THESORAFISC

BV CVBA


Dénomination : THESORAFISC
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 872.362.075

Publication

04/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 17.06.2013, NGL 29.08.2013 13500-0045-014
12/03/2013
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1

0872.362.075

THESORAFISC

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

1755 Gooik, Letterbeekstraat '18 bus 5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1.

i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

3

na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

0 MRT 2U1

BRUSSS '

Griffie

STATUTENWIJZIGING : Kapitaalverhoging - benoemingen - statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Frederik HANTSON, Notaris met standplaats te GOO1K op 22 februari 2013, behoorlijk geregistreerd dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke, vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. "THESORAFISC" de volgende beslissingen heeft genomen met éénparigheid van stemmen

Eerste beslissing  Kapitaalverhoging

De vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verhogen met drieëntwintigduizend vierenzestig euro (¬ 23.064,00) om het vaste gedeelte van het kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) te verhogen tot éénenveertigduizend zeshonderd vierenzestig euro (¬ 41 .664,00), te verhogen met een uitgiftepremie van driehonderd zesendertig euro (¬ 336,00), door het creëren van honderd vierentwintig (124); aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen; bieden als de bestaande honderd (100) aandelen en die in de winsten zullen delen pro rata temporis vanaf de; inschrijving. Deze nieuwe aandelen zullen a pari worden geplaatst in geld en zullen volledig worden volgestort.

Tweede beslissing  Individuele afstand van het voorkeurrecht

En onmiddellijk hebben aile vennoten, elk individueel, verklaard te verzaken aan de uitoefening van hun voorkeurrecht tot inschrijving op deze nieuwe kapitaalaandelen zoals voorzien In het Wetboek van Vennootschappen

Derde beslissing  Plaatsing kapitaalverhoging en volstorting van de nieuwe kapitaalaandelen

1.Vervolgens zijn de volgende comparanten al dan niet vennoot (hierna genoemd "inschrijvers", tussengekomen, te weten:

- de heer SMET Herman, voornoemd;

- de heer SPEECKAERT Paul, voornoemd;

- de heer GOVAERT Stefaan, voornoemd;

- de heer VANDERL1NDEN Jeroen, geboren te Halle op 19 september 1980, wonende te 1755-Gooik, Grachtweg 4, (1K. 591-1313980-23 -- NN. 80,09.19 441-53), die na voorlezing te hebben gehoord van al het voorgaande, verklaren :

1) volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid vennootschap «Thesorafisc», en

2) in te schrijven op de honderd vierentwintig (124) nieuwe kapitaalaandelen van deze vennootschap of ieder éénendertig (31) aandelen, tegen de globale prijs van drieëntwintigduizend vierenzestig euro (¬ 23.064), of ieder vijfduizend zevenhonderd zesenzestig euro (¬ 5.766,00), te verhogen met een globale uitgiftepremie. , van driehonderd zesendertig euro (¬ 336,00) of voor ieder vierentachtig euro (¬ 84,00).

Bijgevolg tekenen de voornoemde inschrijvers ieder in voor vijfduizend zevenhonderd zesenzestig euro (¬ ; 5.766,00) te verhogen met de uitgiftepremie van vierentachtig euro (¬ 84,00) en ontvangen hiervoor eenendertig nieuwe aandelen (31).

Samen: honderd vierentwintig aandelen (124),

2. De voorzitter verklaart en alle aanwezigen op de vergadering erkennen dat ieder aandeel waarop aldus werd ingeschreven, volgestort is ten belope van honderd (100 %) procent door een storting in geld, die zij: gedaan hebben op een bijzonder rekeningnummer BE82 1030 2931 3468 op naam van de vennootschap, overeenkomstig artikel 422 van het Wetboek van Vennootschappen bij het Landbouwkrediet.

Vierde beslissing  Plaatsing uitgiftepremie op een onbeschikbare rekening "uitgiftepremies"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

44,

De inschrijvers verklaren bovendien dat het globaal bedrag van de uitgiftepremie, te weten driehonderd

zesendertig euro (¬ 336,00) gestort werd op een rekening "uitgiftepremie" van de vennootschap met nummer BE82 1030 2931 3468 bij het Landbouwkrediet dewelke onbeschikbaar blijft en dewelke, net zoals het kapitaal, een waarborg xai uitmaken ten aanzien van derden en enkel zal kunnen opgeheven of verminderd worden door een beslissing van de algemene vergadering van de vennoten overeenkomstig de voorwaarden van quorum en meerderheid vereist voor een kapitaalvermindering,

Vijfde beslissing - Incorporatie van de uitgiftepremie in het kapitaal.

De vergadering beslist het globaal bedrag van de uitgiftepremie, te weten driehonderd zesendertig euro (¬ 336,00) te incorporeren in het kapitaal om het vast gedeelte van het kapitaal te brengen van éénenveertigduizend zeshonderd vierenzestig euro (¬ 41.664,00) op tweeënveertigduizend euro (¬ 42.000,00), zonder creatie van nieuwe aandelen.

Zesde beslissing - Vaststelling van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de kapitaalsverhoging volledig geplaatst is, dat ieder nieuw aandeel volledig volgestort is en dat het vast gedeelte van het kapitaal werd verhoogd tot tweeënveertigduizend euro (¬ 42.000,00), verdeeld over tweehonderd vierentwintig aandelen (224) zonder aanduiding van nominale waarde.

Zevende beslissing  Aannemen van een betere omschrijving betreffende de mogelijkheid tot het creëren van verschillende klassen van aandelen en vennoten en de overdracht van de aandelen en overeenkomstige aanpassing van artikel 5, 9, 10 en 12.3 van de statuten ingevolge de genomen beslissingen.

De vergadering beslist de bestaande tekst van artikel 9 met betrekking tot "aandelen  stortingen  obligaties", artikel 10 met betrekking tot "overdracht van aandelen" en artikel 12.3 met betrekking tot "Klassen van vennoten" verder uit te werken door een betere omschrijving te geven en een nieuwe klasse van aandelen en van vennoten te creëren te weten de klasse B-aandelen en de klasse B-vennoten, en de overdracht van aandelen nauwkeuriger te omschrijven, zoals dit alles zijn weerslag vindt in de artikelen 5, 9, 10 en 12.3 van de statuten en waarvan de tekst letterlijk vanaf heden zal luiden zoals volgt:

"Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bestaat uit een vast gedeelte en uit een veranderlijk gedeelte.

Het vast gedeelte van het kapitaal wordt ten allen tijde vertegenwoordigd door Klasse A-aandelen. Klasse Baandelen kunnen geenszins het vast gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigen. Het variabel gedeelte van het kapitaal kan vertegenwoordigd worden door zowel klasse A ais Klasse B-aandelen

Het veranderlijk deel kan worden verhoogd of verminderd respectievelijk door toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen, en dit zonder statutenwijziging.

Het kapitaal mag nooit minder bedragen dan tweeënveertigduizend euro (¬ 42.000,00).

Tot beloop van dit minimumbedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd dat enkel kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering, genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging.

De vennoten kunnen de op het aandeel of aandelenpakket gestorte gelden geheel of ten dele terugnemen of ontslagen worden van de door haar aangegane verbintenis hun aandeel of aandelen vol te storten, bij besluit van de algemene vergadering, genomen bij bijzondere meerderheid van 2/3, op voorwaarde dat het bedrag van de terugneming of de vrijstelling van de verplichting tot volstorten kan worden aangerekend op het veranderlijk gedeelte van het kapitaal.

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt tweeënveertigduizend euro (¬ 42.000,00) en is volledig volstort. Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en is vertegenwoordigd door tweehonderd

vierentwintig (224) aandelen zonder nominale waarde. De aandelen die het veranderlijk kapitaal

vertegenwoordigen zullen tot de klasse behoren die door de Algemene Vergadering bij de creatie ervan zal bepaald worden,"

"Artikel 9: Aandelen  stortingen -obligaties

De Raad van Bestuur bepaalt de uitgifteprijs, het te storten bedrag bij de inschrijving, alsmede desgevallend de termijnen waarbinnen de nog te storten bedragen kunnen worden voldaan en de rentevoeten op die bedragen.

9.2. Klasse A-aandelen

Het vast gedeelte van het kapitaal kan uitsluitend vertegenwoordigd worden door Klasse A-aandelen. Het variabel gedeelte van het kapitaal kan eveneens vertegenwoordigd worden door Klasse A-aandelen. Aan de Klasse A-aandelen zijn volledige en evenredige stemrechten verbonden per aandeel.

9.3. Klasse B-aandelen

Klasse B-aandelen kunnen enkel voorkomen ter vertegenwoordiging van het variabel gedeelte van het kapitaal, Aan de Klasse B-aandelen zijn  in de meest ruime zin en zonder uitzondering  geen stemrechten verbonden.

9.4, Omzetting van Klasse B-aandelen naar Klasse A-aandelen

Klasse B-aandelen kunnen  mits een vier vijfde meerderheid der stemmen in de Raad van Bestuur -volgens een verhoudingscoëfficiënt omgezet worden naar Klasse A-aandelen. De vaststelling van de verhouding die bepaalt hoeveel Klasse B-aandelen ais equivalent aan één Klasse A aandeel kunnen beschouwd worden, kan uitsluitend gebeuren door de Raad van Bestuur.

Artikel 10: Overdracht aandelen

De aandelen zijn niet vrij overdraagbaar.

De aandelen kunnen slechts onder levenden worden overgedragen aan, of wegens overlijden overgaan op, medevennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

-tbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Overdracht aan een derde kan nochtans geldig tot stand komen indien aan de ene kant de vennoot de formaliteiten naleeft, voorgeschreven voor zijn uittreding uit de vennootschap, en aan de andere kant de derde, vooraf of tezelfdertijd, als vennoot aanvaard wordt door de vennootschap.

Een vennoot die zijn A-aandelen wil overdragen, dient deze evenredig aan te bieden aan de andere A- vennoten (klasse A-vennoten), bij aangetekend schrijven. De vennoten die de aandelen willen overnemen, dienen binnen één maand het aanbod te aanvaarden.

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan ° wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de " boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het ' koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en ' mits de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

"12.3. Klassen van vennoten

De vennoten worden opgedeeld in dezelfde klassen als de aandelen die zij aanhouden,

De Klasse A-vennoten houden de aandelen Klasse A aan. De Klasse B-vennoten houden de aandelen Klasse B aan.

De andere vennoten zullen aandelen van dezelfde klasse aanhouden als deze tot de klasse waartoe zij behoren.

Een vennoot die aandelen verwerft van een andere klasse behoudt zijn hoedanigheid van vennoot van de " klasse waartoe hij behoort voorafgaand aan de verwerving van de aandelen, tenzij naar aanleiding van de overdracht van de aandelen expliciet wordt bedongen dat hij tot de andere klasse zal behoren, in welk geval de aandelen die hij voorafgaand aan de verwerving van de aandelen had, volgens een verhoudingsgetal automatisch aandelen zullen worden van deze andere klasse."

Achtste beslissing  Benoemingen

De vergadering beslist het aantal bestuurders vast te stellen op een totaal van acht.

Worden toegevoegd en tot bestuurders benoemd:

mevrouw Mannaert Els Martine, voornoemd, wonende te 9506-Geraardsbergen (Zandbergen), Bovenkassei 112;

- de heer Enckels-De Haes Tom Emile, voornoemd, wonende te 1755-Gooik (Leerbeek), Edingsesteenweg 248;

- de heer BUSSON Christophe Alain B., voornoemd, wonende te 1820-Steenokkerzeel, Kerkstraat 12 bus 7 Zij verklaren allen dit mandaat te aanvaarden.

Negende beslissing  Coördinatie van de statuten

De vergadering verleent aan de werkende notaris aile machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Tiende beslissing  Machtiging aan raad van bestuur

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

Elfde beslissing -- volmacht formaliteiten

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan mevrouw Mannaert Els, voornoemd, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondernemingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

Stemming

Al de beslissingen die voorafgaan werden genomen met unanimiteit van stemmen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Afgeleverd op ongezegeld papier bestemd voor de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd : - de expeditie van de akte

- gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 28.08.2012 12472-0512-013
12/04/2012
ÿþi

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

3 0 MRT 2012

Griffie

111111*111.1211011121 VI

b

E 5t

Ondernemingsnr : 0872.362.075

Benaming

(voluit) : THESORAFISC

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1755 Gooik, Letterbeekstraat 18 bus 5

(volledig adres)

Onderwerp akte ; STATUTENWIJZIGING : wijziging doel - omzetting - statutenwijziging - ontslag zaakvoerders en benoeming bestuurders

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Frederik HANTSON, Notaris met standplaats te GOOIK op 28. maart 2012, neergelegd ter registratie dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke' vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid: "THESORAFISC" de volgende beslissingen heeft genomen met éénparigheid van stemmen :

BESLUITEN

Na beraadslaging keurt de vergadering eenparig en bij afzonderlijke stemming voor elk besluit, de volgende' besluiten goed:

EERSTE BESLISSING

Lezing gedaan van het verslag van de zaakvoerders opgemaakt conform de bepalingen van artikel 287 van, het Wetboek van Vennootschappen evenals de staat van activa en passiva per 31 december 2011.

Conform het verslag van de zaakvoerders wordt voorgesteld om het doel van de vennootschap aan te passen en het voortaan als volgt te laten omschrijven

°De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de' hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met' betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- ais gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van; ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

= 3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken

van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de

nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het

vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr.. 6° of waarin hij de

opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering

hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.r

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent :

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

a " de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge " het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en aile handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het lnstituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast."

TWEEDE BESLISSING

Het hiervoor vermelde voorstel wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. Aldus wordt besloten om artikel 3 van de statuten van de vennootschap te wijzigen zoals voormeld.

DERDE BESLISSING

Lezing gedaan van het verslag van de zaakvoerders, opgemaakt conform de bepalingen van artikel 777 van het Wetboek van Vennootschappen, de staat van activa en passiva per 31 december 2011 en het verslag de dato 02 maart 2012 van bedrijfsrevisor André Geeroms (VCR Bedrijfsrevisoren Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid), kantoor houdende te 1702-Groot-Bijgaarden, West Point Park, 't Hofveld 6 C3, opgesteld naar aanleiding van de geplande omzetting van de vennootschap naar een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid conform artikel 776 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor luiden als volgt :

"Besluit,

Onze werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passiva per 31.12.2011 die het bestuursorgaan van de

vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. lift onze werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de

normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige

overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad, Het netto-actief dat volgens deze staat 37.259,56 EUR

bedraagt, is niet kleiner dan het huidig maatschappelijk kapitaal van 18.600,00 EUR en van het vereiste

minimumkapitaal van 18.550,00 EUR voor een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid."

Deze beide verslagen evenals de staat van activa en passiva worden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd,

VIERDE BESLISSING

Hierop volgend wordt met eenparigheid van stemmen besloten om de vennootschap om te zetten naar een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en dit met behoud van al haar activa en passiva, al haar vermogensbestanddelen zonder ontbinding noch gehele of gedeeltelijke vereffening,

Ingevolge de omzetting naar een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt besloten om volgende statuten aan te nemen :

ge. TITEL 1 RECHTSVORM BENAMING ZETEL DOEL DUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 1: Rechtsvorm, aard en benaming

De vennootschap neemt de vorm aan van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

en is een burgerlijke vennootschap.

De vennootschap bestaat onder de benaming "THESORAFISC°.

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent is verleend in de

zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

In aile akten, facturen en stukken wordt die naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"coöperatieve vennootschap" of de afkorting "CV" of "CVBA".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap wordt geplaatst te 1755 Gooik, Letterbeekstraat 18 bus 5.

Hij kan zonder wijziging van de statuten naar om het even welke plaats in België worden overgebracht bij

gewoon besluit van het bestuur. Dit besluit moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

Het bestuur mag in België administratieve en bedrijfszetels evenals bijkantoren oprichten,

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit

te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd

negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle

hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van

natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de

hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het

Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die

hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met

betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

1° het nazien en corrigeren van aile boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van

ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van

ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken

van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in aile belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de

nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het

vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de

opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering

hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent :

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens aile opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen,

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en aile handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten. TITEL II - KAPITAAL AANDELEN AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bestaat uit een vast gedeelte en uit een veranderlijk gedeelte.

Het veranderlijk deel kan worden verhoogd of verminderd respectievelijk door toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen, en dit zonder statutenwijziging.

Het kapitaal mag nooit minder bedragen dan 18.600,00- EUR (achttien duizend zeshonderd euro).

Tot beloop van dit minimumbedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd dat enkel kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering, genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging.

De vennoten kunnen de op het aandeel of aandelenpakket gestorte gelden geheel of ten dele terugnemen of ontslagen worden van de door haar aangegane verbintenis hun aandeel of aandelen vol te storten, bij besluit van de algemene vergadering, genomen bij bijzondere meerderheid van 2/3, op voorwaarde dat het bedrag van de terugneming of de vrijstelling van de verplichting tot volstorten kan worden aangerekend op het veranderlijk gedeelte van het kapitaal,

Het vast gedeelte van het kapitaal bedraagt 18.600,00- EUR (achttien duizend zeshonderd euro) en is volledig volstort.

Het vast gedeelte van het kapitaal wordt volledig geplaatst en is vertegenwocrdigd door 100 (honderd) aandelen zonder nominale waarde, genaamd klasse A-aandelen. De aandelen die het veranderlijk kapitaal vertegenwoordigen zullen tot de klasse behoren die door de Algemene Vergadering bij de creatie ervan zal bepaald worden.

Artikel 6: Wijzigingen van het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal mag in één of meerdere keren worden verhoogd of verminderd door een beslissing van de buitengewone algemene vergadering, beraadslagend en stemmend in overeenkomst met de wettelijke voorschriften, en met inachtneming van de hiemavolgende bepalingen.

Artikel 7: Kapitaalverhoging door inbreng in geld

Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld, moeten dezelfde formaliteiten en voorwaarden worden vervuld als voor de oprichting van de vennootschap.

De gelden moeten véór de akte van kapitaalverhoging bij storting of overschrijving worden gedeponeerd op een bijzondere onbeschikbare rekening, ten name van de vennootschap geopend bij één van de instellingen bedoeld in artikel 449 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ingeval van agio op de nieuwe aandelen moet dat volledig volstort worden bij de inschrijving,

Artikel 8: Kapitaalverhoging door inbreng in natura

Wanneer een kapitaalverhoging enige inbreng in natura omvat, maakt een door de bestuurders aan te wijten bedrijfsrevisor vooraf een verslag op, inzonderheid over de beschrijving van de inbreng in natura, de toegepaste methode van waardering en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de revisor wordt gevoegd, zetten de bestuurders uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het pijgevoegde verslag.

Artikel 9: Aandelen -- stortingen - obligaties

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van een deel van het kapitaal gelijk aan het aantal uitgegeven aandelen.

Op elk aandeel moet ten minste één vierde volstort zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn op naam en worden aangetekend in het register van aandelen dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap, daar ter inzage is van de aandeelhouders en gehouden wordt over-leenkomstig de bepalingen van artikels 357 en 358 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die in gevat van onverdeeldheid het recht heeft de aan de aandelen verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen.

Hij oefent t.a.v de vennootschap die rechten uit. .

Indien de aandelen bezwaard zijn met een vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar. In dat geval wordt de uitoefening van het stemrecht geschorst totdat langs gerechtelijke weg of in onderlinge overeenstemming tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of door de mede eigenaars een enkele persoon wordt aangeduid die zal gelden ais enige persoon met stemrecht.

De Raad van Bestuur bepaalt de uitgifteprijs, het te storten bedrag bij de inschrijving, alsmede desgevallend de termijnen waarbinnen de nog te storten bedragen kunnen worden voldaan en de rentevoeten op die bedragen.

Artikel 10: Overdracht aandelen

De aandelen zijn niet vrij overdraagbaar.

De aandelen kunnen slechts onder levenden worden overgedragen aan, of wegens overlijden overgaan op, medevennoten.

Overdracht aan een derde kan nochtans geldig tot stand komen indien aan de ene kant de vennoot de formaliteiten naleeft, voorgeschreven voor zijn uittreding uit de vennootschap, en aan de andere kant de derde, vooraf of tezelfdertijd, als vennoot aanvaard wordt door de vennootschap.

Een vennoot die zijn aandelen wil overdragen, dient deze evenredig aan te bieden aan de andere vennoten, bij aangetekend schrijven. De vennoten die de aandelen willen overnemen, dienen binnen één maand het aanbod te aanvaarden.

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits de voorafgaande goedkeuring van de raad van bestuur.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

Artikel 11: Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de vennoten als vennoot is beperkt tot het bedrag van hun inbreng.

E=venwel dient de beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap zowel als deze van de vennoten verzekerd te zijn.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot blijft gedurende vijf jaar na zijn uittreding of uitsluiting aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap opgenomen voor het einde van het jaar waarin de uittreding of uitsluiting openbaar is gemaakt,

TITEL III - VENNOTEN

Artikel 12: Toegelaten vennoten

12.1. Aanduiding vennoten

Zijn vennoten:

1° de ondertekenaars van huidige akte;

2° de natuurlijke personen ais vennoot aanvaard door een besluit van de algemene vergadering der vennoten, steeds beslissend met een bijzondere meerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen verbonden aan de aandelen Klasse A en voor zover zij de titel van accountant of belastingconsulent dragen en ingeschreven zijn op de lijsten van de externe accountants en externe belastingconsulenten van het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten of de lijst van de externe boekhouders  fiscalisten van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten,

3° de rechtspersonen waarvan de aandelen toebehoren aan de natuurlijke personen die aanvaard zijn als vennoot conform het hiervoor sub 2° vermelde.

Wanneer de aandelen van de natuurlijk persoon volgens het huwelijksvermogenstelsel in de gemeenschap of in het gemeenschappelijk vermogen vallen, zullen de lidmaatschapsrechten alleen mogen uitgeoefend worden door diegene die bevoegd is om lid te zijn van de vennootschap.

De aanvaarding van een vennoot wordt, overeenkomstig 357 van het Wetboek van Vennootschappen aangetekend in het register van aandelen.

Enkel accountants en belastingconsulenten die lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mogen wettelijk in het bezit zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

Opdat een natuurlijke of rechtspersoon door het bestuursorgaan als vennoot kan worden aanvaard mogen de verhoudingen tussen de bestaande vennoten ten gevolge van de toelating van de kandidaat-vennoot niet dermate gewijzigd zijn dat de vennoten die de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent, lid van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, niet meer in het bezit zouden zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat zij geen beslissende invloed meer zouden kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

12.2. Plichten van de vennoten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten zijn gehouden tot de beroepsdiscretie en geheimhouding. Zij moeten zich onthouden van iedere daad en bedrijvigheid die rechtstreeks of onrechtstreeks de belangen van de vennootschap zou schaden of die onverenigbaar zou zijn met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennoten moeten

- de statuten en het intern reglement van de vennootschap naleven;

- zioh onderwerpen aan de beslissingen van de algemene vergadering die hen aan belangen.

12.3. Klassen van vennoten

De vennoten worden opgedeeld in dezelfde klassen als de aandelen die zij aanhouden.

De klasse A-vennoten houden de aandelen klasse A aan.

De andere vennoten zullen aandelen van dezelfde klasse aanhouden als deze tot de klasse waartoe zij

behoren,

Een vennoot die aandelen verwerft van een andere klasse behoudt zijn hoedanigheid van vennoot van de

klasse waartoe hij behoort voorafgaand aan de verwerving van de aandelen, tenzij naar aanleiding van de

overdracht van de aandelen expliciet wordt bedongen dat hij tot de andere klasse zal behoren, in welk geval de

aandelen die hij voorafgaand aan de verwerving van de aandelen had, automatisch aandelen zullen worden van

deze andere klasse.

De vennoten klasse A zijn thans

- de Naamloze Vennootschap "THESORA", met zetel te 1700 Dilbeek, Ninoofsesteenweg 354 bus 6, RPR Brussel 0476.657.406

- de heer Smet Herman, wonende te 1700 Dilbeek, Victor Van Malderlaan 29;

- de heer Speeckaert Paul, wonende te 1700 Dilbeek, Hof ter Mullen 23;

- de heer Govaert Stef, wonende te 1750 Lennik, Busingenstraat 90.

- de heer Vanderlinden Jeroen, wonende te 1755 Gooik, Grachtweg 4;

- evenals de andere vennoten die ingevolge een rechtmatige beslissing van de algemene vergadering aandelen van hen zullen verwerven of die bij uitgifte van nieuwe aandelen "aandelen klasse A" zullen verwerven en aldus tot de klasse A zullen behoren.

Artikel 13: Uittreding of uitsluiting

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap door uittreding, uitsluiting, overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement en kennelijk onvermogen.

ledere vennoot kan om gegronde redenen worden uitgesloten, meer bepaald indien hij niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de aanvaarding of om enige andere reden. Dergelijke redenen kunnen worden opgegeven in een huishoudelijk reglement.

Over de uittreding of uitsluiting van een vennoot beslist de algemene vergadering steeds beslissend met een bijzondere meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen verbonden aan de aandelen Klasse A.

Het besluit tot uitsluiting moet worden genomen met inachtneming van de bepalingen van artikel 370 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennoot wiens uitsluiting wordt voorgesteld, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk mee te delen aan het orgaan van bestuur, binnen de maand nadat het gemotiveerde uitsluitingsvoorstel hem bij aangetekende brief is toegezonden.

Indien de vennoot in het geschrift waarin hij zijn opmerkingen kenbaar maakt, hierom verzoekt, moet hij worden gehoord.

Elk uitsluitingsbesluit moet met redenen worden omkleed,

Het uitsluitingsbesluit wordt vastgesteld in een proces verbaal opgemaakt en ondertekend door het orgaan van bestuur.

Dat proces verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt aangetekend in het register van aandelen. Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen vijftien dagen bij aangetekende brief toegezonden aan de uitgesloten vennoot.

Vennoten mogen slechts uittreden of een gedeeltelijke terugbetaling van hun aandelen vragen in de eerste zes Maanden van het boekjaar.

De uittreding blijkt uit de vermelding ervan in het register van vennoten naast de naam van de uittredende vennoot.

Deze uittreding kan geweigerd worden indien het de vereffening van de vennootschap tot gevolg heeft.

De uittreding of terugbetaling is alleen toegelaten in zover het kapitaal daardoor niet wordt teruggebracht op een bedrag dat minder is dan het minimum bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal.

Die terugneming of uittreding worden echter slechts ingewilligd voorzover het vast gedeelte van het kapitaal vastgesteld bij de onderhavige statuten gehandhaafd blijft of er steeds 3 vennoten overblijven, De Raad van bestuur kan zich verzetten tegen de terugneming van aandelen en stortingen, alsmede tegen de uittreding indien de financiële toestand van de vennootschap daaronder zou lijden en kan soeverein daarover beslissen.

Artikel 14: Bedrag uitkering

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel waarvan de waarde zal bepaald worden conform het huishoudelijk reglement.

De ûittredende, op rust gestelde of uitgesloten vennoot kan geen rechten doen gelden ten aanzien van de vennootschap.

De terugbetaling heeft, desgevallend pro rata liberationis, plaats binnen vijftien dagen na de goedkeuring van de balans.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen, onbekwaamverklaring en aanvraag van concordaat van een vennoot heeft van rechtswege uittreding tot gevolg. In dergelijk geval, hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel overeenkomstig vorige beschikkingen.

Ingeval van overlijden hebben de erfgenamen recht op de waarde van de aandelen, met uitkering van het hun toekomende dee! van de reserves.

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, ncch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich beroepen op de boeken en maatschappelijke geschriften en op de beslissingen van de Raad van Bestuur en de algemene vergadering.

Indien door de integrale uitkering van het scheidingsaandeel ten gevolge van uittreding of uitsluiting van een vennoot het vast gedeelte van het kapitaal zou worden aangetast, wordt het scheidingsaandeel beperkt tot het resterende gedeelte van het veranderlijk kapitaal en verliest hij elk recht op een grotere uitkering.

Artikel 15: Register van aandelen

De vennootschap zal op de maatschappelijke zetel een register bijhouden dat de vennoten ter plaatse kunnen inzien en dat voor elke vennoot vermeldt:

-zijn naam, voornamen en woonplaats;

-de datum van zijn aanvaarding, uittreding of uitsluiting;

-het aantal aandelen dat hij bezit, alsmede inschrijving op nieuwe aandelen, de terugbetaling van aandelen, de overdracht van aandelen, samen met de datum waarop die verrichtingen hebben plaatsgevonden;

-het bedrag van de verrichte stortingen en de sommen die aan het vermogen werden onttrokken om de aandelen terug te betalen.

Het orgaan van bestuur is belast met de inschrijvingen. Deze gebeuren op basis van gedagtekende en ondertekende bewijsstukken en in volgorde van de inschrijvingsdatum.

Bij de inschrijving in het register dient een certificaat van de inschrijving overhandigd te worden.

Van de in het register van vennoten opgenomen vermeldingen wordt aan deze laatsten een afschrift afgeleverd nadat zij daartoe schriftelijk een aanvraag hebben ingediend bij het orgaan van bestuur. Die afschriften kunnen niet dienen als bewijs tegen de vermeldingen in het register van aandelen,

De uittreding van een vennoot wordt vastgesteld door vermelding van dit feit in het register van aandelen, Weigert het orgaan van bestuur de uittreding vast te stellen, dan wordt de opzegging, overeenkomstig artikel 369 van het Wetboek van Vennootschappen, ontvangen door de griffier van het vredegerecht van de zetel van de vennootschap.

TITEL IV - BESTUUR EN TOEZICHT

Artikel 16: Raad van Bestuur - commissarissen

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die tenminste uit 3 leden zal bestaan, waarvan tenminste de meerderheid zullen aangeduid worden door deze voorgedragen door de klasse A vennoten.

De meerderheid van de bestuurders, al dan niet vennoten, moet de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten. Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot bestuurders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt.

De benoeming van de bestuurders geschiedt bij beslissing van de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen,

Het mandaat van de bestuurders is van onbepaalde duur behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering bij de benoeming.

Het mandaat van de bestuurders is bezoldigd of onbezoldigd naargelang de beslissing van de algemene vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vast vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De duur van het mandaat van bestuurder is principieel onbepaald, tenzij de algemene vergadering op het moment van de benoeming er anders zou over beslissen.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Zij zijn ten allen tijde, zonder motivering of opzegging afzetbaar door de algemene vergadering.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging voorzien kan worden.

De benoeming van de bestuurder en zijn ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlage van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

De controle wordt aan één of meer commissarissen opgedragen van zodra en voor zover de vennootschap beantwoordt aan de wettelijke criteria die tot aanstelling van een commissaris-revisor verplichten. Zolang echter geen commissaris wordt benoemd, heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Overeenkomstig de bepalingen van artikel 385 van het Wetboek van Vennootschappen, kunnen de individuele onderzoeks en controlebevoegdheden van de vennoten worden overgedragen aan één of meer met de controle belaste vennoten. Die vennoten worden benoemd door de algemene vergadering. Zij mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enig ander mandaat aanvaarden. Zij kunnen zich overeenkomstig de wet laten vertegenwoordigen door een accountant.

De vergadering kan hen een vaste vergoeding toekennen voor de uitoefening van hun mandaat.

Ingeval de vennootschap op een gegeven ogenblik voldoet aan de vereisten, opgelegd door de vennootschappenwet of door onderhavige statuten, om over te gaan tot de benoeming van een commissaris, dan is de Raad van bestuur gehouden binnen de twee maanden na kennisname van de gewijzigde toestand de algemene vergadering bijeen te roepen die overgaat tot de benoeming.

De bestuurder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig,

Artikel 17: Werking

De Raad van Bestuur vormt een college dat beraadslaagt en besluiten neemt met een gewone meerderheid.

Wanneer een plaats van bestuurder vacant is kan de Raad van Bestuur in de vacature voorzien tot de algemene vergadering de definitieve benoeming doet. De nieuw benoemde bestuurder doet de tijd uit van degene die hij vervangt.

De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk aan een of meer van zijn leden of aan derden toevertrouwen. Hij kan aldus ondermeer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder of een zaakvoerder.

De vergadering kan de opdracht van de bestuurders vergoeden en hen een vaste en/of veranderlijke bezoldiging, alsmede een presentiegeld toekennen.

Indien het mandaat van de bestuurder bezoldigd is, dan kan de vergoeding zowel geschieden via een geldelijke toelage, als via voordelen in natura en dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met meerderheid van stemmen, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten.

Artikel 18: Beslissing

De raad van bestuur kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter.

De Raad vergadert zo dikwijls als de belangen van de vennootschap het eisen, op bijeenroeping en.onder voorzitterschap van zijn voorzitter.

De Raad dient ook te worden bijeengeroepen wanneer twee van de leden erom verzoeken.

Het college komt samen in de zetel van de vennootschap of op enige andere, in de oproeping aangeduide plaats in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

De uitnodigingen worden minstens vijf volte dagen vóór de vergadering rondgestuurd bij aangetekende brief, behalve in geval van hoogdringendheid, die in de notulen van de vergadering moet worden gemotiveerd. Zij vermelden de agenda.

Het college kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd, Indien dat aantal echter niet wordt bereikt op een eerste vergadering van het college, kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die dezelfde agenda afhandelt en rechtsgeldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen doch evenwel steeds met de gewone meerderheid van de bestuurders aangeduide door de klasse A vennoten,

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of het lid dat de vergadering voorzit, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan zelfs per gewone brief of door middel van een telexbericht, telegram, fax of enig ander soortgelijk procédé een andere bestuurder machtigen om hem te vervangen op de vergadering en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan evenwel slechts één lid van het college vertegenwoordigen,

De beraadslagingen en de stemmingen van het college worden vastgesteld in de notulen, die door de meerderheid van de op de vergadering aanwezige leden worden ondertekend,

De afschriften van of uittreksels uit de verslagen worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid, De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 19: Bevoegdheid

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van bestuur en beheer te verrichten die binnen het raam van het maatschappelijk doel vallen, met uitzondering van wat de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt.

Het bestuur heeft de macht om, onder meer:

-alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, kortom alle goederen verhandelen op aile mogelijke wijze en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan;

Y Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge -leningen aan te gaan;

-het vermogen van de vennootschap geheel of gedeeltelijk in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; -het verlenen van opheffing van hypothecaire en andere inschrijvingen, beslag en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren;

-dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap;

-de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren;

-zijn verleende macht te delegeren bij wijze van bijzondere lastgeving.

De Raad maakt het ontwerp van huishoudelijk reglement op,

De Raad van Bestuur houdt toezicht op de gedelegeerde bestuurders.

Artikel 20: Delegatie en vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur duidt één of meerdere gedelegeerde bestuurders aan,. Meer in het bijzonder mogen de personen aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent.

De vennootschap zal geldig vertegenwoordigd worden in aile handelingen van dagelijks bestuur door het afzonderlijk optreden van elke gedelegeerd bestuurder.

Voor alle administratieve aangelegenheden evenals voor aankopen en leningen tot een maximum van 25.000,00- EUR (vijfentwintigduizend euro) kunnen deze gedelegeerd bestuurders afzonderlijk handelen. Voor alle andere aangelegenheden en niet behorend tot het dagelijks bestuur, zal de vennootschap slechts geldig vertegenwoordigd zijn door het optreden van minstens twee bestuurders, voor zover de vennootschap minstens twee (2) bestuurders heeft.

TITEL V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 21: Werking

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand juni om 19u00u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergadering wordt gehouden in de plaats, gelegen in België en op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

Artikel 22: Bijeenroeping

De Voorzitter van de Raad van Bestuur roept de gewone algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste 15 dagen voer de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Artikel 23: Voorzitter-Bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis door de oudste in functie of de oudste bestuurder. De voorzitter wijst eventueel een secretaris aan, De vergadering kiest onder haar leden eventueel één of meer stemopnemers. Samen vormen zij het bureau. Bij meerderheid van stemmen beslist het bureau over alle aangelegenheden omtrent het bijwonen of het deelnemen aan de algemene vergadering en over aile aangelegenheden betreffende de wijze van beraadslagen en stemmen. De stem van de voorzitter is in het bureau doorslaggevend bij staking van stemmen.

Artikel 24: Beslissingen

De vergadering komt bijeen en treft besluiten overeenkomstig de regels die in het Wetboek van Vennootschappen voorzien zijn, voor zover de statuten geen afwijkende regeling voorzien.

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

Elk aandeel geeft recht op één stem,

Elke vennoot beschikt over een aantal stemmen dat gelijk Is aan het aantal aandelen dat hij bezit.

De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

Het stemrecht van vennoten die de eisbare stortingen niet hebben verricht, wordt geschorst tot op het ogenblik van de storting.

Voor een statutenwijziging en voor een besluit over de uittreding en/of uitsluiting van een vennoot gelden volgende aanwezigheids- en meerderheidsvereisten. Op de vergadering dient ten minste 112 van het aantal aandelen aanwezig te zijn of vertegenwoordigd, zoniet moet een tweede vergadering worden samengeroepen met dezelfde agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, Het voorstel is slechts goedgekeurd indien het de instemming bekomt van tenminste 2/3 der stemmen, dit alles onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere voorschriften bepaald in het Wetboek van Vennootschappen

Artikel 25: Vertegenwoordiging

Om te worden toegelaten tot de vergaderingen kunnen de vennoten door het bestuur worden verzocht om hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen ten minste drie volle dagen váér de vergaderdatum mee te delen aan de vennootschap.

Een vennoot mag zich bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een andere vennoot die stemrecht heeft.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Mede eigenaars, vruchtgebruikers en blote eigenaars en pandhoudende schuldeisers en schuldenaars dienen zich respectievelijk te laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Bij het in pand geven van een aandeel mag het eraan verbonden stemrecht niet worden uitgeoefend door de pandhoudende schuldeiser.

Het orgaan dat de vergadering bijeenroept, mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat deze op de door dat orgaan aangeduide plaats en binnen de vastgestelde termijn worden neergelegd.

De vennoten kunnen bovendien per brief stemmen door middel van een formulier dat door het orgaan van bestuur is opgemaakt en dat hun volledige identiteit (naam, voornamen, beroep, woonplaats of zetel van de vennootschap), het aantal aandelen waarvoor zij aan de stemming deelnemen, de agenda en de stemwijze voor elk voorstel, vermeldt. Dat formulier moet worden gedagtekend en ondertekend (die handtekening moet warden gelegaliseerd door een notaris of een ander overheidsorgaan) en minstens drie dagen vóór de vergadering per aangetekende brief teruggestuurd naar de in de oproepingen vermelde plaats.

De vennoten of hun volmachtdragers moeten om toegang te krijgen tot de vergadering een aanwezigheidslijst ondertekenen en hun identiteit en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, opgeven.

De volmachten en de formulieren van de aandeelhouders die per brief hebben gestemd, blijven aan de aanwezig heidslijst gehecht.

Artikel 26: Beraadslaging

Behalve in geval van statutenwijzigingen, beraadslaagt de algemene vergadering geldig welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldig uitgedrukte stemmen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda staan.

Artikel 27: Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden overgeschreven in een bijzonder register. Delegaties, uitnodigingen en stemmen uitgebracht per brief, fax, telex of telegram worden erbij gevoegd.

De notulen worden door de leden van het bureau en de vennoten die zulks vragen ondertekend. De afschriften en uittreksels voor te leggen aan het gerecht of elders warden ondertekend door één bestuurder. Artikel 28; flitstel

Ongeacht de in de agenda opgenomen punten heeft het bestuur het recht om zowel een gewone als een buitengewone algemene vergadering na de opening van de debatten met drie weken uit te stellen.

Door dat uitstel, dat vóór de sluiting van de vergadering door de voorzitter (het bestuur) ter kennis wordt gebracht en wordt vermeld in de notulen van die vergadering, vervallen enkel de beslissingen m.b.t. de goedkeuring van de jaarrekening. De verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen beslissingen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering..

De vennoten dienen opnieuw te worden opgeroepen tegen de datum die door de raad wordt vastgesteld. Die oproeping vermeldt dezelfde agenda.

De formaliteiten die werden vervuld om aan de eerste vergadering deel te nemen (waaronder de neerlegging van aandelen of volmachten), blijven geldig voor de tweede. Nieuwe neerleggingen worden toegelaten binnen de statutaire termijnen.

Een uitstel kan slechts eenmaal plaatsvinden, De tweede vergadering beslist op definitieve wijze over de jaarrekening.

Artikel 29: Buitengewone algemene vergadering

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur of door de commissarissen, telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moeten er een bijeenroepen telkens een of meer vennoten die één vijfde van de aandelen in handen hebben zulks vragen, op voorwaarde dat preciese punten voor behandeling door de algemene vergadering worden aangeduid.

Zij moet samenkomen binnen één maand na het verzoek.

Artikel 30: Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur mag een huishoudelijk reglement opmaken dat niet mag afwijken van de statuten, noch van de wet.

Dit reglement van inwendige orde zal ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgelegd. De algemene vergadering beslist met een gewone meerderheid van de rechtsgeldig uitgebrachte stemmen en minstens twee derden (2/3) van de stemmen verbonden aan de aandelen van klasse A.

Alle vennoten zijn door het enkele feit van hun toetreding onderworpen aan het huishoudelijk reglement. TITEL VI - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 31: Boekjaar

Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 32: Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar maakt de Raad van Bestuur de inventaris op, alsmede de balans, de resultatenrekening en zijn bijlagen. Deze zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden onderworpen.

Artikel 33: Verslag

De jaarlijkse algemene vergadering hoort het verslag van de bestuurders en commissarissen en doet uitspraak over de aanvaarding van de jaarrekening.

P Na de goedkeuring van de jaarrekening doet de algemene vergadering uitspraak over de kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge TITEL VII - UITKERING VAN DE WINST

Artikel 34: Uitkering winst

De netto-winst volgens de resultatenrekening zal als volgt bestemd worden:

-vijf procent aan de wettelijke reserve, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt

-op voorstel van de Raad van Bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het overige deel van de winst zal worden gegeven met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften. De dividenden zijn betaalbaar op de door het bestuur vastgestelde plaatsen en tijdstippen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van art. 429 van het Wetboek van vennootschappen. TITEL VIII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 35: Vervroegde ontbinding

Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering genomen in de voorwaarden voorzien voor de statutenwijzigingen.

De ontbinding van de vennootschap wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen vervat in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 36: Vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheden en hun vergoedingen.

Zolang de vereffenaars niet zullen aangeduid zijn, is de Raad van Bestuur van rechtswege belast met de vereffening.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de macht van de bestuurder,

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van accountant en/of belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Artikel 37: Liquidatiebonus

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

De gelijkheid met de niet-afgeloste aandelen wordt door de vereffenaars hersteld door vooruitbetaling aan de houders van kapitaalaandelen van het bedrag van de nominale waarde van hun inbreng.

TITEL IX  DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 38: Keuze woonplaats

leder bestuurder, commissaris of vereffenaar die in het buitenland verblijft, doet voor de uitvoering van de statuten, woonstkeuze in de maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar hen alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig kunnen gedaan worden.

De vermelding van de woonplaats in het laatste document van de vennootschap dat door de betrokkene werd medeondertekend, geldt als kennisgeving van de in aanmerking te nemen woonplaats.

Indien de betrokkene geen wijziging van woonplaats aan de vennootschap heeft meegedeeld, kan deze hem alle kennisgevingen rechtsgeldig toezenden op de laatst gekende woonplaats. Zij behoudt zich nochtans het recht voor enkel de werkelijke woonplaats (of zetel) in aanmerking te nemen,

ln geval van geschil tussen een aandeelhouder, bestuurder of vereffenaar en de vennootschap, zijn enkel

de rechtbanken van de maatschappelijke zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel 39: Wetboek van Vennootschappen

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten is bepaald, verklaren de partijen te verwijzen naar het Wetboek van Vennootschappen.

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, met de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of met de deontologische regels van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zullen als niet geschreven worden beschouwd.

VIJFDE BESLISSING e

Ingevolge de voormelde omzetting naar een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid worden alle huidige zaakvoerders ontslaan. De kwijting voor het door hen gevoerde beleid zal voorgelegd worden op de jaarvergadering over het lopende boekjaar, te houden in tweeduizend dertien.

ZESDE BESLISSING

Vervolgens wordt besloten om volgende bestuurders te benoemen

Voor-,behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

de heer SMET Herman Frans J., wonende te 1700-Dilbeek, Victor Van Malderlaan, 29, (IK. 591-1299518-

' 14  NN. 60.04.26 359-52);

- de heer SPEECKAERT Paul Roger J., wonende te 1700-Dilbeek, Hof ter Mullenstraat 23, (IK, 5911836730-40  NN. 64.08.11 209-85);

- de heer GOVAERT Stefaan, wonende te 1750-Lennik, Busingenstraat 90, (IK. 591-1993619-80  NN. 77.03.16 327-55);

- de heer VANDERLINDEN Jeroen, wonende te 1755-Gooik, Grachtweg 4, (IK. 591-1313980-23  NN. 80.09.19 441-53)

- de Naamloze Vennootschap "THESORA", met zetel te 1700 Dilbeek, Ninoofsesteenweg 354 bus 6, RPR Brussel 0476.657.406, die hier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 7.5 van de statuten door de gedelegeerd bestuurder, de heren GOVAERT Stefaan en VANDERLINDEN Jeroen, voornoemd, beiden hiertoe : aangesteld bij buitengewone vergadering van aandeelhouders gehouden voor notaris Frederik Hantson te Gooik op heden, en die tevens verklaren dat deze buitengewone algemene vergadering de heer Smet Herman, wonende te wonende te 1700-Dilbeek, Victor Van Malderiaan, 29 heeft aangesteld als vaste vertegenwoordiger in de naamloze vennootschap Thesora, bij deze te publiceren in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

= Voornoemde Raad van Bestuur benoemt de volgende personen als gedelegeerd bestuurders: de heren

SMET Herman, SPEECKAERT Paul, GOVAERT Stefaan en VANDERLINDEN Jeroen, allen voornoemd. ZEVENDE BESLISSING

De vergadering verleent, met eenparigheid van stemmen aan notaris Frederik Hantson, met standplaats Gooik, aile machten om een kopie van de aldus nieuw aangenomen statuten neer te leggen ter griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Afgeleverd op ongezegeld papier bestemd voor de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd : - de expeditie van de akte

- gecoórdineerde statuten

x

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 17.06.2011, NGL 30.08.2011 11471-0379-009
08/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 18.06.2010, NGL 31.08.2010 10503-0450-009
14/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 19.06.2009, NGL 02.07.2009 09375-0139-009
27/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 20.06.2008, NGL 24.06.2008 08280-0217-009
10/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 15.06.2007, NGL 05.07.2007 07359-0328-009

Coordonnées
THESORAFISC

Adresse
LETTERBEEKSTRAAT 18B, BUS 5 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande