SPEELPLEINWERKING DASSENAARDE

Divers


Dénomination : SPEELPLEINWERKING DASSENAARDE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 872.538.556

Publication

11/07/2014
ÿþMOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

110111111,11.I1V)1,g11111111

Ondernemingsnr : 0872.538.556

Benaming

(voluit) Speelpleinwerking Dassenaarde

NEERGELEGD

02 .1111 201/1

Griffie Rechtbank van Koophandel

Voor-behoudr aan he Belgisc Staatsbl

-Bijlagen bfflt-ifélé-i-idi Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm vzw

Zetel: Oscar Nihoulstraat 4- 3290 Diest

Onderwerp akte Nieuwe statuten - zeteiwijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Ulttreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 24 februari 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Speelpleinwerking Dassenaarde.

ART1KEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Peulbergsiraat 4, 3290 Diest en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging stelt zich tot doel:

-het organiseren van creatieve, avontuurlijke en natuur-educatieve speelactiviteiten gedurende de vakantieperiode voor aile kinderen uit de stad Diest en omgeving. De werking steunt op een pluralistische visie op mens en samenleving. Die inspiratie staat borg voor een klimaat van verdraagzaamheid en respect voor mensen, dieren, natuur en materiaal. Binnen de leeftijdsgrenzen bepaald in het huishoudelijk reglement kunnen geen kinderen geweigerd worden omwille van ras, huidskleur, afkomst, overtuiging, religie of maatschappelijke positie van de kinderen of hun ouders. Elke vorm van discriminatie of uitsluiting wordt uitdrukkelijk geweerd. financiële tussenkomst van de deelnemers zal dan ook steeds sociaal zijn, De vereniging wil mee bouwen aan een project van positieve gemeenschapsopbouw en zij wil daarom samenwerken met aile andere initiatieven die hetzelfde nastreven.

-de verwerving, beheer, onderhoud, bescherming en aanpassing van het terrein en gebouw gelegen Asdonkstraat zin 3294 Diest, welke deel uitmaken van het patrimonium van de vereniging. Dit behelst de lokalen, sanitaire installaties en inboedel evenals al de verworvenheden die in de toekomst tot het patrimonium van de vereniging zullen behoren,

-het organiseren of laten organiseren van vormende activiteiten voor begeleiders, kaderpersoneel of andere medewerkers aan de speelpleinwerking,

-buiten de vakantiewerking: het te beschikking stellen van de accommodaties aan initiatieven vanuit het decanaat Diest en de parochiefederatie Diest. Deze opsomming is niet beperkend en kan aangevuld worden door andere in zover zij niet in tegenspraak zijn met de doelstellingen of de geest van de vereniging.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan

het doel waarvoor fil werd opgericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ARTIKEL 5

De vereniging telt enkel effectieve leden, met stemrecht op de algemene vergadering, verder leden genoemd.

Hun minimumaantal is bepaald op drie.

De raad van bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden, Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging.

De leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur..

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwilld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke 4 nodig achten.

ARTIKEL 6

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden, zoals bepaald in artikel 7 van de statuten, voldoet als lid tot de vereniging wordt toegelaten. De raad van bestuur dient de al dan niet beslissing tot toelating te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De aanvaarding wordt beslist met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de op de bijeenkomst aanwezige bestuurders«

Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat lid weigert, kan dit kandidaat lid slechts een nieuwe aanvraag indienen 1 jaar na de eerste aanvraag.

ARTIKEL 7

Komen als lid in aanmerking:

a.personen die door deskundigheid in verband met jongeren, jongerenpastoraal, sociaal-cultureel werk of

natuurorganisaties, onderwijs, jeugdbeweging, jeugdhuis, vrijetijdscultuur of pedagogische opleiding een

bijdrage kunnen leveren,

b.ouders wier kinderen regelmatig deelnemen aan de speelpleinwerking,

c.pedagogische medewerkers ais monitoren en monitrices.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit ontslag gaat onmiddellijk in. Indien echter door het ontslag het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten«

Een lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden'«

-Wanneer een lid drie meal op rij niet aanwezig en niet vertegenwoordigd is geweest op de algemene

vergadering.

-Wanneer een lid in een bepaalde hoedanigheid lid was van de algemene vergadering en hij of zij deze

hoedanigheid verliest.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De vereniging sluit bij een erkende verzekeringsmaatschappij een polis af voor rechtsbijstand in geval van burgerlijke aansprakelijkheid ln hoofde van de bestuurdersfunctie.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden. Het mandaat als bestuurder eindigt verder ook door het driemaal op rij niet aanwezig zijn op een bijeenkomst van de raad van bestuur of wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid ais bestuurder werd aangesteld en deze hoedanigheid verliest

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. De stemming over de afzetting van een bestuurder gebeurt geheim.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter. De voorzitter kan diens ontslag schriftelijk indienen ter attentie van de raad van bestuur op het adres van de maatschappelijke zetel. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien. De bestuurder kan ook aangesproken worden om aan te blijven tot deze bepaalde, duidelijke gedelegeerde taken tot een goed einde heeft gebracht.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, tenzij de statuten het anders vermelden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend, tenzij de statuten een bijzondere meerderheid bepalen, waarbij dan de onthoudingen en ongeldige stemmen als tegenstemmen worden meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

ondervoorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeêindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk un.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Flet dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij

de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal everieg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-liet wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per e-mail waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. De raad van bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon« Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan en op de vergadering zelf aangebracht worden, kunnen behandeld worden indien alle leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan met de uitbreiding van de agenda.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Flet voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid Wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, benoemd onder de bestuurders. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passive, worden overgedragen aan de vzw met ondernemingsnummer 0407.720.395 (op het moment van aannarne van de statuten genaamd Vereniging der Parochiale Werken, Gewest Diest).

De algemene vergadering heeft op 14 januari 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Broos Liesbet, Badstraat 121, 3290 Diest, geboren op 06/01/1982, te Diest Cluyts Remy, Arthur Van Ooststraat 8, 3290 Diest, geboren op 17/01/1935, te Olen Drijvers Kris, Romblokstraat 4, 3290 Diest, geboren op 01/07/1065, te Diest Juchtmans Lutgart, Badstraat 121, 3290 Diest, geboren op 06/03/1955, te Diest Van Dun Ann, Vervoortplaats 35 BI, 3290 Diest, geboren op 25110/1964, te Ekeren Wouters Alfons, Vorststraat 59, 3271 Averbode, geboren op 10/08/1936, te Diest

De algemene vergadering heeft op 14 januari 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Cas Francis, Graarimarkt 17,3290 Diest, geboren op 11/06/1958, te Diest Grooten Marie-Louise, Wijerstraat 4, 3290 Diest, geboren op 22/08/1944, te Rotem Marsoul Hugo, Tulpenstraat 21, 3290 Diest, geboren op 28/04/1945, te Diest Vandevorst Nele, Leuvensestraat 11A, 3290 Diest, geboren op 12/09/1985, te Diest

,//

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge







De algemene vergadering heeft op 14 januari 2013 tot bestuurders herbevestigd:

Verbeek Anja, Peulbergstraat 4, 3290 Diest, geboren op 03/11/1969, te Diest

Van Meerbergen Fellx, Oscar Nihoulstraat 4, 3290 Diest, geboren op 16/05/1949, te Scherpenheuvel

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor ais volgt:

Celis Francis, Graanmarkt 17, 3290 Diest, geboren op 11/06/1958, te Diest

Grooten Marie-Louise, Wijerstraat 4, 3290 Diest, geboren op 22/08/1944, te Rotem

Marsoul Hugo, Tulpenstraat 21, 3290 Diest, geboren op 28/04/1945, te Diest

Vandevorst Nele, Leuvensestraat 11A, 3290 Diest, geboren op 12/09/1985, te Diest

Van Meerbergen Felix, Oscar Nihoulstraat 4, 3290 Diest, geboren op 16/05/1949, te Scherpenheuvel

Verbeek Anja, Peulbergstraat 4, 3290 Diest, geboren op 03/11/1969, te Diest

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Te Diest, op 24 februari 2014

Verbeek Anja Celis Francis

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik 8, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPEELPLEINWERKING DASSENAARDE

Adresse
Zetel: Oscar Nihoulstraat 4- 3290 Diest

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande