THE EUROPEAN LAW STUDENTS ASSOCIATION - LEUVEN, AFGEKORT : ELSA LEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : THE EUROPEAN LAW STUDENTS ASSOCIATION - LEUVEN, AFGEKORT : ELSA LEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.341.401

Publication

26/02/2014
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

A400 2.2

G z In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 7 ,- - 2,1it

a c r FIER,

ri te

i i " 1405D15" III

Ondernemingsnr : 0472.341.401

Benaming

(voluit) : European Law Students' Association - KUL

(verkort) : -ELSA KUL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging + Ontslag en benoeming Raad van Bestuur

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

1,

De algemene vergadering is op 21 maart 2013 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de;

lokalen van ELSA Leuven, gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

De algemene vergadering heeft de statutenwijziging overeenkomstig de wet met een aanwezigheid van

213de van de vaste leden en een 2/3de meerderheid van de stemmen aangenomen.

De gewijzigde statuten luiden ais volgt

Artikel 1

De bepalingen voorzien in deze statuten hebben de bedoeling volledig aan te sluiten bij de wet van 27 juni,

1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de:

instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend, zodat bijgevolg alle bepalingen te allen tijde

' dienen te worden geïnterpreteerd in de zin van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

" en zodat bepalingen in strijd met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 als niet.

geschreven dienen te worden beschouwd.

Artikel 2

Uitgezonderd de bepalingen van titel 111, is de vereniging dragende de naam ELSA Leuven zoals bepaald in,

art. 3, een onafhankelijke vereniging en -kan niet gebonden worden door andere verenigingen,

TITEL I  Naam, zetel, termijn en doelen van de vereniging

Artikel 3  Naam

De vereniging zal bestaan onder de naam "The European Law Studenïs' Association  Leuven", afgekort

ELSA Leuven,

Artikel 4  Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel bevindt zich in het juridische arrondissement Leuven, waarbinnen deze zich kan

verplaatsen, door een beslissing van de raad van bestuur. De huidige maatschappelijke zetel bevindt zich op B-

3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Artikel 5 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

In -geval van ontbinding van de vereniging, in overeenstemming met de Belgische wet van 27 juni 1921,.

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, zal de algemene vergadering waarvan minstens twee derden van de:

leden aanwezig moet zijn, met een tweederde meerderhei de bestemming van het vermogen van de vereniging

bepalen, na vereffening van het passief.

Artikel 6  Doelen

§1. De vereniging heeft de volgende maatschappelijke doelen:

1) Het promoten en verdedigen van de doeleinden van het internationale netwerk 4The European Law: Students' Association", zoals bepaald in de inleiding en de statuten van 6 januari 2000.

2) ELSA Leuven is een neutrale vereniging met volledige rechtsbevoegdheid zonder winstoogmerk die ten. doel heeft het bevorderen, onderhouden en ontwikkelen van onderling begrip, wederzijdse samenwerking en: persoonlijke contacten tussen studenten in de rechten en recent afgestudeerde juristen uit verschillende landen en rechtssystemen, waarbij zij warden voorbereid op het uitoefenen van hun beroep in een internationale omgeving.

3) Het informeren van Belgische studenten in de rechten en jonge juristen en hun de mogelijkheden bieden,; deel te nemen aan de verschillende programma's, die door ELSA in het algemeen worden georganiseerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

t MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge §2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel, en de vereniging is bevoegd om alle handelingen uit te voeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doeleinden,

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel,

§4. De vereniging mag deelnemen aan de organisatie van de verschillende instanties van ELSA. De vereniging kan deelnemen aan om het even welke activiteit die direct of indirect verbonden is met haar doelen. De vereniging mag interesse vertonen ten aanzien van elke activiteit die strookt met haar doelen. De activiteit van de vereniging zijn beperkt tot het Belgisch territorium, maar moeten hoofdzakelijk de rechterstudenten van de Katholieke Universiteit Leuven als doelpubliek hebben.

De vereniging organiseert minstens één activiteit per jaar die direct of indirect met haar doelen gebonden is. TiTEL Il  De leden

Artikel 7  Leden

De vereniging heeft drie soorten leden: gewone leden, actieve leden en erebestuursleden.

Gewoon lid is ieder die voldoet aan de voorwaarden van artikel 8 en die door het dagelijks bestuur in die hoedanigheid wordt aanvaard. De raad van bestuur stelt een schriftelijk reglement op waarin de procedure van toetreding, uittreding en uitsluiting wordt vastgelegd en waarin bijkomende voorwaarden voor het lidmaatschap kunnen worden gesteld.

Actief lid is ieder gewoon lid dat in die hoedanigheid benoemd is door de algemene vergadering.

Erebestuurslid is ieder voormalig lid van de raad van bestuur of het dagelijks bestuur dat in die hoedanigheid door de algemene vergadering, respectievelijk de raad van bestuur is benoemd.

Op voorstel van de raad van bestuur kan aan de voormalige voorzitter van de raad van bestuur of het dagelijks bestuur de titel van erevoorzitter worden toegekend.

Artikel 8  Toelatingsvoorwaarden en uittredingsvoorwaarden

Toegelaten tot een van de organen van de vereniging is iedereen die regelmatig ingeschreven is als student aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Katholieke Universiteit Leuven, of lid geweest is van een erkende ELSA Groep,

Artikel 9  Bijdrage

In overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wordt de bijdrage bepaald door de raad van bestuur zonder dat deze het bedrag van 20 euro te boven gaat.

TiTEL Ill  Raad van bestuur

Artikel 10  Samenstelling van de raad van bestuur

§1. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, waaronder een voorzitter, eenpenningmeester en een secretaris. De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering verkozen met gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Zij moeten voldoen aan de voorwaarden gesteld in artikel 8. De leden van de raad van bestuur kunnen ten alle tijden door de algemene vergadering worden ontslagen.

§2, Eenzelfde persoon kan één van de voormelde functies gedurende maximum vijf achtereenvolgende termijnen waarnemen.

§4, De raad van bestuur kan elke andere functie delegeren aan andere leden, wanneer die van oordeel is dat dit een noodzaak Is voor de vereniging en wanneer dit verenigbaar is met de functie die zij bekleden.

§5. Leden van de het dagelijks bestuur kunnen de beraadslagingen van de raad van bestuur met raadgevende stem bijwonen, wanneer de raad van bestuur dit nuttig of noodzakelijk acht. De raad van bestuur stelt een schriftelijk reglement op over hoe zij het dagelijks bestuur in haar besluitvorming zal betrekken.

Artikel 11  Quorum

De raad van bestuur vergadert op regelmatige wijze, indien de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum niet bereikt wordt, wordt de raad van bestuur binnen een redelijke termijn opnieuw opgeroepen met dezelfde agenda. Deze raad van bestuur zal zonder beperking regelmatig vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 12  Vertegenwoordiging

Een lid van de raad van bestuur, dat niet aanwezig kan zijn op de vergadering van de raad van bestuur, kan zichzelf laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur, Een lid van de raad van bestuur kan niet meer dan twee personen vertegenwoordigen, De volmacht dient geschreven te zijn.

In geval van afwezigheid van de voorzitter word zijn functies overgenomen door de secretaris-generaal of doorzie oudste bestuurder indien de secretaris afwezig is.

Artikel 43 -- Vacante betrekkingen

In geval dat één of meerdere functies bij de raad van bestuur vacant zijn en indien het aantal leden niet minder is dan twee, kan de raad van bestuur regelmatig vergaderen. Het quorum en e meerderheden worden berekend in functie van het aantal niet-vacante betrekkingen. De raad van bestuur voorziet in de vervanging van de leden van de raad van bestuur, tot de volgende algemene vergadering.

indien het aantal raad van bestuursleden minder dan twee is, zal de raad van bestuur verder werken, totdat de algemene vergadering voorlopige leden aanduidt.

Indien een lid van de raad van bestuur aftreedt of uit zijn bestuurslidmaatschap wordt ontzet of geschorst, zijn de leden van de raad van bestuur gezamenlijk verantwoordelijk voor de activiteiten die onder de vacature vallen, Zij kunnen gezamenlijk een tijdelijke vervanger aanduiden die de bevoegdheden waarneemt tot de eerstvolgende algemene vergadering, indien niemand gekozen wordt bekleedt de vervanger de functie tot het einde van de oorspronkelijke termijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 14  Oproeping

De voorzitter roept, met of zonder termijn, de raad op.

De oproeping kan mondeling zijn, Indien de oproeping niet schriftelijk gebeurt, dient de voorzitter de

vergadering te beginnen met de goedkeuring van de oproeping en de agenda. Zo niet, kan de raad van bestuur

niet vergaderen.

Artikel 15  De stemming

De beslissingen van de raad van bestuur worden met een eenvoudige meerderheid genomen van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij gelijkheid van stemmen heeft de voorzitter de beslissende stem.

Art. 15bis. Confidentialiteit.

De leden van de raad van bestuur hebben een geheimhoudingsverplichting met betrekking tot alle financiële

gegevens van de vereniging en met betrekking tot alle informatie die de vereniging in haar belangen kan

schaden, mocht ze openbaar gemaakt worden.

Artikel 16  Termijn en bezoldiging

Het mandaat is van onbepaalde duur, tenzij de algemene vergadering in het benoemingsbesluit beslist dat

het mandaat van bepaalde duur is, Het mandaat is zonder bezoldiging.

Artikel 17  Bevoegdheid

§1. [... ] Opgeheven

§2, De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden wat de administratie en het beheer van

de vereniging betreft. De Taad van bestuur kan, onder -andere, zonder andere bevoegdheden -die uit de wet of

deze statuten voorvlosien te beperken, overeenkomsten afsluiten, samenwerken met sponsors, als

scheidsgerecht optreden, goederen ruilen, verwerven en verkopen, een lening aangaan, een hypotheek

vestigen, een leasing aangaan, een erfenis aanvaarden,giften doen, een bankrekening of postrekening openen

en beheren, een bankkluis huren, de schulden van de vereniging betalen, aangetekende verzendingen,

telegrammen, pakjes, dagvaardingen en aanmaningen in ontvangst nemen.

Artikel 18  Rechtshandelingen

De raad van bestuur zat de vereniging vertegenwoordigen in elke rechtszaak. De Raad kan specifiek

opdrachten in hoofde van de vereniging laten uivoeren door derden.

De raad van bestuur zal de leden binnen gepaste termijn informeren over de juridische of administratieve

procedures waarin de vereniging is betrokken.

Artikel 19  Delegatie

[...] Opgeheven.

Artikel 20  Bijzondere procedure aangaande het verbinden van de vereniging en vertegenwoordigen naar

buiten toe

§1. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging binnen het kader van haar bevoegdheden.

§2. Onverminderd §3, kan elk lid van de raad van bestuur de vereniging geldig verbinden en vertegenwoordigen, nadat de raad van bestuur heeft toegestemd in overeenstemming met de artikelen 11 en 15.

§3. In afwijking van §2 is voor alle bedragen groter dan 5000 EUR de handtekening vereist van minstens drie bestuurders, waaronder van de voorzitter van de raad van bestuur,

§4. ln alle gevallen -brengt de bestuurder verslag uit van zijn activiteiten op de volgende vergadering van de

raad van bestuur.

Artikel 21  Verslag

Vande vergaderingen van de Raad wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter

en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk twee weken na de vergadering, maar altijd voor de volgende

vergadering.

TITEL Ilibis  Het dagelijks bestuur

Artikel 22

Het dagelijks bestuur wordt opgedragen aan een orgaan van dagelijks bestuur (hierna: het dagelijks

bestuur).

Artikel 22bis  Samenstelling van het dagelijks bestuur

§1. Het dagelijks bestuur bestaat uit minstens 3 leden, waaronder een voorzitter van het dagelijks bestuur.

§2. De leden van het dagelijks bestuur worden benoemd en ontslagen door de raad van bestuur. Onverminderd de mogelijkheid van de raad van bestuur om een lid van het dagelijks bestuur ad nutum te ontslaan, duurt het mandaat één jaar. De termijn loopt van één augustus tot en met éénendertig juli,

§3. De raad van bestuur stelt een schriftelijk reglement op die de criteria voor benoeming en ontslag van de

leden van het dagelijks bestuur en hun onderlinge taakverdeling bevat.

Artikel 22ter  Bezoldiging

Het mandaat van lid van het dagelijks bestuur is onbezoldigd. De raad van bestuur beslist over de

terugbetaling van onkosten gemaakt door de leden van het dagelijks bestuur. Zij stelt daarover een schriftelijk

reglement op,

Artikel 22quater  Bevoegdheid

§1. Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur alsmede voor het uitvoeren en verwezenlijken van besluiten van de raad van bestuur betreffende de activiteiten van ELSA.

§2. Onder dagelijks bestuur wordt begrepen de handelingen en verrichtingen die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de vennootschap, of de behoeften die om reden zowel van het minder belang dal ze vertonen, als van de noodzakelijkheid een spoedige oplossingen te treffen, de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. Het dagelijks bestuur is rekenschap verantwoord aan de raad van bestuur. De raad van bestuur stelt een schriftelijk reglement op over hoe zij het toezicht op het dagelijks bestuur zal uitoefenen.

§4, De raad van bestuur behoudt haar bevoegdheid om zelf op te treden in het kader van het dagelijks bestuur. De raad van bestuur stelt een schriftelijk reglement op over wanneer en hoe zij in dat geval zal optreden.

Artikel. 22quinquies  Werking

§1. Onverminderd §2 bepaalt de raad van bestuur de werking van en taakverdeling binnen het dagelijks bestuur. Zij legt dit vast in een schriftelijk reglement.

§2. Bij de start van het academiejaar legt het dagelijks bestuur schriftelijk volgende zaken voor aan de raad

van bestuur:

a.een gedetailleerd overzicht van geplande activiteiten;

b.een gedetailleerd financieel plan voor die activiteiten;

c.een sponsordossier,

d.een dossier op basis waarvan het komende academiejaar promotie en communicatie zal worden gevoerd.

Het dagelijks bestuur kan op een bepaald punt geen actie ondernemen zonder voorafgaande goedkeuring

van de raad van bestuur over datzelfde punt, in overeenstemming met artikel 20.

Artikel 22sexies  Vertegenwoordiging

§1. Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de vereniging binnen het kader van haar bevoegdheden.

§2. Onverminderd §§ 3-4 kan elk lid van het dagelijks bestuur de vereniging geldig verbinden en vertegenwoordigen, nadat het dagelijks bestuur heeft toegestemd in overeenstemming met artikel 22quinquies. §3, In afwijking van §2 is geen toestemming vereist in het geval van hoogdringendheid.

§4. In afwijking van §§ 1-2 kan het dagelijks bestuur de vereniging niet verbinden voor bedragen groter dan 1500 EUR. Voor bedragen groter dan 1500 EUR kan enkel de raad van bestuur de vereniging geldig verbinden en vertegenwoordigen, in overeenstemming met artikel 20. De raad van bestuur kan haar vertegenwoordigingsbevoegdheid delegeren aan een of meer leden van het dagelijks bestuur in een schriftelijke volmacht. Een dergelijke volmacht kan slechts betrekking hebben op één rechtshandeling of een gering aantal rechtshandelingen.

Art. 22septies  Confidentialiteit

De leden van het dagelijks bestuur hebben een geheimhoudingsverplichting met betrekking tot alle financiële gegevens van de vereniging en met betrekking tot alle informatie die de vereniging in haar belangen kan schaden, mocht ze openbaar gemaakt worden.

TITEL IV De algemene vergadering

Artikel 23 -- Samenstelling en vertegenwoordiging

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit de huidige leden van de raad van bestuur, de huidige actieve leden en de erebestuursleden.

Mis, De actieve leden hebben pas stemrecht vanaf de algemene vergadering volgend op de algemene vergadering waarop ze als actief lid worden benoemd.

§1 ter. De erebestuursleden hebben pas stemrecht vanaf de algemene vergadering volgend op de algemene vergadering waarop ze als actief !id worden benoemd, tenzij ze reeds uit hoofde van een andere hoedanigheid stemrecht hebben.

§2. Nadat de raad van bestuur de aanwezigheidslijst heeft afgesloten en bepaald heeft welke leden aanwezig zijn op de vergadering, wordt het bureau samengesteld. Het bureau bestaat uit een voorzitter die de vergaderingen leidt, een secretaris die de notulen opstelt en de stemopnemers, die de stemmen verzamelen en tellen. De huidige voorzitter van de raad van bestuur leidt de algemene vergadering. De huidige secretaris van de raad van bestuur vervult deze functie indien er geen kandidaat-stemopnemer is, neemt de penningmeester van de raad van bestuur deze taak op zich. Dezelfde procedure wordt gevolgd ingeval van onenigheid.

Artikel 24  Bevoegdheid

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. wijzigingen van de statuten

b. de benoemingen en afzettingen van de bestuurders

c. de benoemingen en afzettingen van de commissarissen en eht bepalen van hun bezoldiging

d. de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

e. de vaststelling van de jaarlijkse begroting

f, de goedkeuring van de begroting en rekening

g. de ontbinding van de vereniging

h, de benoeming en uitsluiting van actieve leden

i. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

j. de benoeming en uitsluiting van erebestuursleden

k [...] Opgeheven

De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor de raad van bestuur en de leden van ELSA

Leuven.

Artikel 25  Stemming bij uitsluiting

Besluiten in verband met uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits

de voorwaarden bepaald in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 in acht genomen

worden. Bij gelijkheid van stemmen, zal er een nieuwe stemronde plaatsvinden. Bij een tweede gelijkheid van

stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

Artikel 26  Statutenwijziging

De algemene vergadering kan enkel geldig beraadslagen indien de statutenwijziging opgenomen is in de agenda en tweederde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordig is. Geen statutenwijziging kan doorgevoerd worden zonder een tweederde meerderheid. Voor wijzigingen in verband met het doel van de vereniging is een viervijfde meerderheid vereist.

Artikel 27  Aanwezigheidsquorum

De algemene vergadering vergadert slechts regelmatig, indien de helft van de stemgerechtigde !eden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet wordt bereikt, zal een nieuwe algemene vergadering binnen 15 dagen worden opgeroepen met dezelfde agenda. Deze algemene vergadering zal regelmatig vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel 28  Oproeping

§1. Er zal minimum éénmaal per jaar een algemene vergadering gehouden worden op de dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. De leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden.

§3. De bijeenroeping geschiedt ten minste acht dagen voor de vergadering bij gewone brief of e-mail, zowel voor de gewone als voor de buitengewone algemene vergadering. De oproeping vermeldt de dag, het uur en de plaats van de vergadering, alsook de agenda.

§4. De agenda wordt opgesteld door de secretaris-generaal van de raad van bestuur, Een nieuw onderwerp zal op de agenda worden geplaatst , indien een twintigste van de stemgerechtigde leden hierom verzoekt.

§5. De algemene vergadering zal bij meerderheid oordelen of een punt dat buiten de agenda wordt

aangedragen op de vergadering zal behandeld worden. De beslissing over dit punt zal slechts uitwerking

hebben voor zover er binnen de twee weken na kennisgeving van deze beslissing geen verzet komt van de

meerderheid van de leden van de VZW. De regel is niet van toepassing op de statutenwijzigingen en

sponsorregeling.

Artikel 29  Stemming

De stemming gebeurt met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

stemgerechtigde leden, behalve indien de wet of deze statuten een andere meerderheid opleggen.

Bij gelijkheid van stemmen, dient een tweede stemming te gebeuren. Bij gelijkheid van stemmen bij de

tweede stemming zal de stem van de voorzitter beslissend zijn.

Artikel 30  Openbaarheid

§1, Alle beslissingen van de algemene vergadering en de notulen zullen bewaard worden in een register op

de maatschappelijke zetel. Alle leden kunnen dit register op die plaats raadplegen,

De benoemingen en het ontslag van de leden van de raad van bestuur zullen gepubliceerd worden in het

Belgisch Staatsblad binnen één maand na de verkiezingen. De benoeming, ontslagneming en de afzetting van

bestuurders zal worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

§2. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de

voorzitter en de secretaris-generaal. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping

van de volgende vergadering.

TITEL V  Werkingstermijn van de organen

Artikel 31

[...] Opgeheven

De raad van bestuur komt minstens tweemaal per jaar samen. Hiervan wordt een verslag opgemaakt door

de secretaris-generaal of zijn vervanger.

De raad van bestuur kan schriftelijk beraadslagen en beslissingen nemen.

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen, Hiervan wordt een verslag opgemaakt

door de secretaris-generaal of zijn vervanger.

TITEL VI  Financiën

Artikel 32  Vereffening

De voorzitter en de penningmeester van de raad van bestuur beheren de rekeningen van de vereniging.

Onder toezicht van de penningmeester van de raad van bestuur houdt een daartoe aangewezen lid van het

dagelijks bestuur een rekeningboek bij, stelt hij een balans en een jaarrekening op en regelt hij de voorlegging

ervan.

De rekeningen worden vereffend binnen twee maanden na het einde van het financiële jaar. Een verslag

met de eindbalans over het hele financiële jaar, samen met een begroting voor het volgende jaar zal voorgelegd

worden aan de algemene vergadering.

Artikel 33-- Financieel jaar

Het financieel jaar begint op I september en eindigt op 31 augustus,

Artikel 33bis

ln het geval ELSA Leuven wordt ontbonden, komt het vermogen toe aan Amnesty International,

TITEL VII -- Bepalingen in verband met de relatie met ELSA Belgium

Artikel 34

De leden van het dagelijks bestuur zijn van rechtswege de vertegenwoordigers van ELSA Leuven ten

opzichte van ELSA Belgium en zijn gehouden tot het vertegenwoordigen van ELSA Leuven in haar geheel op

de nationale algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De vereniging en al haar leden zijn gehouden tot de naleving van de statuten van ELSA Belgium, voorzover

deze overeenstemmen met de wettelijke bepalingen en tot het nakomen van hun normale en algemene

verplichtingen tegenover ELSA Belgium,

TITEL VIil  Afsluitende bepalingen

Artikel 35

De vereniging is door de Katholieke Universiteit Leuven erkend als de enige ELSA Groep in Leuven,

Artikel 36

Op generlei wijze kan er een bijkomende financiële bijdrage gevraagd worden van de leden om de

vereniging te ondersteunen.

Artikel 37

Alle beslissingen van de organen van de vereniging worden genomen bij gewone meerderheid en zij deze

statuten of de wet daar anders over bepalen. Bij gelijk aantal stemmen is de stem van de voorzitter

doorslaggevend.

Artikel 38

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen waarin de verdere werking van de

vereniging wordt bepaald.

Artikel 39

ELSA Leuven streeft ernaar de doelstellingen en richtlijnen van ELSA International na te leven.

t a r

~ .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.

De algemene vergadering is op 28 juni 2013 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de

lokalen van ELSA Leuven gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering kwijting verleend aan de '

bestuurders.

De algemene vergadering is overgegaan tot het ontslag van de bestuurders:

Voorzitter : Hanne Bogaerts, geboren te Turnhout op 3 april 1990, gedomicilieerd te watermolenstraat 5,

2460 Tielen;

Voorzitter : Julien Piret, geboren te Ukkel op 3 maart 1989, gedomicilieerd te Tramstraat 107, 3800 Sint-

, Truiden;

Secretaris : Esther Vanhamel, geboren te Genk op 16 mei 1990, gedomicilieerd te Eviestraat 35, 3530

Houthalen;

Penningmeester : Steven Paridaens, geboren te Bornem op 23 mei 1990, gedomicilieerd te Ploegstraat 12,

2880 Bornem;

De algemene vergadering is vervolgens overgegaan tot de verkiezing van de nieuwe leden van de raad van bestuur

Voorzitter : Nick Hallemeesch, geboren te Oostende op 23 mei 1989,-gedomicilieerd te Northlaan 14a, 8400 Oostende;

Secretaris : Michiel Thewis, geboren te Sint-Truiden op 18 juni 1992, gedomicilieerd te Groeneschild 58, 3870 Heers;

Penningmeester : Pietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 december 1990, gedomicilieerd te Hoogstraat 46, 9308 Hofstade;

4

N,ck Vlae~~ ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/10/2012
ÿþaa (L'Yi MDp 2.2

f J~< ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte na neerlegging van de akte ter griffie

Keergeiegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de  3, .,7;,; ..2012 DE QRIFFJER,

Griffie

17.

IYI~I II I IIIIIIYIII

" iai~isss"

ICI

Ondernemingsnr : 472.341.401

Benaming

(voluit) : The European Law Students' Association

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41 - 3000 Leuven

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming Raad van Bestuur

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

De algemene vergadering is op 23 mel 2012 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de lokalen van van ELSA Leuven gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering de kwijting toegekend aan de ' bestuurders,

Na de verkiezingen is de algemene vergadering overgegaan tot het ontslag van de bestuurders:

Voorzitter: Rietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 december 1990, Belg, gedomicilieerd te Hoogstraat 46,

9308 Hofstade

Secretaris: Nathalie Huget, geboren te Sint-Truiden op 12 maart 1990, Belg, gedomicilieerd te R.

Lambertslaan, 3140 Keerbergen

Penningmeester: Steven Paridaens, geboren te Bomem op 23 mei 1990, Belg, gedomicilieerd te

Ploegstraat 12, 2880 Bomem

Daarna is overgegaan tot de benoeming van een nieuwe Raad van Bestuur. De voorzitter Pietjan Gythiel, secretaris Nathalie Huget en penningmeester Steven Paridaens werden vervangen door:

Voorzlitter: Hanne Bogaerts, geboren te Turnhout op 3 april 1990, gedomicilieerd te Watermolenstraat 5, 2460 Tielen

Voorzifter. Julien Piret, geboren te Ukkel op 3 maart 1989, Belg, gedomicilieerd te Tramstraat 107, 3800 Sint-Truiden

Secretaris: Esther Vanhamel, geboren te Genk op 16 met 1990, gedomicilieerd te Eviestraat 35, 3530 Houthalen-Helchteren

Penningmeester: Steven Paridaens, geboren te Bomem op 23 meI 1990, Belg, gedomicilieerd te Ploegstraat 12, 2880 Bornem

Vicevoorzitter PR: Pietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 december 1990, Belg, gedomicilieerd te Hoogstraat 46, 9308 Hofstade

Steven Paridaens, penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

23/09/2011
ÿþ " Moo 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iIlIiVI~VMV~I~í~~i~IN~I~

*iiiaaaea"

rëgégd ter griffie der

Peeteanx van Kfoprel~0~i te -t#1Ven, de

DE GRIFFIER,

Garnie

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : BeQna,rvtóriig 472341.401

(voluit) : The European Law Students' Association

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41 - 3000 Leuven

Onderwerp aMe :

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

De algemene vergadering is op 24 mei 2011 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de lokalen van ELSA Leuven gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering de kwijting toegekend aan de bestuurders.

Na de verkiezingen is de algemene vergadering overgegaan tot de benoeming van een nieuwe Raad van Bestuur. De voorzitter Nick Hallemeesch, secretaris Ayse Ayas, penningmeester Pietjan Gythiel werden. vervangen door:

Voorzitter: Pietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 december 1990, Belg, gedomicilieerd te Hoogstraat 46, 9308 Hofstade,

Secretaris: Nathalie Huget, geboren te Sint-Truiden op 12 maart 1990, Belg, gedomicilieerd te R. Lambertslaan, 3140 Keerbergen

Penningmeester: Steven Paridaens, geboren te Antwerpen op 23 mei 1990, Belg, gedomicilieerd te Ploegstraat 12, 2880 Bornem

Bijtag~n- üfj het Bel-gfsehgis-atsbiaii - 23/09120/ I-

27/02/2015
ÿþ NSOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

llhlui~111j110u N

RECHTBANK VAN -

KOOPHANDEL

1 7 -02- iî.',15

LEUeâtrtie



Ondernemingsnr : 0472,341.401

Benaming

(voluit) : European Law Students' Association - Leuven

(verkort) : ELSA Leuven

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging * Ontslag en benoeming Raad van Bestuur

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

De algemene vergadering Is op 21 mei 2014 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de lokalen van ELSA Leuven, gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering kwijting verleend aan de bestuurders.

De algemene vergadering stelt vast dat de volgende bestuursleden reeds ontslagen werden in 2011:

- Laura Vlachos, geboren te Hasselt op 16 juli 1989, gedomicilieerd te Wiilleshofweg 3, 6000 Genk;

- Dries Deschuttere, geboren te Leuven op 28 maart 1991, gedomicilieerd te Sint-Jobsweg 12, 3020

Winksele.

De algemene vergadering stelt bovendien het ontslag van de volgende bestuursleden vast:

- Julien Piret, geboren te Ukkel op 3 maart 1989, gedomicilieerd te Tramstraat 107, 3800 Sint-Truiden;

- Hanne Bogaerts, geboren te Turnhout op 3 april 1990, gedomicilieerd te Watermolenstraat 5, 2460 Tielen;

- Esther Vanhamel, geboren te Genk op 16 mei 1990, gedomicilieerd te Eviestraat 35, 3530 Houthalen.

De Raad van Bestuur bestaat vanaf 21 mei 2014 nog uitsluitend uit de volgende bestuursleden:

- Nick Hallemeesch, geboren te Oostende op 23 mei 1989, gedomicilieerd te Northlaan 14a, 8400

Oostende;

- Michiel Thewis, geboren te Sint-Truiden op 18 juni 1992, gedomicilieerd te Groeneschild 58, 3870 Heers;

- Pietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 december 1990, gedomicilieerd te Hoogstraat 46, 9308 Hofstade,

fita;. P~ f,.,M, metmItn_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

14/08/2015
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111111 uiu





, ~ ~ , , ~ ~ : VAN

4tmLJ

Ondernerningsnr : 0472.341.401

Benaming

(voluit) ; European Law Students' Association

(verkort) : ELSA Leuven

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Tiensestraat 41, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming Raad Van Bestuur + volmacht

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering

De algemene vergadering is op 9 Juli 2015 overeenkomstig de Wet en de statuten samengekomen in de lokalen van ELSA Leuven, gelegen te 3000 Leuven, Tiensestraat 41.

Nadat de rekeningen goedgekeurd waren, heeft de algemene vergadering kwijting verleend aan de bestuurders,

De algemene vergadering stelt het ontslag vast van volgende bestuursleden:

-Nick Hallemeesch, geboren te Oostende op 23 mei 1989, Belg, gedomilicieerd te 8400 oostende,

Northlaail 14a,

-Michiel Thewis, geboren te Sint-Truiden op 18 juni 1992, Belg, gedomilicieerd te 3870 Heers, Groenschild

58,

-Pietjan Gythiel, geboren te Aalst op 21 December 1990, Belg, gedomilicieerd te 9308 Hofstede, Hoogstraat

46

De algemene vergadering benoemt bovendien volgende bestuursleden;

-Daan Willems, geboren te Dendermonde op 6 april 1995, gedomilicieerd te 9300 Aalst, Majoor

Claserstraat 16.

-Evelien Van Espen, geboren te Edegem op 2 september 1995, gedomilicieerd te 2630 Aartselaar, kapellstraat 162

-Griet Van Buggenhout, geboren te Dendermonde op 1 december 1987, gedomilicieerd te 2890 Sint-Amands, Keten 7,

De raad van bestuur zal vanaf 9 juli 2015 dus bestaan uit:

-Daan Willems, geboren te Dendermonde op 6 april 1995, gedomilicieerd te 9300 Aalst, Majoor

Claserstraat 16,

-Evelien Van Espen, geboren te Edegem op 2 september 1995, gedomilicieerd te 2630 Aartselaar, kapellstraat 162

-Griet Van Buggenhout, geboren te Dendermonde op 1 december 1987, gedomilicieerd te 2890 Sint Amands, Keten 7,

De algemene vergadering beslist ten slotte om Daan Willems, wonende te Majoor Claserstraat 16, 9300 Aalst, te belasten met alle formaliteiten die moeten worden nageleefd in het kader van de vooropgestelde ontslagen en benoemingen, zo onder meer het opmaken en ondertekenen van de vereiste publicatieformulieren, alsook de neerlegging ervan ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven en de aanpassing van het verenigingsdossier bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

tre?..fihv'Letivu





Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
THE EUROPEAN LAW STUDENTS ASS. - LEUVEN, AFG…

Adresse
TIENSESTRAAT 41 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande