SCOUTS ROTSELAAR-HEIKANT

Association sans but lucratif


Dénomination : SCOUTS ROTSELAAR-HEIKANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 465.181.811

Publication

25/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEtRGELEGD

13 AUG. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Griftte

Ondememingsnr 0465.181.811

Benaming

(voluit): Scouts Rotselaar Heikant VZW

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonde winstoogmerk

Zetel: Schrikstraat 7A, 3110 Rotselaar

Onderwerp akte: Ontslag-benoemingen, Gecoördineerde statuten

Scouts Rotselaar Heikant

3110 Rotselaar-Heikant

STATUTEN ***

Publicatie 1999-02-18 N. 002431

Nummer van de vereniging: 243199

De algemene vergadering heeft op 22/02/2014 beslist de bestaande statuten op te heffen en te vervangen en als volgt de tekst ervan vast te leggen

Art, 1. De vereniging draagt als naam : " Scouts Rotselaar Heikant v.z.w.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Schrikstraat 7A, 3110 Rotselaar, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art, 3, De vereniging heeft tot doel organisatorische, technische, financiêle en morele ondersteuning te bieden aan de scouts van Rotselaar-Heikant, met uitsluiting van enig winstoogmerk. De vereniging kan daartoe aile initiatieven nemen en daden stellen die de jeugdorganisatie ten goede komen. In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen, bezitten, verkopen en tevens contracten afsluiten.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 5. Het minimum aantal leden is vastgesteld op drie,

Art. 6. Zijn leden van de vereniging: diegenen die door de raad van bestuur worden voorgedragen aanvaard worden door de algemene vergadering.

Art. 7. Om lid te worden moet men zijn aanvraag richten aan de raad van bestuur. Als voorwaarde dient men :a) ofwel deel uit te maken van de leidingsploeg van de scouts van Rotsetaar-Heikant. Ais bewijs

hiervoor geldt het aansluitingsbewijs bij Scouts en Gidsen Vlaanderen;

b) ofwel een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. Deze bijdrage kan zich zowel op organisatorisch, technisch, financieel of moreel vlak situeren. Het is de raad van bestuur die beslist of deze personen al dan niet voorgedragen worden voor de algemene vergadering.

Art. 8. Het lidmaatschap is kosteloos..

Art. 9. Eik lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.. Het ontslag moet schriftelijk of per e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Uitsluiting van een lid wordt uitgesproken door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht te geven aan dat lid. Een lid kan evenwel slechts één lid vertegenwoordigen.

Art, 11, De algemene vergadering is bevoegd votai: het wijzigen van de statuten; het benoemen en afzetten van de leden van de raad van bestuur, het uitsluiten van een lid; het goedkeuren van de begroting en de: rekeningen; het vrijwillig ontbinden van de vereniging; de kwijting van de bestuurders.

Art. 12. De algemene vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar gehouden. Ze wordt samengeroepen op een door de raad van bestuur bepaalde plaats en tijdstip

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in het geval dat een vijfde van de leden erom verzoekt. De uitnodiging wordt verstuurd door de voorzitter of door een

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door de read van bestuur gemachtigd bestuurder bij gewone brief of per e-mail, ten laatste acht dagen v66r de vergadering. De uitnodiging vermeldt dag, uur, plaats alsook de agenda van de vergadering.

De raad van bestuur stelt de agenda vast. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld ais ten minste de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt.

Art. 13. De algemene vergadering kan beslissen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quarter van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Art. 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter. Het register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging, met dien verstande dat het aantal bestuurders in elk geval altijd lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Ten minste één bestuurder maakt tevens deel uit van de groepsleiding van de scouts van Rotselaar-Heikant.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor drie jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Indien het bestuurdersmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Ait 16. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris en elke functie die zij voor de goede werking van de vereniging nodig acht De voorzitter roept de raad van bestuur samen.. De uitnodiging vermeldt de agenda. De voorzitter zit de vergaderingen voor.

Art, 17. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als de helft van de bestuurders aanwezig is

Hij beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Aile beslissingen worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter. Het register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

Art, 18. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, ln elle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art. 20, ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Ze bepaalt eveneens hun bevoegdheden en vereffeningsvoorwaarden. De vereffenaar draagt de activa, na aanzuivering van de passive, over aan een vereniging met gelijke doelstellingen of, bij gebreke daaraan, aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 21, Voor alles wat in de statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

De algemene vergadering heeft heden als bestuurder ontslagen:

Ais voorzitter Leen Vandermarliere, Schaapsvijver 15, 3200 Aarschot

De algemene vergadering heeft heden tot bestuurders benoemd:

Ewoud Delabastita, Kasteeldreef 11, 3111 Wezemaal

Paul Leemans, Kerkhofstraat 59, 3110 Rotselaar

Nathalie Nouwen, Heirbaan 147, 3110 Rotselaar

De raad van bestuur bestaat

Als voorzitter Ben Verstreken, Mechelsestraat 197, 3000 Leuven

Als secretaris: Joris Aeles, Edelzangerslaan 56/0101, 3010 Kessel-lo

Als penningmeester Bart Vandermarliere, Zandstraat 48a, 3110 Rotselaar

Als leden:

Ewoud Delabastita, Kasteeklreef 11, 3111 Wezemaal

Jo Delabastita, Kasteeldreef 11, 3111 Wezemaal

Sam Eykens, Sparrenstraat 2A, 3110 Rotselaar

Arne Fluenaerts, Perkstraat 4, 3012 Wilsele

Paul Leemans, Kerkhofstraat 59, 3110 Rotselaar

Werner Mertens, Wezemaalplein 5 bus 3, 3111 Wezemaal

Nathalie Nouwen, Heirbaan 147, 3110 Rotselaar

Harry Vos, Kerkhofstraat 27, 3110 Rotselaar

Allen zijn van Belgische nationaliteit,

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

11/08/2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
SCOUTS ROTSELAAR-HEIKANT

Adresse
SCHRIKSTRAAT 7A 3110 ROTSELAAR

Code postal : 3110
Localité : ROTSELAAR
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande