SPY

Association sans but lucratif


Dénomination : SPY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.792.450

Publication

06/05/2011
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-behoude aan het Belgisch Staatsbla lienep

Ondernemingsnr : 0472.792.450 Benaming

(voluit) : Spy

7.1 ,:.),.. ,

.:. .~

.'~~ ;~~ÿ.~: _.: " " ~

b~~~~o

~_: ,~ ~.i" >ue-,~~, k:

--

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Klarenbos 41, 3200 Aarschot

Onderwerp akte : statutenwijziging

Op 1 april om 20.00 uur is op de maatschappelijke zetel een buitengewone algemene vergadering van de VZW Spy bijeengekomen onder het voorzitterschap van dhr. Chris Holemans.

Op de agenda van de vergadering staan:

1.de wijziging van de statuten

Na voorlezing van de punten van de agenda stelt de voorzitter vast dat tenminste twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat de vergadering dus geldig kan beraadslagen en beslissen.

Na voorlezing besluit de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen de volgende tekst goed te keuren als de nieuwe statuten van de vereniging.

HOOFDSTUK 1  NAAM  ZETEL  DOEL EN DUUR

Artikel 1 : De vereniging heeft als naam "Spy".

Artikel 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Klarenbos 41, 3200 Gelrode

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel:

-Het promoten en cultiveren van muziek in de ruimste zin van het woord;

-Het bijstaan van organisatoren van muziekmanifestaties

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten. Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn.

' Artikel 4 : De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

HOOFDSTUK ll - LIDMAATSCHAP EN VERPLICHTINGEN

Artikel 5 :Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur aanvaard wordt. De raad van bestuur beslist geheim en autonoom over elk verzoek tot lidmaatschap. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

' MOD 2.2

Daarnaast kan de raad van bestuur ook steunende leden aanvaarden. Deze hebben geen rechten in de algemene vergadering maar worden wel op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vereniging.

Artikel 6 :De leden kunnen op Ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij de raad van bestuur ingediend worden per aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement of vereffening.

Artikel 7 :Leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging op voorstel van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden bij meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beslissing moet niet gemotiveerd worden,

Artikel 8 : Het uitgesloten of uittredend lid, evenmin als hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen.

Artikel 9 :De algemene vergadering kan een ledenbijdrage vaststellen die evenwel niet meer mag bedragen dan 24,79 euro.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verbintenis aan dan het betalen van de door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

HOOFDSTUK III  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 2 bestuurders gekozen door de algemene vergadering. De bestuurders worden gekozen voor onbepaalde duur. De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering. Indien een mandaat vervalt en niet tijdig wordt hemieuwd, dient het verder uitgeoefend tot dat in de vervanging of herkiezing wordt voorzien.

Artikel 11 :De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De raad is bevoegd voor alle handelingen voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Artikel 12 :De raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris.

In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van elke bestuurder individueel, tenzij het bedrag van de handeling 12.394,67 euro overschrijdt in welk geval de handtekening van twee bestuurders vereist is.

Artikel 13 : De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, die de andere bestuurder minstens 5 dagen op voorhand telefonisch of per fax verwittigt.

Om geldig te kunnen beslissen moet tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn, De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen. De beslissingen worden in principe bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

HOOFDSTUK IV  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 :De geldig bijeengeroepen algemene vergadering bestaat uit al de werkende leden. Aan haar bevoegdheid zijn onder meer voorbehouden: het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en rekeningen, het uitsluiten van de leden, het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 15 :Jaarlijks zal een algemene vergadering plaatsvinden, ten laatste binnen de 6 maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats bepaald door de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen namens de raad van bestuur door de voorzitter, door een schriftelijke mededeling ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering. De bijeenroepingen bevatten de agenda.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

M002.2

Luik B - Vervolg

Artikel 16 :leder lid beschikt in de algemene vergadering over één stem. De aigemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. TenziJ andersluidende statutaire of wettelijke bepalingen worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter en alle leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK V  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

" Artikel 19:Het boekjaar komt overeen met het kalenderjaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2001.

Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten. De raad van bestuur maakt de rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar op. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI  STATUTENWIJZIGING EN ONTBINDING VAN DE VERENIGING

Artikel 20 : De statuten kunnen slechts gewijzigd worden indien twee/derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing genomen wordt met een twee/derde meerderheid van de aanwezige stemmen.

Indien twee/derde der effectieve leden niet aanwezig zijn, moet een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beslissen, welk ook het aantal aanwezige leden zij, met een twee/derde meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 21 :De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering onder dezelfde voorwaarden als een statutenwijziging.

De algemene vergadering stelt één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Ingeval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VII : SLOTBEPALINGEN

Artikel 22 :Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien, blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aangezien er niets meer aan de orde is, wordt de vergadering om 21.00 uur beëindigd.

Chris Holemans Lieve Van Eyken Lars Van Dingenen

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPY

Adresse
KLARENBOS 41 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande