SINT-GODELIEVESCHOOL BUNSBEEK - WEVER

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-GODELIEVESCHOOL BUNSBEEK - WEVER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.362.344

Publication

12/01/2011
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-'.s,';Fj~i~~'+~ '7~f ~~,/'iL''id~'ii ~+." f

.b0.21`.1 ~,~~~~~~~~ . $ Van +r..Waf ror~:." r!. .i~r

r

eizn, * c> i

;e,1;:b~ifl" '~o

Griffie

11111111111111111111111111111

*11006684*

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sint-Godelieveschool Bunsbeek - Wever, vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schoolstraat 27, 3380 Glabbeek

Onderwerp akte : Oprichtingsakte - Statuten - Benoeming Bestuurders - Verkiezing voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en schatbewaarder.

Op de stichtingsvergadering van 27 december 2010 hebben volgende stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd.

De Badeer Wim, wonende te Torenstraat 1, 3384 Glabbeek. Geboren te Asse op 30 augustus 1972.

Genoe Karin, wonende te Steenbergestraat 29, 3384 Glabbeek. Geboren te Tienen op 20 september 1968.

Guelinckx Marc, wonende te Herestraat 173, 3300 Tienen. Geboren te Wommersom op 12 november 1964. Hendricicx Karl, wonende te Walmersumstraat 35, 3380 Glabbeek. Geboren te Tienen op 7 december 1962. Jossa Christiane, wonende te Schoolstraat 75, 3380 Glabbeek. Geboren te Sint-Truiden op 2 september

1945.

Laermans Maria, wonende te Meenselbeekstraat 23, 3380 Glabbeek. Geboren te Bunsbeek op 8 januari 1936.

Merckx Arthur, wonende te Torenstraat 40, 3384 Glabbeek. Geboren te O.L.Vrouw-Tielt op 30 mei 1944. Savonet Carine, wonende te Pepinusfortstraat 26, 3380 Glabbeek. Geboren te Tienen op 14 mei 1965. Sinap Mn, wonende te Pepinusfortstraat 7a, 3380 Glabbeek. Geboren te Tienen op 7 januari 1968_ Thomas Greta, wonende te Veldstraat 1, 3380 Glabbeek. Geboren te Drieslinter op 29 augustus 1942. Vanderheyden Louis, wonende te Bunsbeekdorp 4, 3380 Glabbeek. Geboren te Molenbeek-Wersbeek op

02 maart 1935.

Verhulpen Joseph, wonende te Butschovestraat 29, 3384 Glabbeek. Geboren te Leuven op 6 maart 1955. Veulemans Agnes, wonende te Tiensesteenweg 15, 3380 Glabbeek. Geboren te Kersbeek-Miskom op 6 augustus 1941.

Deze stichtingsakte bevat de statuten van Sint-Godelieveschool Bunsbeek - Wever, vzw.

STATUTEN

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Sint-Godelieveschool Bunsbeek  Wever, vzw

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Schoolstraat 27 te 3380 Glabbeek, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

M. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en het bevorderen van het katholiek onderwijs en opvoeding, in overeenstemming met de leer van de rooms-katholieke kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.

In die zin worden aile activiteiten, activa en passiva van de feitelijke vereniging Schoolcomité Sint  Godelieve binnengebracht in de vzw Sint-Godelieveschool Bunsbeek  Wever.

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na,

in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MW 2.2

Zij erkent en aanvaardt het gezag van de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il.  LIDMAATSCHAP

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van zeven.

Art. 6. - § 1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het confessioneel katholiek karakter van de vereniging en met de doelstellingen, zoals bepaald onder artikel 3.

§ 2. Nieuwe leden worden zonder beroep aanvaard door de raad van bestuur.

Art. 7. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

1)de wijziging van de statuten;

2)de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3)de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5)de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6)de ontbinding van de vereniging

7)de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

8)de uitsluiting van een lid;

9)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10)aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

eAao 2.2

§ 3. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de ondervoorzitter.

De secretaris van de Raad van Bestuur is de verslaggever van de algemene vergadering.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda warden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste vijf dagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits tenminste de helft der leden aanwezig zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de V&S wet, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en warden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Art. 12. - § 1. De raad van bestuur bestaat uit tenminste vijf leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor de duur van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan vijf is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Art. 13. - § 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD z2

en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde  bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 4. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

De machtiging betreft nader door de raad van bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Art. 14. - § 1. De raad van bestuur dient minstens tweemaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone

brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Het bijeenroepen van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de

bestuurders.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL V.  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 15. - § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL Vl.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 16.  De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan zeven bedraagt. Zelfs in het geval er maar zes leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

Art. 17. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding, wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke bisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

TITEL VU.  ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 18. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

De Raad van Bestuur beslist om de directeur(s) mandaat te geven voor alle handelingen en verbintenissen ten overstaan van het Departement Onderwijs.

II. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 1 januari 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen benoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden, voor een periode van zes jaar, is samengesteld als volgt:

Genoe Karin, Steen bergestraat 29, 3384 Glabbeek

Geboorteplaats : Tienen  Geboortedatum : 20 september 1968

Guelincloc Marc, Herestraat 173, 3300 Tienen

Geboorteplaats : Wommersom  Geboortedatum : 12 november 1964

Jossa Christiane, Schoolstraat 75, 3380 Glabbeek

Geboorteplaats : Sint-Truiden  Geboortedatum : 2 september 1945

Laermans Maria, Meenselbeekstraat 23, 3380 Glabbeek

Geboorteplaats : Bunsbeek  Geboortedatum : 8 januari 1938

Merckx Arthur, Torenstraat 40, 3384 Glabbeek

Geboorteplaats : O.L.Vrouw-Tielt-- Geboortedatum : 30 mei 1944

Sinap Ann, Pepinusfortstraat 7a, 3380 Glabbeek

Geboorteplaats : Tienen -- Geboortedatum : 7 januari 1968

Thomas Greta, Veldstraat 1, 3380 Glabbeek

Geboorteplaats : Drieslinter  Geboortedatum : 29 augustus 1942

Vanderheyden Louis, Bunsbeekdorp 4, 3380 Glabbeek

Geboorteplaats : Molenbeek-Wersbeek  Geboortedatum : 02 maart 1935

Verhulpen Joseph, Butschovestraat 29, 3384 Glabbeek

Geboorteplaats : Leuven  Geboortedatum : 6 maart 1955

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter: Guelinckx Marc

Ondervoorzitter Verhulpen Joseph

Secretaris: Genoe Karin

Schatbewaarder Sinap Mn

Noa 22

Luik B - Vervolg

ll!_ Aanstelling van het dagelijks bestuur

De raad van bestuur heeft het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwd aan de voorzitter, de ondervoorzitter,de secretaris en de schatbewaarder.

Zij zijn ieder afzonderlijk gemachtigd om door hun handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te verbinden.

Gedaan te Glabbeek op 27 december 2010

Karin Genoe Marc Guelindat

Secretaris Voorzitter

Voorbehouden -aan het Belgisch Staatsblad

"

Op de raatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-GODELIEVESCHOOL BUNSBEEK - WEVER

Adresse
SCHOOLSTRAAT 27 3380 GLABBEEK(ZUURBEMDE)

Code postal : 3380
Localité : GLABBEEK
Commune : GLABBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande