T ALTERNATIEF

Divers


Dénomination : T ALTERNATIEF
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 849.298.643

Publication

04/06/2014
ÿþj. MOD 2.2

[.1 ' ln de bijlagen bij bet Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0849.298.643 Benaming

(voluit) : VZW 't Alternatief

Nsergelegd ter griffie der

RPchibank van .loophandel

te Leuven, de z3 MEI 2014

DE GRIFFIER,

Griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

llhIIHUh1IIfl 111011fl 1I 1111111

*14111946*





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm: vz.w

Zetel: Tiensesteenweg 211 - 3381 Giabbeek Kapellen

Onderwerp akte: Wijziging bestuur en wijziging statuten

De statutaire Algemene vergadering dd 06/03/2014

Wijziging bestuur:

Benoeming als bestuurder van Vrancken Chantai; kinderverzorgster, Diestsesteenweg 442, 3202 Rillaar RR 630619 170-43

Benoeming als bestuurder van Schorpion Yves; directeur VZW Resonans, Jos De Haeselaan 2, 3001 Heverlee RR 540928 319-38

Beëindiging als bestuurder van Deferme Liesbeth, orthopedagoge, Heggebosseweg 2, 3980 Tessenderlo RR 880420 194-15

Gecoördineerde statuten:

De ondergetekenden,

1.Sanen Stefaan, brandweerman, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

2.Caes Ingrid, persoonlijke assistente, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

3.Raets Liesje, logopediste,Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen;

4.Schorpion Yves; directeur VZW Resonans, Jos De Haeselaan 2, 3001 Heverlee

5.Sanen Frans projectleader ICT, KBC-Leuven, Bloemenstraat 10, 3545 Halen

6..Vrancken Chantal; kinderverzorgster, Diestsesteenweg 442, 3202 Rillaar

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

Overeenkomstig de wet van27 juni 1921 met de hierna volgende statuten.

Titel 1, Naam-zetel-Doel-Duur

Artikel 1.

De naam van de vereniging luidt :" 't Alternatief Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te Tiensesteenweg, 211, 3381, Glabbeek Kapellen, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

el

t MOD 2.2

Artikel 3.

De vereniging stelt zich het doel een aangepaste dagbesteding voor jongeren bij voorkeur met een mentale handicap en autisme in een huiselijke kleinschalige omgeving te realiseren met de nodige professionele begeleiding om later te evolueren naar een permanente woonvorm voor een groep van 6 personen,

De vereniging kan algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtstreekse overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 Lidmaatschap

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

De vereniging telt minstens vijf leden waarvan de meerderheid één ouder, voogd of familielid van de eerste graad is van een gehandicapte.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De raad van bestuur zal op de zetel van de VZW, een ledenregister bijhouden, met een overzicht van de werkende of effectieve leden

Artikel 6,

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig word aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissingen houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur ais dusdanig word aanvaard omwille van de band die deze rechtspersoon met de vereniging heeft, De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken tot toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en, adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hen heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7.

Er kan lidgeld gevraagd worden.

Deze beslissing zal door De Algemene Vergadering genomen worden.

Artikel 8.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9.

Elk lid of toegetreden lid kan ten aile tijden ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur,

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een !id, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a.Die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.Die, ondanks schriftelijke aanmaning in gebreken blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

41

MOD 2.2

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, daar haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane Inbrengen.

Titel 3. Raad van Bestuur

Artikel 10, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van 5 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijden afzetbaar. Zij voeren hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11, De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag , verstrijken van termijn of afzetting, het santal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12,

a. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor, in geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag.

o. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

D .De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

E. Ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakeLeheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

F. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris geldig ondertekend.

Artikel '13.

A.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... slechts geldig

B. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

C.De raad van bestuur kan voor bepaalde taken en handelingen, en voor daden van het dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerder bestuurders ; of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te alle tijde mei onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het leveren dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijks bestuur« Die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet Leveren.

0.0e bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, ai dan niet bestuurder, doe desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemd perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten aile tijden met onmiddellijke ingang de raad van bestuur worden ingetrokken.

E.De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk regelement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Titel 4. Algemene vergadering

Artikel 14.

De algemene vergadering is samen gesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden

leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, af bd

afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen.

Artikel 15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.desgevallend, de benoemingen en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegepast;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

thet vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

1.en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16.

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de

leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de

rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar op een door de raad van bestuur te

bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b.Alle leden en toegetreden leden worden acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of e-

mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de

secretaris. Zij vernield dag; uur en plaats van de algemene vergadering

c.De oproep bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.De algemene vergadering kan

op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle

leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17,

ainzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen bij

meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de

stem van de voorzitter doorslaggevend.

b.ln geval van uitsluiting van een lid, van wijzigingen van de statuten of van ontbinding van de vereniging,

zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of een

bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register.. Uittreksels daarvan worden ondertekend door

de secretaris of een bestuurder.

Titel 5. Inzagerecht leden en derden

Artikel 19

De leden van de vereniging hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene

vergadering te vragen.

Titel 6, Begrotingen-rekeningen

Artikel 20.

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering

zich, bij bijzondere stemming, uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend de commissaris,

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de dertig na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of

inden de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

41

à

Luik B - Vervolg



Titel 7. Ontbinding  Vereffening

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wel

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemd de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden welke vereniging het vereffeningssaido wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het

huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Overgangsbepalingen

1.Afsluiten van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar 2013.

2.Datum van de eerste jaarvergadering

De eerst jaarvergadering zal worden gehouden 6 maanden na oprichtingsdatum..

Eerste buitengewone algemene vergadering

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone vergadering en treffen eenparig de volgende

besluiten:

A) Wordt tot de functie van bestuurder benoemd

1.Sanen Stefaan, brandweerman, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen,02/07/1957 te 00Stharn;

2.Caes Ingrid, persoonlijke assistente, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen 09/06/1967 te Tienen;

3.Raets Liesje, logopediste, Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen, 12/03/1984 te Maaseik;

4.Vrancken Chantai; kinderverzorgster; Diestsesteenweg 442, 3202 Mar

5.Sanen frans, projectleader ICT KBC-Leuven, Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen, 11/10/1982 te Genk;

6.Schorpion Yves; directeur VZW Resonans, Jos De Haeselaan 2, 3001 Heverlee.

B)De opdracht van de bestuurder zal een einde nemen onmiddellijk na de eerste jaarvergadering

C)De opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

Dpe volgende verbintenissen worden in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting aangegaan:

Datum voorwerp bedrag in euro Persoon die de verbintenis aanging

De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen aan te nemen, zodat de

vereniging wordt geacht deze vanaf haar ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering

gehouden te Glabbeek Kapellen op 28/09/2012

Ledenlijst vanaf vergadering 6 maart 2014

Goedgekeurd door Algmemene Vergadering en Raad Van Bestuur

De ondergetekenden,

Manen Stefaan, brandweerman, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

8.Caes Ingrid, persoonlijke assistente, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

9.Raets Liesje, logopediste,Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen;

10.Schorpion Yves; directeur VZW Resonans, Jos De Haeselaan 2, 3001 Heverlee

11.Sanen Frans, projectleader ICT, KBC-Leuven, Bloemenstraat 10, 3545 Halen

12.Vrancken Chantal; kinderverzorgster, Diestsesteenweg 442, 3202 Rillaar

Opgemaakt te Glabbeek Kapellen,

Mevrouw Ingrid Caes

Voorzitter

Voor-

bthouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ii-ergelegd gnffie .5 e,

Rechtbank van Koopt e---,-,

=-,

te Leuven ce OKT.

DE urtRrr

Griffie

i I II II 11111 II III

*12170185*

bet a~ Be Sta.

u

Ondernemingsnr :8(45 . 61-13

Benaming

(voluit) : 'T ALTERNATIEF

(verkort) :

Rechtsvorm ; Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Tiensesteenweg 211 - 3381 Glabbeek Kapellen

Onderwerp akte : OPRICHTING

`T ALTERNATIEF

STATUTEN

De ondergetekenden,

1. Sanen Stefaan, brandweerman, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

2. Caes Ingrid, persoonlijke assistente, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen;

3. Raets Liesje, logopediste,Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen;

4. Deferme Liesbeth, orthopedagoge, Heggebosseweg 2. 3980 Tessenderlo;

5. Sanen Frans , projectleader ICT, KBC-Leuven, Bloemenstraat 10, 3545 Halen

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

Overeenkomstig de wet van27 juni 1921 met de hierna volgende statuten.

Titel 1. Naam-zetel-Doel-Duur

Artikel 1.

De naam van de vereniging luidt :" `t Alternatief Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif of de afkorting

"ASBL" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te Tiensesteenweg, 211, 3381, Glabbeek Kapellen. De vereniging ressorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden

neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde

gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3.

De vereniging stelt zich het doel een leuke aangepaste dagbesteding voor jongeren met een mentale

handicap en autisme in een huiselijke kleinschalige omgeving te realiseren met de nodige professionele

begeleiding om later te evolueren naar een permanente woonvorm voor een groep van 6 personen.

De vereniging tracht het in lid 1 van het in dit artikel omschreven doel te bereiken door;

a. Aanbieden van een aangepaste binnen-en buitenaccommodatie voor genoemde doelgroep;

b. Aanbieden van professionele begeleiding;

c. Aanbieden van persoonsgerichte aanpak.

De vereniging kan algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks

of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven

bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren,

personeel aanwerven, rechtstreekse overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten

uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan

de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 Lidmaatschap

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

N MOD 2,2

De vereniging telt minstens vijf leden waarvan minstens één ouder, voogd of familielid van de eerste graad is van een gehandicapte.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De raad van bestuur zal op de zetel van de VZW. een ledenregister bijhouden, met een overzicht van de werkende of effectieve leden.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig word aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissingen houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig word aanvaard omwille van de band die deze rechtspersoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken tot toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en, adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeken meent in aanmerking te komen als lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hen heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 7.

De leden betalen geen lidgeld.

Artikel 8.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a. De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven,

b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9.

Elk lid of toegetreden lid kan ten alle tijden ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een

aangetekend schrijven aan de raad van bestuur,

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde

van de stemmen. ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het

lidmaatschap schorsen van de persoon

a. Die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. Die, ondanks schriftelijke aanmaning in gebreken blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid, Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke

persoon, of ingeval van een rechtspersoon, daar haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het

vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave of vergoeding vorderen

van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

Titel 3. Raad van Bestuur

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van 5 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijden afzetbaar. Zij voeren hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar, Zo door vrijwillig ontslag , verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12.

a. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MOE] 2.2

vergadering voor. in geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder. .

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag.

c. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

D, De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

E, In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzake-lijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

F. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en de secretaris geldig ondertekend.

Artikel 13,

A. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... slechts geldig

B. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

C. De raad van bestuur kan voor bepaalde taken en handelingen, en voor daden van het dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders, of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het leveren dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijks bestuur, Die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

D. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, doe desgevallend,

gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemd perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijden met onmiddellijke ingang de raad van bestuur worden ingetrokken.

E. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk regelement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan

de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel 4. Algemene vergadering

Artikel 14.

De algemene vergadering is samen gesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, af bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoemingen en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegepast;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een !id;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; I. en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 16,

a. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens

wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b. Alle leden en toegetreden leden worden acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Zij vermeld dag, uur en plaats van de algemene

vergadering

c, De oproep bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17.

a. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder worden de besluiten genomen

bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. ln geval van uitsluiting van een lid, van wijzigingen van de statuten of van ontbinding van de vereniging,

zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt , die ondertekend worden door de secretaris of een

bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door

de secretaris of een bestuurder.

Titel 5. Inzagerecht leden en derden

Artikel 19.

De leden van de vereniging hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene

vergadering te vragen.

Titel 6. Begrotingen-rekeningen

Artikel 20.

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b, De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan

de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene

vergadering zich, bij bijzondere stemming, uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend de

commissaris.

c. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de dertig na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of

inden de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel 7. Ontbinding  Vereffening

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemd de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal

aanduiden welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het

huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Overgangsbepalingen

1. Afsluiten van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar 2013.

2. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering za! worden gehouden 6 maanden na oprichtingsdatum.

Eerste buitengewone algemene vergadering

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone vergadering en treffen eenparig de volgende

besluiten:

A) Wordt tot de functie van bestuurder benoemd

1. Sanen Stefaan, brandweerman, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen,0210711957 te Oostham;

2. Caes Ingrid, persoonlijke assistente, Tiensesteenweg 211, 3387 Glabbeek Kapellen 09/06/1967 te Tienen;

3. Raets Liesje, logopediste, Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen, 12/03/1984 te Maaseik;

4. Deferme Liesbeth, orthopedagoge, 3980 Heggebossenweg 2, 3980 Tessenderlo, 20/04/1988

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

te Diest;

5. Sanen frans, projectleader ICT KBC-Leuven, Bloemendaalstraat 10, 3545 Halen, 11/10/1982

te Genk.

B) De opdracht van de bestuurder zal een einde nemen onmiddellijk na de eerste jaarvergadering

C) De opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

D) De volgende verbintenissen worden in naam en voor rekening van de vereniging in oprichting

aangegaan:

Datum voorwerp bedrag in euro Persoon die de verbintenis aanging

De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen aan te nemen, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf haar ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Glabbeek Kapellen op 2810912012.

E

"

4 .. -e.. -

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
T ALTERNATIEF

Adresse
Zetel: Tiensesteenweg 211 - 3381 Giabbeek Kapellen

Code postal : 3381
Localité : Kapellen
Commune : GLABBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande