SINT-VINCENTIUS A PAULO VERENIGING, PROVINCIALE RAAD VOOR VLAAMS-BRABANT

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-VINCENTIUS A PAULO VERENIGING, PROVINCIALE RAAD VOOR VLAAMS-BRABANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.506.944

Publication

15/07/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm: VZ\AI

Zetel: Zandstraat 12, 3460 Bekkevoort

Onderwerp akte Benoeming bestuurders, nieuwe zeltel.

Tijdens haar zitting van 11 december 2013 heeft de Algemene Vergadering voor een termijn`van 6 jaar tot de Gewone Algemene Vergadering van 2019, Guillaume BRUYNINCKX, Belg, geboren te Assent (België) op 16 maart 1943, Rrn 43031632324 en woonend Zandstraat 12 in 3460 Bekkevoort, tot Voorzitter benoemd. Zien hun mandaat verlengd voor een termijn van 6 jaar tot de Gewone Algemene Vergadering van 2019 Leo mEEs,wonende Dorpsveldstraat, 200, 3290 Diest, Belg, geboren op 15 juli 1954 te Sint-Truiden, Rrn 54071512130, tot Secretaris - beheerder benoemd en Felix DEMONSEAU, wonende Meidoornhof, 10, 3290 Diest, Belg, geboren op 07 april 1937 te Aarschot, Rrn 37040711988, tot Penningmeester - beheerder benoemd.

De nieuwe raad van bestuur bestaat dus uit:

Guillaume BRUYNINCKX, Voorzitter

Leo MEES, Secretaris

Felix DEMONSEAU, Penningmeester

Lutgard HAESEVOETS, Onder-Voorzitster

Tijdens de zitting van 11 december 2013 heeft de Algemene Vergadering de zetel van de Vereniging verplaatst naar Zandstraat, 12 te 3460 Bekkevoort.

25februari 2014

Conform uitreksel

Leo Mees

Voorzitter

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

*14137193*

NEERGELEGD

0 4 JOLI 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

OnderneMingsnr : 0833.506.944

Benaming

(voluit) : Sint-Vincentius a Paulo vereniging, Provinciale Raad voor Vlaams-Brabant vzw

17/02/2011
ÿþ;lez In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ur



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*iioa1oioR

IIII





Neerge#egd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 0 7 FE9

DE 81M.VER, 2011 81M .VER,

Benaming : Sint-Vincentius a Paulo vereniging, Provinciale Raad voor Vlaams-Brabant vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vossellaan, 17 3290 Diest

Ondernemingsnr : ©833.5 0 . c3 A.4

Voorwerp akte : Oprichting, Statuten en benoeming bestuurders.

1. Inleiding

Op 12 maart 2010, hebben de hieronder vermelde stichters beslist een vereniging zonder winstoogmerk op

te richten overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 onder de naam "Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging,

Provinciale Raad voor Vlaams-Brabant vzw.

Stichters: Leo MEES,wonende Vossellaan, 17, 3290 Diest, Belg, geboren op 15 juli 1954 te Sint-Truiden,

Rrn 54071512130

Lutgart HAESEVOETS,wonende Lindestraat, 108, 3545 Halen, Belg, geboren op 02 februari 1955 te

Hasselt, Rrn 55020224093

René JOCHEMS ,wonende Glabbeeksesteenweg, 26, 3390 Bekkevoort, Belg, geboren op 08 juli 1949 te

Sint-Joris-Winge, Rm 49070844703

Felix Demonseau, wonende Meidoornhof, 10, 3290 Diest, Belg, geboren op 07 april 1937 te

Aarschot, Rm 37040711988

2. Statuten

Artikel 1: Leden van de vereniging

Leden van de vereniging zijn: de plaatselijke eenheden, waaruit de Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging van Vlaams-Brabant is samengesteld, ongeacht of deze verenigingen opgericht zijn als verenigingen zonder winstoogmerk of gewone feitelijke verenigingen zijn. Bovendien telt de vereniging ook enkele natuurlijke personen als leden, die bijzondere functies waarnemen binnen de vereniging, zoals de voorzitter, de ondervoorzitter, de schatbewaarder en de secretaris.

De leden zijn geen enkele bijdrage verschuldigd.

De lijst van de huidige leden van de vereniging wordt in bijlage bij de onderhavige statuten gevoegd.

Artikel 2: Naam en adres van de zetel

De naam van de vereniging luidt: "Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging, Provinciale Raad voor Vlaams-Brabant, vzw .

De zetel is gevestigd in Diest en valt onder het gerechtelijk arrondissement van Leuven. Het adres van de zetel is Vossellaan 17, 3290 Diest.

Artikel 3: Minimumaantal leden

De vereniging telt minstens zoveel leden/rechtspersonen als er eenheden zijn waarin de Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging aanwezig is, met een minimum van drie. Zij telt tevens leden/natuurlijke personen die speciale functies waarnemen; het aantal van deze leden/natuurlijke personen mag niet hoger zijn dan het aantal leden/rechtspersonen min één.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Doel, activiteiten en duur van de vereniging

De vereniging heeft als doelstelling de strijd tegen de armoede en uitsluiting in alle vormen, alsmede hulpverlening op grote schaal aan minderbedeelden, direct of door tussenkomst van organisaties die van haar aflangen (conferenties of andere verenigingen).

De Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging voor Vlaams-Brabant handelt in de geest van de stichter van de Sint Vincentius a Paulo-Vereniging, Frédéric Ozanam, verzekert de eenheid van de Vincentiusbeweging in Vlaams-Brabant, waakt over de naleving van de regels ervan, en bepaalt het algemene, financiële en caritatieve beleid voor de provincie.

De vereniging mag onroerend goed bezitten, kapitaal investeren, goederen exploiteren, zelfs activiteiten ondernemen met een lucratief karakter, maar enkel in de mate waarin de wet of de reglementering dat toestaan en voor zover deze activiteiten nuttig zijn voor de realisatie van haar sociale doelstelling.

De duur van de vereniging is onbeperkt.

Artikel 5: Toetreding en uittreding van de leden

De nieuwe leden, natuurlijke of rechtspersonen, worden toegelaten door de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Dit geldt tevens voor de afzetting van leden, waarvoor een tweederde meerderheid van stemmen is vereist. De leden kunnen op elk moment uit de vereniging treden zonder hiervoor een reden te hoeven geven.

Artikel 8: De algemene vergadering  bijeenroeping

De gewone algemene vergadering vergadert jaarlijks, in de loop van de maand mei. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of door de voorzitter indien het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering dient bijeengeroepen te worden indien een vijfde van de leden de voorzitter hierom verzoekt.

De bijeenroeping van een algemene vergadering dient de dagorde te bevatten en is ondertekend door de voorzitter, of door de secretaris bij ontstentenis van de voorzitter. Deze bijeenroepingen worden verstuurd per brief, fax of e-mail, geadresseerd aan de leden en verstuurd ten minste 8 dagen vóór de vergadering. De documenten die ter goedkeuring of ter bespreking worden voorgelegd aan de vergadering, kunnen op een later tijdstip, maar ten laatste drie dagen vóór de vergadering worden toegezonden.

De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in België die in de bijeenroeping wordt aangeduid.

Artikel 7: De algemene vergadering  bevoegdheden

Naast haar wettelijke en traditionele bevoegdheden  goedkeuring van de voorgaande notulen, verslag van de accountant, verslag van de raad van bestuur, jaarrekeningen, begroting, kwijtingen en statutaire benoemingen  is de vergadering bevoegd tot de toelating en afzetting van leden alsook tot het bepalen van het algemene beleid van de vzw en van de Sint-Vincentius a Paulo-Vereniging voor Vlaams-Brabant.

Artikel 8: De algemene vergadering  notulen

De besluiten van de vergadering worden opgenomen in notulen waarvan het ontwerp aan de leden wordt toegezonden ten laatste samen met de oproepingsbrief voor de volgende vergadering, die belast is met de goedkeuring ervan.

Na goedkeuring of wijziging van de notulen worden deze ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en ter zetel van de vereniging bewaard.

Elk lid kan, op aanvraag, een uittreksel of de integrale tekst van deze notulen ontvangen.

Artikel 9: De algemene vergadering  quorum

De algemene vergadering kan slechts geldig vergaderen wanneer twee derde van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan er een nieuwe vergadering worden gehouden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Een lid dat verhinderd is, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, met dien verstande dat een aanwezig lid niet meer dan twee volmachten mag hebben.

De verenigingen/leden die rechtspersonen zijn worden vertegenwoordigd door hun voorzitter, of door elke andere persoon op voorwaarde dat deze een volmacht bezit die hem/haar het recht geeft de vereniging te vertegenwoordigen.

Artikel 10: De algemene vergadering  vereiste meerderheid

Behoudens hetgeen elders is gestipuleerd in de onderhavige statuten of in de wet, worden de beslissingen van de vergadering genomen met meerderheid van stemmen van ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Deze meerderheid wordt berekend op het totaal aantal stemmen op basis van de aanwezigheidslijst zodat onthoudingen gelijkgesteld worden met negatieve stemmen.

Artikel 1'1: de raad van bestuur samenstelling

De raad van bestuur is uitsluitend samengesteld uit natuurlijke personen die lid zijn van de vereniging.

De raad van bestuur bestaat uit minimaal drie bestuurders en maximaal acht, waarbij het aantal bestuurders niet hoger mag zijn dan het aantal leden/rechtspersonen min één.

Artikel 12: De raad van bestuur benoemingen

De bestuurders worden met een gewone meerderheid van stemmen gekozen door de algemene vergadering voor een mandaat van twee jaar met uitzondering van de beheerder tot Voorzitter benoemd wiens mandaat zes jaar loopt.

In een afzonderlijke stemming en met gewone meerderheid van stemmen wijst de vergadering aan alle bestuurders speciale functies toe:

- op voorstel van de meerderheid van de leden-rechtspersonen, de functie van voorzitter,

- op voorstel van de nieuw gekozen of herkozen voorzitter, de functies van ondervoorzitter, van schatbewaarder en van secretaris,

- andere speciale functies die de vergadering noodzakelijk acht voor een goed functioneren van de vereniging.

Er is geen leeftijdsgrens voor de bestuurders en hun mandaat is meermaals hemieuwbaar.

Uitzondering hierop is de functie van voorzitter die slechts gekozen of herkozen kan worden tot voorzitter als hij de leeftijd van 70 jaar niet heeft bereikt bij zijn verkiezing of herkiezing, en wiens mandaat van voorzitter niet hernieuwbaar is.

Artikel 13: De raad van bestuur -- ontslag en afzetting

Elke bestuurder kan op elk moment zijn ontslag indienen, op voorwaarde dat dit schriftelijk gebeurt ter attentie van de voorzitter, en op voorwaarde dat zijn ontslag het aantal bestuurders niet op minder dan vijf brengt, in welk laatste geval de aftredende bestuurder nog in functie dient te blijven tot de volgende algemene vergadering, en op voorwaarde dat dit ontslag geen groot nadeel berokkent aan de vereniging op grond van speciale functies die door de aftredende bestuurder worden waargenomen.

De algemene vergadering kan op elk moment een bestuurder afzetten, zonder haar beslissing hiervoor te hoeven rechtvaardigen. Deze beslissing vereist de meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14: De raad van bestuur bijeenroeping en quorum

De raad van bestuur vergadert zo vaak dit vereist is voor een goede werking van de vereniging. De raad vergadert na schriftelijke of mondelinge bijeenroeping door de voorzitter, op eigen initiatief of op verzoek van drie bestuurders.

De raad vergadert geldig indien ten minste de helft van zijn bestuurders aanwezig is. Een bestuurder die verhinderd is kan zich niet laten vertegenwoordigen.

De vergaderingen van de raad worden voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis van de voorzitter door de ondervoorzitter of een andere bestuurder indien de voorzitter en de ondervoorzitter afwezig zouden zijn.

Artikel 15: De raad van bestuur bevoegdheden

De raad is belast met het beheer van de vereniging. De raad is bevoegd voor elke administratieve of beschikkende handeling, die niet door de wet of de statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering en voor zover deze handeling rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van de sociale doelstelling.

De raad vormt één groep en neemt zijn beslissingen gezamenlijk. De beslissingen van de raad worden met consensus genomen of bij ontbreken hiervan met een meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders waarbij onthoudingen gelijkgesteld worden met negatieve stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de ondervoorzitter/bestuurder die de vergadering voorzit, beslissend.

Artikel 16: De raad van bestuur notulen van de vergaderingen

De beslissingen van de raad worden opgenomen in notulen waarvan het ontwerp aan de bestuurders wordt toegezonden ten laatste bij de bijeenroeping van de volgende vergadering van de raad, die belast is met de goedkeuring ervan.

Na goedkeuring of wijziging van de notulen worden deze ondertekend door de voorzitter of door de secretaris en ter zetel van de vereniging bewaard.

Elke bestuurder kan, op aanvraag, een uittreksel of de integrale tekst van deze notulen ontvangen.

Artikel 17: De raad van bestuur dagelijks beheer

Het dagelijks beheer van de vereniging wordt toevertrouwd aan het bureau van de raad. Dit bureau bestaat uit de voorzitter, de schatbewaarder en de secretaris.

Het bureau van de raad vomit één groep en neemt zijn beslissingen gezamenlijk.

Deze beslissingen van het bureau worden met consensus genomen of bij ontbreken hiervan, met een meerderheid van stemmen van de leden, waarbij de stem van de voorzitter beslissend is bij staking van stemmen.

Het bureau vergadert slechts geldig wanneer twee van zijn leden aanwezig zijn. Een lid dat verhinderd is, mag zich niet laten vertegenwoordigen.

Het bureau vergadert op initiatief van de voorzitter.

Het bureau is bevoegd voor elke handeling inzake het dagelijks beheer.

In geval van hoogdringendheid, en wanneer het niet mogelijk is op tijd een raad van bestuur bijeen te roepen of deze telefonisch of schriftelijk te raadplegen, is het bureau bevoegd een beslissing te nemen die onder de bevoegdheid valt van de raad, op voorwaarde dat deze beslissing door de raad tijdens zijn eerstvolgende vergadering wordt geratificeerd.

Aile beslissingen van het bureau worden over het algemeen gesteund door de raad, die gevraagd wordt deze tijdens zijn eerstvolgende vergadering impliciet of expliciet te ratificeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen van het bureau worden opgenomen in de notulen die door de secretaris worden opgesteld; deze notulen worden verdeeld onder de leden van het bureau en ter beschikking gehouden van de andere leden van de raad van bestuur die deze ter zetel van de vereniging kunnen raadplegen.

Artikel 18: De raad van bestuur  aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders, of zij nu wel of geen lid zijn van het bureau, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 19: De raad van bestuur  speciale machtiging

De raad van bestuur kan speciale functies toevertrouwen aan een lid van het bureau of zelfs aan een persoon die geen lid van het bureau is, zoals bijvoorbeeld een directeur of een medewerker van de vereniging: ondertekening van de dagelijkse briefwisseling, bankverrichtingen, verrichtingen bij De Post, indiening bij de griffie van de rechtbank, enz., waarbij de grenzen van deze machtiging worden gepreciseerd en waarbij gespecificeerd wordt of en wanneer een dubbele handtekening vereist is.

Artikel 20: De raad van bestuur onbezoldigde mandaten

De bestuurders, of zij nu wel of geen lid zijn van het bureau, oefenen hun functies onbezoldigd uit. Enkel hun verplaatsings- en representatiekosten worden terugbetaald, op basis van bewijsstukken die gearchiveerd worden in de boekhouding van de vereniging.

Artikel 21: Vertegenwoordiging van de vereniging

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd voor elke handeling door twee van haar bestuurders die hun hoedanigheid bewijzen door een uittreksel van de publicatie van hun benoeming, maar die voor het stellen van de desbetreffende handeling geen bewijs hoeven te leveren van het mandaat dat hun is verleend.

Artikel 22: De rekeningen van de vereniging

Het boekhoudjaar van de vereniging correspondeert met het kalenderjaar.

De rekeningen worden gehouden overeenkomstig de wettelijke en reglementaire bepalingen, onder controle van het bureau van de raad van bestuur.

De jaarrekeningen worden door het bureau voorgelegd aan de raad van bestuur die deze vervolgens voorlegt aan de gewone algemene vergadering.

De rekeningen worden eenmaal per jaar gecontroleerd, onmiddellijk na sluiting ervan, door een accountant die aangesteld wordt door de raad van bestuur en wiens verslag wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

Het bureau neemt de zorg op zich de jaarrekeningen te deponeren bij de griffie van de rechtbank, of in voorkomend geval bij de Nationale Bank.

Artikel 23: Rechten van de leden op de activa

Noch tijdens het bestaan van de vereniging, noch bij ontbinding van de vereniging hebben de leden, ongeacht of zij natuurlijke of rechtspersonen zijn, recht op de activa van de vereniging, evenmin als hun rechthebbenden, opvolgers of andere belanghebbenden in het geval van hun eigen uittreding, hun overlijden of meer in het algemeen hun terugtrekking als lid om welke reden dan ook.

Artikel 24: Ontbinding van de vereniging

De algemene vergadering die stemt over de ontbinding van de vereniging, duidt terzelfder tijd een college aan dat samengesteld is uit twee liquidatoren. Als de liquidatoren de schulden hebben gezuiverd en de netto

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

'Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

r activa hebben bepaald, worden deze netto activa aan de Sint Vincentius a Paulo-vereniging, Nationale Raad van België vzw overhandigd.

3. Benoeming bestuurders

Dadelijk na deze oprichting en het vaststellen van de statuten zijn de stichters in een bijzondere algemene

vergadering bijeengekomen.

Met eenparigheid werden benoemd tot beheerders:

De Heer Leo MEES, wonende Vossellaan, 17, 3290 Diest, Belg, geboren op 15/07/1954 te Sint-Truiden,

voorzitter;

Mevrouw Lutgart HAESEVOETS, wonende Lindestraat, 108, 3545 Halen, Belg, geboren op 02/02/1955 te

Hasselt, onder-voorzitster;

De Heer René JOCHEMS, wonende Staatsbaan, 10, 3460 Bekkevoort, Belg, geboren op 08/07/1949 te

Sint-Joris-Wnge, secretaris;

De Heer Felix DEMONSEAU wonende Meidoomhof, 10, 3290 Diest, Belg, geboren op 07/04/1931 te

Aarschot, penningmeester.

Zij verklaren dit mandaat te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet getroffen werden door enige

maatregel die zich daartegen verzet.

BIJLAGE: Lijst van de leden op 12 maart 2010

De Heer Leo MEES, wonende Vossellaan, 17, 3290 Diest, Belg, geboren op 15/07/1954 te Sint-Truiden, voorzitter;

Mevrouw Lutgart HAESEVOETS,wonende Lindestraat, 108, 3545 Halen, Belg, geboren op 02/02/1955 te Hasselt, ondervoorzitster;

De Heer René JOCHEMS wonende Glabbeeksesteenweg, 26, 3390 Bekkevoort, Belg, geboren op 08/07/1949 te Sint-Joris-Winge, secretaris;

De Heer Felix DEMONSEAU wonende Meidoomhof, 10, 3290 Diest, Belg, geboren op 07/04/1931 te Aarschot, penningmeester.

Mevrouw Kathleen CLAES, wonende Koningsstraat, 26, 3470 Ransberg, Belg, geboren op 01/04/1968 te Leuven als vertegenwoordigster van de Sint-Vincentius Conferentie Sint-Germanus, feitelijke vereniging,

De Heer Daniël STASSART, wonende Verdaelstraat 81, 3450 Geetbets, Belg, geboren op 16/07/1944 te Grazen als vertegenwoordiger van de Sint-Vincentius Conferentie Sint-Paulus, feitelijke vereniging,

de KVZ Maagd der Armen vzw, Leopold 111-laan 38 " 3001 Heverlee, vertegenwoordigd door Mevrouw Diane Mo rte lé

10 mei 2010

Conform uitreksel

Leo Mees

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-VINCENTIUS A PAULO VERENIGING, PROVINCI…

Adresse
VOSSELLAAN 17 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande