevens zorg voor dat alle neerleggings- en publicatieformaliteiten, zoals voorgeschreven door de Wet van 27 juni 1921, worden nageleefd.

De raad van bestuur kan, bij meerderheidsbeslissing, één of meer van zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn bestuurders, of aan een derde met inbegrip van de bevoegdheid de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen of de bevoegdheden van dagelijks bestuur. De bevoegdheid van deze personen wordt vastgesteld door de raad van bestuur die tevens de duur van de delegatie bepaalt. Een dergelijke delegatie kan door de raad van bestuur te allen tijde worden herroepen.

Indien deze delegatie aan meerdere bestuurders wordt verleend, zullen deze elk individueel de vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen uitoefenen.

Ondanks de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht die desgevallend ingevolge de vorige alinea kan worden gedelegeerd, de mogelijke bevoegdheden van een orgaan van dagelijks bestuur, is de vereniging ten aanzien van derden ook steeds rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een andere bestuurder.

Art. 30.§1. De raad van bestuur komt bijeen telkens dit vereist is in het belang van de vereniging.

§2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem vervangt in het uitoefenen van zijn bevoegdheden.

De voorzitter van de raad van bestuur roept de raad van bestuur bijeen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Indien minstens twee bestuurders van de raad van bestuur erom verzoeken, dient de voorzitter binnen de vijf werkdagen een vergadering van de raad van bestuur bijeen te roepen die binnen de vijftien dagen na de aanvraag dient te vergaderen. De bedoelde aanvraag moet schriftelijk worden gedaan, met opgave van de 'agendapunten die de bestuurders wensen te behandelen. Indien de raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, mogen de verzoekende bestuurders de vergadering van de raad van bestuur zelf bijeenroepen.

§3. Voor elke vergadering van de raad van bestuur worden alle bestuurders ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post of per e-mail en bevat de dag, het uur, de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

plaats van de vergadering en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur.

§4. Er kán slechts van de agenda van de raad van bestuur worden afgeweken indien alle bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§5. De raad van bestuur mag, zo hij dat nuttig acht, op haar vergaderingen personen uitnodigen omwille van hun bijzondere expertise.

Art. 31. Elke bestuurder heeft één stem.

Art. 32.ledere bestuurder kan zich op een vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits schriftelijke volmacht. tedere bestuurder mag slechts over één volmacht beschikken. De bestuurder die volmacht geeft wordt beschouwd als aanwezig

De volmacht houder treedt volwaardig en met stemrecht in de plaats van de titularis.

Art. 33.De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan de raad op een tweede vergadering rechtsgeldig beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur.

Art. 34.Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet als stem aangerekend.

Art. 35Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die op de volgende vergadering van de raad van bestuur worden goedgekeurd , desgevallend na het aanbrengen van correcties, en vervolgens worden bijhouden in een daartoe op de zetel van de vereniging gehouden register.

5Begroting en rekeningen

Art. 36Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. De boeken en rekeningen worden op deze laatste datum afgesloten.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de dag van de oprichting tot 31 december 2012.

Art. 37.De raad van bestuur doet aan de algemene vergadering verslag over de bedrijvigheid, de financiële toestand en het bestuur van de vereniging. Zij stelt de rekeningen op en legt ze, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, tijdens de eerste jaarlijkse bijeenkomst in het tweede kwartaal . De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring wordt neergelegd zoals wettelijk voorgeschreven.

De raad van bestuur bereidt een voorstel van begroting voor en legt dit ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering tijdens de vergadering in het tweede semester van ieder jaar.

6ontbinding. Vereffening.

Art. 38Behoudens in gevallen van gerechtelijke ontbinding of van rechtswege ontbinding krachtens een wettelijke bepaling, kan alleen de algemene vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure voorzien voor doeiswijziging en de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Ingeval van ontbinding blj beslissing van de algemene vergadering, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Na vereffening van het passief zullen de goederen en waarden van de ontbonden vereniging overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel nastreeft als huidige vereniging. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke vereniging dit vereffeningssaldo zal ontvangen. Bij gebrek aan een beslissing van de algemene vergadering tot toewijzing van het vereffeningssaldo aan een vereniging met gelijkaardig doel, wordt over de aanduiding van deze vereniging beslist door de vereffenaars(s).

7 . Slotbepaling.

Art. 39Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921 inclusief toekomstige wijzigingen of gebeurlijke uitvoeringsbesluiten ervan, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging van toepassing, evenals de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgesteld te Leuven op 15 november 2011 in twee exemplaren

Paul De Wyngaert André Saegerman Els Van de Sijpe Stijn Lehaen

MOD 2.2

Jan Cuypers

Gustaaf Van Tittelboom

Eleonora Nys

Jean-Claude Van Soest

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Na de oprichting heeft de Algemene Vergadering de volgende leden tot bestuurder benoemd.

Dhr. Paul De Wyngaert, Gellenberg 39, 3210 Lubbeek - 8 april 1954  voorzitter

Dhr Jan Cuypers , Wittehoevelaan 7, 3000 Leuven - 15 juni 1949 - ondervoorzitter

Dhr. André Saegerman, Jacob Van Arteveldestraat 32, 9050 Gent - 3 februari 1952 - bestuurder Dhr. Gustaaf Van Tittelboom, Baasrodestraat 12, 9200 Dendermonde - 4 juni 1941  bestuurder Mevr. Els Van de Sijpe, Vogelenzangstraat 139, 3070 Kortenberg - 11 juni 1965 - bestuurder Mevr. Eleonora Nys, Allewaertstraat, 9 2000 Antwerpen - 26 mei 1956 - secretaris

Alle hierboven vermelde bestuurders hebben hun mandaat aanvaard t

Q7 ;ie Ifláti.SiE V21-S`$ ": wf'.' Ei: B C^i~" '

~(~* ~ . ~~ w ~..r r ,.n

~J l.'eY~a lë=.

~#]©w2. \-\'' e_

Coordonnées
RADIO XP

Adresse
BOEKHANDELSTRAAT 2 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande