SPORT LIGHT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SPORT LIGHT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 549.780.261

Publication

09/04/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

t,gesrgGlegd ter gr1#f#e

Rechtbank van KooptlO0dM

imvert, de Ce~ ~ 41A~R1 2414

Griffie

Ondernerningsnr : Benaming SPORT LIGHT

(voluit) : (verkort)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : 3000 Leuven - Noormannenstraat 21

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden 12/02/2014 hebben ondergetekenden

1.De heer Sebert Penen wonende te 2570 Duffel Binnenweg 222 , geboren op 25/11/1987 en

2.De heer Ralph Opdebeeck, wonende te 3000 Leuven, Noormannenstraat 21, geboren op 02/05/1975

hierna "de oprichters" geheten, besloten door middel van deze onderhandse akte een vennootschap onder firma op te richten.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

Artikel 1. De rechtsvorm en de naam van de vennootschap

1.De vennootschap die wordt opgericht, is een vennootschap onder firma. De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf het ogenblik dat een uittreksel van deze oprichtingsakte is neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

2.De vennootschap onder firma wordt opgericht onder de naam Sport Light.

Artikel 2. De zetel van de vennootschap

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3000 Leuven, Noormannenstraat 21.

Artikel 3. Het doel van de vennootschap

De vennootschap heeft tot doel, in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gemeenschappelijke rekening niet derden:

- Promotie van gezondheid, bewegen en sporten

- Adviesverlening rond gezondheid, bewegen en sporten

- Het beheer en exploitatie van sportclubs, fitness- en welnessclubs, het bieden van sportservice, sportadvies, begeleiding van cliënteel op sportief gebied, aerobics en aanverwanten, figuurverbetering, afslanking, lichaamsverzorging, zonnebank, kinesitherapie, ergonomie, massage, sauna, relaxatie-en ontspanningscentrum, testcentrum en andere sporten

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Begeleiding, opleiding en raadgeving van sportatleten en sportverenigingen. Consultant, coach van atleten en verenigingen, evenals uitvoeren van scoutingopdrachten, diverse activiteiten binnen sportsponsoring, eigen organisaties en projectmanagement

- Commerciële begeleiding en management van atleten

- Voedingsadvies

- Organisatie van incentive programma's voor bedrijven, sportstages, opleidingen, seminaries, evenementen en beurzen in de meest brede zin

- Het verstrekken van adviezen, het begeleiden en het onderrichten van klanten in verband met hogervermelde activiteiten

- Het aanbieden van allerhande producten in verband ínet hierboven vermelde activiteiten alsook van sportuitrusting

- Studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake bedrijfsorganisaties, marketing en communicatie

- Het aanbieden van online services in verband met hierboven vermelde activiteiten.

- Het aanbieden van allerhande producten via online kanalen (webwinkel)

- Het opmaken van audiovisuele ontwerpen in verband met hierboven vermelde activiteiten

- Het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar in andere rechtspersonen en ondernemingen dit alles in de meest ruime zin

- De aankoop, het beheer en de verkoop van aile mogelijke roerende en onroerende goederen en waarden, zowel in volle eigendom, in blote eigendom of vruchtgebruik, en meer algemeen, alle mogelijke verrichtingen met betrekking tot het beheer van de aldus gevormde portefeuille van roerende en onroerende goederen en waarden

- De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen die rechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel.

Artikel 4. De duur en ontbinding van de vennootschap

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. De duur vangt aan op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

De vennootschap kan te allen tijde ontbonden worden dooreen béslissing van de algemene vergadering van vennoten genomen met een gewone meerderheid.

De vennootschap wordt ontbonden door het overlijden.

Artikel 5. De vennoten en het kapitaal

Intrede van nieuwe vennoten

Een kandidaat-vennoot moet zijn kandidatuur stellen door middel van een aangetekende brief gericht aan alle vennoten. De algemene vergadering beslist met unanimiteit over de intrede van nieuwe vennoten.

Inbreng van de vennoten

Tenzij anders met unanimiteit bepaald, brengen de vennoten in:

* de heer Sebert Penen een geldsom van £ 1.000,00, gestort op rekening IBAN: BE02 0017 1709 8040 -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

BIC: GEBABEBB van de vennootschap,

* de heer Ralph Opdebeeck:een geldsom van e 1.000,00, gestort op rekening IBAN: BE02 0017 1709 8040 -

BIC: GEBABEBB van de vennootschap,

Het totale kapitaal van de venootschap bedraagt E 2000,00 en is verdeeld in 100 (honderd) aandelen, elk met een fractiewaarde van 1/100ste van het kapitaal.

De heer Sebert Penen ontvangt voor zijn inbreng 50 (vijftig) aandelen.

De heer Ralph Opdebeeck ontvangt voor zijn inbreng 50 (vijftig) aandelen.

Verplichtingen van de vennoten

De vennoten zullen de nodige tijd en de nodige zorgen besteden aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

De vennoten zijn verplicht nog een extra verzekering BA te nemen.

Uittreding en uitsluiting van vennoten

Ieder van de vennoten heeft te allen tijde het recht om op het einde van het boekjaar uit de vennootschap uitte treden, mits dit mee te delen aan de overige vennoten bij aangetekende brief met ontvangstbevestiging ten minste zes maanden vóór het verstrijken van het betrokken boekjaar. De poststempel van de aangetekende brief bepaalt of de kennisgeving tijdig is verzonden.

Een vennoot verliest automatisch en van rechtswege zijn hoedanigheid van vennoot in de volgende gevallen: * op 31 december van het jaar waarin de vennoot de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar heeft bereikt; * wanneer de vennoot gedurende twee jaar arbeidsongeschikt is;

Een vennoot kan bij gewone meerderheid door de algemene vergadering van vennoten en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst worden uitgesloten uit de vennootschap ingeval van zware fout, voorzover de betrokken vennoot vooraf hierover is gehoord (al dan niet in het bijzijn van zijn raadsman) door de algemene vergadering van vennoten. Indien de uitsluiting achteraf  om welke reden ook  door de rechter als onrechtmatig wordt beschouwd, dan kan deze beslissing enkel aanleiding geven tot een recht op schadevergoeding, voorzover de uitgesloten vennoot door de beslissing daadwerkelijk schade heeft geleden. In ieder geval kan de schadevergoeding nooit hoger zijn dan een bedrag dat gelijk is aan zes (6) maal het gemiddelde maandelijks bedrag aan erelonen dat aan de uittredende of uitgesloten vennoot toekwam en dit berekend,over een periode van de laatste twaalf (12) maanden vóór de datum waarop de vennoot is uitgesloten. Een tuchtrechterlijke veroordeling of een strafrechtelijke veroordeling wegens een wanbedrijf of misdaad worden van rechtswege, d.w,z. met uitsluiting van de opportuniteitsbeoordeling door de rechter over de ernst van de fout, beschouwd als een zware fout die de uitsluiting uit de vennootschap rechtvaardigt.

In geval van uittreding of uitsluiting heeft de uittredende of uitgesloten vennoot enkel recht op een vergoeding die gelijk is aan de erelonen die vóór de datum van uittreding of uitsluiting verworven zijn en die volgens het huishoudelijk reglement aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot toekomen. De vennootschap zal deze vergoeding uitbetalen ten laatste binnen de zes maanden na de datum waarop de betrokken vennoot is uitgetreden dan wel uitgesloten. In geval van laattijdige betaling is de vennootschap vanaf het verstrijken van deze periode van zes maanden en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest van 3 % per maand verschuldigd aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot. Buiten deze vergoeding is de vennootschap nog enkel een vergoeding verschuldigd aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot dat gelijk is aan zijn aandeel in de uitrustingsgoederen voorzover boekhoudkundig niet afgeschreven. Deze bepaling doet geen afbreuk aan het recht van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap en/of de overige vennoten om de uitgesloten vennoot aansprakelijk te stellen voor alle schade veroorzaakt door zijn daden die tot de uitsluiting aanleiding hebben gegeven.

Een uitgetreden of uitgesloten vennoot zal de vennootschap in het bezit stellen van alle documenten die hij heeft opgesteld in de uitoefening van zijn beroep binnen de vennootschap. Hij kan van deze documenten een kopie behouden.

Artikel 6. Overdracht of overgang van rechten

De rechten van vennoot kunnen geheel noch gedeeltelijk worden overgedragen aan een andere vennoot of een derde. Onder "derde" wordt verstaan alle natuurlijke en rechtspersonen die geen vennoot zijn van de vennootschap.

In geval van overlijden verkrijgen de erfgenamen niet de hoedanigheid van vennoot. Zij hebben wel recht op de vergoeding, zoals bepaald in artikel 5.

Artikel 7, Bestuur van de vennootschap

Alle vennoten zijn eveneens zaakvoerder van de vennootschap. De volgende vennoten worden benoemd tot zaakvoerders van de vennootschap:

* de heer Sebert Penen, voornoemd,

* de heer Ralph Opdebeeck, voornoemd.

De zaakvoerders kunnen ieder afzonderlijk beslissingen nemen en de vennootschap al dan niet in rechte vertegenwoordigen. Echter voor uitgaven ter waarde van een bedrag van 500,00 £ of meer is de goedkeuring van beide vennoten vereist. Voor een bedrag tussen de 500,00 £ en de 2000 00 £ kan dit via mail, voor een bedrag hoger dan 2000,00E is een schriftelijke goedkeuring van beide vennoten vereist.

Elke zaakvoerder kan individueel de venootschap verbinden, echter moet voor een contract boven de 2000,00 £ de handtekeningen van alle venoten aanwezig zijn.

De zaakvoerders zullen hun functie uitoefenen in het uitsluitend belang van de vennootschap.

Het verlies van de hoedanigheid van vennoot stelt automatisch een einde aan het mandaat van zaakvoerder van de vennootschap.

Het mandaat van beide zaakvoerders is onbezoldigd.

Artikel 8. Algemene vergadering van vennoten

Elk van de vennoten heeft het recht om de algemene vergadering samen te roepen. Daartoe dienen alle medevennoten schriftelijk te worden uitgenodigd. Tussen de kennisgeving en de datum waarop de algemene vergadering plaatsvindt, moeten minstens acht vrije dagen zitten, tenzij alle vennoten met unanimiteit anders beslissen.

In de oproepingsbrief dienen de datum, het uur en de plaats, evenals de dagorde van de algemene vergadering te worden opgenomen.

Minstens één keer per jaar dient de algemene vergadering te worden samengeroepen met het oog op het goedkeuren van de jaarrekeningen en het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders. Deze samenroeping gebeurt in beurtrol door de zaakvoerders-vennoten. De gewone algemene vergadering vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdag van de maand december om 20.00 u.

Een vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. De schriftelijke volmacht wordt aan de notulen van de algemene vergadering gehecht. Een vennoot kan slechts één andere vennoot vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De voorzitter enerzijds en de secretaris en stemopnemer anderzijds, op de algemene vergadering, worden beurtelings toegewezen aan de zaakvoerders-vennoten.

Iedere vennoot heeft één stem. In geval van staking van stemmen, is het voorstel verworpen.

Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moet de meerderheid van de vennoten op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, behoudens andersluidende bepalingen in de statuten.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, zal een tweede vergadering gehouden worden met dezelfde agenda. Op deze tweede vergadering zal men geldig over de agenda kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering kan enkel rechtsgeldig worden bijeengeroepen door middel van een aangetekende brief.

De statuten van de vennootschap kunnen enkel met unanimiteit worden gewijzigd,

Van iedere algemene vergadering worden notulen opgesteld met daaraan de aanwezigheidslijst en eventuele volmachten gehecht. Deze notulen !worden ondertekend door de voorzitter en de

secretaris. y

Artikel 9, Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement wordt met unanimiteit goedgekeurd die onder meer de volgende aspecten regelt:

* de organisatie van de werkzaamheden

* de verdeling van de erelonen

* de afspraken met betrekking tot tijdelijke en/of blijvende werkonbekwaamheid door ziekte of ongeval

* vakantie en bijscholing.

Artikel 10. Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 juli tot 30 juni.

De goedgekeurde jaarrekening van de vennootschap wordt door elk van de vennoten ondertekend.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01/01/2014 en eindigt op 30/06/2015.

Artikel 11, De vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap benoemt de algemene vergadering van vennoten de vereffenaar(s) en bepaalt de wijze van vereffening.

Artikel 12. Geschillenregeling

Elk geschil tussen de vennoten  van welke aard ook -- wordt indien nodig voorgelegd aan de bevoegde rechter, De plaats van de arbitrage is Leuven

Artikel 13. Mededelingen

Alle schriftelijke mededelingen/kennisgevingen dienen verzonden te worden naar het adres van de vennoten dat vermeld is in de oprichtingsakte of dat door de vennoten bij aangetekende brief met ontvangstbevestiging nadien wordt meegedeeld aan de andere vennoten.

Een mededeling of kennisgeving wordt onweerlegbaar geacht te zijn ontvangen door de bestemmeling

* na het verstrijken van twee werkdagen na de poststempel in geval van een verzending bij aangetekende brief

6

* op de dag van de ontvangst in geval van verzending bij aangetekende brief met ontvangstbevestiging

* op de dag van de schriftelijke bevestiging van ontvangst door de bestemmeling in geval van een verzending bij gewone post, per drager, fax of e-mail.

Artikel 14. Concurrentie

Het is ieder der vennoten verboden tijdens de duur van de vennootschap bij een andere onderneming werkzaam ' te zijn of daarbij rechtstreeks of zijdelings betrokken te zijn, behoudens schriftelijke toestemming van de andere vennoot.

Opgemaakt te Leuven in 3 originelen, waarvan elke vennoot verklaart één exemplaar te hebben ontvangen. Het 3de origineel zal neergelegd worden ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven

e

Volmacht:

Tot slot wordt in het bijzonder volmacht verleend aan bvba "Ben De Boeck", RPR 0424.106.170, met te 2820 Bonheiden, Grote Doelstraat 5, en/of haar aangestelden, om voor en namens de vennootschap alle nuttige en nodige formaliteiten te vervullen tot het bekomen van een inschrijving in de kruispuntbank voor ondernemingen of eventuele wijzigingen achteraf en eventueel met het oog op het bekomen van de inschrijving van de vennootschap bij de BTW-administratie.

Sebert Penen Ralph Opdebeeck

(handtekening) (handtekening)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SPORT LIGHT

Adresse
NOORMANNENSTRAAT 21 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande