SAFE COASTAL TOURISM, AFGEKORT : S.C.T.

Association sans but lucratif


Dénomination : SAFE COASTAL TOURISM, AFGEKORT : S.C.T.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.745.581

Publication

06/04/2012
ÿþMOD22

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neerge gd ter griffie de"

Rechtbank van Koophanden

te Leuven, de 2 7 h;MMRI 2r.)12

DEffliFIER,

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : SAFE COASTAL TOURISM vzw

{ver=or S.C.T.

Rechtsvorm vzw

Zetel Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting vereniging zonder winstoogmerk

SAFE COASTAL TOURISM

Op 19 maart 2012 is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten tussen volgende personen die de stichters zijn van de vereniging:

Caroline Danneels, (bediende), Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Bart Verheyden, (arts), Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Lieve Verheyden, (bediende), Bergstraat 58, 3010 Kessel-Lo

Hendrik Verheyden, (tandarts), Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Cecilia Verheyden, (regisseur), Erasme Ruelensvest 99 0201, 3001 Heverlee,

allen van Belgische nationaliteit.

HOOFDSTUK 1. BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming "Safe Coastal Tourism", afgekort "S.C.T." en is opgericht op grond van de wet van 27/06/1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002 en 22/1212003.

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

De vereniging is opgericht ter nagedachtenis van Bavo Verheyden, die op 18/4/2011 is verdronken aan de Zuid Afrikaanse kust.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, en kan door beslis-sing van de algemene vergadering met een meerderheid en quorum vereist voor de statutenwijziging, naar eender welke plaats in het Nederlands taalgebied of Brussel-hoofdstad worden overgebracht.

ledere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De zetel is thans gevestigd te Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee.

Artikel 3. Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 = Annexes du Moniteur belge

i I II I Iii iii~uuiu

*iao~oias"

be a Eï sta

In

dC4.\-t, .s%/L.

De vereniging heeft tot doelen, buiten alle politieke of confessionele strekkingen om :

" het behoeden van de toeristen/reizigers voor alle mogelijke milieu-gezondheidsrisico's welke zich voordoen op een voor hen onbekende (vakantie-)bestemming, in het bijzonder van het strand en de zee of oceaan.

" het bevorderen van de preventie van verdrinking en bijna-verdrinking in zeeën en oceanen wereldwijd.

n; d? a?'ste blz van Luik. B verrneEde.- ~eito Naam en iroectar : . _, -r- ^-,trunzeriterende notaris hetzij van de persffl ruen;

ce; de vereniging 51 c r g r,: ~,ganisme ten aanzrerl >>an derden te vertegenwoordigen

Verso Naarn en handre" e,.r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

" het nemen van initiatieven die toelaten voorgaande doelen te bereiken zoals studie en documentatie, vorming en educatie, promotie en sensibilisatie van de publieke opinie.

" het sensibiliseren van de toeristische sector (de professionals) om zonder verwijl en via de door hen gebruikte promotiekanalen eerlijk, correct en volledig hun gasten te informeren over en te waarschuwen voor de risico's van een bezoek aan het strand, en in de zee of de oceaan (bijv. website, reisdocumenten, brochures, ....), dit in overeenstemming met de Ethische Code van de United Nations World Tourism Organisation.

" het aanzetten van regeringen op alle niveaus tot het ontwikkelen van wetgeving en richtlijnen op basis waarvan de uitvoerende macht op alle niveaus maatregelen neemt om pro-actief te handelen of om verdrinking en bijna-verdrinking in zeeën en oceanen te voorkomen.

" het opvolgen van de ontwikkelingen wereldwijd, inzake het bewaren van veiligheid en bescherming van toeristen in kuststroken, zeeën en oceanen.

" het oplijsten van en onderzoeken naar preventieve maatregelen in Zuid Afrika en andere landen.

" het aanmoedigen van statistisch onderzoek van verdrinkingen en bijna-verdrinkingen in zeeën en oceanen wereldwijd; en het verlenen van eenvoudige toegang tot statistische informatie.

" het steunen van initiatieven van de lokale bevolking en administraties van kuststreken wereldwijd, die gericht zijn op de preventie van verdrinking in zeeën en oceanen.

" het participeren in en organiseren van initiatieven wereldwijd die voorlichting van de waterveiligheids-problematiek in kuststreken beogen. Dit kan uitmonden in het begeleiden en/of ondersteunen van lokale waterveiligheidsprojecten in kuststreken.

" het contacteren van bedrijven om materiaal te ontwikkelen ter verspreiding van informatie en waarschuwingen ter preventie van verdrinkingen en bijna-verdrinkingen in zeeën en oceanen wereldwijd.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag samenwerken met ondernemingen die voor haar doelstellingen nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met Inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Het wijzigen van het doel van de vereniging behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. Hiervoor is een 2/3de aanwezigheid nodig van de stemgerechtigde leden en een 4/5de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden vereist.

Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is er geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Wel blijft de vereiste voor eest 4/5de meerderheid vast de aanwezige stemmen vereist.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden in de vormen en de voorwaarden door de statuten en de wet vereist.

HOOFDSTUK 2. LEDEN, ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Artikel 5. Leden

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering en de wettelijke bepalingen zijn alleen op hen van toepassing.

5.1.Effectieve leden

De effectieve leden zijn:

" de stichters, namelijk de personen weergegeven hierboven;

" de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige effectieve leden. De kandidaten moeten schriftelijk hun kandidatuur indienen bij de secretaris van de vereniging die het verzoek voor advies voorlegt aan de eerstvolgende algemene vergadering. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Een effectief lid verkrijgt het lidmaatschap na aanvaarding door de algemene vergadering en na inschrijving in het ledenregister alsook na storting van een eenmalig lidgeld dat de 3.000 Euro niet mag overschrijden.

5,2.Toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

De toegetreden leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen die sympathiseren met de vereniging en hun steun betuigen of deelnemen aan activiteiten.

Hierin worden de ereleden en de beschermende leden gerangschikt.

a) Ereleden zijn personen, vennootschappen of instellingen die wegens hun werking of verdiensten, tot de bloei en de ontwikkeling van de vereniging bijdragen of hebben bijgedragen.

b) Beschermende leden zijn personen, vennootschappen of instellingen die door materiële of financiële

bijdrage meewerken tot het bereiken van het doel van de vereniging.

c} Aile andere natuurlijke enlof rechtspersonen, aanvaard door de vereniging

De toegetreden leden hebben geen enkele persoonlijke verplichting ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. De toegetreden leden worden d.m.v. nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vzw. Zij worden eveneens door de effectieve leden uitgenodigd om deel te nemen aan diverse acties.

Artikel 6. Lidgelden

Alle leden hebben de verplichting een jaarlijkse bijdrage te betalen waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

Artikel 7. Ontslag van de leden

1.De effectieve en de toegetreden leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te treden, of per brief of per e-mail hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

2.De uitsluiting van een effectief lid of toegetreden lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een 2/3de meerderheid der uitgebrachte stemmen en nadat het lid is gehoord door de raad van bestuur.

3.De raad van bestuur mag tot aan de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of indien zij de goede naam van de vereniging hebben aangetast. Deze beslissing wordt genomen bij 2/3de meerderheid van de raad van bestuur, waarop minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een onthouding bij de stemming wordt beschouwd als een negatieve stem, naar analogie van stemming op de algemene vergadering.

4.1-let ontslagnemend lid of uitgesloten lid en rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit, noch op de teruggave van bijdrage. Zij zijn onbevoegd mededelingen van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris te eisen.

HOOFDSTUK 3 . ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8. Samenstelling

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging en is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging, bijgestaan door de secretaris. Bij verhindering beslist de raad van bestuur over de tijdelijke uitoefening van deze functies.

Artikel 9. Bevoegdheid

De algemene vergadering legt de algemene beleidslijnen vast. Daartoe keurt ze de algemene beleidsdocumenten goed.

Haar bevoegdheden zijn:

" Het wijzigen van de statuten.

" De benoeming en de afzetting van de voorzitter enlof bestuurders.

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

" De kwijting geven aan de bestuurders en de commissarissen.

" De rekeningen, het jaarverslag, de begroting en het jaarprogramma goed te keuren.De ontbinding van de vereniging.

" De aanvaarding en de uitsluiting van een effectief lid.

" De omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk (vso).

" Aile gevallen waarin de statuten dit voorzien.

Alle bevoegdheden die in de wet of de statuten niet toegekend zijn aan de algemene vergadering vallen onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon22

Alle effectieve leden krijgen het verslag van de algemene vergadering toegestuurd per e-mail. Aile belanghebbende derden kunnen op eenvoudige vraag aan de voorzitter inzage in de beslissingen van de algemene vergadering krijgen.

Artikel 10. Vergaderkalender

De leden van de algemene vergadering worden minstens eenmaal per jaar door de raad van bestuur samengeroepen. Telkens als het belang van de vereniging dit vereist en binnen de maand wanneer één vijfde van de effectieve leden erom verzoeken kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden.

Artikel 11. Uitnodiging en vertegenwoordiging

De effectieve leden warden door de raad van bestuur uitgenodigd om de algemene vergadering bij te wonen. De uitnodiging wordt gedaan door middel van een schrijven per e-mail dat minstens 15 kalenderdagen vóór de vergadering dient verstuurd te worden. De uitnodiging maakt verplichtend melding van plaats, datum en uur. De agenda, opgesteld door de raad van bestuur, wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, tijdig ingediend en ondertekend door ten minste 1120ste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk en de vertegenwoordiger moet voor de aanvang en gedurende de algemene vergadering, deze stemprocuratie kunnen tonen. Een aanwezig effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Alle volmachten worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Ook toegetreden leden kunnen op de algemene vergadering worden uitgenodigd. Deze hebben enkel een raadgevende stem.

Artikel 12. Stemming

Een effectief lid heeft op de algemene vergadering één stem.

Artikel 13. Aanwezigheid (quorum) en meerderheid

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over punten die op de agenda staan. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar anders voorzien is door de wel of de onderhavige statuten. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Punten welke niet op de agenda voorkomen kunnen niet ter bespreking of stemming worden aanvaard, behalve indien de voorzitter der vergadering deze punten zou toelaten onder de hoofding "diversen".

De stemming op de algemene vergadering zijn geheim telkens wanneer het personen betreft of als minstens 5 effectieve leden hierom vragen.

Artikel 14. Ontbinding, wijziging der statuten

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 2/3de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien. Er is wel een meerderheid vereist van 2/3de van de aanwezige stemgerechtigden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien er een 2/3de aanwezigheid is van de stemgerechtigde leden en een 4I5de meerderheid bereikt is van de aanwezige stemgerechtigden. Indien de aanwezigheidsvereiste niet bereikt is, moet minstens 15 dagen gewacht worden om een tweede vergadering samen te roepen. Tijdens deze vergadering is geen aanwezigheidsvereiste voorzien, Er is wel een meerderheid vereist van 4/5de van de aanwezige stemgerechtigden.

Artikel 15. Verslag

Van elke vergadering moet een verslag worden opgemaakt. Het wordt ondertekend door de voorzitter en door de secretaris en wordt bijgehouden in een bijzonder register. Elk lid ontvangt een digitale kopie van dat verslag.

HOOFDSTUK 4. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Bepaling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die de vereniging als college vertegenwoordigt in en buiten rechte.

Artikel 17 . Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders.

De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering rechtstreeks verkozen voor de volgende opdrachten: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, en bij uitbreiding een ondervoorzitter. De algemene vergadering kan andere functies toevoegen.

Worden als bestuurders aangeduid:

Voorzitter: Caroline Danneels, Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Ondervoorzitter: Bart Verheyden, Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Secretaris: Lieve Verheyden, Bergstraat 58, 3010 Kessel-Lo

Penningmeester: Hendrik Verheyden, Erasme Ruelensvest 99, 3001 Heverlee

Artikel 18. Benoeming

De kandidaturen voor de raad van bestuur worden schriftelijk medegedeeld aan de voorzitter van de raad van bestuur en/of secretaris, ten laatste twee kalenderdagen voor de algemene vergadering en worden voorge-'bracht ter stemming op de algemene vergadering door de voorzitter.

Met een 2/3 quorum en een 2/3 meerderheid der uitgebrachte stemmen kan de algemene vergadering de aanstelling van de bestuurders herroepen.

Artikel 19. Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering voor een onbepaalde termijn. Zij zijn te allen tijde afzetbaar door een 213de meerderheid van de algemene vergadering.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen hetzij door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter en/of secretaris, hetzij door zijn/haar verklaring te laten acteren in het verslag.

Herroepen of ontsiagnemende bestuurders moeten alle documenten, goederen, bezittingen e.d, overmaken aan de secretaris van de vereniging.

Bij het openvallen van een mandaat wordt de functie opnieuw ingevuld door de algemene vergadering. Intussen kan de raad van bestuur, onder zich, een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

De stemmingen zijn geheim telkens wanneer het personen betreft.

Artikel 20. Beraadslaging en beslissing

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslaggevend.

Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de leden aanwezig is.

Als niet de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een nieuwe bestuursvergadering bijeengeroepen worden en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigd deel van het bestuursledenaantal.

De beslissingen genomen door de raad van bestuur worden genotuleerd door de secretaris. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en het origineel wordt in een register opgenomen en bijgehouden.

Artikel 21 . Vergadering

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn/haar voorzitter welke ertoe gehouden is een vergadering bijeen te roepen binnen de maand na het verzoek van drie bestuurders. De uitnodiging vermeldt de agenda en wordt ten minste 8 kalenderdagen v66r de vergadering verstuurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Punten die niet op de agenda voorzien zijn kunnen niet ter bespreking aangenomen worden ten ware de voorzitter deze onder de rubriek "varia" ter bespreking zou toelaten.

Het verslag van de vergadering wordt opgemaakt en verstuurd naar de leden van de raad van bestuur binnen de maand na de vergadering van de raad van bestuur.

Artikel 22 . Bevoegdheid

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan ondermeer zonder dat deze opsomming beperkend is, of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, aile machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die lid zijn, de vereniging in rechten vertegenwoordigen, zowel als eiser dan als verweerder.

De raad van bestuur mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij banken; op voornoemde rekeningen aile verrichtingen doen zoals het opvragen van de gelden door overschrijvingen of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; bij de post, douane, spoorwegmaatschappij alle aangetekende of niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen. Deze opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

De raad van bestuur kan daarenboven een reeks opdrachten op administratief, financieel of technisch gebied opdragen aan bedienden. Deze aangestelden werken onder leiding van de raad van bestuur; hun mandaat moet schriftelijk geschieden en wordt duidelijk omschreven.

De voorzitter en de secretaris beschikken automatisch over de maatschappelijke handtekening. De raad van bestuur bepaalt welke andere personen ook de maatschappelijke handtekening hebben.

Artikel 23 . Aansprakelijkheid

De leden van de raad van bestuur zijn volgens gemeen recht niet verantwoordelijk voor de door hen bedreven fouten in de uitoefening van hun ambt. Door hun beheer nemen zij geen enkele persoonlijke verplichting op ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging.

De vereniging is verbonden door de handelingen van de raad van bestuur, van de bestuurders, van de algemene directeur of van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verbintenis aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging: hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

De interne aansprakelijkheid wordt geregeld naar het gemeen recht en naar het huishoudelijk reglement. Artikel 24. Bezoldiging

De leden van de raad van bestuur genieten geen enkele bezoldiging. Zij kunnen evenwel een verplaatsingsvergoeding toegekend krijgen.

HOOFDSTUK 5. BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 25. Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

Artikel 26. Rekeningen, Begroting

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de vzw. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Artikel 27. Commissarissen

De algemene vergadering zal minimum twee commissarissen verkiezen belast met het nazicht van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van een jaarverslag. Zij worden benoemd voor vier jaar en zijn herkiesbaar.

VOor- i7ehoi3dQÆn aan i~et aeEgrsCii Staatsblad~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 7. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 28. Ontbinding en vereffening

Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto actief van de vereniging zal gegeven worden. Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een gelijkaardige instelling of een belangeloos doel.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 29. Verwijzing

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27/06/1921 inzake de vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wetten van 02/05/2002, 16/05/2003, 22/12/2003 en het Koninklijk Besluit van 02/04/2003.

Artikel 30. Algemene bepalingen

Het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het kind zijn volledig van toepassing in de werking van de vereniging. De vereniging eerbiedigt de regels van de democratie.

EINDE DER STATUTEN

U-etiLP-c.(24,2-e-

:atste blz van Luik B !laan en hoe-.- rie ,ns"J-rentere-ce %tans hetzij van de persnrorr,

r.~ gar sr e ten as.r. £ derden te vertegenr.00rclirFr

 77. e d de ~erso Naam er °,a

Coordonnées
SAFE COASTAL TOURISM, AFGEKORT : S.C.T.

Adresse
ERASME RUELENVEST 99 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande