REVALIDATIECENTRUM LEVENSVREUGDE

Association sans but lucratif


Dénomination : REVALIDATIECENTRUM LEVENSVREUGDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.571.108

Publication

16/12/2014
ÿþ*14223539*

111111

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te -gr-iffie_

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven.

Ondernemingsnr : 410.571.108

Benaming

(voluit) : Revalidatiecentrum Levensvreugde

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 25 - 3360 Bierbeek-Lovenjoel, gerechtelijk arrondissement Leuven

Onderwerp akte : Wijziging van naam en statuten - ontslagen en benoemingen

In de algemene vergadering van 3 november 2014 werd met algemeenheid van stemmen, beslist de naam. van de vereniging en de statuten te wijzigen als volgt:

STATUTEN







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge



TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging draagt als naam: "Zeplin".

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Stationsstraat 25 te 3360 Bierbeek-Lovenjoel, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Leuven.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het verrichten van diagnostiek, oriëntatie, revalidatie en begeleiding van personen met een handicap en hun omgeving.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3, De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il. - Leden

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6. - Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur onder de kandidaten die door een lid van de raad van bestuur worden voorgedragen.

Art. 7. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art. 8. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden,

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur en gaat in vanaf de eerstvolgende algemene vergadering.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

















Titel Iii. - Algemene vergadering

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk (via gewone post, fax of elektronische

post) te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening

van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 6. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. De algemene vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de agenda indien de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden daarom verzoekt.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of door twee bestuurders en een kopij van het verslag (via gewone post, fax of elektronische post) wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

Titel IV. - Raad van bestuur

Art. 12. - § 1. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering en is te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

§ 4, De bestuurders worden verkozen voor een onbepaalde tijd.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en een secretaris aan.

Art. 13. _ § 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, ais eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het a1 dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet docr de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden, alsmede het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur

i.,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

verbonden, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel

gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Deze delegatie en/of opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad van bestuur kan tevens een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan één of meer personen, al

dan niet bestuurder of lid.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 14. - § 1. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.De oproeping gebeurt schriftelijk (via gewone post, fax of elektronische post), ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders.

§ 2. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 3. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of door twee bestuurders en een kopij van het verslag (via gewone post, fax of elektronische post) wordt aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V. -- Financieel beleid

Art. 15. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maand na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Titel VI.  Ontbinding en vereffening

Art, 16, - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 17. - In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 18. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Samenstelling raad van bestuur

in de algemene vergadering van 3 november 2014 werd het ontslag aanvaard van Mevr. Raymaekers

Marie-Claire en werden benoemd als nieuwe bestuurders Mevr, Matthyssen Elza, Dhr. Mathijssen Josephus en

Dhr. Vervloessem Paul.

De raad van bestuur, is vanaf heden, als volgt samengesteld:

- Mevr. Goslain Marie-Christiane, voorzitter, Egenhovenstraat 26 - 3060 Bertem, België

Mevr. Matthyssen Elza, bestuurder, Egenhovenstraat 14 - 3060 Bertem, België

- Dhr. Mathijssen Josephus, bestuurder, Bouveriestraat 14 - 8000 Brugge, België

Dhr. Vaneygen Joseph, bestuurder, Voorzorgstraat 10 - 3000 Leuven, België

- Dhr. Vervloessem Paul, bestuurder, Warotveld 35 - 3020 Herent, België

Gedaan te Bierbeek-Lovenjoel, 3 november 2014.

Mevr. Goslain Marie-Christiane

Voorzitter

Dhr. Vaneygen Joseph

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
REVALIDATIECENTRUM LEVENSVREUGDE

Adresse
STATIONSSTRAAT 25 3360 LOVENJOEL

Code postal : 3360
Localité : Lovenjoel
Commune : BIERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande