SOFTWEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SOFTWEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 462.621.803

Publication

26/08/2015
ÿþVoor behour aan h Belgis Staatst:

MOD 22

Fe'F' ~. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter ' riffie

º%f ~,, :

Ondernemingsnr : 0462.621.803

Benaming

(voluit) : Softwel

KOOPHANDEL

1 7 -08- 2015

LEUVEN

512 959

1) DEZE PUBLICATIE VERVANGT PUBLICATIE N° 0064713 DD 10 APRIL 2006

Nationaal nummer 0462.621.803

Nummer van de vereniging 369798

Eerste publicatie van de statuten zijn verschenen zijn in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad op

26 februari 1998 onder de naam "AVW-SBB",

Door de buitengewone algemene vergadering van 8 mei 2014 worden de nieuwe statuten goedgekeurd

waarvan de inhoud hieronder volgt:

TITEL I.NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Art. 1.

De vereniging draagt als naam Softwel.

Art. 2.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3001 Leuven (Heverlee), Tervuursesteenweg 295, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen.

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel om, op vraag van én in samenspraak niet de leden, ais intermediaire partner, optimale & geïntegreerde oplossingen voor de informatiseringbehoeften binnen de social profit te realiseren en dit met uitsluiting van elk winstoogmerk.

Art. 4.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle mogelijke ondernemingen en verenigingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Art. 5.

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il. LEDEN

Art. 6.

De vereniging is een ledenvereniging. Een lid dient actief te zijn of diensten te verlenen binnen de social

profit en als dusdanig door de raad van bestuur worden aanvaard. Alle leden bezitten de volheid van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte V.Z.W.

Tervuursesteenweg 295 3001 Leuven(Heverlee)

1) Wijziging gecoördineerde statuten op de bijzondere vergadering van 8/5/2014 2) Goedkeuring nieuwe raad van bestuur op de bijzondere algemene vergadering van 8/5/2014.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

NiDD 2,2

lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 10 bedragen.

Art. 7.

Nieuwe leden met activiteiten of diensten in de social profit worden aanvaard door de raad van bestuur, die hierin over een onbeperkt appreciatierecht beschikt zonder over zijn beslissing verantwoording verschuldigd te zijn tegenover derden.

Art. 8.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, stopzetting van de activiteiten of diensten en bij overlijden. Bij het eindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur en gaat onmiddellijk in.

De uittredingsmodaliteiten met betrekking tot eventuele benutting van de diensten van Softwel worden geregeld via het huishoudelijk reglement.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 9.

Ieder lid betaalt jaarlijks een bijdrage die jaarlijks door de algemene vergadering wordt bepaald.

TITEL III.ALGEMENE VERGADERING

Art. 10.

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, Ieder lid beschikt over één stem. Een lid

mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Art. 11.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.De wijziging van de statuten;

2.de benceming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging en het bepalen van de bestemming van de netto-activa;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 12.

In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste twee derde van de leden van de vereniging.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk per gewone brief of per elektronische post te gebeuren ten minste veertien dagen op voorhand, Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders.

Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan of met akkoord van alle aanwezige en vertegenwoordigde leden aan de agenda worden toegevoegd.

In algemene regel kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of de statuten anders voorzien.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk een maand na de bijeenkomst.

i

MfOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV.RAAD VAN BESTUUR

Art. 13.

De raad van bestuur bestaat uit minimaal 5 bestuurders benoemd door de algemene vergadering en ten

allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 6 jaar, Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de voorwaarde om als bestuurder op te treden, kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien worden. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester aan. De secretaris wordt door de raad van bestuur aangeduid. Deze hoeft geen lid te zijn van de raad van bestuur.

Art. 14.

De raad van bestuur bestuurt als college en vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan deelorganen of aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Het overdragen van deze bevoegdheden wordt genotuleerd. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar, om eender welke reden.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad van bestuur een bestuurder een specifiek mandaat verleend dat in de notulen wordt genotuleerd.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt en deze zijn onlosmakelijk verbonden met de statuten.

Art. 15,

De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, per gewone brief of per elektronische post, ten minste acht dagen op

voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, Op vraag kan de stemming geheim zijn.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt dcor de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk een maand na de bijeenkomst.

TITEL V.DIVERSE BEPALINGEN

Art. 16.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekeningen vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar, Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De goedkeuring van de rekeningen van het voorbije boekjaar geldt als kwijting van de bestuurders.

Voor-

behouden

aan het

Belgisqh

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid., overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921,

Art, 18.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 19,

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27juni 1921 van toepassing. "

Leuven, 08/05/2014

Walter Limme

Voorzitter

2) Goedkeuring nieuwe raad van bestuur

Nationaal nummer 0462.621.803

Nummer van de vereniging 369798

Notulen uit de bijzondere algemene vergadering van 08 mei 2014

S" tatutaire verplichtingen

Q'" Kwijting bestuurders en samenstelling Raad van Bestuur

- Goedkeuring nieuwe samenstelling raad van bestuur en duurtijd lste mandaat,

Raad van bestuur Functie Penningmeester Bestuurder Voorzitter Bestuurder Bestuurder Ondervoorzitter Bestuurder Duurtijd

VoornaamNaam Rijksregistemr, 08/05/2014- 30/06/2016 08/05/2014- 30/06/2019 08/05/2014- 30/06/2016 08/05/2014- 30/06/2019 08/05/2014- 30/06/2016 08/05/2014- 30/06/2019 08/05/2014- 30/06/2019

Geert Maes 531206-153-88

Jan Speecke 750214-339-54

Walter Limme 560921-181-40

Jos Aerts 630722-297-27 Jaak Poelmans 580204-279-57 Liesbet Coninx 750825-040-65 Roger Stasteny 591230-081-51

Secretaris aangeduid door de raad van bestuur maar geen lid van de raad van bestuur :

ClaudinePardon 650316-446-72 Secretaris Onbepaalde duur

Leuven, 08/05/2014

Walter Limme

Voorzitter

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOFTWEL

Adresse
TERVUURSESTEENWEG 295 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande