TANDARTS TIMPERMAN

Divers


Dénomination : TANDARTS TIMPERMAN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 543.268.888

Publication

17/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Artikel 1  rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Haar naam luidt  Tandarts Timperman .

Artikel 2  zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3001 Heverlee  Waversebaan 317C. Hij kan worden overgebracht

naar een andere plaats, bij besluit van de algemene vergadering der vennoten.

Artikel 3  duur

De vennootschap bestaat vanaf heden en voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt niet ontbonden bij

overlijden, ontslag, faillissement, ondercuratelestelling of onbekwaamverklaring van een vennoot. Zij kan slechts

vroegtijdig worden ontbonden bij besluit per gewone meerderheid van de vennoten.

Artikel 4  doel

De vennootschap heeft als doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen of voor rekening van derden of

als tussenkomende persoon, alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met:

- Het verstrekken van diensten en zorgen in verband met de mond- en tandheelkunde, de stomatologie, de orthodontie en parodontologie, het vervaardigen, leveren, herstellen of aanpassen van mond- en tandprothesen, kortom alle daden en beroepsprestaties verstrekken aan het cliënteel van een tandheelkundig kabinet;

- Daartoe mag de vennootschap in België en in het buitenlande alle onroerende en roerende, financiële, commerciële en industriële verrichtingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met het

Tussen de ondergetekenden:

1. Josepha Timperman, wonende te 3001 Heverlee  Waversebaan 317 C, , verder vernoemd als  beherend vennoot , enerzijds en

2. Marc Polspoel wonende te 3001 Heverlee  Waversebaan 317 C, verder vernoemd als  stille vennoot , anderzijds

Werd op 24 oktober 2013 een gewone commanditaire vennootschap opgericht.

Ter gelegenheid van de oprichting van deze vennootschap doet de beherende vennoot een inbreng van 495,00 EUR en de stille vennoot van 5,00 EUR, sommen die zij ter beschikking stellen van de vennootschap op haar bankrekening, gekend onder het IBAN nummer BE66 0688 9874 5443. De vennootschap beschikt aldus bij haar oprichting over een werkingskapitaal van 500,00 EUR.

OPRICHTING

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Tandarts Timperman

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Gewone Commanditaire

Vennootschap

Zetel : Waversebaan 317C

*13307762*

Luik B

0543268888

3001

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven (Heverlee)

Griffie

Neergelegd

13-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

voorwerp van de vennootschap verband houden of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken en/of uitbreiden;

- De vennootschap mag onder iedere vorm, zelfs door samensmelting of door het verlenen van borgstellingen, in alle bestaande en of op te richten ondernemingen deelnemen;

- Het beheren, aankopen, verkopen, verkavelen, ruilen, huren, verhuren, promoveren, laten bouwen, laten omvormen, uitbaten, inrichten en in waarde brengen van om het even welke onroerende goederen, bebouwd of onbebouwd, alleen of in participatie, voor eigen rekening of voor rekening van derden.

Dit alles in de meest ruime betekenis van het woord. Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt in door middel van een wijziging van de statuten overeenkomstig de voorwaarden voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De gewone commanditaire vennootschap kan alle transacties stellen die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel, zij het van administratieve, financiële, burgerrechtelijke, zakenrechtelijke, beschikkende, beherende, roerende of onroerende aard. De gewone commanditaire vennootschap kan optreden in eigen naam en voor eigen rekening, alsook in naam en voor rekening van een opdracht- of mandaatgever.

De gewone commanditaire vennootschap kan alle verbintenissen opnemen en contracten afsluiten die nodig of nuttig geacht worden teneinde het maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 5  vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende en stille vennoten. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn. Indien een beherende vennoot overlijdt, ontslag neemt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder curatele wordt gesteld, moet hij worden opgevolgd door één enkele persoon.

Indien een stille vennoot wegvalt, wordt hij vervangen door de persoon die hij heeft aangewezen als zijn opvolger, mits deze door de andere vennoten wordt aanvaard. Heeft de weggevallen vennoot geen opvolger aangewezen, wordt hij als vennoot vervangen door de persoon die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen. Artikel 6  bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere beherende vennoten die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren. Zij zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering, en kunnen individueel de vennootschap verbinden. Alle vennoten verbinden zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De beherende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De aansprakelijkheid van de stille vennoot is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng.

Artikel 7  inbreng van de vennoten

Er worden voor de vennootschap geen aandelen uitgegeven. Iedere vennoot doet een geldelijke inbreng die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Daarenboven doen alle vennoten inbreng van hun kundigheid en bekwaamheid, met dien verstande dat de stille vennoten enkel prestaties leveren met betrekking tot de interne werking van de vennootschap, onder meer binnen het kader van de algemene vergadering en met uitsluiting van prestaties op het vlak van de zaakvoering in zoverre het de externe vertegenwoordiging betreft.

Artikel 8  bezoldigingen

Het mandaat van de beherend vennoot kan zowel bezoldigd als onbezoldigd zijn, bij besluit van de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Artikel 9  controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op informatie bepaald in artikel 64sexies van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 10  algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten. De vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt. Opdat de vergadering rechtsgeldige beslissingen zou kunnen nemen, dient een gewone meerderheid van de vennoten de beslissingen goed te keuren. Wijzigingen van de essentiële delen van dit vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten.

Artikel 11  boekjaar - jaarrekening van het resultaat

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 oktober tot en met 30 september. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de beherende vennoten de inventaris op van het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend maken de beherende vennoten de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. Deze jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Ze vormt één geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de Boekhoudwet en het Wetboek van Vennootschappen.

Ze wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt op de laatste vrijdag van de maand maart, volgende op het afgesloten boekjaar, om 19u.

Deze vergadering beslist over de goedkeuring evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten. Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo.

Artikel 12  ontbinding en vereffening

De vennootschap wordt ontbonden hetzij ingevolge rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering, genomen met 3/4-meerderheid van stemmen. De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ervan.

De vereffening zal geschieden door een vereffenaar door de algemene vergadering te kiezen. Het netto-provenue van de vereffening na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten a rato van hun inbreng. Als de vereffenaar zijn opdracht heeft beëindigd, brengt hij verslag uit aan de algemene vergadering die na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennoten aangestelde commissaris ter verificatie van het verslag van de vereffenaar, de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening is gesloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en beslissen met eenparigheid van

stemmen:

1. Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de vierde vrijdag van maart in 2016.

2. Boekjaar

Het eerste boekjaar dat aanvang neemt op 01 oktober 2013, met toepassing van Artikel 60 van het Wetboek van

Vennootschappen, zal afgesloten worden op 30 september 2015.

3. Beherend vennoot  vergoeding

Het mandaat van de beherend vennoot zal bezoldigd uitgeoefend worden.

Coordonnées
TANDARTS TIMPERMAN

Adresse
WAVERSEBAAN 317C 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande