TURNKRING EXCELSIOR EPPEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : TURNKRING EXCELSIOR EPPEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.284.884

Publication

15/10/2012
ÿþMOD 2,2

Lklit Lt l.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b

.s.

II

11111 10111111111

*12170118*

iUSSEL

0 4 OCT. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): Turnkring Excelsior Eppegem vzw

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel Cardijnstraat 18, 1980 Eppegem

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Turnkring Excelsior Eppegem vzw

Statuten vzw

De ondergetekenden :

1. Peeters Sara, Rita, J. wonende te Leopoldstraat 22 te 1980 Zemst, geboren te Vilvoorde op 26/10/1979

2. De Ruysscher Gerda,Maria, wonende te Schoondonkstraat 31 te 1980 Eppegem, geboren te Mechelen op 09/02/1961

3. Paulussen Marleen, Maria, Francisca, wonende te Cardijnstraat 18 te 1980 Eppegem, geboren te Vilvoorde op 23/03/1965

4. De Vreese Helga, Marie, J. wonende te Kriekelarenveld 12 te 3191 Hever, geboren te Lokeren op 11/10/1943

5. Diedens, Dorien, wonende te Driesstraat 84 te 1982 Elewijt, geboren te Bonheiden op 30/11/1987

6. Schaerlaeken Els, Jean, L., wonende te Leopoldstraat 62/2 te 1980 Zemst, geboren te Vilvoorde op 27/10/1981

7. Ravoet Jorgen, wonende te Leopoldstraat 62/2 te 1980 Zemst, geboren te Vilvoorde op 23/10/1985

8. Kardux Hermine, Corine, Antoinette, wonende te Barebeekstraat 6 te 1981 Hofstade, geboren te Duffel op 20/08/1969

9. Van Der Poel An, wonende te Stijn Streuvelslaan 23 te 1980 Eppegem, geboren te Vilvoorde op 29/9/1978

10. De Booser lise, Georgette, J. wonende te Brouwershof 18 te 1980 Eppegem, geboren te Mechelen op 15/06/1978

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

11. Tonnelier Geert, Ivan, Gustaaf, wonende te Damstraat 136 te 1982 Weerde, geboren te Duffel op 08/07/1970

12. Van Hauwermeiren Kathy Carine T., wonende te Eikbosweg 22 te 1980 Eppegem, geboren te Mechelen op 09/08/1985

allen van Belgische nationaliteit, komen overeen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de Statuten schriftelijk als volgt samenstellen :

TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1 : De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Turnkring Excelsior Eppegem vzw. Alle akten, facturen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zullen deze benaming vermelden in de hoofding.

Artikel 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1980 Eppegem, Cardijnstraat 18, gerechtelijk arrondissement Brussel.

De raad van bestuur kan de maatschappelijke zetel altijd overbrengen naar een ander adres. De vereniging ontplooit haar activiteiten in de gemeentelijke sporthal, Waterleestweg 14 te 1980 Eppegem. Indien dit nodig wordt geacht kan er uitgeweken worden naar een nabij gelegen sporthal.

Artikel 3 : De vereniging stelt zich tot doel bij te dragen tot de lichamelijke opvoeding door het inrichten van geleide turnoefeningen voor jongens en meisjes en door het inrichten of deelnemen aan turnfeesten, wedstrijden en andere manifestaties.

Om haar doel te bereiken kan de vereniging in eigendom of huur beschikken over roerende en onroerende goederen die hiervoor nodig zijn.

Zij kan in die zin ook, maar slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteedt wordt aan het doel waarvoor zij opgericht is.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan altijd vervroegd ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering op de wijze die is voorgeschreven voor een besluit tot statutenwijziging.

Titel II. Leden

Artikel 5 : De vereniging kan effectieve leden en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. De wettelijke bepalingen zijn enkel op de effectieve leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6 : De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid over de toelating van nieuwe effectieve leden. AIs lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken is bij de werking van de vereniging. Een aanvraag tot Iidmaatschap kan gebeuren op eenvoudige vraag aan een van de bestuurders, waarna deze aanvraag voorkomt op de eerstvolgende bijeenkomst van de

fi ~

;L.F M0P 2.2

w^

raad van bestuur.

Artikel 7 : De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden Ieden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8 : Het lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Er is geen lidgeld verschuldigd door de effectieve leden, tenzij deze willen genieten van de activiteiten van de vzw.

Artikel 9 : Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag kan bij gewone brief aan de raad van bestuur worden meegedeeld. Elk lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling of verklaring van onbekwaamheid.

Artikel 10 : Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen aanspraak in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane intresten vorderen.

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 11 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging, Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal Ieden van de algemene vergadering.

Artikel 12 : Duur van het mandaat van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van onbepaalde duur.

Artikel 13 : Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid waarbij minstens twee derde van de Ieden aanwezig moet zijn. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 14 : Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist door een tweederde meerderheid van het aantal aanwezige Ieden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

A ~

M0D 2.2

stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15 : Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze als college in en buiten rechte, door minstens 2 bestuurders die gezamenlijk handelen. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 16 : De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

Titel IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De besluiten van de algemene vergadering gelden ook voor de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

Artikel 18 : De algemene vergadering is bevoegd voor :

-- het wijzigen van de statuten,

--- de benoeming en afzetting van de bestuurders,

 de kwijting aan de bestuurders,

-- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

 de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

--- de benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 19 : De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden

bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 20 : De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur met de vermelding van de te behandelen agendapunten. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 21 : De oproeping tot de algemene vergadering moet schriftelijk gebeuren, ten minste acht dagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda. De vergaderingen hebben plaats in het lokaal dat vermeld is in de oproeping.

Artikel 22 : In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

,'''k

4 Moo 2.2

.

van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter.

Artikel 23 : Statutenwijziging.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en volledig gecoárdineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 24 : Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Artikel 25 : Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda komen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 26 : Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden kunnen worden ingezien.

Titel V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 27 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 1/9 tot 31/8.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Titel VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 28 : De algemene vergadering kan slechts tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel van de vereniging nastreeft, ofwel aan een vereniging met een

MOD 2,2

Luik B - Vervotg

belangloze doelstelling.

Het ontbindingsbesluit, benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars, zullen neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Voor-*

bbhouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 29 : Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt te Eppegem op 23/08/2012 en aangenomen met eenparigheid van stemmen in 2 exemplaren. Eén exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en het andere exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

De algemene vergadering stelt volgende personen aan als bestuurder :

- Peeters Sara, voorzitter

- De Ruysscher Gerda, ondervoorzitter

- Paulussen Marleen, secretaris

- De Vreese Helga, penningmeester

- Tonnelier Geert, materiaalbeheerder

- Diedens Dorien, Schaerlaeken Els, Ravoet Jorgen, De Booser Ilse, Van der Poel An,

Kardux Hermine : bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persofolníen. bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden [e vertegenwoordiger"

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
TURNKRING EXCELSIOR EPPEGEM

Adresse
CARDIJNSTRAAT 18 1980 EPPEGEM

Code postal : 1980
Localité : Eppegem
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande