TRUECROWD (VERKORT) TRUECROWD

Divers


Dénomination : TRUECROWD (VERKORT) TRUECROWD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.853.991

Publication

08/05/2014
ÿþMQU22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

ondernemingsnr 05 $ 53 . eqnzi A .

Benaming

(voluit) : TrueCrowd

Neergelegd ter gril ie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 4 A 2014

DE GRIF ,

Gril iie

ICI

Mn» I11

hverkom TrueCrowd

Rechtsvoren Verzeniging zonder winstoogmerk

Zetel : Processieweg 12, 3118 Rotselaar

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

Machiels Arno, Bessenlaan 33, 3110 Rotselaar;

Schueremans Francis, Processieweg 12, 3118 Werchter;

Schueremans Thomas, Processieweg 12, 3118 Werchter;

Meyer Anita, Bessenlaan 33, 3110 Rotselaar;

allen van Belgische nationaliteit, komen overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan

de statuten als volgt worden vastgesteld:

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming "TrueCrowd". De vereniging zal in alle

akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging deze benaming

gebruiken.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Processieweg 12, 3118 Werchter,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de

maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de landsgrezen van België.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

" nieuwe media technieken te gebruiken om bestaande en nieuwe non-profit en niet-gouvernementele organisaties te promoten, en hierdoor financiële middelen op te halen bij een breder internationaal publiek;

" het ondernemen van eigen non-profit projecten;

" het uitbouwen en beheren van online websites en digitale platformen ter ondersteuning van de hierboven vermelde initiatieven;

" het ondersteunen van activiteiten van non-profit en niet-gouvernementele organisaties;

" het aankopen, huren en verhuren van kantoorruimte bestemd voor non-profit en niet-gouvernementele organisaties.

Voorgaande opsomming is niet beperkend en kart in de toekomst nog verder uitgebreid en /of aangepast worden naargelang de nog te ondervinden noden. De opsomming wordt geïnterpreteerd in de breedste zin van het woord.

Zij mag ook aile activiteiten ondernemen die haar doel kunnen bevorderen:

" het verwerven of vervreemden, verhuren en /of in huur nemen van roerende en/of onroerende goederen;

" personeel in dienst nemen en het uitbetalen van lonen.

Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch zij wordt van rechtswege ontbonden in geval van een niet-verwezenlijking van haar statutair doel.

TITEL Il. - Lidmaatschap

Art. 5. Met aantal leden moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters van de vereniging zijn de eerste leden. De leden dienen tevens door de Raad van Bestuur aanvaard te worden. De toetreding van de leden sluit een aanvaarding in van de statuten en reglementen van de vereniging. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enige manier schade toebrengen.

Art. 6. Er wordt door de vereniging lidgeld geëist van de leden. Dit bedrag bedraagt maximaal ¬ 20.000,00.

Art. 7. De hoedanigheid van lid vervalt door schriftelijk ontslag, overlijden of uitsluiting. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden bij beslissing van de algemene vergadering met twee derde van de stemmen.

O. 'aatSte biz. van Lwk e vermelden ' Recto Naam en hoadan.gheid van de instrsamenterenrJe nota(+s netzij van de perso~~,~níerz oevoenc de versrirgrny, stichting of ursanrsme ten aanzien van ciar.aeri te vertegr;nmcrrtjigr;n Verso Naam en handtekenrng

x Mar} 2.2

f Art. 8, De leden van de vereniging, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de leden, kunnen geen enkele recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin een staat van rekeningen, noch een verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels, noch een inventaris, noch de teruggave van welk danige inbreng of gestorte bijdrage of van een gift gedaan ten voordele van de vereniging, eisen of vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge TITEL Ill. - Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Deze leden beschikken in de algemene vergadering over één stem.

Art. 10. De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar door de wet of huidige statuten zijn toegekend.

Art. 11. De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het aanwezige bestuurslid met de hoogste leeftijd.

Art. 12. Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden om 20u op de eerste woensdag van juni en dit voor de eerste keer in 2015. De leden worden door middel van een gewoon schrijven of via een email opgeroepen voor de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste 14 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds het uur van de vergadering, de plaats en de agenda.

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de leden.

Wijziging van de statuten, het doel, vrijwillige ontbinding van de vereniging en uitsluiting van leden kan slechts door de algemene vergadering worden besloten indien 80% van de leden aanwezig is en er bovendien een meerderheid van 80% van de stemmen bereikt wordt.

Over het wijzigen van de statuten en het doel, de vrijwillige ontbinding en de uitsluiting van leden kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht, dit onverminderd hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een volmacht te verlenen aan een ander lid, Een lid kan niet meerdere leden vertegenwoordigen.

De vergadering kan slechts beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Art. 14. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door alle leden die dit wensen.

TITEL IV. - Bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een bestuurslid.

Art. 16. Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden.

Art. 17. De raad van bestuur heeft de bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die bijdragen tot het doel van de vereniging en niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art, 18, Alle handelingen die de vereniging verbinden worden gezamenlijk getekend door de voorzitter en de penningmeester.

Handelingen van dagelijks bestuur, andere dan financiële boven 3.000,00 euro , kunnen worden gesteld door de voorzitter of de penningmeester afzonderlijk. Hieronder verstaat men o.m. het verzorgen van de dagelijkse briefwisseling, het tekenen namens de vereniging van aile ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en kas, en dergelijke meer, alsook het uitvoeren van de beslissingen van de raad van bestuur.

Art. 19. De bestuurders gaan, in het raam van hun functie, geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V. - Ontbinding en vereffening

Art. 21. In geval van ontbinding van de vereniging worden door de raad van bestuur, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, drie bestuurders als vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de bezittingen vastgesteld.

Art. 22. De algemene vergadering zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. Het netto overblijvende maatschappelijk actief dient besteed te worden aan een werk met een gelijkaardig doel en een gelijkaardige strekking als dat van de onderhavige vereniging.

TITEL VI. - Begrotingen en rekeningen

Art. 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste werkingsjaar op de datum van de oprichting om te eindigen op 31 december 2014. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze voor aan de algemene vergadering.

TITEL Vll. - Slotbepalingen

Art, 26. Voor andere bepalingen die niet uitdrukkelijk in de statuten vermeld werden, blijft de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk "TrueCrowd" zijn de oprichters op 24 februari 2014 in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en hebben het volgende besloten:

1.De algemene vergadering stelt vast dat de statuten goedgekeurd zijn. De vereniging Is daardoor formeel opgericht. De rechtspersoonlijkheid wordt verworven na publicatie van de oprichtingsakte in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

2.De algemene vergadering benoemt Machiels Arno tot voorzitter van de algemene vergadering.

MDD 2.2

Voorbehouden Jaan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

' 3.Bij unanieme beslissing van de algemene vergadering worden tot bestuurders benoemd: a.Machiels Arno, Bessenlaan 33, 3110 Ritselaar, voorzitter;

" ; b,Schuefemans Francis, Prdcessieweg 12, 3118 Werchter, secretaris;

c.Schueremans Thomas, Processieweg 12, 3118 Werchter, penningmeester;

' d.Meyer Anita, Bessenlaan 33, 3110 Rotselaar, bestuurslid,

de 6angeduide leden verklaren hun mandaat te aanvaarden.

4.De raad van bestuur wordt belast met de publicatie van de oprichtingsakte en de benoeming van de leden

van de raad ván'bestuur in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

24 februari 2014

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen tijdens de oprichtingsvergadering, gehouden te Werchter op 24 februari 2014.

"

v

Machiels Arno

Voorzitter

Scheuremans Francis

Secretaris

Scheuremans Thomas

Penningmeester

Meyer Anita

Bestuurslid

Biel gën bij -liée Bëlgiscli Staatsblad - 08/0572014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
TRUECROWD (VERKORT) TRUECROWD

Adresse
Zetel : Processieweg 12, 3118 Rotselaar

Code postal : 3118
Localité : Werchter
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande