STRAAL !

Association sans but lucratif


Dénomination : STRAAL !
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.331.739

Publication

30/04/2012
ÿþMOA 2.2

, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der Rëehtbank van Koophanat t L oven, de 1 8 APR. 2012

UE GRIFFIER,

Griffie

~

metteps

' Ondernemingsnr : gCi 5 Benaming

(voluit) : Straal

beht

aar

Belj

Staal

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 3110 Rotselaar - Hellichtstraat 83

Onderwerp akte : Oprichting

Blijkens onderhandse akte opgemaakt te Aarschot, op 23 februari 2012, (arrondissement Leuven), werd de. Vereniging zonder Winstoogmerk "Straal I", met zetel te 3110 Rotselaar, Hellichtstraat 83, voor onbepaalde tijd: te rekenen van het bekomen van rechtspersoonlijkheid, opgericht door:

1.De Heer SMET Luc Maurits, geboren te Temse op 24 augustus 1970, wonende te 3110 Rotselaar,' Hellichtstraat 83.

2.Mevrouw DE WIT Vanessa Jeanne, geboren te Vilvoorde op 22 oktober 1974, wonende te 3110 Rotselaar, Hellichtstraat 83.

3.De Heer APPELEN Kenny, geboren te Diest op 21 november 1978, wonende te 3440 Zoutleeuw, Klottenbergstraat 12.

4.Mevrouw DE WIT Eva, geboren te Vilvoorde op 18 juni 1988 , wonende te 3110 Rotselaar, Hellichtstraat

83.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel nieuwe tijd en nieuwe ruimte te faciliteren om `te zijn'. Dit kan gaan van hete brengen van een sprankeltje hoop en een straaltje licht in het leven van wie perspectieven heeft verloren op fyeisch, psychisch of existentieel vlak, tot het opnieuw faciliteren van de eigen draagkracht ten aanzien van de', ontstane draaglast. In het bijzonder is er onder andere aandacht voor mensen die buiten het reguliere vangnet: van de sociale zekerheid vallen, de bestaande hulpverleningsvormen niet ten voile kunnen benutten of uitgesloten worden uit het normale sociale leven. Zonder dat deze opsomming beperkend is, organiseert en! stimuleert zij activiteiten en manifestaties met het oog op het verzamelen van fondsen om kinderen, volwassenen en senioren met een armoede aan kansen, een sprankeltje hoop te kunnen schenken en om deze personen de aandacht te kunnen verlenen die zij niet kunnen ontvangen in de bestaande sociale structuren. Hoop kan concreet omschreven worden als materiële steun alsook morele, psychische en sociale steun zonder enige beperking.

De vereniging mag evenwel alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

De activiteiten van de vereniging beperken zich tot het grondgebied België.

Om voormeld doel te bereiken, kan de vereniging allerhande activiteiten organiseren om aan fondsenwerving te doen en om allerlei methodes en hulpverlening te ontwikkelen of toe te passen welke verband houden met voormeld doel.

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit effectieve leden, uit volwaardige medewerkers en uit kandidaat-medewerkers.

De rechten van de volwaardige en kandidaat-medewerkers zijn beperkt tot deze toegewezen door het intern reglement.

Het aantal leden is niet beperkt.

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6:

De effectieve leden zijn

a.de ondertekenaars van onderhavige akte;

b.de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige effectieve leden.

Artikel 7

Om als volwaardig medewerker te worden aanvaard, dient de kandidaat-medewerker een stageperiode van. zes maanden te hebben doorlopen, waarbij hij/zij actief heeft meegewerkt bij een kern. De kandidaat

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behbuden ``aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Ververg

medewerker moet, vooraleer de stageperiode aan te vangen, een toetredingsformulierinvullen en dit per brief ' overmaken aan de raad van bestuur op de maatschappelijke zetel. De aanvraag wordt beoordeeld door de verantwoordelijke bestuurder. De beslissing tot aanvaarding en de aanvang van de stageperiode wordt bevestigd per gewone brief aan de aanvrager. Bij deze bevestiging wordt het intern reglement en de afsprakennota gevoegd. De kandidaat-medewerker wordt na de stageperiode als volwaardig medewerker aanvaard door de raad van bestuur door stemming bij gewone meerderheid. De beslissing wordt onmiddellijk meegedeeld bij gewone brief. De kandidaat-medewerker kan schriftelijk beroep instellen tegen bovenvermelde beslissing, bij aangetekende brief gericht aan de algemene vergadering op het adres van de maatschappelijke . zetel, binnen een termijn van 15 dagen vanaf de dagtekening vermeld op de kennisgeving. De algemene vergadering beslist hierover in de eerstvolgende vergadering. Volwaardige medewerkers kunnen, na een lidmaatschap van minimum 2 jaar, voorgedragen worden door de Benoemingscommissie tot lid. Over de aanvaarding van de voorgedragen kandidaat-leden wordt gestemd op de eerstvolgende vergadering.

Artikel 8

Elk lid of medewerker kan uit de vereniging treden door middel van een schriftelijk bericht, te richten aan de raad van bestuur op het adres van de maatschappelijke zetel. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting van een lid met een meerderheid van twee derden der aanwezigen. ln afwachting kan het lid geschorst worden door de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over de uitsluiting van een volwaardige medewerker of een kandidaat-medewerker bij gewone meerderheid. Deze beslissingen worden de medewerker onmiddellijk kenbaar gemaakt per brief. De uittredende en uitgesloten leden en medewerkers moeten alle rekeningen met de vereniging vereffenen en mogen slechts een gebeurlijk tegoed terugvorderen.

Artikel 9

Aan de leden of medewerkers zal geen financiële bijdrage worden gevraagd,

Titel l[I. De algemene vergadering

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 11

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten,

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1 ode wijziging van de statuten;

20de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toela-tingscommissie; 3oidesgevailend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

40de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5Dde goedkeuring van de begroting en van de rekening;

61:de ontbinding van de vereniging;

7Cde uitsluiting van een lid;

8Ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Artikel 12

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bij-eengeroepen in de loop van het eerste semester en ten laatste op de tweede zondag van de maand juni, op de dag, het uur en de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden, indien de voorgestelde agenda niet behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de raad van bestuur. Iedere { vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vôôr de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld ' zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of verte-genwoordigd zijn en zij met eenparigheid ' akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Aan de agenda van de algemene vergadering wordt toegevoegd het agendapunt, dat schriftelijk overgemaakt werd aan de raad van bestuur uiterlijk acht dagen voor de algemene vergadering mits dit ondertekend is door minstens één twintigste van de leden en dit niet behoort tot de bevoegdheden die uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden, Wordt het agendapunt laattijdig overgemaakt, dan wordt dit opgenomen in de agenda van de daaropvolgende algemene vergadering.

Artikel 14

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het ' begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoofdigen

Versa : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De volwaardige en kandidaat-medewerkers zijn gerechtigd de algemene vergadering bij te wonen, evenwei

zonder stemrecht.

Artikel 18

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden

ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging

waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend

door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag, herverkiezing, herroeping of

afzetting van een bestuurder.

Titel IV. Het bestuur

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden en hoogstens negen

leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering,

De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering bij openbare stemming en volgens het

intern reglement.

Ten minste twee derde van de raad van bestuur dient op ieder ogenblik te bestaan uit effectieve leden.

Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het

aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 20

De leden van de raad van bestuur zijn benoemd voor onbepaalde duur. De uittredende bestuurders zijn ,

herkiesbaar en ten allen tijde afzetbaar. Het mandaat van bestuurder eindigt ook door overlijden, ontslag of

afzetting.

Artikel 21

Elke bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen mits een opzegtermijn van twee maanden, door een brief te

richten aan de voorzitter van de raad van bestuur op het adres van de maatschappelijke zetel. De opzegtermijn

vangt aan de datum van ontvangst van deze brief, dewelke per kerend schrijven wordt meegedeeld aan de

ontslagnemende bestuurder. In de vervanging van de ontslag nemende bestuurder wordt voorzien bij de

eerstvolgende algemene vergadering. In de tussenperiode worden de vrijgevallen functies overgenomen door

de overige bestuurders. Het mandaat van de bestuurder, die verkozen wordt om een ontslagnemende

bestuurder te vervangen, loopt voor de resterende termijn van de ontslagnemende bestuurder.

Artikel 22

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 23

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een

secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of bij diens

afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de

meerderheid van de leden aanwezig is.

Artikel 24

De voorzitter, secretaris en penningmeester zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties,

aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Artikel 25

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij heeft de meest uitgebreide machten. Hij kan alle

rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der

vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die

strijdig zijn met de wet.

Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan aile andere

machten voortvloeiend uit de wet en de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten,

schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen,

afsluiten, alle legaten en subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan

een van zijn leden en zelfs aan derden.

De raad van bestuur kan alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van hun keuze, al dan niet

leden.

Artikel 26

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door ten

minste twee bestuurders, waaronder de voorzitter.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 27

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. DAGELIJKS BESTUUR

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

4,7

MOD 22

Luik B - Vervolg

Artikel 28

; Het dagelijks bestuur kan worden toevertrouwd aan één of meerdere directeuren, De raad van bestuur stelt de '

directeuren aan en legt de voorwaarden vast van hun aanstelling. Elke directeur heeft, afzonderlijk handelend,.

de macht om namens de vereniging op te treden binnen het kader van de hemifiaar toevertrouwde opdracht.

De directeuren verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de

verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

Titel VI. Begrotingen en rekeningen

Artikel 30

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar, bij afwijking hiervan loopt

het eerste boekjaar van 23 februari 2012 tot 31 december 2012,

Artikel 31

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VII. Ontbinding  vereffening

Artikel 33

in geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de

vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel ais de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er

verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar

goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling

gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere

verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van

onderhavige vereniging.

Bijzondere bepalingen

A, Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen :

1.het aantal bestuurders te bepalen op 4.

2.worden aangesteld tot bestuurder voor een onbepaalde termijn:

a.De Heer SMET Luc Maurits, geboren te Temse op 24 augustus 1970, wonende te 3110 Rotselaar,

Hellichtstraat 83.

b.Mevrouw DE WIT Vanessa Jeanne, geboren te Vilvoorde op 22 oktober 1974, wonende te 3110

Rotselaar, Hellichtstraat 83.

c.De Heer APPELEN Kenny, geboren te Diest op 21 november 1978, wonende te 3440 Zoutleeuw,

Klottenbergstraat 12.

d.Mevrouw DE WIT Eva, geboren te Vilvoorde op 18 juni 1988, wonende te 3110 Rotselaar, Hellichtstraat

83

allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als :

1.voorzitter van de raad van bestuur : de heer SMET Luc Maurits voormeld.

2.ondervoorzitter van de raad van bestuur : de heer APPELEN Kenny voormeld.

3.penningmeester : mevrouw DE WIT Eva voormeld.

4.secretaris : Mevrouw DE WIT Vanessa Jeanne voormeld.

(get.) SMET Luc, voorzitter.

Bijlage: kopie van de statuten van de vereniging met de benoeming van de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Y f

Vogr-betiouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STRAAL !

Adresse
HELLICHTSTRAAT 83 3110 ROTSELAAR

Code postal : 3110
Localité : ROTSELAAR
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande