STRETCH YOUR WILL, AFGEKORT : SYW

Association sans but lucratif


Dénomination : STRETCH YOUR WILL, AFGEKORT : SYW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.896.048

Publication

16/01/2013
ÿþle f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

M4D 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

*13010151*

iA

,Q --~

~ N, 2013

Griffie

Ondernemingsnr : oSoá. 896. 0`1 S

Benaming

(voluit) : Stretch Your Will

(verkort) : SYW

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : GROTEWINKELLAAN, N° 180 BUS 3 1853 STROMBEEK-BEVER

Onderwerp akte : OPRICHTING Datum oprichtingsakte : 31/12/12

Tussen de ondergetekenden:

De mevrouw MUKANDILA NTUMBA, wonende te 1853 STROMBEEK BEVER, GROTEWINKELLAAN N° 180 BUS 3, geboren op 17/01/1971 te KINSJASA

De mevrouw MUKANDILA BARAMPAMA BARA, wonende te 1853 STROMBEEK-BEVER,

GROTEWINKELLAAN

N° 142 BUS 1, geboren op 31/01/1980 te KINSJASA

De heer KALONDA MUTWALA, wonende te 1020 BRUSSEL, SCHIJFSTRAAT N° 52 BUS 6, geboren op 28105/1969 te ETTERBEEK

Zijn overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt:

TITEL I. Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1. Benaming

Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht met de naam « Stretch Your

Will », afgekort « SYW».

De vereniging behoudt zich het recht voor in alle facturen, akten, aankondigingen, uitgaven en andere

stukken de verkorte benaming « SYW» te gebruiken.

Art. 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging bevindt zich Grotewinkellaan 180 bus 3, 1853 Strombeek-

Bever in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde.

Hij kan na beslissing door de Algemene Vergadering naar een andere plaats in België worden overgebracht.

Art. 3. Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het kan op elk gewenst moment worden opgelost.

J

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. Doel

De vereniging heeft tot doel interculturele leerervaringen en activiteiten die het intercultureel bewustzijn bevorderen, financieel toegankelijk te maken voor alle mensen, zonder enig onderscheid.

SYW biedt interculturele mogelijkheden waardoor jongeren en volwassenen de kennis en kwaliteiten ontwikkelen die nodig zijn voor een succesvolle integratie en een sociaal-economische stabiliteit.

SYW kan hulp, onderzoek, ontwikkeling, sociale actie, voorlichtingscampagnes en educatieve campagnes tussen generaties bevorderen.

SYW bevordert ook de activiteiten die inkomsten genereren.

De vereniging wil dit doel realiseren via elk initiatief opgezet in het kader van de ontwikkelingssamenwerking en de interculturele opvoeding.

SYW komt op voor het respecteren van de democratie en de mensenrechten.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de rechtstreekse of onrechtstreekse verwezenlijking van dit doel bijdragen, zoals het verwerven en beheren van onroerend goed en het nemen van participaties in bepaalde projecten of organisaties. Het kan overgaan tot het contracteren met openbare en particuliere diensten en het sluiten van werk overeenkomsten.

TITEL 1I. Leden

Art. 5. Toelating

De leden worden onderverdeeld in twee categorieën; de effectieve leden en de toegetreden leden. Het aantal de toegetreden leden is onbeperkt. De stichtende en de bestuurders leden zijn van rechtswege effectief lid. De stichtende lid is de voorzitter van de Raad van Bestuur

De hierna bepaalde voorwaarden kunnen rechtspersonen (organisaties, onderzoekscentra, verenigingen) en natuurlijke personen, die de belangen van deelnemers aan het hetzelfde sociale doel of die hierin geïnteresseerd zijn, toegetreden lid van de vereniging worden.

Om toegelaten te worden moeten de leden zich kwijten van een Inbreng waarvan het bedrag voor ieder toetredend lid afzonderlijk door de raad van bestuur van de vereniging zal worden bepaald.

Ieder die toegetreden lid wenst te worden, stuurt een gemotiveerde kandidaatstelling per aangetekend schrijven naar de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom over de aanvaarding bij gewone meerderheid van stemmen, zonder motiveringsplicht en zonder mogelijkheid van beroep.

Alleen de effectieve leden genieten aile maatschappelijke rechten, o.a, het stemrecht op de algemene vergaderingen.

De vereniging wordt niet alleen beheerst door deze statuten, maar ook door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur. Deze kan het te allen tijde bij gewone meerderheid van de stemmen wijzigen. Door hun toetreding zelf onderschrijven de leden zonder voorbehoud de statuten en dit reglement, alsook de beslissingen die door de bevoegde organen van de vereniging worden genomen.

Art. 6. Ontslag en uitsluiting

Het staat de leden van de vereniging vrij om uit de vereniging te treden door de indiening van hun ontslag. Het ontslag wordt ingediend per aangetekend schrijven aan de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van leden kan slechts gebeuren op beslissing van de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 7. Rechten

" }

MOp 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen geen teruggave eisen van bijdragen, toelagen of andere vormen van prestaties die door henzelf of door om het even wie zijn geleverd. Zij kunnen geen rekening, verzegeling of inventaris vorderen.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8, Plichten.

De bijdrage van de leden wordt ieder jaar vastgesteld door de Raad van Bestuur, Het maximumbedrag van deze bijdrage is 1200 EUR per jaar, jaarlijks indexeerbaar. Leden die hun bijdrage niet betalen, worden geacht ontslag te nemen.

In het bijzonder verplichten de leden zich om de vereniging voorafgaandelijk in te lichten omtrent alle initiatieven die zij wensen te ondernemen en die concurrerend zouden kunnen zijn of anders in verband zouden staan met de activiteiten van de vereniging.

Indien de vereniging, na bespreking met het betreffende lid, oordeelt dat het voorgenomen initiatief van het lid, op een efficiëntere wijze onder haar verantwoordelijkheid kan worden uitgevoerd, zal het lid afzien van het initiatief en dit overlaten aan de vereniging.

Indien echter na bespreking wordt geoordeeld dat het voorgenomen initiatief evenzeer door het lid zelf kan warden uitgevoerd doch voor rekening van de vereniging dan kan het lid onder haar eigen verantwoordelijkheid het initiatief uitvoeren doch hierop toeziend dat zij de vereniging nauwgezet op de hoogte houdt van de geboekte vooruitgang.

De fondsen die door dergelijk initiatief worden verzameld, zullen aan de vereniging toekomen onder aftrek van een aandeel dat aan het betreffende !id zal toekomen, De grootte van dit aandeel zal voorafgaandelijk in samenspraak met het betrokken lid door de raad van bestuur worden bepaald.

De voorgaande bepalingen gelden niet ten aanzien van fondsen die door overheden aan de leden worden toegekend in het kader van hun normale werking.

TITEL III.  Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Tot haar bevoegdheden behoren :

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van leden;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- de bepaling van eventuele onkostenvergoedingen van de bestuurders, commissarissen, , experten en

houders van ere-functies

- aile andere materies waarvoor deze statuten de beslissingsbevoegdheid expliciet aan de Algemene Vergadering zouden opdragen.

Art. 10. Elk jaar zal minstens één Algemene Vergadering plaatsvinden in de loop van het eerste semester, tijdens dewelke de Raad van Bestuur verslag zal uitbrengen over de activiteit van de vereniging gedurende het voorbije jaar, rekening van uitgaven en inkomsten over het voorbije jaar zal voorleggen en de begroting voor het lopende jaar zal voorstellen. De Algemene Vergadering zal eveneens overgaan tot de benoeming of vervanging van de bestuurders.

Art. 11. Bijzondere Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit laatste geval dient de Raad van Bestuur binnen een maand gevolg te geven aan het verzoekschrift.

Art. 12. De leden worden door de Raad van Bestuur schriftelijk of via e-mail uitgenodigd tot de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend, in naam van de Raad van Bestuur, door de voorzitter of door twee bestuurders en ten minste twee weken voor de geplande datum van de Algemene Vergadering toegestuurd.

De Algemene Vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats vastgesteld door de Raad van Bestuur en aldus opgegeven in de oproeping, die de agenda vermeldt. Een door één effectief lid of door ten minste één twintigste van de leden voorgestelde aangelegenheid kan op de agenda worden geplaatst.

Art. 13, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 14. De effectieve leden beschikken elk over één stem. Toegetreden leden hebben geen stemrecht, maar worden uitgenodigd voor de Algemene Vergadering waarin zij een adviserende rol hebben

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Effectieve leden die niet aanwezig kunnen zijn op de Algemene Vergadering kunnen beslissen om delegatie te geven aan een ander effectief lid. Bij een delegatie kunnen ze het lid aan wie delegatie wordt gegeven ook steminstructies bezorgen waaraan deze zich tijdens de Algemene Vergadering moet houden.

Art. 15, Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in deze statuten of in de wet, worden de beslissingen, beperkt tot de agenda, genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Art. 16, De Algemene Vergadering kan slechts geldig over een wijziging van de statuten beraadslagen en besluiten indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de oproeping werd toegelicht en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 17. De Algemene Vergadering kan slechts geldig over een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging beraadslagen en besluiten indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de oproeping werd toegelicht en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 18. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een verslag en ondertekend door de voorzitter en secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken, De beslissingen worden per gewone brief, fax of e-mail aan de leden toegezonden. De af te leveren uittreksels worden voor gelijkvormig afschrift ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder. Uittreksels worden bezorgd aan derden die erom verzoeken voor zover zij een belang doen gelden. De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

TITEL IV.  Raad Van Bestuur

Art. 19. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

effectieve leden. De benoeming geldt voor een hemieuwbare termijn van drie jaar. Deze termijn begint onmiddellijk na de Algemene Vergadering tijdens dewelke de bestuurder werd benoemd en eindigt na afloop van de Algemene Vergadering gehouden in het jaar waarin het mandaat verstrijkt.

De bestuurders kunnen vrijwillig hun ontslag indienen. Het ontslag wordt ingediend per aangetekend schrijven aan de maatschappelijke zetel van de vereniging ter attentie van de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien het ontslag betrekking heeft op de voorzitter zelf, ter attentie van de voltallige Raad van Bestuur. De bestuurders kunnen door de Algemene Vergadering afgezet worden.

Art. 20. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie bestuurders, onverminderd de bepalingen van het

eerste lid van artikel 13 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk stichtend lid beschikt in elk geval over één bestuurder zo lang zij stichtend lid blijft.

Art. 21. De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

Art. 22. De voorzitter van de Raad van Bestuur is verantwoordelijk van het dagelijks bestuur van de vereniging. De Raad van Bestuur kan een bestuurder, een lid van de vereniging of een derde, niet-lid van de vereniging, aanstellen en belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging. De aanstelling kan op ieder ogenblik door de Raad van Bestuur beëindigd worden. Het dagelijks bestuur omvat, en dit ongeacht de financiële tegenwaarde, de betaling van courante leveranciersfacturen, weddes van personeel of andere vergoedingen van werknemers, de opstelling van facturen en kredietnota's voor de courante activiteiten van de vereniging, de leiding over het personeel en de uitvoering of afhandeling van alle projecten en zaken die ingebed zijn in het door de Algemene Vergadering goedgekeurde budget. De belasting van een persoon met het dagelijks bestuur wordt vastgelegd bij resolutie goedgekeurd door de Raad van Bestuur en ondertekend

door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De resolutie vermeldt nauwkeurig en gedetaileerd aan wie het dagelijks bestuur wordt overgedragen, hoe de bevoegdheidsoverdracht een einde neemt of op welke wijze de

gemachtigden afgezet kunnen worden en op welke wijze het dagelijks bestuur moet uitgeoefend worden. De Raad van Bestuur kan de taken van het dagelijks bestuur tevens verder expliciteren en vastleggen in de eerder vermelde resolutie.

Art. 23. De leden van de Raad van Bestuur zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat, zonder enige persoonlijke verantwoordelijkheid te dragen betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 24. In geval van vrijkomen van een mandaat in de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst een nieuwe bestuurder aanduiden die de resterende duur van de termijn zal vervolledigen.

Bij toetreding van een nieuw effectief lid kan de Algemene Vergadering tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst een bestuurder ter vertegenwoordiging van dit lid benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

Art. 25.De Raad kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aanwijzen. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de secretaris, en in geval van afwezigheid van de secretaris door de oudste bestuurder.

Art. 26. De Raad van Bestuur vergadert ten minste tweemaal per jaar. De Raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, De uitnodigingen worden ten minste acht dagen vbbr de bijeenkomst bij gewone brief, e-mail of telefax verstuurd. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda zijn

opgenomen, tenzij alle aanwezige bestuurders er unaniem mee instemmen dat beraadslaagd en gestemd mag worden over een punt dat niet op de agenda staat.

Art. 27. Elke bestuurder kan zich op de vergaderingen van de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een gevolmachtigde kan maximum één bestuurder vertegenwoordigen.

Art, 28. Alle stemmingen geschieden mondeling, tenzij een bestuurder schriftelijke stemming verlangt, De vergaderingen worden geleid door de voorzitter. Bij zijn afwezigheid voorziet de vergadering zelf in haar leiding. Er wordt beslist bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stemvan de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art, 29. De Raad van Bestuur kan experten benoemen en ere-functies verlenen.

Art, 30, De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd, De notulen warden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder.

Art. 31. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel van de vereniging en bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen.

TITEL V. Budget en rekeningen

Art. 32. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 33. De Raad van Bestuur legt de rekening met betrekking tot het voorbije boekjaar en de begroting voor het lopende boekjaar elk jaar aan de gewone Algemene Vergadering voor. Op 31 december van elk jaar worden de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten en de begroting van het volgend jaar opgesteld.

TITEL VI. Ontbinding en vereffening

Art. 34, De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid. Indien door overlijden of uittreding van een effectief lid, het aantal effectieve leden minder dan drie zou bedragen, moet de vereniging haar toestand zo snel mogelijk zien te regulariseren.

Art. 35. Bij vrijwillige ontbinding wijst de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan, waarvan zij de bevoegdheden bepaalt.

Art. 36. De Algemene Vergadering kan slechts geldig over de ontbinding van de vereniging beraadslagen en besluiten indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de oproeping werd toegelicht en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is

Art. 37. ln geval van ontbinding zal het patrimonium worden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk waarvan het doel zoveel mogelijk dit van de huidige vereniging benadert.

TITEL VII. Slotbepalingen

Art. 38. Voor hetgeen niet werd geregeld door deze statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd tot op heden.

De eerste Raad Van Bestuur bestaat uit:

VOORZITTER VAN DE RAAD BESTUUR:

Mevrouw MUKANDILA NTUMBA, wonende te 1853 STROMBEEK-BEVER, GROTEWINKELLAAN

N° 180 BUS 3, geboren op 17/01/1971 te KINSJASA

BESTUURDER

Mevrouw MUKANDItA BARAMPAMA BARA, wonende te 1853 STROMBEEK BEVER,

GROTEWINKELLAAN N° 142 BUS 1, geboren op 31/0111980 te KINSJASA

BESTUURDER

De heer KALONDA MUTWAIA, wonende te 1020 BRUSSEL, SCHIJFSTRAAT N° 52 BUS 6, geboren op

28/05/1969 te E t r eRBEEK

Coordonnées
STRETCH YOUR WILL, AFGEKORT : SYW

Adresse
GROTEWINKELLAAN 180, BUS 3 1853 STROMBEEK-BEVER

Code postal : 1853
Localité : Strombeek-Bever
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande