TENNIS CLUB LELIEHOF SILSOMBOS, AFGEKORT : T.C. LELIEHOF SILSOMBOS

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNIS CLUB LELIEHOF SILSOMBOS, AFGEKORT : T.C. LELIEHOF SILSOMBOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.701.536

Publication

05/04/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffe uei

Rechtbank van Koophans.

te Leuven, de 6 Ne 2012

DE GRIFFIE

Griffie

I lilIU 11UI IIIVIIYIII~VI

*13069304*

bE

e st

IIN

Ondernemingsar : S k S 3 6

Benaming

(voluit) : Tennis Club Leliehof Silsombos

(verkort) : T.C. Leliehof Silsombos

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lelieboomgaardenstraat 60 te 3071 Erps Kwerps

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoeming bestuurders

De ondergetekenden (naam, voornamen, woonplaats, nationaltiteit en geboortedatum

-De heer BODART, Serge, wonende te 3071 Erps Kwerps, Lelieboomgaardenstraat 60, Belg, natnr. 72.11.13-021-14;

-Mevrouw Uyttersprot, Ilse, wonende te 3071 Erps Kwerps, Lelieboomgaardenstraat 60, Belg, natnr 81.09.14-408-63;

-De Heer bidden, Rudi Jules, wonende te 3071 Erps Kwerps, Nederokkerzeelsesteenweg 13, Belg, natnr 71.11.26-219-84

verklaren bij deze onderhandse akte dd. 31 januari 2012 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de statuten ais volgt vaststellen:

HOOFDSTUK I  DE VERENIGING

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging word opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

Artikel 2 - Naam

De vereniging draagt de naam: 'Tennis Club Leliehof Silsombos, vereniging zonder winstoogmerk, evenwaardig afgekort tot :'T.C. Leliehof Silsombos, v.z.w. ".

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3071 Erps Kwerps Lelieboomgaardenstraat 60, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen de provincie Vlaams-Brabant en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Artikel 5 - Doel

De vereniging heeft tot doel in het algemeen het beoefenen van de sport door de leden, hun familie en derden te bevorderen, en meer in het bijzonder de tennissport..

Zonder dat deze opsomming beperkend is, zullen de inkomsten bestaan uit:

de jaarlijkse bijdragen van de leden;

subsidies van allerlei aard;

eventueel giften en schenkingen;

de inkomsten van de diverse activiteiten en manifestaties door haar ingericht;

vergoedingen betaald voor het gebruik van haar terreinen en installaties.

Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag deze vereniging alle rechtshandelingen stellen, onder meer leningen aangaan, personen aanwerven, roerende of onroerende goederen gebruiken, bezitten, huren, in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of in bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren.

HOOFDSTUK II  LIDMAATSCHAP

Artikel 6  Werkende leden

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum is vastgesteld op drie..

Om toegelaten te worden als werkend lid, moet de natuurlijke of rechtspersonen een sohriftelijk verzoek indienen bij de raad van beheer (die in hoogste instantie zal beslissen zonder tegenover de kandidaat zijn beslissingen te moeten rechtvaardigen) en de verbintenis aangaan in te stemmen met de statuten en alle regelmatig genomen beschikkingen en beslissingen.

De raad van beheer kan alle natuurlijke en rechtspersonen aanvaarden ais beschermende leden.

De algemene vergadering kan de titel "erelid" toekennen aan de personen die zich op een bijzondere wijze onderscheiden hebben door hun aktiviteit ten voordele van de vereniging.

De werkende leden, de enige vennoten, zijn nooit persoonlijk aansprakelijk tegenover derden voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7 - Ontslag

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend worden,

Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Artikel 8 - Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9  Einde van rechtswege

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

Artikel 10 - Bijdrage

De bijdragen van de werkende leden worden jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De bijdragen van de beschermende leden en de ereleden worden aan hun oordeel overgelaten.

De bijdrage van elk ontslag nemend of uitgesloten werkend lid is verschuldigd voor gans het maatschappelijk jaar in de loop waarvan het ontslag of de uitsluiting effektief wordt.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11- Rechten

Het uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Deze uitsluiting van reohten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap en om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz. Zij kunnen geen eisen stellen tot terugbetaling van de gestorte bijdragen, van alle giften, toelagen of van welke inbreng ook. Eveneens kunnen zij geen rekenschap vragen of het voorleggen van een staat van de rekeningen, noch het leggen van zegels eisen of het opstellen van een inventaris van de goederen en waren van de vereniging, noch de verdeling, de vereffening ervan eisen..

TITEL III.  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12  De Algemene Vergadering

De algemene vergadering is de hoogste instantie van de vereniging. Zij vertegenwoordigt alle werkende leden en bestaat uit deze laatsten. De beschermende leden en de ereleden worden erop uitgenodigd maar zonder beslissende stem.

De beslissingen binden iedereen en zelfs de afwezigen, de onbekwamen of de dissidenten. Artikel 13 - Vergaderingen

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste éénmaat per jaar en op minder dan 5 maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt op de maatschappelijke zetel. De oproepingen moeten ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk gebeuren.

Artikel 14 - Bevoegdheden

De raad van bestuur stelt de dagorde van elke vergadering vast.

Na de bekendmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoordverklaring van twee derde der aanwezigen voor zover die punten niet behoren tot de bevoegdheden die door de wet uitdrukkelijke aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of degene die hem vervangt, die een secretaris aanduidt en aan de vergadering het aanstellen van twee stemopnemers voorstelt..

De jaarlijkse algemene vergadering neemt kennis van het verslag van de raad van bestuur en van de commissaris(sen), beraadslaagt over de staat van de inkomsten en uitgaven van het vorige jaar, alsook over het ontwerp van de begroting voor het volgende maatschappelijke jaar, spreekt zich uit over de decharge te verlenen aan de maatschappelijke mandatarissen en beraadslaagt over de andere punten van de dagorde.

Artikel 15  Quorum en stemming

Eik werkend lid heeft één stem en mag zich laten vervangen door een ander werkend lid.

Behoudens in geval van tegenstrijdige wilsuiting van de betrokkene heeft de raad van bestuur de opdracht zo nodig te zorgen voor de vertegenwoordiging van de afwezige leden.

Artikel 15 - Notulen

Van elke algemene vergadering wordt een proces-verbaal opgesteld dat ingeschreven wordt in een speciaal register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, door de secretaris en de stemopnemers, alsook de werkende leden die erom verzoeken.

De aan de rechtbanken of anderszins over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of degene die hem vervangt of door twee mandatarissen.

Artikel 17 - Publicatie

Iedere wijziging in de statuten wordt binnen de maand ter publicatie doorgestuurd naar het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag de herroeping en de herverkiezing van de bestuurders.

- x MOD 2.2

" " , ,

HOOFDSTUK IV : DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18  Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, lid van de vereniging. Zij handelen in college.

Zij gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging en zijn slechts aansprakelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Bij ontslag of overlijden van een bestuurder wordt over zijn vervanging beraadslaagd in de eerstvolgende algemene vergadering. De eventueel nieuw verkozen bestuurder voltooit het mandaat van zijn voorganger. ln elk geval behoudt de raad van beheer al zijn bevoegdheid alsof hij voltallig was.

De stichters vermeld in deze statuten zijn van ambtswege beheerder.

Artikel 19 - Beslissing en bevoegdheden

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Hij gaat dadingen en compromissen aan, beslist over alles wat de belangen van de vereniging betreft, hypothekeert en vervreemdt goederen, benoemt en ontslaat haar personeel, stelt hun bevoegdheden en bezoldigingen vast en vertegenwoordigt de vereniging in rechte.

Hij heeft alle bevoegdheden die niet door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Artikel 20 - Benoeming

De bestuurders worden benoemd door een Algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een onbepaalde termijn. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 21- Ontslag

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 22 - Bezoldiging

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 23 Vergaderingen

De Raad van Bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger zo dikwijls ais de belangen van de vereniging het eisen. Hij moet bijeengeroepen worden wanneer twee bestuurders erom verzoeken en ten minste driemaal per jaar.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter of bij hun belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Een bestuurder die afwezig of belet is kan volmacht geven aan een andere beheerder, zonder dat deze laatste over meer dan twee stemmen de zijne inbegrepen, mag beschikken.

De beslissingen van de raad worden genomen bij meerderheid van stemmen, aanwezige of vertegenwoordigde, bij gelijkheid van stemmen is deze van de beheerder die de vergadering voorzit doorslaggevend.

De raad kan geldig beraadslagen indien ten minste drie bestuurders aanwezig zijn. Artikel 24 - Notulen

MOD2.2

f&. '. r

~" ' Er worden notulen opgesteld en ondertekend door alle aanwezige bestuurders. Deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

HOOFDSTUK V  TOEZICHT

Artikel 25  Toezicht door een Commissaris

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

HOOFDSTUK VI  BOEKHOUDING

Artikel 26  Boekjaar en Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart. Uitzonderlijk begint het eerste maatschappelijk jaar op de dag van het ondertekenen van deze statuten om te eindigen op 31 maart 2013.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VII  ONTBINDING

Artikel 27 - Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 13 van deze statuten.

De algemene vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Artikel 28 - Vereffenaar

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 29  Bestemming Vermogen

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 30 - Publicatie

, Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B Vervolg

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De ondertekenaars vergaderen onmiddellijk in algemene vergadering en benoemen tot bestuurders: de heer Bodart Serge, Mevrouw Uyttersprot lise en de heer Didden Rudi, die aanvaarden

De aldus verkozen bestuurdes vergaderen onmiddellijk ais raad van Bestuur en stellen aan tot:

Voorzitten Bodart Serge

Penningmeester Uyttersprot Ilse

Secretaris: Didden Rudi

Voor eensluidend verklaard

Getekend,

Bodart Serge

Voorzitter

Uyttersprot Ilse

Penningmeester

Didden Rudi

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
TENNIS CLUB LELIEHOF SILSOMBOS, AFGEKORT : T…

Adresse
LELIEBOOMGAARDENSTRAAT 60 3071 ERPS-KWERPS

Code postal : 3071
Localité : Erps-Kwerps
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande