SUNTRANS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SUNTRANS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 412.030.858

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 05.05.2014, NGL 27.06.2014 14226-0231-014
19/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 06.05.2013, NGL 14.08.2013 13422-0447-014
15/04/2013
ÿþMod 20

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONiTE

08-[

BELGISCH STAAT

DLAD

BELGE evies

efio jR 2 8 MRT Zulk,

1- 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr 0412 030 858

Benaming

(voluit) : SUNTRANS

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 1755 GOOIK, Hoevestraat, 25

Onderwerp , kte : STATUTENWIJZIGING - Herbenoeming van de bestuurders

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Luc Van Eeckhoudt te Halle op 19 maart 2013, dat de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders is bijeengekomen van de naamloze vennootschap "SUNTRANS", met maatschappelijke zetel te 1755 Gooik, Hoevestraat, 25, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel met als ondernemingsnummer 0412 030 858, waarbij met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen werden goedgekeurd

1.EERSTE BESLISSING -- bevestiging van de omzetting van de aandelen aan 'toonder' in aandelen 'op naam'.

De vergadering bevestigt kennis te hebben genomen van de omzetting van al de 'aandelen aan toonder, in `aandelen op naam' en dit conform artikel 462 Wetboek van vennootschappen en artikel 7, §2 van de Wet van14 december 2005 houdende de afschaffing van de effecten aan toonder.

De omzetting van deze aandelen aan toonder in aandelen op naam werd ingeschreven in het register van aandelen, waarvan een uittreksel werd geregistreerd op het "eerste Registratiekantoor te Halle, op 29/12/2011, boek 6/108, fol. 11, vak 5 (getekend) Y, Dehantschutter, Ontvanger".

De vergadering bevestigt tevens de materiële vernietiging van de 'aandelen aan toonder'.

2,TWEEDE BESLISSING  wijziging artikel 5 (kapitaal) van de statuten.

De vergadering beslist tot wijziging van artikel 5 van de statuten, hetwelk handelt over het maatschappelijk kapitaal.

Aangezien het maatschappelijk kapitaal in de statuten nog steeds staat vermeld in Belgische frank, namelijk vijf miljoen Belgische frank (5.000.000,00 Bef), beslist de vergadering dit thans uit te drukken in de Europese munteenheid, de Euro, hetzij in honderddrieëntwintig duizend negenhonderd zesenveertig euro en zesenzeventig cent (123,946,76 Eur).

Bijgevolg wordt artikel 5 van de statuten  maatschappelijk kapitaal, ais volgt uitgedrukt

"Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt HONDERDDRIEENTWINTIGDUIZEND NEGENHONDERDZESENVEERTIG EURO en ZESENZEVENTIG CENT (123.946,76 Eur), en is vertegenwoordigd door vijfduizend (5.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, dewelke ieder een gelijke fractie van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan worden verhoogd onder de wettelijk bepaalde vormen en voorwaarden."

3.DERDE BESLISSING  wijziging van de statuten  aanneming van een nieuwe tekst en nummering.

De vergadering beslist een volledig nieuwe tekst en nummering van de statuten aan te nemen, in vervanging van de bestaande, (waarbij evenwel het artikel dat handelt over het maatschappelijk doel, ongewijzigd blijft), welke tekst in overeenstemming is met voorgaande beslissing en met de vigerende bepalingen opgenomen in het Wetboek van Vennootschappen, met volgende kenmerken

" STATUTEN.

Artikel I Rechtsvorm naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming «SUNTRANS »,

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1755 GOO1K, Hoevestraat, 25.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel

1.Het vervoer langs de openbare weg van alle voorwerpen en goederen in de ruimste zin van het woord,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

zowel in binnen- als in buitenland en door gelijk welk vervoermiddel en in de ruimste zin van het woord, huren, verhuren van voertuigen en werktuigen met of zonder personeel, behandelen, verzenden en doorzenden van goederen, verhuizingen.

2.Aankoop en verkoop van nieuwe en occasiewagens, zowel voor import als export.

3.Voor eigen rekening of voor rekening van derden, als tussenpersoon, agent, commissionair, beheerder, makelaar of in enige andere hoedanigheid, onroerende of roerende beleggingsobjecten te beheren, verkopen of de verkoop ervan te bevorderen. Zij kan in zelfde hoedanigheid beleggingsobjecten verwerven, vervreemden, huren en verhuren, verdelen, tot waarde brengen, onderhouden, herstellen, uitrusten, uitbaten of laten uitbaten. Het laten oplichten door derden van alle openbare of private bouwwerken, laten uitvoeren als promotor, onderaannemer of in gelijk welke hoedanigheid. De terbeschikkingstelling van bergruimte voor het opslaan van goederen met of zonder bewaking van die goederen door de exploitant, De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag zowel in België als in het buitenland alle roerende en onroerende, financiële, commerciële en industriële handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5 - Maatschappelijk kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt HONDERDDRIEENTW1NTIGDUIZEND NEGENHONDERDZESENVEERTIG EURO en ZESENZEVENTIG CENT (123.946,76 Eur), en is vertegenwoordigd door vijfduizend (5.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, dewelke ieder een gelijke fractie van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal kan worden verhoogd onder de wettelijk bepaalde vormen en voorwaarden.

Artikel 9 Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn en blijven op naam.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen zijn verbonden, opgeschort,

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaar(s) en vruchtgebruiker(s), worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 10 - Overdracht van aandelen, converteerbare obligaties en warrants

De overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen.

Deze regeling is van toepassing op alle aandelen van de vennootschap alsook op alle eventuele converteerbare obligaties en warrants, uitgegeven door de vennootschap.

Artikel 14 - Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit het wettelijk minimum aantal leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn,

Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule vermeld onder artikel 15 van deze statuten krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen,

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Artikel 16 - Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel l6bis- Directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. Artikel 17 - Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd hetzij door één bestuurder dewelke de titel draagt van "gedelegeerd-bestuurder", hetzij door twee bestuurders samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur,

Ze is bovendien, binnen het kader van haar mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 19 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechts-'personen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere aandeelhouder conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria, Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 20 - Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand mei te veertien uur.

Indien deze dag een zondag of een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Artikel 34 Boekjaar jaarrekening jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op, Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 35 Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 Wetboek van vennootschappen.

Artikel 36 - Uitkering

Voor-behoeden

aan hbt

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op

de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geinde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar.

Artikel 37 - Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interim-dividend uit te keren, mits

naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 38 - Verboden uitkering

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft

ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering

te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon

zijn..

4.  VIERDE BESLISSING - herbenoeming bestuurders.

De vergadering besluit om de mandaten van de bestuurders in hoofde van huidige bestuurders, met name Mevrouw EVENS Marie-Jeanne wonende te 1755 Gooik, Ninoofsesteenweg, 27, de naamloze vennootschap "Sady Invest" (RPR Brussel 0472.172.838) met als vaste vertegenwoordiger, de heer Eddy Van Snick, wonende te 1755 Gooik, Hoevestraat, 43, en de naamloze vennootschap "Sier" (RPR Brussel 0473.388.803) met als vaste vertegenwoordiger, de heer Eric Van Snick, wonende te 1740 Ternat, Pieter Breugellaan, 13, dewelke een einde zullen nemen na de jaarvergadering van tweeduizend dertien, nu reeds te verlengen voor een nieuwe termijn van zes jaar, om dan te eindigen na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend negentien (2019). Decharge voor hun bestuur zal hen verleend worden na de eerstvolgende jaarvergadering.

Benoeming van de gedelegeerd bestuurder:

Deze bestuurders, samenkomende in bijzondere raad, hebben besloten om Mevrouw Marie-Jeanne EVENS, voornoemd, te herbevestigen in haar mandaat van gedelegeerd-bestuurder, en dit voor een nieuwe termijn van zes jaar, welk mandaat eveneens een einde zal nemen na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend negentien (2019). Decharge voor haar bestuur zal haar verleend worden na de eerstvolgende jaarvergadering.

5, VIJFDE BESLISSING - Bevoegdheden van de raad van bestuur.

De vergadering kent de raad van bestuur alle bevoegdheden toe tot uitvoering van de hiervoor genomen beslissingen, evenals alle wijzigingen met betrekking tot het Ondernemingsloket, de Kruispuntbank, de belasting over de toegevoegde waarde- en aanverwante administraties.

De vergadering verleent tevens mandaat aan notaris Luc Van Eeckhoudt te Halle om de coördinatie van de statuten op te stellen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel samen met een expeditie van onderhavige akte.

6, - ZESDE BESLISSING - bijzonder mandaat.

De vergadering kent tevens een bijzonder mandaat toe aan de heer Roger De Vroede, te 7850 Edingen, Coqjanstraat, 65, en zijn aangestelde(n), met mogelijkheid tot substitutie, om alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot het Ondernemingsloket, de Kruispuntbank, de belasting over de toegevoegde waarde- en aanverwante administraties.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend) Luc VAN EECKHOUDT, Notaris

Te samen neergelegd:

- expeditie van de notariële akte

- coordinatie van de statuten

Op de laatste blz. van fuik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 07.05.2012, NGL 25.07.2012 12339-0590-014
04/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 02.05.2011, NGL 30.06.2011 11232-0565-014
28/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 03.05.2010, NGL 23.07.2010 10336-0262-014
03/09/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 04.05.2009, NGL 28.08.2009 09685-0189-013
11/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 05.05.2008, NGL 04.07.2008 08368-0277-013
03/08/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 07.05.2007, NGL 27.07.2007 07505-0277-012
23/08/2005 : AA051471
07/03/2005 : AA051471
14/08/2003 : AA051471
15/04/2003 : AA051471
24/08/2002 : AA051471
19/03/1996 : AA51471
22/11/1994 : AA51471
29/09/1988 : AA51471
01/01/1986 : AA51471
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.05.2016, NGL 16.06.2016 16185-0397-014

Coordonnées
SUNTRANS

Adresse
HOEVESTRAAT 25 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande