TERRANGA TERRANGA

Association sans but lucratif


Dénomination : TERRANGA TERRANGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.319.051

Publication

20/07/2012
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie-na neerlegging ter griffie van de akte

Vot a ~I

behol aan Belg

Staat;









*12128833*



JUL 2012

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Terranga Terranga

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik

Voorwerp akte :

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Terranga terranga", en is opgericht op 6 januari 2012 voor

onbepaalde duur.

Deze vzw wordt opgericht door:

Nele Neukermans, Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik, geboren te Halle 16/09/1986

Yasmina Akkouh,Route des cimetibes, BP 8670 Yoff Layenne, geboren te Halle 25/03/1986

Geoffrey Demi Steenweg Op Asse 771540 Herne, geboren te Halle 01104/1996

Mireille Marie Claire Meulepas, Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik, geboren te Halle 13/07/1962

Sarah Neukermans, Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik, geboren te Halle 30/11/1988

Somaya Akkouh, Schooigatweg 36,1501 Buizingen, geboren te Braine i'aiteud 12/11/1990

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

De vzw heeft ais doel om scholen in de omgeving van Dakar financieel, pedagogisch en didactisch te helpen. Ook zal er steun te geboden worden aan de ontwikkeling van Noordlzuid en het bevorderen van de kennis over Senegal in Belgë

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat enkel uit werkende leden. Zij bezitten de volheid van het lidmaatschap, met Inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering en hebben inzagerecht.

Art. 5. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordid te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Werkende leden kunnen zich op elk moment uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief en/of e-mail te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen vn de VZW, kan zijn lidmaatschap, op het verzoek van de raad van bestuur of een ander werkend lid, worden beeindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering. Dit besluit is pas geldig wanneer de helft van de werkende leden aanwezig zijn en de beslissing moet gesteund worden door 2/3 van de werkende leden.

De werkende leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

De leden zijn In geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en de schulden van de vereniging. Zij hebben ook geen deel in het vermogen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten. aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

4

MOD 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk II. De raad van bestuur

Art. 6.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de

algemene vergadering. Het mandaat is onbezoldigd.

Art. 7.

De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Hun mandaat kan enkel beëindigd worden door

overlijden, ontslag of afzetting.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

.de ontbinding van de vereniging;

.de uitsluiting van een werkend lid;

" omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

De uitnodiging wordt 15 dagen voorafgaand aan de datum van de A.V, naar alle effectieve leden gestuurd, dit per e-mail of gewone briefwisseling.

Art. 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden. De uitnodiging wordt 15 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone algemene vergadering naar alle effectieve leden gestuurd (per e-mail of gewone briefwisseling).

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens 15 dagen v66r de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt vereist een beraadslaging in een vergadering met minstens 2/3 van de leden.

Art. 14. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 15. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens

één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De raad van bestuur bestaat uit:

Nele Neukermans, Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik, geboren te Halle 16/0911986

Yasmina Akkouh,Route des cimetières, BP 8670 Yoff Layenne, geboren te Halle 25/03/1986

- Geoffrey Demol Steenweg Op Asse 771540 Herne, geboren te Halle 01/04/1986

- Mireille Marie Claire Meulepas, Koning Boudewijnstraat 9, 1755 Gooik, geboren te Halle 13/07/1962

Art. 16. De raad van bestuur verkiest onder haar leden:

voorzitter

secretaris

penningmeester

ondervoqrzitter of andere

Deze leden zijn gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven e.d, gericht aan de vereniging in

ontvangst te nemen.

Luik B - Vervolg

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, ontroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Art. 18, De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 19. De RVB vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de organisatie door de meerderheid van zijn leden.

De RVB of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van hun verleende vdlinaclit. "

Art. 20. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van twee keer per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens 15 dagen vôôr de raad van bestuur verstuurd,

Art. 21. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht . vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 22. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die ter inzage liggen van de leden.

Art. 23. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V, Diversen

Art. 24. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 25. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 26. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling werkzaam in België,

Art. 27. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Voor;

behouder'

aan het

Belgisch

Staatsblad

htOQ 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TERRANGA TERRANGA

Adresse
KONING BOUDEWIJNSTRAAT 9 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande