SPAARKAS 'T SKIPPERKE

Association sans but lucratif


Dénomination : SPAARKAS 'T SKIPPERKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.962.933

Publication

05/03/2015
ÿþ ~~~ iuSOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

' t3ndernemingsnr :04 ~ ~ _ C~ 6~ (11,

Benaming

(voluit) ; Spaarkas 't Skipperke

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bogaardenstraat 31. 3200 Aarschot

Onderwerp akte ; Oprichting

STATUTEN Spaarkas 't Skipperke

Tussen de ondergetekenden:

Sahli Karim, geboren te Aarschot op 29 december 1978, wonende te Aarschot, Bogaardenstraat 37, Venken Evy, geboren te Leuven op 8 augustus 1988 , wonende te Aarschot, Bloemsehoeve 115 bus 2. Hijstek Rene, geboren te Heemskerk op 12 januari 1968 , wonende te Aarschot, Albertlaan 30 bus 2. Seminck Jaak, geboren te Ukkel op 8 augustus 1978, wonende te Aarschot, Oude Mechelsebaan 214.

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op datum van 1 februari 2015' overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vastleggen.

TITEL I. -- Benaming, zetel, doel, duur

Art, 1. De vereniging draagt als naam: v.z.w. Spaarkas 't Skipperke

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of afgekort "v.z.w.".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3200 Aarschot, Bogaardenstraat 37. De maatschappelijke zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het organiseren van activiteiten die de sociale cohesie bevorderen, onder andere de organisatie van feesten, fuiven, optredens en alle andere evenementen , De organisatie van een, spaarkas. Zij drijft geen nijverheids- of handelsactiviteiten en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden, Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor` het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te verwerven, te houden of er het gebruik van te hebben.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden,

TITEL Il. -- De leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden. Zij vormen de algemene vergadering, Zij hebben" volheid van rechten en van verplichtingen voortspruitende uit deze akte, Zij alleen hebben stemrecht in de, algemene vergadering.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Art. 6, De effectieve leden zijn de ondertekenaars van onderhavige akte,

Om lid te worden van de vereniging moet men op voorstel van een bestaand effectief lid, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige effectieve leden. Tegen de beslissing van de algemene vergadering, die niet met redenen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

UR BEL

11111113111118 ZS -oA 2 01

STAATSB

PdEERCE-1.7"D

1 3 f 24:i'h

Griffie Rechtbank van Koophandel

~-

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

e

en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Art. 7, De raad van bestuur kan ook soorten van leden in het leven roepen, zoals steunende leden, toetredende leden en ereleden. Voor deze leden bepaalt de raad van bestuur de modaliteiten van aanvaarding, uitsluiting, bijdragen, alsmede hun rechten en verplichtingen. Deze leden komen niet tussen in het bestuur van de vereniging. Zij hebben geen stemrecht in welke vergadering ook.

Art. 8. Ieder lid kan op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur bij aangetekend schrijven,

De uitsluiting van een effectief of toetredend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van het huishoudelijk reglement of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering om het lid uit te sluiten zoals voormeld hoger in dit artikel.

Het effectief of toetredend lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, wordt automatisch uit de vereniging gesloten.

Art. 9. De leden zijn een lidgeld van 5 Eur per jaar verschuldigd, ze kunnen wel vrijwillig een gift doen of bijdragen storten.

Art. 10. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of een vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnernend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 11. De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III. -- De algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging.

Art. 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten en van het huishoudelijk reglement;

2' de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de kwijting aan de bestuurders;

4° de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

5° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6° de uitsluiting van leden;

7° de omzetting van de vereniging.

Art. 14, De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden

bijeengeroepen in de loop van het eerste semester.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen

door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden.

ledere vergadering wordt gehouden op het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle effectieve leden

moeten erop worden uitgencdigd.

Art. 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of

postkaart, ondertekend door de voorzitter in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vóór de

vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de

agenda vermeld zijn.

Art. 16. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Alleen aanwezige leden kunnen aan

de stemming deelnemen.

Art. 17. De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de

effectieve leden het aanvragen.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de effectieve leden op de

agenda worden geplaatst.

Art. 18. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of ander lid van de raad van bestuur.

Art. 19. Alle leden van de algemene vergadering hebben een gelijk stemrecht.

De besluiten Worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of

vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag. Art. 20. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de

wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van zevenentwintig juni

r

'

d ` NiOD 2.2

'

negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, worden nageleefd.

Art. 21, De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven door de secretaris of, bij diens afwezigheid, door een ander door de voorzitter aangeduid bestuurder, in de notulenmap en worden ondertekend door de voorzitter of de bestuurder die hem vervangt en door de andere aanwezige bestuurders. Deze notulenmap wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder,

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV, -- Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge Art. 22. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens twee leden en maximum tien leden. Dit aantal kan in uitzonderlijke gevallen door de algemene vergadering met meerderheid van stemmen uitgebreid worden maar dan voor een periode van maximum één jaar. Het aantal bestuursleden dient steeds één lager te zijn dan het aantal effectieve leden van de VZW, De bestuursleden worden gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat,"

Art. 23. Een uittredend lid van de raad van bestuur maakt zijn voornemen schriftelijk kenbaar aan de voorzitter die aan de algemene vergadering een vervangend lid voorstelt om de vacature in te vullen. De voorlopige bestuurder wordt door de algemene vergadering benoemd bij meerderheid van stemmen. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 24. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De functies van voorzitter, penningmeester en secretaris worden uitgeoefend voor een periode van drie jaar.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door een door de voorzitter aangeduid aanwezige bestuurder.

De raad vergadert minstens éénmaal per jaar. Hij wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris, Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Bestuursleden kunnen hun stem uitbrengen over aile personen en zaken welke ter stemming komen, behalve indien over het bestuurslid zelf wordt gestemd.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt door de secretaris of, bij diens afwezigheid, door een ander door de voorzitter aangeduid bestuurder. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in de notulenmap. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Elk bestuurslid zal een kopie ontvangen van de notulen.

De zittingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar. In bijzondere gevallen worden ook andere personen op de vergadering toegelaten, mits zij op voorhand uitgenodigd werden door een schrijven van de secretaris.

Art. 25. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging, Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Art. 26, Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door één lid van de raad van bestuur afzonderlijk optredend. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Voor de financiële verrichtingen is de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur vereist,

Art. 27. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 28. De voorzitter leidt de zittingen en vergaderingen van de raad van bestuur.

De secretaris maakt verslagen van de vergaderingen, voert voorkomende briefwisseling uit en bereidt de vergaderingen voor. Aan de secretaris kunnen door de voorzitter bijzondere taken worden opgedragen of overgedragen.

De penningmeester handelt de financiële zaken af. Hijlzij is verplicht hierover een duidelijke boekhouding te voeren en is ten allen tijde verplicht aan de raad van bestuur hierover verantwoording af te leggen. Tijdens elke vergadering van de raad van bestuur zal de penningmeester een kasverslag voorleggen en de voorzitter en de secretaris hiervan een kopij bezorgen.

Aan de leden kunnen specifieke taken opgedragen worden door het dagelijks bestuur,

TITEL V. -- Begrotingen en rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vbbr de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotirig.gesteund zijn.

Art. 30. Het batig saldo; vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 31. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vr:* het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van zevenentwintig Juni negentienhonderd eenentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel, of door een gerechtelijke besliss¬ ng.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 32. in geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging,

TITEL Vil. -- Huishoudelijk reglement

Art. 33. Een huishoudelijk reglement kan worden goedgekeurd door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij tegenstrijdigheid tussen het huishoudelijk reglement en de statuten gaan de statuten voor.

Bijzondere bepalingen

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen:

het aantal bestuurders te bepalen op vier;

aan te stellen tot bestuurders voor een termijn van drie jaar, ingaand op heden:

Sahli Karim, wonende te Aarschot, Bogaardenstraat 37;

Venken Evy, wonende te Aarschot, Bloemsehoeve 115 bus 2;

Hijstek Rene, wonende te Aarschot, Albertlaan;

Seminck Jaak, wonende te Aarschot, Oude Mechelsebaan 214 die aanvaarden.

B, De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in de raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als:

Voorzitter van de raad van bestuur; Sahli Karim;

Penningmeester: Venken Evy;

Secretaris: Hijstek Rene;

Allen voornoemd, die aanvaarden.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de oprichtersvergadering gehouden te Aarschot, op

1 februari 2015.

Opgemaakt in evenveel originele exemplaren als er contracterende partijen zijn, elk origineel getekend door

alle oprichters.

Getekend; de leden:

Sahli Karim Hijstek Rene

,A + s º%

R . " "

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B  Vervolg

~

M00 2.2

Venken Evy Seminck Jaak

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPAARKAS 'T SKIPPERKE

Adresse
BOGAARDENSTRAAT 37 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande