SCHUURCOMITE

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHUURCOMITE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.031.567

Publication

11/03/2015
ÿþOndernemingsnr : 421.031.667

Benaming

(voluit) : Schuurcomité

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Holsbeeksesteenweg 286b, 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - Raad van Bestuur: wijzigingen

Bij beslissing van de algemene vergadering van bovengenoemde ereniging, in vergadering bijeen op 14.01.2015, die werd beraadslaagd overeenkomstig de voorschriften van artikel 8 van de wet van 27 juli 1921, worden de statuten vervangen.

Artikel 1. De vereniging draagt als naam 'v.z.w, Schuurcomité', met zetel te Boomgaardstraat 3, 3012 Wilsele, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven,

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel advies te geven, toezicht uit te oefenen, betreffende de huisvestiging,: en de terreinen van Chiromeisjes Vlierbeek en Chirojongens Vlierbeek te Kessel-Lo; te zorgen voor het ontwerpen en uitvoeren ter verbetering van de huisvestiging, te zorgen voor financieel advies en toezicht, en op: verzoek van Chiromeisjes Vlierbeek en Chirojongens Vlierbeek, elke vorm van dienstverlening te verschaffen.

Artikel 1 De vereniging is van onbepaalde duur. Ze kan ten alle tijde ontbonden worden.

Artikel 4. Het aantal werkende leden moet ten minste vier bedragen,

Artikel 5, Nieuwe werkende leden kunnen enkel door de volgende vereniging aangeduid worden:' Chiromeisjes Vlierbeek te Kessel-Lo en Chirojongens Vlierbeek te Kessel-Lo. Elke vereniging duidt twee. werkende leden aan, die telkens één stem vertegenwoordigen en geen bestuurder zijn. De respectivvelijke', verenigingen zijn verplicht steeds twee vertegenwoordigers aan te duiden volgens de bepaling van het huishoudelijk reglement. Andere leden worden verkozen bij twee derden van de aanwezige stemmen.

Artikel 6. Uittreden geschiedt ofwel bij eenvoudige mededeling op de algemene vergadering, persoonlijk of'. per brief ofwel als werkend lid als de vereniging een ander aanduidt of men ophoudt lid te zijn van de genoemde verenigingen.

Artiel 7. De algemene vergadering mag ook niet-werkende leden aannemen. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen, huishoudelijk reglement worden toegekend. Deze zijn geen lid in de zin van de wet en hebben geen stemrecht.. Zij kunnen ereleden zijn.

Het maximumbedrag voor de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage is bepaald op 125 euro.

Artikel 8. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Enkel de werkende leden, hebben stemrecht en beschikken elk over één stem. De algemene vergadering is bevoegd voor alle punten die bijdragen tot heet bereiken van het doel van de vereniging. Ze vergadert minstens eenmaal per jaar, en wordt opgeroepen per gewone brief of email, met vermelding van de agenda. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling genomen wordenbij unanieme goedkeuring door de aanwezige leden op een algemene vergadering.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering,

Artikel 9. Buitengewone vergaderingen kunnen gehouden worden op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Artikel 10. De leden kunnen zich slechts bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slects' één volmacht dragen.

Artikel. 11. De algemene vergadering kiest onder haar leden een raad van bestuur bestaande uit drie: bestuurders, met name een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, van wie de afzonderlijke taken in een huishoudelijk reglement kunnen worden bepaald.

Voor alle handelingen waar de verbintenissen en rechten van de verniging de 500 euro overtreffen, dient zij voorafgaandelijk de toestemming van de algemene vergaderin te verkrijgen.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERCELEGU

2 `' ï 3. 21,6

Griffie Rechibsnkvan Koophandel te Leuven.

Grrt7Tfé

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

s~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOI] 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De voorzitter of bij zijn gewettigde afwezigheid de secretaris of penningmeester, vertegenwoordt op basis van de voorgaande stukken de vereniging en kan een derde aanduiden en volmacht geven om in recht op te treden.

Artikel 12. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde tijd en zijn steeds afzetbaar. De verenigingen zorgen er voor dat ze steeds twee werkende leden hebben aangeduid die geen bestuurder zijn.

Artikel 13. Het maatschappelijk jaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus, Bij het einde ervan, maken de bestuurders de rekening en balans van inkomsten en uitgaven. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 14. De leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben tijdens hun lidmaatschap, bij uittreding, bij uitsluiting, of bij overlijden, geen deel in het vermogen van de organisatie en geen recht op aandeel in de bepaalde winsten.

Artikel 15. De leden en hun eventuele rechtsopvolgers kunnen geen opbrengsten halen uit de organisatie waardoor ze zicht individueel verrijken. Ze kunnen geen teruggave eisen of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 16. In geval van ontbinding zal het vermogen van de vereniging in gelijke delen overgederagen worden aan de Chirjongens en Chiromeisjes van Vlierbeek, Kessel-Lo en bij ontstentenis van beide verenigingen aan een gelijkaardig jeugdwerk.

De voorzitter treedt op als vereffenaar.

Artikel 17. Voor alle gevallen in deze statuten niet voorzien, verwijzen de ondergetekenden naar de wettelijke beschikkingen terzake.

Worden ontslagen uit hun functies:

Secretaris Tom Wambecq, bediende, wonende te 3010 Kessel-Lo, Liemingenstraat 4, Belg Penningmeester Jo De Wel, bediende, wonende te 3300 Hakendover, Van Audenhovestraat 31, Belg Voorzitter Johan Vande Gaer, bediende, wonende te 3010 Kessel-Lo, Holsbeeksesteenweg 286b, Belg

Worden aangestel tot volgende functies:

Voorzitter: Joren De Troy, arbeider, wonende te 3210 Linden, Gemeentestraat 49, Belg

Secretaris: Tom Vandenputte, zelfstandige, wonende te 3220 Holsbeek, Zijpstraat 18, Belg Penningmeester: Joris Costermans, bediende, wonende te 3012 Wilsele, Boomgaardstraat 3, Belg

Kessel-Lo, 14.01.2015

Voor echt verklaard

De Voorzitter De Secretaris

Joren De Troy Tom Vandenputte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto _ Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCHUURCOMITE

Adresse
HOLSBEEKSESTEENWEG 286B 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande