SME4SPACE

Association sans but lucratif


Dénomination : SME4SPACE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.709.024

Publication

13/08/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor.

behoud

aan hE

Belgisc

Staatsbl







*13127 49



N?eraelegd ter griffie der

echtbank van koophandel

te Leuver,, de

D E GRIEFIER'n

2 AUG. 2013

Grime

Ondernemingsnr : 0837.709.024

Benaming

(voluit) ; SME4SPACE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bondgenotenlaan 93/5 te 3000 Leuven Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

De algemene vergadering, gehouden ten zetel dd. 25/06/2013 heeft beslist om met ingang vanaf, 01/06/2013 de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar: 'Technologiielaan 9 te 3001 Heverlee".

Aldus opgesteld te Leuven op 25/06/2013.

Bracquené Hans

bestuurder

20/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u I II II 111111 I 1111 iA

*1111]173"

Ondernemingsnr : O $3 1- , -; aq

Benaming

(voluit) : SME4SPACE

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bondgenotenlaan 93/5, 3000 Leuven

Onderwerp akte :

De VZW wordt opgericht bij akte te Leuven, België, door volgende stichtende leden:

1.Vlaamse Ruimtevaartindustrie (VRI) vzw, met maatschappelijke zetel, gevestigd te Bondgenotenlaan 93/5, 3000 Leuven, België, RPR Leuven BTW 6E0455.534.170, vertegenwoordigd door Hans Bracquené, geboren te Geraardsbergen op 04 juli 1959 en wonende te Wittehoevelaan 9, 3000 Leuven, België;

2.Lithuanian Space Association met maatschappelijke zetel, gevestigd te Gedimino 3, 01103 Vilnius, Litouwen, vertegenwoordigd door Vidmantas Tomkus, geboren te Vilnius op 6 februari 1963 en wonende te Sauletekio ave. 15, LT-01103 Vilnius, Litouwen;

3.Hungarian Space Cluster met maatschappelijke zetel, gevestigd te Partos utca 16, 3535 Miskolc, Hongarije vertegenwoordigd door Pal Barczy, geboren te Boedapest op 21 september 1941 en wonende te Partos str 16., 3535 Miskolc, Hongarije;

4.Spacened, met maatschappelijke zetel, gevestigd te Postbus 277, 2200 AG Noordwijk, Nederland, vertegenwoordigd door Bas van der Peet, geboren te Zevenaar op 22 februari 1956 en wonende te Boomsluiters 19, Steenwijk, Nederland;

5.AIPAS, met maatschappelijke zetel, gevestigd te Via del Tempio 1, 00186 Rome, Italië, vertegenwoordigd door Giovanni Sylos Labini, geboren te Bah op 10 oktober 1957 en wonende te Via di Montone 47, Bah, Italië.

6.Association of Specialist Technical Organisations (ASTOS), met maatschappelijke zetel, gevestigd te 79 Larksway, Bishops Stortford, Herts, CM23 4DG, Verenigd Koninkrijk, vertegenwoordigd door James Barrington-Brown, geboren te Hemel Hempsted op 2 mei 1964 en wonende te 79 Larksway, Bishops Stortford, Herts, CM23 4DG, Verenigd Koninkrijk.

7.Hellenic Industrial Space Association, met maatschappelijke zetel, gevestigd te 2 Marathonos Avenue, Pikermi, 19009GR, Griekenland, vertegenwoordigd door Athanasios Potsis, geboren te Mainz op 17 april 1974 en wonende te 7 Stratigi Str, Neo Psichico 154 51, Athene, Griekenland ;

Artikel 1: Naam

De vereniging heeft de juridische vorm van een Vereniging zonder Winstoogmerk. Ze heeft ais naam "SME4SPACE".

Titel I van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 is van toepassing.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Bondgenotenlaan 9315, 3000 Leuven, België.

De Raad van Bestuur kan de maatschappelijke zetel verplaatsen naar een andere plaats op voorwaarde dat deze plaats gepubliceerd is in de Bijiagen bij het Belgische Staatsblad en meegedeeld wordt aan de Federale Overheidsdienst Justitie.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft de volgende niet-winstgevende activiteiten tot doel: het verhogen van de deelname van

" de Europese Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMOs) in de publieke en private ruimtevaartprogramma's. _. De activiteiten die de vereniging zal ontwikkelen om deze doelstelling te bereiken, zijn:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het omschrijven en verdedigen van gemeenschappelijke standpunten;

-het vertegenwoordigen van Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMOs) bij overheidsinstellingen, in het

bijzonder de Europese ruimtevaart-organisatie ESA, de Europese Unie en verwante agentschappen

-het organiseren van seminaries en informatiesessies

-het organiseren van een netwerk van KMOs teneinde de mogelijkheden voor samenwerking en verwante

activiteiten te verhogen.

Een KMO wordt hierna als volgt omschreven: een onderneming actief in de ruimtevaartindustrie die voldoet aan de criteria die gelden voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen zoals omschreven in de Aanbeveling van de Europese Commissie 2003/361/EC.

Artikel 4: Leden

De vereniging is toegankelijk voor zowel Belgische als buitenlandse leden.

De vereniging bestaat uit een rechtspersoon opgericht overeenkomstig de wetgeving van een van de bij ESA aangesloten lidstaten, kandidaat-lidstaten of geassocieerde lidstaten van ESA.

Er zijn 2 categorieën van leden: Werkende leden en Individuele ondernemingsleden.

Artikel 5: Toelating, Ontslag en Uitsluiting

Kunnen zich als lid aansluiten bij de vereniging indien de volgende voorwaarden zijn vervuld:

1. Werkend lid: een groep van ondernemingen waarvan meer dan de helft van de leden, met een minimum van vijf (5), KMOs zijn.

2. Individueel ondernemingslid: een KMO.

Elk lid is vrij zich uit de vereniging terug te trekken. Daartoe dient hij zijn ontslag per aangetekend schrijven te richten tot de maatschappelijke zetel van de vereniging. Dit ontslag zal pas uitwerking hebben vanaf het volgende kalenderjaar.

De Raad van bestuur kan voorstellen om een lid van de verenging uit te sluiten na dit lid gehoord te hebben. De Algemene Vergadering beslist over de uitsluiting van een lid bij meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur kan het desbetreffende lid schorsen totdat de Algemene Vergadering een beslissing heeft genomen.

De gronden tot uitsluiting zijn het niet naleven van de lidmaatschapsvoorwaarden ot het aanhoudende gedrag dat schadelijk is voor de belangen van de vereniging.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of hun rechtsopvolgers kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de vereniging.

Artikel 6: Bijdragen

De leden betalen een jaarlijks lidgeld van maximum 5 000 Euro zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 7: Algemene Vergadering

7.1. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om handelingen uit te voeren dienstig tot het realiseren van de activiteiten en het doel van de vereniging.

Aan haar uitsluitende bevoegdheid zijn voorbehouden:

(a) de wijziging van de statuten

(b) de verkiezing en uitsluiting van de algemeen directeurs en, indien van toepassing, de commissarissen

(c) de goedkeuring van de begroting en jaarrekeningen

(d) het verlenen van kwijting aan de algemene directeurs en, indien van toepassing, de commissarissen

(e) de vrijwillige ontbinding van de vereniging

(f) de uitsluiting van een lid.

7.2. Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2,2

Elk Werkend lid heeft één (1) stem in de Algemene Vergadering. Een Individueel ondernemingslid heeft enkel een stem indien er geen Werkend lid deel uitmaakt van de Algemene Vergadering wiens maatschappelijke zetel gevestigd is in hetzelfde land als dat van het individueel ondememingslid.

De niet-stemgerechtigde leden hebben het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering en kunnen advies geven.

7.3. Vergadering en uitnodigingen

Elk jaar komt de Algemene Vergadering samen op 15 juni. De Algemene Vergadering heeft plaats op de maatschappelijke zetel van de vereniging of een andere plaats zoals meegedeeld in de oproeping.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur of zijn Voorzitter samengeroepen minstens acht (8) dagen voor de vergadering bij schrijven gericht aan elk lid. Samen met de uitnodiging zal een schriftelijke agenda aan elk lid worden overgemaakt.

Een bijzondere Algemene Vergadering wordt samengeroepen in de volgende gevallen en overeenkomstig

de volgende voorwaarden:

- op verzoek van ten minste twee derde van de Werkende leden

- op verzoek van de Raad van Bestuur.

7.4. Beraadslaging

De Algemene Vergadering kan maar op geldige wijze beraadslagen en beslissingen nemen indien tenminste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elk stemgerechtigd lid van de Algemene Vergadering mag zich laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde voor zover dat deze laatste eveneens een stemgerechtigd lid is. Behoudens andersluidende overeenkomst kan een stemgerechtigd lid niet optreden als gevolmachtigde voor meer dan één stemgerechtigd lid.

De Algemene Vergadering kan enkel geldig beraadslagen en stemmen over de punten vermeld in de agenda tenzij de aanwezige of vertegenwoordigde leden hierover unaniem anders beslissen.

Behoudens andersluidende bepalingen in deze statuten, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De notulen van de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering worden opgesteld door de voorzitter van de Raad van Bestuur, ondertekend door tenminste twee (2) Bestuurders, en worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging bijgehouden. De laatstgenoemde verzekert het behoud van de notulen op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Op verzoek zal de voorzitter van de Raad van Bestuur een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering aan de leden toesturen.

Artikel 8: Wijziging van de statuten en ontbinding van de vereniging

Niettegenstaande de artikelen 50§3, 55 en 56 van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 wordt elk voorstel tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging gedaan door de Raad van Bestuur of twee derden van de Werkende leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur zal de leden ten minste drie (3) maanden op voorhand schriftelijk verwittigen omtrent de datum van de Algemene Vergadering waar het voorstel tot wijziging van de statuten en alle voorgestelde wijzigingen aan de statuten zullen worden besproken.

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en stemmen over wijzigingen van de statuten indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke wijziging van de statuten mag slechts aangenomen worden na goedkeuring door een meerderheid van vier vijfde van de stemgerechtigde leden.

Als twee derden van de stemgerechtigde leden niet aanwezig noch vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering, dan zal er ten vroegste binnen de vijftien (15) dagen na de eerste vergadering een tweede vergadering samengeroepen worden. Tijdens deze tweede vergadering kan de beslissing tot wijziging van de statuten geldig beslist worden door vier vijfde van de stemgerechtigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

FOOD 2.2

Overeenkomstig artikel 50§3 van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 hebben wijzigingen van de statuten maar uitwerking vanaf de publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig artikel 51 §3 van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002.

De Algemene Vergadering zal de procedure voor ontbinding en vereffening van de vereniging vastleggen.

Het overblijvende maatschappelijk actief na aanzuivering van het passief zal aan een private vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging worden geschonken.

Artikel 9: Raad van Bestuur

9.1. Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle uitvoeringsbeslissingen met uitzondering van de bevoegdheden die aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan de President en/of één of meerdere Bestuurders of andere aangestelden waarvan de Raad van Bestuur de bevoegdheden zal vastleggen.

9.2. Samenstelling

Het aantal Bestuurders wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur is samengesteld uit tenminste drie (3) leden.

De Bestuurders worden aangeduid door de Algemene Vergadering en in overeenstemming met de volgende voorwaarden:

- Er zal maximum één (1) Bestuurder zijn voor elke Staat vertegenwoordigd door één of meerdere Werkende leden in de Algemene Vergadering

- De Bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering bij meerderheid waarbij elk Werkend lid het recht heeft om kandidaten voor te dragen,

De Bestuurders verliezen onmiddellijk elke bevoegdheid binnen de Raad van Bestuur in geval van overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid of plaatsing onder voorlopige bewindvoering, afzetting of het verstrijken van termijn.

De Algemene Vergadering kan ten allen tijde de benoeming van één of meerdere Bestuurders herroepen door een beslissing van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer een mandaat vroegtijdig vrijkomt, kan de Raad van Bestuur een voorlopige vervanger aanduiden die in functie blijft gedurende het lopende mandaat van zijn voorganger.

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Alle beslissingen betreffende de benoeming, ontslag en beëindiging van het mandaat van Bestuurder, opgesteld in overeenstemming van de toepasselijke wetgeving, zullen, op kosten van de vereniging, neergelegd en meegedeeld worden aan FOD Justitie en gepubliceerd worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

9.3. Vergadering en uitnodigingen

De Raad van Bestuur komt tenminste tweemaal per jaar bijeen op de plaats vermeld op de uitnodiging en dit na voorafgaandelijke schriftelijke uitnodiging door de voorzitter.

Een beslissing mag ook via teleconferentie genomen worden zonder de organisatie van een bijeenkomst mits de voorzitter aan alle leden van de Raad van Bestuur een geschreven document stuurt dat dan wordt besproken, afgesproken en ondertekend door aile leden van de Raad van Bestuur.

9.4. Beraadslaging

De Raad van Bestuur kan maar op geldige wijze beraadslagen en beslissingen nemen indien de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke Bestuurder kan een andere Bestuurder een specifiek volmacht geven om hem te vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur. Behoudens andersluidende overeenkomst kan een Bestuurder niet optreden als gevolmachtigde voor meer dan één Bestuurder.

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In geval van gelijkheid van stemmen, is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

9.5. Notulen van de Raad van Bestuur

De notulen van de bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden opgemaakt door de voorzitter en ondertekend door tenminste twee (2) Bestuurders. De voorzitter zorgt voor de bewaring van de notulen op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Op verzoek bezorgt de voorzitter een afschrift van de notulen aan de Bestuurders en de leden.

Artikel 10: Vertegenwoordiging van de vereniging ten aanzien van derden

Behalve in het geval van specifieke volmachten, moeten alle handelingen en akten die de vereniging binden, ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur, door twee (2) Bestuurders.

De Raad van Bestuur die in naam van de vereniging ais eiser of verdediger voor het gerecht optreedt zal hierbij vertegenwoordigd worden door de voorzitter of een Bestuurder die daartoe door de Raad van Bestuur is aangesteld.

Alle akten betreffende de aanstelling, ontslag en beëindiging van het mandaat van een persoon aangesteld om de vereniging zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen en opgesteld in overeenstemming van de toepasselijke wetgeving, zullen, op kosten van de vereniging, neergelegd en meegedeeld worden aan FOD Justitie en gepubliceerd worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 11: Budget en Jaarrekeningen

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 decmber. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 2012.

Overeenkomstig artikel 53 van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002, worden de jaarrekening en het budget van het volgende boekjaar opgesteld door de Raad van Bestuur en overgemaakt aan de Algemene Vergadering voor goedkeuring tijdens de eerste vergadering die volgt op de sluiting van het vorige boekjaar.

Artikel 12: Diverse bepalingen

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in deze statuten zal geregeld worden door Titel III van de Belgische Wet betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002.

II. Komen samen als Algemene Vergadering van de Vereniging en verkiezen hierbij als lid van de Raad van Bestuur:

1.Hans Bracquené, van Belgische Nationaliteit, hogervermeld

2.Giovanni Sylos Labini, van Italiaanse Nationaliteit, hogervermeld

3.James-Barrington Brown, van Britse nationaliteit, hogervermeld

4. Bas van der Peet, van Nederlandse nationaliteit, hogervermeld

5. Pal Barczy, van Hongaarse nationaliteit, hogervermeld

1H. Verlenen hierbij aan de heer Hans Bracquené, hogervermeld, alle bevoegdheden inzake het dagelijks bestuur van de Vereniging. Daartoe behoort ook de vertegenwoordiging van de Verenging tegenover derden in het kader van dit dagelijks bestuur, de vertegenwoordiging tegenover alle overheidsinstanties, zowel op nationaal als internationaal niveau, de vertegenwoordiging in rechte en tegenover de financiële instellingen en de posterijen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden . aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
SME4SPACE

Adresse
BONDGENOTENLAAN 93, BUS 5 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande