TRAMALANT

Association sans but lucratif


Dénomination : TRAMALANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.487.479

Publication

04/11/2011
ÿþ1.

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

C9 K °agW

Ikvimulqpo

har

az

Se Sta

C3ndernemingsnr : f3anaminu

(volui?) : (verkort) :

Rechtsvoren :

Zetel

Tramalant vzw

Tramaient

vzw

Jaak Lemmenslaan 43 A1980 ZEMST

C)ridenverp akte : Oprichtingsakte

Tramalant VZW

Vereniging zonder winstoogmerk

Jaak Lemmenslaan 43 A , 1980 Zemst

OPRICHTING

De Ondergetekenden

1. ALEX LAUWENS, Jaak Lemmenslaan 43A, 1980 Zemst, geboren te Zemst op 03/02/1954, RR nr. 54.02.03-301.78, tevens benoemd als bestuurder en secretaris van de vzw;

2. KOEN VERDOODT, Kleempoelstraat 30, 1980 Zemst, geboren te Mechelen op 11/10/1989, RR nr. 89.10.11-327.21, tevens benoemd als bestuurder en penningmeester van de vzw;

3. BIRGER DEBACKER, Kloosterstraat 51,1980 Zemst, geboren te Mechelen op 19/08/1982, RR nr. 82.08.19-343.89, tevens benoemd als bestuurder van de vzw;

4. DORIEN DEBACKER, Heidestraat 51, 1982 Weerde, geboren te Mechelen op 28/05/1985, RR nr. 85.05.28-384.14, tevens benoemd ais bestuurder en voorzitter van de vzw;

zijn op 26 september 2011 overeengekomen, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereningingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk TRAMALANT op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden.

STATUTEN

Artikel 1  Naam, zetel.

1.1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam TRAMALANT en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden met een tweederde meerderheid van de algemene vergadering.

1.2. De zetel is gevestigd te 1980 Zemst, Jaak Lemmenslaan 43 A, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel -. Halle  Vilvoorde. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijke arrondissement.

0p da laatste hlz lh,n Luilt f3 : rtz.;r,t0 : iáçsani e<i hoedanigheid van de i!tstrunsenterenda notaris, hetzij van da parso{o)n(an)

bevoegd CIc Yere,!i.)iliy. stichting oï orgar!i5rnc' t?n aanZie,i '!ar! darden te vëit:.g?n'PIrGr<;1g'?,i

t`1CYlnÎ al 11:1r!flt:ak,.`!;Ing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2  Doel.

2.1. De vereniging heeft tot doel alle initiatieven te nemen, te helpen, te steunen en aan te moedigen die

gericht zijn op:

- het organiseren en bevorderen van een gezonde en zinvolle vrijetijdsbesteding,

- de culturele en maatschappelijke vorming van de jeugd .

2.2. De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om dit maatschappelijk doel te bevorderen. Zij kan dus ook op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, maar enkel indien de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor ze werd opgericht.

2.3. De vzw zal alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel in gebruik of in eigendom mogen hebben, inzonderheid deze toebehorend aan de vzw Chirome en gelegen te 1980 Zemst, Stationslaan 61.

Artikel 3  Leden.

3.1. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

3.2. Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. De voorwaarden om als effectief lid te worden aanvaard, is enige verantwoordelijkheid te dragen in het uitbouwen van de vereniging en de statuten van de vereniging alsdusdanig te aanvaarden.

3.3. Deze leden zijn natuurlijke personen of rechtspersonen. De vzw Chirome maakt als rechtspersoon steeds deel uit van de Algemene Vergadering.

3.4. De vereniging houdt een register bij waarin de effectieve leden vermeld zijn.

Alleen de effectieve leden hebben volheid van lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene

vergadering.

3.5. Alle leden van de vzw Tramalant die geen effectief lid zijn, hebben de hoedanigheid van toegetreden lid. Hun rechten en plichten worden vastgelegd door het huishoudelijk reglement, opgemaakt door de Raad van Bestuur.

3.6. Deze Raad van Bestuur is belast met het opmaken van het huishoudelijk reglement, dat steeds in overeenstemming dient te zijn met de Samenlevingsovereenkomst voor "De Hemen" zoals opgemaakt door Chirome vzw.

3.7. Het lidmaatschap van de effectieve leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone brief aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 4  Algemene Vergadering.

4.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden (de bestuurders) van de vereniging, aangevuld met het dagelijks bestuur en een bestuurder van de vzw Chirome. Elk lid beschikt over één stem op de AV. Elk lid mag zich op de AV laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, mits een schriftelijke volmacht. Geen enkel lid kan meer dan één effectief lid vertegenwoordigen.

4.2. De AV heeft de bevoegdheden die haar wettelijk zijn toegewezen:

het wijzigen van de statuten van de vereniging;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- de uitsluiting van een lid;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het recht om de Raad van Bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden;

- de omzetting van de vereniging in een vereniging met sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten een besluit van de algemene vergadering vereisen.

4.3. Er wordt minstens één algemene vergadering per jaar gehouden. Een AV wordt in de loop van het eerste semester van ieder burgerlijk jaar samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het voorbije jaar en van de begroting van het lopende jaar.

Zij wordt door de Raad van Bestuur minstens 14 dagen op voorhand samengeroepen via een gewone brief of e-mail. De oproeping bevat dag, uur, plaats en de agenda van de vergadering.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur; bij diens afwezigheid wordt d.m.v. consensus een andere bestuurder aangeduid.

Een buitengewone AV wordt bijeengeroepen telkens wanneer de Raad van Bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste 1/5 van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.4. De AV kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, behalve indien de wet (van 27 juni 1921) of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden.

4.5. De notulen van de AV warden bezorgd aan de leden ten laatste één maand na de vergadering.

Van elke AV worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de

Raad van Bestuur, en ze worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de

voorzitter of een bestuurder.

4.6. De AV kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de aanwezige (of vertegenwoordigde) leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door 1/5 van het huidige aantal leden (toegetreden + effectieve), moet op de agenda worden geplaatst. Dit voorstel moet ten laatste 1 uur voor de aanvang van de AV bij de voorzitter worden ingediend.

4.7. Het doel van de vereniging kan slechts gewijzigd worden met een meerderheid van 4/5 van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 5 - Raad van Bestuur.

5.1. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, gekozen en benoemd door de effectieve leden van de vereniging.

5.2. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur; zij worden niet bezoldigd. 5.3. De RvB kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

5.4. De RvB vergadert minstens drie maat per jaar en telkens als de noodzaak zich voordoet of wanneer

twee bestuurders daartoe een verzoek richten tot de voorzitter.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de oudste der

aanwezige bestuurders.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden.

De RvB kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is.

5.5. De RvB beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor het behartigen van de belangen van de vereniging. De Raad vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij oefent alle bevoegdheden uit, behalve deze die aan de Algemene Vergadering toegekend zijn.

5.6. Van elke vergadering van de RvB worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen worden in een daartoe bestemd register.

5.7. De Raad van Bestuur benoemt elk jaar een dagelijks bestuur. Deze RvB vaardigt ook het delegatiebesluit uit waarin zij een aantal bevoegdheden delegeert naar het dagelijks bestuur.

"

MOD22

Luik e - Vervolg

Artikel 6 - Ontbinding.

6.1. In geval van vrijwillige ontbinding, zal de AV één of meer vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

6.2. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de AV, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

behouden aan het sg. eJçji'sch Staatsblad

Artikel 7  Varia.

7.1. Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wetten zou vervangen.

OVERGANGSBEPALINGEN:

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting,zijnde 26 september 2011 tot 31 mei 2012. Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering te Zemst op 26 september 2011 in elf exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te BRUSSEL. De overige exemplaren zijn voor alle ondertekende effectieve leden.

Getekend:

Oprichter 1:

Jeroen ACKERMAN, Brusselsesteenweg 39, 1980 Zemst; geboren te Mechelen op 16/12/1989;

RR nr. 89.12.16-209.03

Oprichter 2:

Philippe ACKERMAN, Brusselsesteenweg 39, 1980 Zemst; geboren te Gent op 2910711956;

RR nr. 57.07.29-399.74

Oprichter 3:

Birger DEBACKER, Kloosterstraat 51, 1980 Zemst; geboren te Mechelen op 19/68/1982;

RR nr. 82.08.19-343.89

Oprichter 4:

Dorien DEBACKER, Heidestraat 51, 1982 Weerde; geboren te Mechelen op 28/05/1985;

RR nr. 85.05.28-384.14

Oprichter 5:

Johan JACQUEMIN, Jaak Lemmenslaan 51, 1980 Zemst; geboren te Leuven op 09/01/1962;

RR nr. 62.01.09-321.39

Oprichter 6:

Alex LAUWENS, Jaak Lemmenslaan 43 A, 1980 Zemst; geboren te Zemst op 03/02/1954;

RR nr. 54.02.03-301.78

Oprichter 7:

Jorgen RAVOET, Leopoldstraat 62/2, 1980 Zemst; geboren te Vilvoorde op 23/10/1985;

RR nr. 85.10.23-341.48

Oprichter 8:

Peter VAN WAEYENBERGH, Middenveldweg 13, 2811 Hombeek; geboren te Mechelen op 05/05/1975;

RR nr. 75.05.05-411.79

Oprichter 9:

Koen VERDOODT, Kleempoelstraat 30, 1980 Zemst; geboren te Mechelen op 11/10/1989;

RR nr. 89.10.11-327.21

Op de laatste, biz. 92i3 Luik û : Í`laam an hoedani.7haEd I 13t1'I1i11'ntc'r3nCi2 nearls, hetzij V7rr de (jer54(DSn(9n)

h.l)3nd de var?rzilinr, stichrir,} ta:: ven Clcrri;i1 tP, v:rtert&Sa:o=l:-dl,]Fml

, ~_~~ : en hand(e4e1!in+j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TRAMALANT

Adresse
JAAK LEMMENSLAAN 43A 1980 ZEMST

Code postal : 1980
Localité : ZEMST
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande