T VRAAGTEKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : T VRAAGTEKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 453.317.622

Publication

21/02/2014
ÿþOndernerningsnr : 0453.317.622

Benaming

(voluit) : 't Vraagteken

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogkenmerk

Zetel : Zittert 91, 1651 Lot

Onderwerp akte : Wijziging artikel twee statuten 't Vraagteken en ontslag en benoeming van bestuurders

Beslist op de algemene vergadering op 30/09/2013.

Wijziging van art. 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op de Zittert 91 te 1651 Lot gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Op de algemene vergadering van 30/09/2013 werd beslist dat de zetel van de VZW wordt ondergebracht op de Krabos 22, 1501 Buizingen, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel-Halle- Vilvoorde vanaf 30 september 2013.

Hierop volgen de gecoördineerde statuten met nieuw adres :

Hoofdstuk I: Benaming, zetel, doel

Art. 1 :De vereniging draagt als naam "'t Vraagteken". ln haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de vertaling ",ll-l't Vraagteken".

Art. 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op de Krabos 22, 1501 Buizingen gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel- Halle - Vilvoorde.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel:

- met eerbiediging van ieders levensbeschouwing aan jeugdhuiswerking te doen;

- op een vormende, informatieve, recreatieve en participatieve manier met jongeren aan een zinvolle vrijetijdsbesteding doen;

- jongeren in hun totaliteit benaderen; bouwen aan een positief zelfbeeld; nastreven van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid;

- de jeugd in en rond Lot bij elkaar brengen, door middel van een jeugdhuis als ontmoetingscentrum;

Het jeugdhuis kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handeisdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Hoofdstuk ll: Leden

Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden enkel als dit echt noodzakelijk is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f

t s

MOD 22

~.-

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL1 1 2 FEB 2074

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Werkend lid is eenieder (natuurlijk of rechtspersoon) die omwille van zijn inzet ter realisatie van de doelstellingen als dusdanig door de raad van bestuur wordt aanvaard. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toetreding te richten aan de raad van bestuur. De werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben eveneens stemrecht in de Algemene Vergadering (A.V.). Om lid te worden moet men het jaarlijks lidgeld betalen.

Art. 6: Niet-werkende leden zijn jongeren die de minimumleeftijd van 15 jaar bereikt hebben en die een jaarlijks lidgeld betaald hebben. Niet-werkende leden hebben geen stemrecht in de A.V.

Art. 7: De raad van bestuur kan, onder hen te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden (beschermde of andere leden) tot de vereniging toelaten.

Art. 8: Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur en kan jaarlijks wijzigen. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro,

Art. 9; Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van een lid van de raad van bestuur moet via brief, fax of e-mail aan de RVB ter kennis gebracht worden. Uitsluiting van leden is ook mogelijk:

-Werkende leden door niet betalen van lidgeld, niet voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden of na een beslissing door de AV en dit met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

-Niet-werkende leden door niet betalen van lidgeld, niet voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden of na een eenvoudige beslissing van de RVB.

Art. 10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Hoofdstuk Hl: Algemene vergadering

Art. 11: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de kwijting aan de bestuurders,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een werkend lid,

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 12: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad

van bestuur of een andere bestuurder.

Art. 13: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en dit minstens éénmaal tijdens het lopend werkjaar.

Art. 14: De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Art. 15: De oproepingen tot algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, door de voorzitter of een plaatsvervanger gebeuren. Aile werkende leden moeten worden opgeroepen per brief, fax of e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 22

Art. 16: De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat wordt voorgedragen door minstens één tiende van de werkende leden, moet eveneens op de agenda vermeld worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden onder het agendapunt `rondvraag'.

Art. 17: Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 18: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 19: Tot wijziging van statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping vermeld is en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit geval niet bereikt, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde leden. Twee derde van de stemmen is tevens vereist op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doet van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen besloten worden.

Art. 2Q: Dezelfde regels ais in Art. 19 dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Art. 21: Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een werkend lid door de raad van bestuur.

Art. 22: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een lid van de raad van bestuur en opgenomen worden in een bijzonder register of map. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door een bestuurder. Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben recht om inzagen en/of afschrift van de notulen te vragen.

Art. 23: De beslissingen van de algemene vergadering kunnen de leden bekijken in het verslag dat beschikbaar is op de maatschappelijke zetel.

Hoofdstuk IV: Raad van bestuur

Art. 24: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste tien leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de andere werkende leden van de algemene vergadering na een proefperiode en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 25: Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men werkend lid zijn van de vereniging en voldoen aan artikelen 5 en 24.

Art. 26: ln geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder door de RVB benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 27:§1: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (secretaris of twee bestuurders) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of de ondervoorzitter.

§2: De raad vergadert slechts geldig, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

§3: De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

§4: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en bewaard worden in een daartoe bestemd register of map.

§5: De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

i

" M0Q 2.2

Art. 28:§1: De RVB bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd door alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2: De RVB kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

§3: Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van een bestuurder.

§4: De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

§5: De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V: Diversen

Art. 29: Het boekjaar van de vereniging loopt van januari tot en met december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting, 16 juni 1994 tot en met december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 30: In geval van ontbinding wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 31:§1.: Contractuele aansprakelijkheid van de leden t.a.v. de v.z.w. De leden hebben doorheen hun lidmaatschap eigenlijk een overeenkomst met de v.z.w, Deze overeenkomst houdt onder andere in dat de v.z.w. kan eisen dat de leden hun lidgeld betalen en dat ze de statuten en eventuele inwendige reglementen zouden naleven. Gebeurt dit niet, dan kan de v.z.w. de toegang van het lid tot het jeugdhuis ontzeggen.

§2.: Contractuele aansprakelijkheid van de leden t.a.v. de bestuurders. Tussen de leden van de v.z.w. en de bestuurders van de v.z.w. is er geen contractuele band.

§3.: Contractuele aansprakelijkheid van de v.z.w. en de bestuurders t.a.v. de leden. De v.z.w. en de bestuurders van de v.z.w. zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of gebeurlijke diefstallen

Art. 32:Deiictueie aansprakelijkheid. De individuele leden van de v.z.w zijn niet contractueel verbonden met de bestuurders van de v.z.w. Hier zijn de regels van het algemeen aansprakelijkheidsrecht (art. 1382 BW) van toepassing. Dit betekent dat de leden van de v.z.w. persoonlijk aansprakelijk zijn ais ze door een inbreuk te plegen op de regels van zorgvuldigheid (een `fout') een derde schade toebrengen. Ais de leden foutieve handelingen stellen in de zin van art. 1382 BW, ook al hebben deze handelingen plaats binnen het kader van een activiteit van de v.z.w., zijn ze hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 33:De v.z.w. informeert zijn leden over de activiteiten en eventuele veranderingen binnen het bestuur via hun ledenblad, dat ten gepaste tijde verschijnt.

Art. 34: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, zie tevens het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt met de verschillende aanpassingen en aangenomen eenparigheid van stemmen te Lot op 30 september 2013 in 1 exemplaar.

î 1 .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Als extra bijlage in Staatsblad

Beslist op de algemene vergadering van 30 september 2013 te Lot :

Ontslag van bestuurders en voorzitter, secretaris en penningmeester.

Voorzitter:Laura Hollemans, Zittert 91, 1651 Lot, 05 juli 1989, Ukke!

Secretaris: Lars Ghysens, Fabriekstraat 139, 1601 Sint-Pieters-Leeuw. 04 Maart 1988, Ukkel

Penningmeester.Laura Hollemans, Zittert 91, 1651 Lot, 05 juli 1989, Ukkel

Chris Van Petegem, Auguste Demaeghtlaan 67/41, 1500 Halle , 26 mei 1984, La Ciotat

Lore Report, Kesterbeeklaan 39,1651 Lot. 05 november 1989, Bonheiden

Larsen Hellings, Nijverheidstraat 22 /3.1, 1500 Halle. 22 september 1986, Jette.

Annelles Michiels, Geer 34, 1653 Dworp. 29 september 1988, Lier

Benoeming van de Raad van Bestuur:

De leden van de v.z.w. "'t Vraagteken" te Lot, samen in algemene vergadering op 30 september 2013 te Lot, hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd;

-Dries Rosseel, Krabos 22, 1501 Buizingen, 06 december 1988, Halle

- Nick Read, Brusselsesteenweg 30, 1652 Alsemberg, 04 september 1992, Halle

- Nele Desmecht, A. Denystraat 116, 1651 Lot, 25 april 1990, Halle

- Desmet Silke, Kelle 6, 1653 Dworp, 07 september 1990, Halle, 28 november 1991, Halle

- Bylenbosch Joppe, Sollenberg 3, 1654 Huizingen, 13 augustus 1992, Jette

- Peeters Ame, P.Chevroletstraat 42 A, 1651 Lot, 07 oktober 1992, Halte

- Sleewagen Caroline, Petrus Dewildestraat 21,1651 Lot, 16 september 1992, Brussel

- Read Yike, Brusselsesteenweg 30,1652 Alsemberg, 07 april 1989, Halle

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Dries Rosseel

Secretaris: Nick Read

Penningmeester: Nele Desmecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/09/2012
ÿþM0D22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111111111111

*12160560*

Ondernemingsnr : 0453.317.622

Benaming

(voluit) : 't Vraagteken

tsHUSSEL

[1 7 SEP 2012

Griffie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogkenmerk

Zetel : Plaats 33, 1547 Bever

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders

Beslist op de algemene vergadering van 30-09-2011 :

Ontslag van bestuurders en voorzitter, secretaris en penningmeester.

Voorzitter: Dereymaker Aswin, Ruisbroeksesteenweg 88,1600 Sint-Pieters-Leeuw, 30 juli 1986 te Ukkel

Secretaris: Geerooms Marieke, Plaats 33, 1547 Bever, 18 december 1983 te Leuven Penningmeester: Erika Walckiers, Laarheidestraat 308, 1650 Beersel, 23 mei te Ukkel Dereymaker Hansina, Ruisbroeksesteenweg 88,1600 Sint-Pieters-Leeuw, 15 maart 1989 te Ukkel Desmecht Jelle, A. Denystraat 116, 1651 Lot, 8 mei 1987 te Halle

Benoeming van bestuurders en voorzitter, secretaris en penningmeester,

Voorzitter:Laura Hollemans, Zittert 91, 1651 Lot, 05 juli 1989, Ukkel

Secretaris: Lars Ghysens, Fabriekstraat 139, 1601 Sint-Pieters-Leeuw. 04 Maart 1988, Ukkel

Penningmeester:Laura Hollemans, Zittert 91, 1651 Lot, 05 juli 1989, Ukkel

Chris Van Petegem, Auguste Demaeghtlaan 67141, 1500 Halle . 26 mei 1984, La Ciotat

Lare Raport, Kesterbeeklaan 39,1651 Lot. 05 november 1989, Bonheiden

Larsen Heelinge, Nijverheidstraat 22 /3,1,1500 Halle. 22 september 1986, Jette.

Annelies Michiels, Geer 34, 1653 Dworp. 29 september 1988, Lier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/09/2012
ÿþ MOQ 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

nu iu ii alii iiiiiuu i A

*12160561"

BRUSSE

r~a , ,

Grieie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0453.317.622

Benaming

(voluit) ; 't Vraagteken

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogkenmerk

Zetel : Plaats 33,1547 Bever

Onderwerp akte : Wijziging artikel twee statuten 't Vraagteken

Beslist op de algemene vergadering op 30/09/2011.

Wijziging van art. 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op de Plaats 33, 1547 Bever gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel-Hate-Vilvoorde. Op de algemene vergadering van 30/09/2011 werd beslist dat de zetel van de VZW wordt ondergebracht op de Zittert 91, 1651 Lot, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde vanaf 15 september 2012.

Hierop volgen de gecoördineerde statuten met nieuw adres

Hoofdstuk I: Benaming, zetel, doel

Art :De vereniging draagt als naam °'t Vraagteken". In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik

" maken van de vertaling "JH 't Vraagteken°.

Art. 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op de Zittert 91,1651 Lot gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel-- Halle - Vilvoorde.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel:

"

met eerbiediging van ieders levensbeschouwing aan jeugdhuiswerking te doen;

" - op een vormende, informatieve, recreatieve en participatieve manier met jongeren aan een zinvolle

" vrijetijdsbesteding doen;

- jongeren in hun totaliteit benaderen; bouwen aan een positief zelfbeeld; nastreven van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid;

- de jeugd in en rond Lot bij elkaar brengen, door middel van een jeugdhuis als ontmoetingscentrum;

Het jeugdhuis kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de

opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht,

"

Hoofdstuk ll: Leden

: Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde worden ontbonden enkel als dit echt noodzakelijk is.

Art, 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt werkende en rietwerkende leden. Werkend lid is eenieder (natuurlijk of rechtspersoon) die omwille van zijn :

Op de laatste blz. van Luik g vermeiden : neoja : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

inzet ter realisatie van de doelstellingen als dusdanig door de raad van bestuur wordt aanvaard. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toetreding te richten aan de raad van bestuur, De werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Zij hebben eveneens stemrecht In de Algemene Vergadering (A.V.), Om lid te worden moet men het jaarlijks lidgeld betalen.

Art. 6: Niet-werkende leden zijn jongeren die de minimumleeftijd van 15 jaar bereikt hebben en die een jaarlijks lidgeld betaald hebben. Niet-werkende leden hebben geen stemrecht in de A.V,

Art. 7: De raad van bestuur kan, onder hen te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden (beschermde of andere leden) tot de vereniging toelaten.

Art. 8: Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur en kan jaarlijks wijzigen. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Art. 9: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van een lid van de raad van bestuur moet via brief, fax of e-mail aan de RVB ter kennis gebracht worden. Uitsluiting van leden is ook mogelijk:

-Werkende reden door niet betalen van lidgeld, niet voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden of na een beslissing door de AV en dit met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoar t de stemmen,

-Niet-werkende leden door niet betalen van lidgeld, niet voldoen aan de lidmaatschapsvoorwearden of na een eenvoudige beslissing van de RVB.

Art. 10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Hoofdstuk Ill: Algemene vergadering

Art, 11: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de kwijting aan de bestuurders,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een werkend lid,

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 12: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad

van bestuur of een andere bestuurder.

Art. 13: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en dit minstens éénmaal tijdens het lopend werkjaar.

Art. 14: De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Art. 15: De oproepingen tot algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, door de voorzitter of een plaatsvervanger gebeuren. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per brief, fax of e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 16: De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat wordt voorgedragen door minstens één tiende van de werkende leden, moet eveneens op de agenda vermeld worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden onder het agendapunt 'rondvraag'.

Art. 17: Elk lid kan zich door een ander [id laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 18: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

Art. 19: Tot wijziging van statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping vermeld is en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit geval niet bereikt, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde leden. Twee derde van de stemmen is tevens vereist op de tweede vergadering, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen besloten worden.

Art. 20: Dezelfde regels als in Art. 19 dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Art, 21: Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een werkend lid door de raad van bestuur.

Art. 22: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een lid van de raad van bestuur en opgenomen worden in een bijzonder register of map. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door een bestuurder. Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben recht om inzagen en/of afschrift van de notulen te vragen.

Art, 23: De beslissingen van de algemene vergadering kunnen de leden bekijken in het verslag dat beschikbaar is op de maatschappelijke zetel.

Hoofdstuk IV: Raad van bestuur

Art. 24: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste tien leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de andere werkende leden van de algemene vergadering na een proefperiode en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art, 25: Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men werkend lid zijn van de vereniging en voldoen aan artikelen 5 en 24.

Art. 26: In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig bestuurder dcor de RVB benoemd, Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 27:§1: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (secretaris of twee bestuurders) roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of de ondervoorzitter.

§2: De raad vergadert slechts geldig, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

§3: De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

§4: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en bewaard worden in een daartoe bestemd register of map.

§5: De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 28:§1: De RVB bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd door alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2: De RVB kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

§3: Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van een bestuurder.

§4: De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

§5: De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V: Diversen

Art. 29: Het boekjaar van de vereniging loopt van januari tot en met december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting, 16 juni 1994 tot en met december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

At 30: ln geval van ontbinding wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 31:§1.: Contractuele aansprakelijkheid van de leden t.a,v. de v.z.w. De leden hebben doorheen hun lidmaatschap eigenlijk een overeenkomst met de v.z.w Deze overeenkomst houdt onder andere in dat de v.z.w. kan eisen dat de leden hun lidgeld betalen en dat ze de statuten en eventuele inwendige reglementen zouden naleven. Gebeurt dit niet, dan kan de v.z.w, de toegang van het lid tot het jeugdhuis ontzeggen.

§2.: Contractuele aansprakelijkheid van de leden t.a.v. de bestuurders. Tussen de leden van de v.z.w. en de bestuurders van de v.z.w. is er geen contractuele band.

§3.: Contractuele aansprakelijkheid van de v.z.w. en de bestuurders t.a.v. de leden. De v.z.w. en de bestuurders van de v.z.w. zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of gebeurlijke diefstallen

Art. 32:Delictuele aansprakelijkheid. De individuele leden van de v.z.w. zijn niet contractueel verbonden met de bestuurders van de v.z.w. Hier zijn de regels van het algemeen aansprakelijkheidsrecht (art. 1382 BW) van toepassing. Dit betekent dat de leden van de v.z.w. persoonlijk aansprakelijk zijn als ze door een inbreuk te plegen op de regels van zorgvuldigheid (een `fout) een derde schade toebrengen. Als de leden foutieve handelingen stellen in de zin van art. 1382 BW, ook al hebben deze handelingen plaats binnen het kader van een activiteit van de v.z.w., zijn ze hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 33:De v.z.w, informeert zijn leden over de activiteiten en eventuele veranderingen binnen het bestuur via hun ledenblad, dat ten gepaste tijde verschijnt.

Art. 34: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, zie tevens het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt met de verschillende aanpassingen en aangenomen éénparigheid van stemmen te Lot op 30 september 2011 in 1 exemplaar,

Ais extra bijlage ¬ n Staatsblad

Benoeming van de Raad van Bestuur:

a Voor., behouden Hart het

" Belgisch~SEaatsktiad

MOD 22

Luik 1E1 - verv.otg

De leden van de v.z.w, "t Vraagteken' te Lot, samen in algemene vergadering op 30 september 2011 te Lot, hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

 Laura Hollemans, wanende in de Zittert 91 te 1651 Lot

-Lars Ghysens, wonende in de Fabrieksstraat 139 te 1601 Ruisbroek

-Lare Raport, wonende in de Kesterbeeklaan 39 te 1651 Lot

-Chris Van Petegem wonende in de Auguste Demaeghtiaan 67/41, 1500 Halle . 26 mei 1984, La Ciotat.

- Larsen Hellings wanende in de Nijverheidstrant 22/3.1 te 1500 Halle

- Annelies Michiels wonende in de Geer 34 te 1653 Dworp.

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Laura Hollemans

: Secretaris: Lars Ghysens

Penningmeester: Laura Hollemans

Op de laatste blz. van Lu lt 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en). bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naarts en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
T VRAAGTEKEN

Adresse
ZITTERT 91 1651 LOT

Code postal : 1651
Localité : Lot
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande