TINE VAN MAELSAEKE'S VILLA DANSA, AFGEKORT : VILLA DANSA

Association sans but lucratif


Dénomination : TINE VAN MAELSAEKE'S VILLA DANSA, AFGEKORT : VILLA DANSA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 527.982.777

Publication

07/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voc 1-7 111

behot. aan I Belgi *13070481*

Staats



Neergelegd ter gnt#le ami,

Rechtbank van Koophanaea

te Leuven, de 2 5 APR. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 5 24: SU- - n }

Benaming

(votum : Tine Van Maelsaeke's Villa Dansa

(verkort) : Villa Dansa

Rechtsvorm : VzW

Zetel : Weggevoerdenstraat 41 - 3020 Herent

Onderwerp akte : Oprichtingsakte - Statuten

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

-Christine Van Maelsaeke, Weggevoerdenstraat 41 te 3020 Herent, "13 april 1969 te Leuven -Caria Coremans, H. Wittebolsstraat 33 te 3018 Wijgmaal, `16 mei 1969 te Antwerpen -Veerle Van Kerckhove, Weggevoerdenstr.41 te 3020 Herent, °27 september 1962 te Gent

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten;

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder, als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd). De vzw draagt de naam "Tine Van Maelsaeke's Villa Dansa", verkort "Villa Dansa".

ARTIKEL 2. De vereniging is gevestigd te 3020 Herent, Weggevoerdenstraat 41 en ressorteert onder het; gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel kan door een beslissing van de algemene vergadering naar een' andere locatie worden overgebracht,

ARTIKEL 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering van de dans in al haar vormen. Zij mag eveneens alle activiteiten organiseren die dit doel kunnen bevorderen, zoals: haar medewerking verlenen aan gelijkaardige bedrijvigheid en vereniging. Deze opsomming is niet beperkend. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van het doel te maken hebben, ook al zijn deze van commerciële aard, zolang de opbrengsten maar aangewend warden om de algemene doelstelling van de vereniging te verwezenlijken.

ARTIKEL 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 11: LEDEN

ARTIKEL 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Onder `leden' wordt hierna 'effectieve leden',

verstaan. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

De volgende personen zijn de eerste effectieve leden:

- Mevrouw Christine VAN MAELSAEKE, wonende te 3020 Herent, Weggevoerdenstraat 41;

Mevrouw Veerie VAN KERCKHOVE, wonende te 3020 Herent, Weggevoerdenstraat 41;

- Mevrouw Carla COREMANS, wonende te 3018 Wijgmaal, H. Wittebolsstraat 33;

Op de laatste ble. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 6. De algemene vergadering beslist soeverein over de toetreding van nieuwe effectieve leden, voorgesteld door de raad van bestuur, De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling naar de raad van bestuur. Om effectief lid te kunnen worden, moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de raad van bestuur, De algemene vergadering beslist vervolgens soeverein bij gewone meerderheid van stemmen, Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk en ze dient niet te worden gemotiveerd. Het lidmaatschap van de werkelijke leden is van onbepaalde duur.

ARTIKEL 7. Door de leden is geen bijdrage verschuldigd, De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

ARTIKEL 8. De leden die door gelijk welke overkoepelende organisatie voor een zwaarwichtig vergrijp worden uitgesloten, verliezen automatisch hun lidmaatschap bij de vereniging.

ARTIKEL 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering, en met meerderheid van stemmen worden uitgesproken.

ARTIKEL 10. Geen enkel lid, of hun rechtsopvolgers, kunnen enige aanspraak maken op de activa van de vereniging of een gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld vragen, te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding vzw .,,

De erfgenamen van een overleden lid hebben niet de hoedanigheid van een effectief lid en mogen hun rechtsvoorganger niet vertegenwoordigen. Zij kunnen geen enkel recht doen gelden tegenover de vzw. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Ze hebben geen recht de staat te doen opmaken van de vereniging of rekeningen te doen voorleggen.

TITEL III: RAAD van BESTUUR

ARTIKEL 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste zes leden, die lid zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en dit vergezeld door een uittreksel daarvan, bestemd om in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt,

ARTIKEL 12. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13. Het mandaat van de bestuurders eindigt

-bij overlijden;

-bij vrijwillig ontslag;

-bij afzetting door de Algemene Vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen;

-bij wettelijke redenen.

ARTIKEL 14.

§1. De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2, Van rechtswege vergadert de raad van bestuur minstens eenmaal per jaar. De raad kan slechts uitspraak doen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

§4, Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

ARTIKEL 15.

§1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en, bovendien, alle daden van beschikkingstellen met inbegrip van, ondermeer, elke betaling doen en ontvangen en er kwijtschrift van eisen of geven; in bewaring geven of nemen; alle roerende en onroerende goederen verwerven of ruilen, of vervreemden en ook verhuren; alle legaten, schenkingen, subsidies en erfstellingen over de hand ontvangen; alle contracten, aankopen, ondernemingen toestemmen of afsluiten; alle leningen met of zonder waarborg, alsook alle indeplaats- of borgstellingen toestaan of ontvangen; de

e

` (.. 't, t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

onroerende goederen met een sociale bestemming met hypotheek bezwaren, elke lening en elk voorschot overeenkomen of bewerkstelligen; afstand doen van alle persoonlijke of zakelijke rechten, handlichting verlenen, voor of na betaling, van elke bevoorrechte of hypothecaire inschrijving, overschrijving, inbeslagneming, of welk ander beletsel ook; zowel als eiser dan als verweerder pleiten voor elke rechtsmacht en elk vonnis ten uitvoer leggen, dadingen treffen en compromissen tekenen. Deze opsomming heeft geenszins een beperkend karakter.

§2. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging.

Zij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

§3, De raad van bestuur kan haar bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op haar verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, met machtiging van de algemene vergadering, aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

§4. De raad vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt.

§5. De raad kan uit haar leden een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging. De benoeming van de afgevaardigd bestuurder of directeur en zijn ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en dit vergezeld van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt.

§6. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

ARTIKEL 16, Personen belast met het DAGELIJKS BESTUUR van de vereniging, overeenkomstig art.l3bis, 1 °lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen,

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijkst bestuur kan geschieden:

-op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

-door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg,

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 17. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

ARTIKEL 18.

§1. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1)Wijziging der statuten,

2)Benoeming en afzetting van de bestuurders en de effectieve leden,

3)Wiijziging van de maatschappelijke zetel,

4)Kwijting geven aan de bestuurders,

5)Goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen,

6)Vrijwillige ontbinding van de vzw,

7)Omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk,

8)Benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging,

9)Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

§2. De algemene vergadering wordt samengeroepen en voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of diens plaatsvervanger. Zij moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en dit voor het einde van de maand juni.

De uitnodigingen worden tenminste 15 dagen voor de datum van de vergadering bezorgd bij gewone post of e-mail. De oproeping bevat de agenda. Op de vergadering kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden hiermee

l

MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

akkoord gaan. Elk effectief lid kan zich, mits geschreven volmacht, door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen, maar elk effectief lid mag slechts over één volmacht beschikken.

ARTIKEL 19. De algemene vergadering kan slechts beslissen indien de meerderheid der effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dient binnen de éénentwintig dagen een nieuwe vergadering samengeroepen te worden. Deze kan beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve voor beslissingen waarvoor een speciale meerderheid noodzakelijk is, Bij staking der stemmen wordt een tweede stemming gehouden en indien deze geen uitsluitsel geeft, is de stem van de voorzitter of diens vertegenwoordiger bepalend.

ARTIKEL 20. Statutenwijziging; Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezig of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 21. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist,

ARTIKEL 22. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 23, Van de vergadering wordt een verslag opgemaakt door de persoon die bij het begin van de vergadering als verslaggever werd aangeduid, deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

TITEL V. REKENINGEN en BEGROTINGEN

ARTIKEL 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De Algemene Vergadering heeft plaats voor het einde maand juni,

TITEL VI. ONTBINDING en VEREFFENING

ARTIKEL 25. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering (A.V.) tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de A.V. aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de A.V. vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze A.V, aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede A.V. worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de A.V., of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dient dit bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Titel VII. Varia

ARTIKEL 26, Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

MOD 2.2

4

" iitVOOr behouden aan het Belgisch Staatsbiad

Luik B - Vervolg



ARTIKEL 27. Worden benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering, die twee aan twee mogen optreden, beslissen, tekenen, vertegenwoordigen met de bevoegdheden vermeldt in artikel 15 van deze statuten:

-Christine Van Maelsaeke, Weggevoerdenstr. 41 te 3020 Herent, °13 april 1969 te Leuven -Carla Coremans, H. Wittebolsstraat 33 te 3018 Wijgmaal, °16 mei 1969 te Antwerpen -Veerle Van Kerckhove, Weggevoerdenstr.41 te 3020 Herent, °27 sept.1962 te Gent





Deze akte is opgemaakt in 4 originele exemplaren die overhandigd werden aan de ondergetekenden en waarvan er één zal worden bijgehouden in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Te Herent, op 23 april 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Christine Van Maelsaeke

Voorzitter

Raad van Bestuur

Veerle Van Kerckhove

Secretaris

Raad van Bestuur



Caria Coremans Penningmeester Raad van Bestuur



Karen Goderis

Lid van de Algemene Vergadering







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TINE VAN MAELSAEKE'S VILLA DANSA, AFGEKORT :…

Adresse
WEGGEVOERDENSTRAAT 41 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande