STICHTING EMISA

Divers


Dénomination : STICHTING EMISA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.792.015

Publication

22/11/2013
ÿþ MOD 22

xt i't In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

I I

INI IIIIIIIIII81

*13175603*

Ondernemingsar : S41--/S r

Benaming

(voluit) : STICHTING EMISA

i



III

1 2 MOU 2013

eRucea

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : PRIVATE STICHTING

Zetel : 3090 OVERIJSE - LEEUWERIKEN DREEF 3

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden op 6 november 2013 voor Meester OLIVIER BROUWERS, Notaris met, standplaats te Elsene, ter registratie neergelegd, dat Private Stichting onder de benaming "STICHTING; EMISA" werd opgericht

1. De Heer VAN WAAS, Emmanuel, Joseph, Emile, Ghislain, wonende te 3090 Overijse, , Leeuwerikendreef 3, geboren op 9 november 1965 in Etterbeek,

2. Mevrouw DAVIN, Isabelle, Madeleine, Firmine, wonende te 3090 Overijse, Leeuwerikendreef 3, geboren op 27 augustus 1972 in Etterbeek,

3. De Heer MACHIELS Jean-Pascal Henry Jacques, wonende te 1410 Waterloo, rue Coleau 110, geboren op 29 mei 1968 in Leuven,

4. De Heer DUHOUX François Pierre Paul Jean, wonende te 1332 Genval, rue du couvent 26, geboren op 8 augustus 1978 in Ottignies-Louvain-la-Neuve.

Hierna samen benoemd de "Stichters",

Welke comparanten ondergetekende notaris verzoeken de authentieke akte van oprichting van een private stichting te akteren.

1. OPRICHTING - INBRENG

De comparanten bij dezer hebben besloten om een private stichting op te richten overeenkomstig de Belgische Wet van zevenentwintig juninegentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en haar uitvoeringsbesluiten,

In het kader van deze oprichting verklaren de comparanten een startkapitaal voor een bedrag van diri7Pnd vijfhonderd euro (¬ 1.500,00) in deze stichting in te brengen.

Gezegd bedrag werd gestort bij de bank KBC BANK hetgeen volgt uit het uittreksel van 17 oktober 2013 dat in het dossier van de instrumenterende notaris bewaard zal worden.

2. STATUTEN

De verschijnende partijen hebben de statuten van de vereniging als volgt vastgesteld :

EERSTE HOOFDSTUK: BENAMING EN ZETEL VAN DE STICHTING

Artikel 1.

De stichters van de private stichting zijn de comparanten hierboven genoemd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

c AáOD 2.2

Artikel 2.

De private stichting heeft als benaming « STICHTIh1G EMISA » .

Alle akten en documenten die van de stichting uitgaan moeten de benaming van de stichting vermelden,

onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden "fondation privée" of "private stichting" alsmede het adres

van de zetel.

Zij wordt in huidige statuten aangeduid als 'de Stichting'.

Artikel 3.

Op het ogenblik van de oprichting van de Stichting is haar Zetel gevestigd in België, te 3090 Overijse,

Leeuwerikendreef 3.

De zetel kan naar eender welke andere plaats in BeIgië verplaatst worden op eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, die binnen de maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad zal bekendgemaakt warden.

TWEEDE HOOFDSTUK: DOEL EN DUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 4.

De Stichting, die geen enkele winst nastreeft, heeft als doel de ontwikkeling en de ondersteuning van projecten dewelke kunnen bijdragen tot de verbetering van de levenskwaliteit en het welzijn van de patiënten, in het bijzonder de behoeftigen, in een ziekenhuis. De Stichting strekt ook tot de ondersteuning van patiënten door de verbetering van hun materieel en psychologisch comfort, zonder tussen te komen in hun medische behandeling.

De Stichting heeft tot voorwerp het verwerven en het beheer van materiaal, alsook de organisatie en het beheer van verscheidene activiteiten ter verwezenlijking van dit doel.

De Stichting mag bovendien onder eender welke vorm (legaten, alle private en openbare giften en toelagen) ontvangen of alle roerende of onroerende goederen verwerven binnen de wettelijk voorgeschreven grenzen.

De Stichting zaI of rechtstreeks, of door het promoten van opzoekingen en andere activiteiten, of op elke andere wijze in overeenstemming met het doel dat zij nastreeft handelen.

Artikel 5.

De Stichting is opgericht voor onbepaalde duur.

DERDE HOOFDSTUK: BESTUUR

Artikel 6.

§1. De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minimum drie en maximum zeven leden die als college optreden. Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur wordt kosteloos uitgeoefend.

§2. Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon aangeduid door de Raad van Bestuur kan tot bestuurder verkozen worden.

§3. Worden als leden van de eerste Raad van Bestuur van de Stichting benoemd voor zes jaar:

De Heer VAN WAAS Emmanuel, voornoemd.

Mevrouw DAVIN Isabelle, voornoemd.

De Heer MACHIELS Jean-Pascal, voornoemd.

De Heer DUHOUX François, voornoemd.

§4. De duur van het mandaat van een bestuurder wordt bepaald door de Raad van Bestuur; dit mandaat mag evenwel zes jaar niet overschrijden. Een bestuurder is herkiesbaar.

§5. Iedere bestuurder die afwezig of verhinderd is, mag schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen, zonder dat deze zelfde mandataris meer dan één bestuurder vertegenwoordigen kan. Toch kan een bestuurder slechts van één enkele volmacht drager zijn.

§6. De benoeming, de herroeping evenals de vervanging van een bestuurder alsmede de duur van zijn mandaat, behoort uitsluitend tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die deze bevoegdheid niet zal kunnen afvaardigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze beslissingen vereisen dat twee/derden van de in functie blijvende leden van de Raad aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Deze kiezen de andere bestuurders bij twee/derden meerderheid.

De stemming met betrekking van de benoeming of de herroeping van bestuurders en commissarissen gebeurt in principe geheim. Dit zal eveneens voor om het even welke beslissing gelden indien ten minste twee bestuurders dit vragen. Voor het overige gebeuren de stemmingen bij uitgestoken hand of bij naamafroeping, tenzij de Raad van Bestuur hier anders over beslist.

Indien een bestuurder moet benoemd of vervangen worden omdat er geen drie meer zijn of om een bestuurder te herroepen, en dat voornoemde meerderheid niet bereikt wordt bij een eerste vergadering van de Raad, zal deze opnieuw bijeenkomen, na schriftelijke oproeping door de Voorzitter of zijn vervanger die minstens vijftien (15) dagen voor de vergadering naar alle leden aangetekend wordt verstuurd. Deze nieuwe Raad zal binnen de maand volgend op de eerste Zitting samenkomen om benoemingen te herroepen of nieuwe leden te verkiezen. Een twee/derden meerderheid van stemmen is dan voldoende, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

In geval van herroeping, zal de betrokken bestuurder de mogelijkheid hebben gehoord te worden.

§7, De functie van bestuurder neemt een einde in geval van overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, herroeping, beëindiging van de termijn voor dewelke hij benoemd was, verlies van de eigenschap waarvoor hij was aangeduid, gerechtelijk concordaat, faillissement of ontbinding van de vennootschap.

Het ontslag van een bestuurder zal aan de Raad van Bestuur kunnen gemeld worden bij schrijven gericht tot haar Voorzitter of diens vervanger, die, indien er minder dan drie bestuurders zijn, de Raad van Bestuur zal samenroepen binnen de dertig (30) dagen om een nieuw lid te kiezen.

In het andere geval, zal akte genomen worden van dit ontslag bij de eerste gewone vergadering van de Raad van Bestuur.

Het eens gegeven ontslag zal onherroepelijk zijn.

Indien de Voorzitter ontslag neemt, zal hij de Raad van Bestuur voorafgaandelijk aan haar eerstvolgende zitting samenroepen om een nieuwe Voorzitter te kiezen en akte te laten nemen van zijn ontslag.

§8, De bestuurders nemen in hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 7.

§1 De Raad van bestuur, die als enige voor die keuze bevoegd is, kiest een Voorzitter en ten minste twee ondervoorzitters onder haar leden.

Teneinde de bestuurders te benoemen moeten alle leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De stemming vindt plaats met een twee/derde meerderheid.

Indien dit quorum niet bereikt wordt bij een eerste bijeenkomst van de Raad van Bestuur, zal deze binnen de maand volgend op de eerste vergadering opnieuw bijeenkomen om een Voorzitter te kiezen, na oproeping minstens vijftien dagen op voorhand per aangetekend schrijven door de oudste bestuurder. Deze nieuwe vergadering van de Raad zal geldig beraadslagen bij twee/derden meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§2 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter. Bij tijdelijke verhindering van de Voorzitter wordt zijn functie uitgeoefend door de oudste Ondervoorzitter, natuurlijke persoon.

De definitieve verhindering van de Voorzitter in functie, verplicht tot de benoeming van een nieuwe Voorzitter overeenkomstig de procedure vermeld onder paragraf één van dit artikel.

§3 De functie van Voorzitter eindigt bij de beëindiging van zijn bestuurdersmandaat. Hij zal evenwel ontslag kunnen nemen van zijn functie van Voorzitter en bestuurder blijven.

§4. De bestuurder die rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan de bestuurders voorgelegde verrichting, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur een besluit neemt, Zijn verklaring, alsook de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in het procesverbaal van de Raad van Bestuur die de beslissing moet nemen. Ingeval de stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Artikel 8.

§1 De Raad van Bestuur vergadert zo vaak als de belangen van de Stichting dit vereisen en minstens één maal per jaar en ten laatste in april.

§2 De Raad van Bestuur moet eveneens binnen de vijftien dagen bijeenkomen op eenvoudig verzoek tot oproeping door ten minste één/derde van de bestuurders of van de commissaris indien de Stichting er een benoemd heeft.

§3 Alle oproepingen zullen geadresseerd worden door de Voorzitter of de daartoe aangestelde persoon, in naam van de Raad, bij gewone brief gericht naar alle leden minstens vijftien dagen voor de vergadering van de Raad, behalve in degelijk gemotiveerde dringende gevallen.

Elke vergadering zal gehouden worden op dag, uur. en plaats vermeld in de oproeping.

De agenda wordt vermeld in de oproeping. Niettemin mag de Raad van Bestuur, behoudens andersluidende bepaling, beraadslagen over punten die niet op de agenda staan.

Elk voorstel ondertekend door minstens twee Ieden van de Raad moet eveneens op de agenda geplaatst worden.

Artikel 9.

§1 De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig over elk besluit indien minstens twee/derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behoudens de uitzonderingen die in huidige statuten voorzien zijn.

Wanneer de Raad het quorum niet bereikt, mag de Voorzitter, na elke beraadslaging verdaagd te hebben, een nieuwe bijzondere vergadering van de Raad samenroepen die geldig zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht in de Raad van Bestuur, elk beschikkend over één stem.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, behalve in de gevallen waarin de wet of huidige statuten het anders bepalen. Bij staking van stemmen, is deze van de Voorzitter doorslaggevend.

§2 De beraadslagingen worden geconsigneerd onder de vorm van processen-verbaal minstens ondertekend door de Voorzitter en de secretaris alsmede door de bestuurders die erom verzoeken, en ingeschreven in een register van processen-verbaal, bewaard op de zetel van de Stichting, waar alle leden er inzage van kunnen nemen.

De uittreksels en kopieën die moeten overgelegd worden en alle andere akten zullen door de Voorzitter en desgevallend door de secretaris ondertekend worden.

VIERDE HOOFDSTUK: BEVOEGDHEID - DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 10.

§1 De Raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid om iedere daad van beschikking, bestuur en beheer in het belang van de Stichting te stellen, behoudens uitzondering voorzien bij huidige statuten of bij wet.

De Raad van Bestuur bestudeert de verscheidene projecten, neemt alle uitvoerings- en bestuursmaatregelen, verzekert de opvolging en de goede afwikkeling van alle projecten gefinancierd door de Stichting, alsmede de dringende bestuursmaatregelen, in welk geval een Buitengewone Raad van Bestuur binnen de kortst mogelijke termijn zal samengeroepen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer de Raad van bestuur niet kan bijeenkomen, zal de Voorzitter of één der plaastvervangende Ondervoorzitters onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, alle hoogdringende maatregelen treffen, onder beding dat hij deze aan de Raad van Bestuur voorlegt in haar eerstvolgende vergadering en onder voorbehoud van de uitzonderingen voorzien in huidige statuten,

De Raad van bestuur mag sommige van haar bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders.

§2 De Raad van Bestuur aanvaardt, langs haar Voorzitter om, ten tijdelijke en ten definitieve titel, alle vrijgevigheden en openbare of private toelagen, die in het voordeel van de Stichting worden verricht. De Raad van Bestuur zal bijgevolg alle formaliteiten vervullen die voor hun verwerving noodzakelijk zijn.

§3. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de Stichting in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§4. De Raad van bestuur kan huidige statuten vervolledigen voor wat betreft hun toepassing op de betrekkingen tussen de Stichting en haar bestuurders, meer bepaald voor wat de uitsluitingsredenen betreft, de stemmingsmodaliteiten, de bevoegdheid van de gedelegeerde bestuurders, met reglementen van inwendige orde waaraan de bestuurders door het feit alleen van hun aansluiting bij de Stichting onderworpen zijn.

Deze reglementen worden opgesteld, gewijzigd of afgeschaft door de Raad van Bestuur bij beslissing genomen bij twee/derden van de geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel I I.

De beslissingen tot aanwending van de middelen van de Stichting vallen uitsluitend onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur die bij gewone meerderheid van stemmen beslist volgens het quorum vermeld onder artikel 9.

Artikel 12.

§1 De Raad van Bestuur behoudt zich de mogelijkheid voor om het dagelijks bestuur van de Stichting te delegeren aan één of meer gedelegeerde bestuurders, met handtekeningsbevoegdheid voor dit beheer en van wie zij de bevoegdheden zal vastleggen. Deze gedelegeerd(e) bestuurder(s) zal (zullen) aldus met name het secretariaat van de Raad van Bestuur voeren en over de uitvoering van de genomen besluiten waken, onverminderd de bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

§2 De Raad van Bestuur mag eveneens aan één van haar leden hetzij de volle verantwoordelijkheid over een bijzonder beheer toevertrouwen, hetzij iedere opdracht in het belang van de Stichting.

§3 Een van de gedelegeerde bestuurders of iedere andere bestuurder die speciaal daartoe benoemd is door de Raad van Bestuur, zal eveneens de functies van penningmeester mogen vervullen.

§4 Deze verschillende functies zullen uitgeoefend worden onder de voorwaarden en binnen de grenzen vastgelegd door de Raad van Bestuur waaraan haar afgevaardigden over de vervulling van hun opdracht verslag zullen moeten uitbrengen, dit minstens eenmaal per jaar, op het ogenblik en onder de voorwaarden bepaald door de Raad van Bestuur, of op ieder ogenblik op schriftelijk verzoek van ten minste twee bestuurders.

§5 De gedelegeerd(e) bestuurder(s) wordt (worden) benoemd en zijn (hun) functies bepaald door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 13.

§1. De rechtsvorderingen hetzij als eiseres, hetzij als verweerster worden ingesteld namens de Stichting, ten verzoeke van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de bestuurder die de Raad van Bestuur te dien einde zal afgevaardigd hebben.

§2. Alle handelingen die de Stichting verbinden vallen onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Alle handelingen die de Stichting verbinden zullen moeten ondertekend worden hetzij door de Voorzitter of in zijn afwezigheid door twee bestuurders, hetzij door een persoon die voor een welbepaalde handeling een bijzonder mandaat heeft gekregen na beraadslaging van de Raad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. De brieven en alle documenten die onder het dagelijks bestuur vallen, worden ondertekend door de Voorzitter of de bestuurder(s) die de Raad van Bestuur hiervoor heeft aangesteld.

HOOFDSTUK VIJF: REKENINGEN VAN DE STICHTING

Artikel 14.

§1. Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december nadien, In afwijking van het voorgaande, zal het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de stichting aanvangen en eindigen op eenendertig december tweeduizendenveertien.

§2. De Raad van Bestuur verplicht zich ertoe de jaarrekening van het voorbije boekjaar op te stellen overeenkomstig artikel 37 §2 en desgevallend §3 van de wet. Zij stelt de begroting van het lopende jaar vóór dertig april op.

§3. Indien de voorwaarden bepaald in artikel 37, § 5 van de wet vervuld zijn, benoemt de Raad van bestuur een commissaris, ingeschreven bij het Instituut van Bedrijfsrevisoren. Hij wordt voor drie jaar aangesteld bij gewone meerderheid van stemmen; zijn mandaat kan hernieuwd worden.

De commissaris kijkt de rekeningen na en controleert, meer algemeen, de financiële toestand van de Stichting alsmede hun conformiteit met de wetten, statuten en het financieel reglement waaraan de Stichting onderworpen is.

De commissaris kan door de raad van bestuur enkel bij twee derde meerderheid van stemmen van haar leden herroepen worden en enkel indien daartoe een geldige reden bestaat.

HOOFDSTUK 6: WIJZIGING VAN DE STATUTEN-ONTBINDING

Artikel 15

§1. Elke wijziging aan huidige statuten valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur,

§2. Elke wijziging die de bijval geniet van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van bestuur, wordt aanvaard.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen over deze wijzigingen indien al haar Ieden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer de Raad dit quorum niet bereikt, ral de Voorzitter of één der plaatsvervangende Ondervoorzitters, na elke beraadslaging te hebben verdaagd, binnen de maand bij aangetekend schrijven een nieuwe bijzondere zitting van de Raad samenroepen, die geldig zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§4. Elke statutenwijziging moet in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden. Dit is eveneens het geval voor elke benoeming, ontslag of herroeping van een bestuurder.

§5. De oproepingen met betrekking tot een vergadering van de Raad van Bestuur met een statutenwijziging op de agenda, zullen minstens één maand voor de vergadering verstuurd worden en zullen de tekst van de voorgestelde wijzigingen bevatten.

§6. Ieder wijziging van de vermeldingen in artikel 28, 3° en 5° tot 8° moet in een authentieke akte vastgelegd worden.

Artikel 16.

§1. De stichting kan in de door de wet voorziene gevallen ontbonden worden.

Alle beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en het beëindigen van de functies van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening en de aanwending van de netto activa worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad, dit alles in overeenstemming met de wet,

§2. De netto activa zullen toegekend worden aan één of meer openbare of privé instellingen die doeleinden nastreven die identiek of sterk vergelijkbaar met die van de ontbonden stichting.

i

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOU 2.2

Luik B -Vervolg

HOOFDSTUK 7: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 17

§1. Hetgeen niet door huidige statuten voorzien is, wordt geregeld door de beschikkingen van het reglement van inwendige orde dat tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort die beslist en uitvaardigt overeenkomstig de bepalingen van artikel I0.

§2. Alle aangelegenheden die niet geregeld zijn door huidige statuten of het reglement van inwendige orde zullen geregeld worden overeenkomstig de bepalingen van Titel II van de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig over de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en elke andere wet die voornoemde zou wijzigen.

VOOR EENSLUITEND UITREKSEL

OLIVIER BROUWERS

NOTARIS

Uitgifte van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

I. ''

f& d

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STICHTING EMISA

Adresse
LEEUWERIKENDREEF 3 3090 OVERIJSE

Code postal : 3090
Localité : OVERIJSE
Commune : OVERIJSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande