STEINERSCHOOL RAFAEL

Association sans but lucratif


Dénomination : STEINERSCHOOL RAFAEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.329.916

Publication

09/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tussen de ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen : Boelens Wendy - Molenstraat 13 te 1670 Bogaarden; Aquilina Nicole - Avenue des Ménestrels 11 te 1070 Brussel; Mommerency Peter Simonne - Molenstraat 13 te 1670 Bogaarden;

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig artikel 2 van de Wet van 21 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 ,onder volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden :

Titel I- Naam, zetel, doel, duur

Art 01 De vereninging draagt de naam  Steinerschool Rafael vzw

Art 02 De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1670 Bogaarden, Molenstraat 13 gelegen in Pepingen. Art 03 De vereniging heeft tot doel het oprichten en instandhouden, als verantwoordelijke inrichtende macht, van een basisschool.

De school wil de opvoeding en het onderwijs behartigen van de kinderen die haar werden toevertrouwd. Dit gebeurt vanuit inzichten, die steeds verder ontwikkeld worden, op basis van het mens-en wereldbeleid van Rudolf Steiner.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art 04 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II- Leden

Art 05 Als lid kan tot de vereniging toetreden iedere ouder van één of meer kinderen op school, ieder personeelslid in dienst van de inrichtende macht en iedere andere natuurlijke persoon die de specificiteit van het pedagogisch concept van de school ondersteunt en daadwerkelijk beleidsverantwoordelijkheid wil opnemen. Zij dienen hun verzoek om toelating schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. Jaarlijks, begin september , informeert de raad van bestuur alle personeelsleden en alle ouders van de lidmaatschap. De algemene vergadering beslist over het aanvaarden en het ontslaan van leden.

Art 06 Het aantal leden is onbeperkt maar het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk. De hoedanigheid van toetreden lid houdt het recht in, in algemene vergadering gehoord te worden, en houdt de plicht in om de doelstellingen van de vzw niet dwars te liggen, noch zich te uiten of te handelen op een wijze die deze doelstellingen tegenwerkt. Enkel bezoldigde of niet bezoldigde medewerkers en leden die zich actief, op geregelde tijdstippen, inzetten voor de verwezenlijking van de

Op de algemene vergadering van 20.06.2013 werden volgende oprichtingsstatuten bekrachtig :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : STEINERSCHOOL RAFAEL

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304461*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Molenstraat(BO) 13

0537329916

1670

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Pepingen (Bogaarden)

Griffie

Neergelegd

06-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

doelstelling, door werkzaam te zijn in de vereniging en bij te dragen tot het ontstaan en/of het verwezenlijken van de gezamenlijke projecten, worden effectief lid: automatisch bij benoeming in een functie binnen een orgaan van de vereniging , of op schriftelijke verzoek en na aanvaarding door de raad van bestuur. Dit effectief limaatschap verleent aan het lid stemrecht op de algemene vergadering, en doet de plicht ontstaan zich, op verzoek van de raad van bestuur, het mandaterend orgaan of de algemene vergadering, te vernatwoorden over genomen initiatieven.

Art 07 De effectieve leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit aanprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Art 08 Elke lid kan te alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk en ondertekend bij de raad van bestuur worden gegeven. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 09 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III - Raad van bestuur

Art 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, gekozen uit de leden van de vereniging.

Art 11 De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor twee jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar. Art 12 De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Een Bestuurder kan ten alle tijde vrijwillig ontslag nemen. Hij of zij laat deze beslissing te raad van bestuur schriftelijk geworden. Benoeming , onslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art 13 Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het in artiekel 10 minimum vereiste aantal leden, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art 14 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadeing voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De bestuurders oefenen hun mandaat gezamenlijk uit.

Art 15 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend. De bestuurders oefenen hun mandaat gezamenlijk uit.

Art 16 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden neergelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art 17 De raad an bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij dreedt op als eiser en als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en onslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdehen voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders , één van de leden of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering, aan een ander persoon , die geen lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huihoudelijke reglementen uit die hij nodigt acht en nuttig oordeelt. Alle handelingen en taken vallen onder het mandaat van de bestuurders die gezamenlijk uitgeoefend wordt. Art 18 Om tegenover derden de vereniging te vertenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders of de handtekening van de voorzitter die alleen handelt. TITEL IV- Algemene vergadering

Art 19 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemen vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art 20 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de goedkeuring van de statuten, de goedkeuring van de wijziging van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, de kwijting aan bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding van de vzw in een venootschap met sociaal oogmerk.

Alsook is de algemene veragdering bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de commissarissen en alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art 21 De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar. Art 22 De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt.

Art 23 De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk, hieronder wordt ook vestaan elektronische berichtgeving, woden opgeroepen, ten minste acht dagen voorde vergadering. Eén vijfde van de effectieve leden kan de raad van bestuur vragen de algemene vergadering bijeen te roepen . De raad van bestuur is dan verplicht de algemene vergaderung bijeen te reopen binnen een redelijke termijn.

Art 24 De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve leden, wordt nog aan de agenda toegevoegd indien dit ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd werd. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval ten gronde behandeld worden noch aanleiding geven tot besluitvorming.

Art 25 In gewone gevallen worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ongenblik de vergadering voorzit.

Art 26 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering , na 15 kalenderdagen, worden bijeengeroepen, zoals door deze statute is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Voor elk statuutwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en 4/5 van de aanwezigen of vertegenwoordigden voor de wijziging stemmen.

Art 27 Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging of omvoming van een vzm naar een venootschap met sociaal oogmerk worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel vereist.

Art 28 Een meederheidvan twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdedeging te kunnen voorzien.

Art 29 Van elke vergadering worden er notulen gemaakt, die ondergetekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en, bij ontstentenis hiervan , door twee leden van de algemene vergadering. Een kopij van de notulen wordt aan de leden en aan belanghebbende derden bezorgd binnen een redelijke termijn.

TITEL V- Rekeningen, begrotingen

Art 30 Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december. De raad van bestuur heeft de verantwoordelijkheid om de rekeningen over het voorbije boekjaar af te sluiten en de begroting van komend boekjaar voor te bereiden. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Na goedkeuring van de rekeningen en de begroting, moet de algemene vergadering uitdrukkelijk kwijting geven aan de bestuurders.

TITEL VI -Ontbinding, vereffening

Art 31 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten ( zie atikel 27).

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of, bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereneging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art 32 Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de et van 27 juni 1921 toepasselijk, zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002.

Art 33. Varia en overgangsbepalingen

In afwijking van artikel 30 zal het eerste boekjaar verlopen van de datum van oprichting van de vereniging tot 31 december 2013.

ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de voormelde oprichting komt de algemene vergadering van de VZW STEINERSCHOOL RAFAEL bijeen en beslist met aanparigheid van stemmen te benoemen tot bestuurders, die onderling hun voorzitter, secretaris en penningmeester aanduiden :

Boelens Wendy - Molenstraat 13 te 1670 Bogaarden;

Aquilina Nicole - Avenue des Ménestrels 11 te 1070 Brussel;

Mommerency Peter Simonne - Molenstraat 13 te 1670 Bogaarden;

Voos-Croufer Marc Andrew - Rue de Varsovie 31 te Nijvel

De raad van bestuur stelt onder zich aan als :

- Voorzitter : Boelens Wendy

- Secretaris : Aquilina Nicole

- Penningmeester : Mommerency Peter Simonne

Volmacht is gegeven aan Marc A. Voos-Croufer om het nodige te doen bij het Belgish Staatblad, KBO enz.

Marc A. Voos-Croufer

Bestuurder

Coordonnées
STEINERSCHOOL RAFAEL

Adresse
MOLENSTRAAT 13 1670 BOGAARDEN

Code postal : 1670
Localité : Bogaarden
Commune : PEPINGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande