SPEELPLEIN 3SJE, AFGEKORT : 3SJE

Association sans but lucratif


Dénomination : SPEELPLEIN 3SJE, AFGEKORT : 3SJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 896.511.117

Publication

10/03/2011
ÿþMOD 2.2

im In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

e riffîë ~`

Ondernemingsnr : 0896.511.117

Benaming

(voluit) : Speelplein 3sje

(verkort) : 3sje

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Zijp 18 b, 1780 Wemmel

Onderwerp akte : Wijziging statuten, ontslagen en benoemingen

Op de Algemene Vergadering van Speelplein 3sje vzw van 14/12/2010 werd het ontslag van volgende

bestuurders aanvaard:

Johanna Vanderstraeten, Obberg 88, 1780 Wemmel

Lien Tilley, Pastoor Evrardlaan 7a; 1731 Refegem

" iio3eaes* ill

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Volgende bestuurders werden unaniem benoemd voor onbepaalde duur:

Vos Sara, Kam 8, 1780 Wemmel

Gilson Saskia, Amelgemweg 40, 1780 Wemmel

Ontslag als voorzitter en bestuurder

Johanna Vanderstraeten, Obberg 88, 1780 Wemmel

Ontslag als penningmeester en bestuurder

Lien Tilley, Pastoor Evrardlaan 7a, 1731 Relegem

Benoeming als voorzitter

Vos Sara, Kam 8, 1780 Wemmel, geboren op 19/01/1991 te Jette

Herbenoeming als secretaris

Nele Verhasselt, Onderrichtstraat 7, 1731 Relegem, geboren op 17/09/1982 te Asse

Benoeming als penningmeester

Gilson Saskia, Amelgemweg 40, 1780 Wemmel, geboren op 30/04/1991 te Montreal, Canada

Op de Algemene Vergadering van 14/12/2010 werden ook de statuten gewijzigd en unaniem goedgekeurd: TITEL I - Naam, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft de naam "Speelplein 3sje", afgekort als "3sje". Haar voertaal is het Nederlands Artikel 2. De maatschappelijke zetel wordt gewijzigd naar Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel. De vereniging behoort aldus onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel een werking op te zetten, die aangepaste speelkansen creëert, die. inspeelt op de steeds groter wordende speelbehoeften van kinderen en jongeren en de nood aan sociale opvang gedurende de vakantieperiodes. Het accent moet liggen op verantwoorde en kwalitatieve begeleiding' van kinderen en jongeren. Ook alle handelingen die met de verwezenlijking van bovengenoemd doel te maken hebben, mogen verricht worden.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, evenwel kan zij worden ontbonden volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

M0CI 2.2

TITEL Il - Leden

Artikel. 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum aantal leden bedraagt 3. Men wordt lid van de vereniging na aanname door de raad van beheer met eenvoudige meerderheid van stemmen. Door lid te worden, aanvaardt men de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel. 6. Het lidmaatschap is gratis.

Artikel. 7. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel. 8. Uitsluiting van leden gebeurt door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van stemmen, na de betrokkene te hebben gehoord.

TITEL III  De Algemene Vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering bestaat uit alle Jeden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één

stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over

niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10. De algemene vergadering is bevoegd voor:

-De wijziging van de statuten;

-De benoeming en afzetting van de bestuurders;

-De uitsluiting van een lid;

-De goedkeuring van begrotingen en van de rekening;

-De kwijting van de bestuurders;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; -Alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de raad van beheer.

Artikel. 11. Jaarlijks wordt minstens 1 algemene vergadering gehouden. Op deze vergadering, waarvan de datum jaarlijks bepaald wordt in het huishoudelijk reglement, brengt de raad van beheer verslag uit over rekeningen, uitgaven en inkomsten. Tevens wordt de begroting van het volgende jaar vastgelegd. De leden worden minimum 15 dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd.

Artikel 12. Een buitengewone algemene vergadering kan samengeroepen worden door de raad van beheer telkens als het belang van de vereniging het vereist of als een vijfde van de leden van de algemene vergadering het vraagt.

Artikel 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de wet of de statuten het anders bepalen, en worden opgenomen in een verslag ondertekend door voorzitter en secretaris. Het verslag wordt bewaard ten huize van de secretaris. Agenda, uitnodigingen, documentatie en verslagen zijn steeds ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vereniging

TITEL IV  De Raad van Bestuur

Artikel. 14. De raad van bestuur bestaat uit minimum 3 leden. Zij worden verkozen door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door hen afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel. 15. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De functieverdeling is opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel. 16. Jaarlijks worden minstens zes bestuursvergaderingen gehouden.

Artikel. 17. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee beheerders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste tien dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel. 18. Het mandaat van de bestuurders is van onbepaalde duur en eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de Algemene Vergadering.

Artikel. 19. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders voor de handelingen van dagelijks beheer of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan één ander persoon die lid is van de vergadering.

Artikel 20. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V  Diverse bepalingen

Artikel 21. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beide worden elk jaar, en

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 22. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, in overeenstemming met artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 23. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 24. De praktische werking wordt omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging dat wordt opgemaakt door de raad van beheer en voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

Artikel 25. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet : van 2 mei 2002, van toepassing.

Sara Vos Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPEELPLEIN 3SJE, AFGEKORT : 3SJE

Adresse
ZIJP 18B 1780 WEMMEL

Code postal : 1780
Localité : WEMMEL
Commune : WEMMEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande