SIRIUS THERAPIE VOOR MENS EN DIER

Association sans but lucratif


Dénomination : SIRIUS THERAPIE VOOR MENS EN DIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.636.817

Publication

09/04/2015
ÿþ4 MOD 2.2

J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



G~iïfiL P.GG.tdsJa,-i,4V1kl i=.c:opbandel '

t,_PTiffjlzt -i

Ondernemingsnr : 0G 36 , §-111-

Benaming

(voluit) : Sirius Therapie voor mens en dier, VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 22, 3130 Begijnendijk

Onderwerp akte : oprichting vzw

Statuten van Sirius Therapie voor mens en dier, VZW

STATUTEN

De Algemene Vergadering van 29/12/2014 heeft, overeenkomstig art. 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen Zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 juni 2003 (hierna "de wet" genaamd), beslist de statuten van Sirius Therapie voor mens en dier, Vereniging Zonder Winstoogmerk, op te maken als volgt.

TITEL I, NAAM  ZETEL  DUUR - DOEL

Art. 1.

De vzw draagt de naam Sirius Therapie voor mens en dier, VZW

Art. 2,

De vzw is gevestigd te Kasteelstraat 22, 3130 Begijnendijk, en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven,

Art. 3.

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 4,

De vereniging heeft tot doel activiteiten te ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bevorderend kunnen zijn voor de verhouding tussen mens en dier en voor de zorg voor het dier, vooral voor het dier dat samenlevend is met de mens of aan zijn zorg is toevertrouwd. Daartoe behoren, maar niet beperkend, vooral de hond, de kat, de andere huisdieren. Deze activiteiten van de vzw kunnen zowel op afzonderlijke dieren en afzonderlijke persoonlijke verhoudingen tussen mens en dier gericht zijn als op de in onze samenleving meer algemeen voorkomende of gangbare verhoudingen tussen mens en dier. Daarbij kunnen alle facetten van de verhouding tussen mens en dier geviseerd zijn zoals de biologische, de psychologische, de sociale, de ethische en de juridische.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

De vereniging zal in het algemeen alle handelingen, burgerlijke, financiële, roerende en onroerende, mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van aard kunnen zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vereniging mag alle leningen en kredietopnemingen aangaan en roerende en onroerende goederen van de vereniging in pand geven.

Zij mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken op gelijk welke toegelaten wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen zoals door acties op het gebied van de rechtstreekse zorg voor het dier of van de voor het dier zorgdragende mens, of door studie, voordrachten, publicaties, persoonlijke begeleiding en opleiding op gebied van de omgang met dieren, of door psychologische bijstand, sociale analyse, en dergelijke, en verder door aanwerving in dienstverband van personeel dienstig voor het maatschappelijk doel van de vzw of door samenwerkingsverbanden met andere personen of organisaties.

TITEL II : LIDMAATSCHAP

Art. 5

Het aantal werkende leden moet ten minste 4 bedragen.

Deze leden vormen de Algemene vergadering, hebben het recht ze bij te wonen en zijn er stemgerechtigd,

Daarom worden ze werkende leden van de vzw genoemd.

Niet-werkende of toetredende leden zijn geen lid van de Algemene Vergadering maar hebben verbintenissen met de vzw voor deelname aan activiteiten en projecten van de vzw, volgens de door de Raad van Bestuur besliste voorwaarden.

Art. 6

De Raad van Bestuur beslist over het aanvaarden van nieuwe werkende leden.

De raad van Bestuur beslist over de toetredingsvoorwaarden voor de niet-werkende of toetredende leden, De aanvaarding van toetredende leden is toevertrouwd aan de persoon die belast is met het dagelijks bestuur.

Een werkend lid is een natuurlijk persoon.

Niet-werkende leden kunnen ook rechtspersoon zijn.

Een werkend lid verliest zijn hoedanigheid als lid door ontslag per aangetekend schrijven aan de voorzitter of door overlijden of door ontslag beslist door de algemene vergadering.

Het ontslag van een werkend lid wordt definitief één maand na de bekendmaking op de Raad van Bestuur,

Ontslag dat door de vzw gegeven wordt, gaat in op de dag zelf waarop het ontslag betekend wordt.

Art. 7

Geen enkel lid kan op grond van de hoedanigheid van zijn lidmaatschap, enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op activa van de vzw.

Art. 8

Werkende leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Art. 9

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

TITEL lil. ALGEMENE VERGADERING

Art. 12

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging.

Moo 2,2

i

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elk lid van de Algemene Vergadering heeft één stem met gelijk stemrecht en kan als gevolmachtigd vertegenwoordiger van een afwezig lid, maximum over één zulke volmacht beschikken.

Art. 13

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

.de wijzigingen van de statuten;

'de benoeming en afzetting van de bestuurders

.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen of commissarissen-revisoren;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

.de uitsluiting van leden;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 14

De Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar, in de loop van het eerste semester worden bijeengeroepen. Deze jaarvergadering kan om geen reden worden overgeslagen.

Op ieder ogenblik kan een Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste 1/5 van de leden.

De uitnodigingen zijn slechts geldig wanneer ze ondertekend zijn door de voorzitter of door ten minste 1/5 van de leden die erom verzocht hebben.

Bij afwezigheid van de voorzitter geldt de handtekening van de ondervoorzitter of van zijn gevolmachtigde.

De uitnodigingen worden verstuurd per e-mail, ten minste 8 dagen voor de vergadering en vermelden de dag, het uur en de plaats van de vergadering alsmede de agenda.

Art. 15

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter.

Zijn beiden afwezig, dan wordt het voorzitterschap waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art. 15

De Algemene Vergadering kan geldig vergaderen wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien het nodige aantal leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt er binnen de maand een nieuwe vergadering belegd maar niet binnen de 15 dagen volgend op de vorige. Deze nieuwe vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Indien 1/3 van de aanwezige leden erom verzoeken worden de beslissingen genomen met geheimhouding der stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

De uitsluiting van een Lid, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging zullen gebeuren overeenkomstig de wet,

f

M00 2.2

,,- .. ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Een gewone of eenzijdige uitsluiting gebeurt door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheidsbeslissing in een vergadering waarop ten minste 1/2 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld welke dienen goedgekeurd te worden door de algemene vergadering.

Uittreksels uit de notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris. De leden kunnen online kennis nemen van de beslissingen van de algemene vergadering.

TiT5L IV. RAAD VAN BESTUUR

Art.17

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit minimum 3 leden, die door de Algemene Vergadering onder haar werkende leden worden benoemd.

De bestuurders kunnen worden vergoed voor de kosten die eigen zijn aan de uitoefening van hun mandaat. De raad van bestuur beslist of kosten vergoed kunnen worden.

De duurtijd van een mandaat van bestuurder bedraagt maximaal zes jaar en kan telkens voor een periode van zes jaar verlengd worden.

Een bestuurder die zonder verontschuldiging of melding van zijn afwezigheid, viermaal opeenvolgend afwezig is, verliest automatisch zijn mandaat als bestuurder.

Een bestuurder kan zijn ontslag als bestuurder ten alle tijde bij de Algemene Vergadering indienen.

Het einde van een mandaat ais bestuurder, ingevolge ontslag of door verlies van het mandaat ingevolge afwezigheid, kan door de Algemene Vergadering tijdelijk worden opgeschort tot wanneer een eventuele verantwoordelijkheid voor zijn gestelde bestuursdaden is opgeklaard. Het tijdelijk opschorten van een ontslag blijft mogelijk zelfs ais de bestuurder ondertussen geen lid meer is van de vzw.

Art. 18

De Raad van Bestuur stelt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris aan. Deze vormen samen het Bureau van de Raad van Bestuur, Indien de raad tot een hoger aantal leden wordt uitgebreid, kan het Bureau tot vier bestuurders worden uitgebreid.

indien de Raad van Bestuur uitgebreider is dan het bureau, heeft het Bureau van de Raad van Bestuur de taak de vergaderingen van de Raad voor te bereiden en de beslissingen van de Raad op te volgen.

De uitnodiging voor de Raad van Bestuur vermeldt de dagorde.

De uitnodiging voor de Raad van Bestuur wordt ondertekend door de voorzitter, bij zijn afwezigheid geldt de handtekening van de ondervoorzitter of van zijn gevolmachtigde.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste een meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering, of er vertegenwoordigd wordt per volmacht. Indien die vereiste niet is voldaan, wordt er binnen de maand een nieuwe vergadering belegd maar niet binnen de 15 dagen volgend op de vorige. Deze nieuwe vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden

Elke bestuurder heeft één stem met gelijk stemrecht. In geval van afwezigheid van leden kan elke bestuurder maximum over één volmacht beschikken om een afwezig lid te vertegenwoordigen.

Aile beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid,

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld welke dienen goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Uittreksels uit notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris.

«

, MOD 2.2

F

Art. 19

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en niet-gerechtelijke akten.

Hij treedt op ais eiser of als verweerder in aile gerechtszaken en beslist over eventueel verhaal.

Hij is bevoegd voor alle daden van bestuur en beschikking, met inbegrip van het verwerven en het vervreemden zelfs ten kosteloze titel, van onroerende of roerende goederen, het vestigen van hypotheken, het aangaan van leningen en kredietopeningen alsmede alle verrichtingen bij financiële instellingen.

De Raad van Bestuur kan onder zijn toezicht en verantwoordelijkheid bevoegdheden aan vertegenwoordigers van de Raad overdragen.

Deze laatste kunnen slechts bevoegdheid bekomen voor een duidelijk omschreven en beperkte opdracht. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald door de wet.

De Raad van Bestuur benoemt de algemeen directeur die gelast is met het dagelijks bestuur, en gevolmachtigd is ten overstaan van de banken en andere financiële instellingen. De algemeen directeur pleegt daartoe overleg met de voorzitter of ondervoorzitter en brengt verslag uit aan de Raad of desgevallend aan het Bureau van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet zijn toegekend aan de algemene vergadering, behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Art. 20

Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang heeft dat strijdig is met een beslissing die behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, moet hij dit melden aan de vergadering vooraleer deze een besluit neemt.

De bestuurder in kwestie verwijdert zich van de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en stemming aangaande de aangelegenheid met tegenstrijdig belang.

TITEL V ; ONTBINDING

Art. 21

De ontbinding van de vereniging, met uitzondering van de gerechtelijke ontbinding, behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering,

Bij vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen en de bestemming bepalen van het netto - actief, rekening houdend met het doel van de vereniging.

TITEL VI : ALGEMENE BEPALINGEN

Art, 22

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk zou geregeld zijn, geldt de toepasselijke wetgeving.

MOD 2.2

" /oor-behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg PUBLICATIE

Voorliggende statuten werden goedgekeurd door de hierna genoemde stichtende leden:

" Eva Lambrecht, wonende te Kasteelstraat 22, 3130 Begijnendijk

" Laurent Lambrecht, wonende te Galgeven 14, 2230 Herselt

" Monique Van Pee, wonende te Vosseweg 21, 3010 Kessel-Lo

" Annick Clerx, wonende te Vinneveld 32, 3111 Wezemaal

" Stefan Parijs, wonende te Esdreef 37, 3110 Rotselaar -Ethel Verbiest, wonende te Pastoor Lambertzdreef 10, 3150 Tildonk

" Hans Van Grinderbeek, wonende te Groenstraat 106 Bus 301, 3001 Heverlee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge BENOEMING BESTUURDERS

De Algemene Vergadering van 29/12/2014 heeft als bestuurders aangesteld : de hierna genoemde leden met hun respectieflijke functie :

vals voorzitter : Ethel Verbiest

" als ondervoorzitter : Eva Lambrecht

" als secretaris : Laurent Lambrecht

In toepassing van art. 19 wordt als algemeen directeur aangesteld en wordt het dagelijks bestuur van de vzw toevertrouwd aan Eva Lambrecht

Bij afwezigheid van de voorzitter en van de algemeen directeur, beschikken de ondervoorzitter samen met de seoretaris over de maatschappelijke handtekening van de vereniging.

Deze statuten gaan in voege vanaf datum van publicatie in Belgisch Staatsblad.

Aldus gedaan te Heverlee op 29/12/2014.

De secretaris De voorzitter

tAiurbeiktr .-1,;iitedni eV e-tr e, vel);()DiE





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SIRIUS THERAPIE VOOR MENS EN DIER

Adresse
KASTEELSTRAAT 22 3130 BEGIJNENDIJK

Code postal : 3130
Localité : BEGIJNENDIJK
Commune : BEGIJNENDIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande