THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL, AFGEKORT : DE OPEN CIRKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL, AFGEKORT : DE OPEN CIRKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.246.628

Publication

09/02/2011
ÿþVoo r-behoude aan het Belgiscl Staatsbh

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Noemend gaie. 0..t

~ ~~ ~0;~rS~k~~G~~ ~1~~~~ar~;c ~ :

ri ~? ~

~ ~~Veen,,+~9 ~. 2 k., ~ .

+~.`~~?; ~~~r

Griffie

Ondernemingsnr :

Benaming --C15/b"bb " 2_1/4/1/4 " C:;'à,:?)

(voluit) : THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL

(verkort) : DE OPEN CIRKEL

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Armand Thierylaan 17, 3001 Heverlee

Onderwerp akte : Oprichting: statuten

De ondergetekenden:

1. Fawzia Hanssens, Jan van der Vorstlaan 42 , 3040 Loonbeek

2. Laurus Hillebrand, Naamsesteenweg 382 bus 33, 3001 Heverlee

3. Eric Stroobants, Rotstraat 19, 1761 Borchtlombeek

zijn overeengekomen op 08/01/2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk (vzw), de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, het Koninklijk Besluit van 2 april 2003 tot vaststelling van de termijnen voor de inwerkingtreding van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en van 16 januari 2003, de vzw THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Armand Thierylaan 17 te 3001 Heverlee, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Algemene Vergadering kan ten allen tijde een nieuw adres bepalen in een ander Nederlandstalig arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk:

-Het systemisch werk en haar gedachtengoed ruimer kenbaar maken aan belangstellenden

-Onderzoek doen en ondersteunen naar de onderlinge verbanden tussen psychische, fysieke, energetische en systemische elementen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen, ten voordele van individu, familie, organisatie en maatschappij.

-Mensen en organisaties vormen, ondersteunen en begeleiden in bewustwording hiervan.

-Dit integreren via onderwijs- opvoedings- hulpverlenings- en begeleidingssituaties in het maatschappelijke veld.

1! 1111

11111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen, rechtsreeks of onrechtstreeks, die dit doel kunnen bevorderen, zoals :

-organiseren en verzorgen van activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling van volwassenen, kinderen en jongeren, zoals : individuele begeleiding, workshops, cursussen, opleidingen, voordrachten, reizen

-ter beschikking stellen van deskundigen, informatie, advies, educatieve programma's en producten

-vormingsinitiatieven organiseren of laten organiseren

-publiceren van bevindingen, uitgeven en verspreiden van publicaties

-opzetten van samenwerkingsverbanden met andere organisaties met gelijkaardige doelstellingen.

Deze opsomming geldt enkel als voorbeeld, zonder beperkend te willen zijn.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die, rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen tot de verwezenlijking van het doel. Daartoe kan de vereniging onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven of ontslaan, overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk 2: Leden

Art. 5. De vereniging telt effectieve leden en kan daarnaast nog toegetreden leden bevatten. De vereniging zal minstens drie effectieve leden tellen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt toegelaten.

De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe leden, zonder dat zij deze beslissing dient te motiveren.

Art 6.De effectieve leden vormen samen de Algemene Vergadering. Zij zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

Art.7.Kandidaat-effectieve leden dienen zich te melden bij de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door twee leden van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering. Deze beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

De Algemene Vergadering kan op door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de Algemene Vergadering worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Art.8. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. De effectieve leden moeten hun ontslag schriftelijk indienen bij de Raad van Bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal effectieve leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

onder het statutaire minimum van 3 is gedaald. In dit geval moet binnen de twee maanden een Algemene Vergadering worden bijeen geroepen, welke in vervanging van het betrokken lid dient te voorzien.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door een Algemene Vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan een toegetreden lid uitsluiten bij gewone meerderheid.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 9.De Algemene Vergadering kan een jaarlijkse bijdrage vaststellen die de leden moeten betalen met een maximum van 100 euro. Voorziet hieromtrent de Algemene Vergadering niets op de agenda, dan is ook geen enkele bijdrage verplicht. De effectieve leden hebben ook geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de vereniging.

Art. 10.Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen en de goederen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Hoofdstuk 3: De Algemene Vergadering

Art. 11. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor:

ode wijziging van de statuten;

ode benoeming en de afzetting van de bestuurders;

ode benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

ode kwijting aan de bestuurders;

ode kwijting aan de commissarissen;

ode goedkeuring van de begroting van het komende boekjaar en van de rekening van het afgelopen boekjaar;

ode ontbinding van de vereniging;

ode uitsluiting van een effectief lid;

ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

oalle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 12. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De vergadering moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor de goedkeuring van de begroting voor het komende boekjaar.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een Algemene Vergadering bij elkaar te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom vraagt. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Art. 13.Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen, ten minste acht dagen vóbr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda zoals opgesteld door de Raad van Bestuur. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de effectieve leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onderwerpen die niet op de agenda vermeld staan, kunnen in geen beval behandeld worden.

Art. 14.Op de Algemene Vergadering heeft ieder effectief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, evenwel zonder dat een effectief lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Bij staking van stemmen beslist de stem van diegene die de Vergadering voorzit.

Art.15.Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Er is bovendien een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen nodig. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de ontbinding van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op deze vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Ook op deze tweede vergadering kan een wijziging alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, of met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen ingeval het om een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging gaat.

Art.16. Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen worden besloten met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda vermeld staan en moet het betrokken lid uitgenodigd worden om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Deze uitnodiging gebeurt per gewone brief en ten minste acht dagen voor de vergadering.

Art. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 18.Van de vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. De leden kunnen kennis nemen van alle beslissingen van de Algemene Vergadering door inzage van het dossier op de zetel van de vereniging. Derden worden schriftelijk in kennis gesteld van beslissingen van de Algemene Vergadering in de mate waarin die van direct belang zijn voor hen. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders

Hoofdstuk 4: de Raad van Bestuur

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden die al dan niet lid zijn van de vereniging. Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad uit slechts 2 bestuurders. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Art. 20. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. Deze benoeming gebeurt bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie

die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Art. 21.Het mandaat van de bestuurders en van de personen gemachtigd om de vereniging te

vertegenwoordigen eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting wordt beslist bij tweederde meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk op de agenda vermeld worden. De beslissing hieromtrent door de Algemene Vergadering moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven te kennis gebracht worden aan de betrokkene.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bij elkaar roepen en dan in de vervanging van de betrokken bestuurder voorzien.

De akten betreffende benoeming, ambtsbeindiging, ontslag, aftreden en afzetting van de bestuurders en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel worden bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 22.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid om in de goede werking van de vereniging te voorzien. Al wat niet aan de Algemene Vergadering is opgedragen, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Zij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen.

Art. 23. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij

staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 24.De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen die hij nodig acht. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging.

Art. 25.De Raad van Bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste bestuurder.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 26.Van elke vergadering worden notulen gemaakt. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 27.Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

Art. 28.De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Hoofdstuk 5: Begrotingen en rekeningen

Art. 29. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Hoofdstuk 6: Ontbinding en vereffening

Art. 30. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten. Dit gebeurt indien twee derde van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Zijn geen twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeen geroepen die geldig beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Art. 31. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffen ingvoorwaarden.

Art. 32.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

Hoofdstuk 7: Tot slot

Art. 33.Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, de wijzigingen

van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

De volgende stichtende leden zijn tot bestuurder benoemd, en vormen samen de leden van de Raad van Bestuur van de vzw:

Fawzia Hanssens, geboren op 12/07/1957 te Brussel (voorzitter)

Laurus Hillebrand, geboren op 29/01/1956 te Vlissingen (NL) (secretaris)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE HOLDING CIRCLE - DE OPEN CIRKEL, AFGEKOR…

Adresse
ARMAND THIERYLAAN 17 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande