UPSIDE DOWN, AFGEKORT : UPSIDE DOWN

Association sans but lucratif


Dénomination : UPSIDE DOWN, AFGEKORT : UPSIDE DOWN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.858.525

Publication

14/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Naam

De vereniging zonder Winstoogmerk draagt de naam UPSIDE DOWN VZW.

Artikel 2. Zetel

De zetel van UPSIDE DOWN VZW is gevestigd te 3360 Lovenjoel, Groot Park 13/1, gerechtelijk arrondissement Lovenjoel. De zetel kan naar een andere plaats binnen of buiten dit arrondissement worden overgebracht op beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3. Doel

UPSIDE DOWN vzw is een vereniging met als doel een aanvulling te bieden op het aanbod van bestaande dagcentra en beschutte werkplaatsen.

De vzw zet zich in voor personen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. Upside down vzw wil een eetcafé oprichten waar mensen met een verstandelijke beperking, rekening houdend met hun mogelijkheden en beperkingen, kunnen werken, zowel in de zaal als in de keuken, met ondersteuning van bekwame begeleiders. UPSIDE DOWN kan te allen tijde handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Bijeengekomen in de Algemene Vergadering van 8 oktober 2014, hebben besloten onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig zijn en/of vertegenwoordigd waren, en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen onder de voorwaarden zoals vastgesteld in onderstaande statuten:

Titel I - Naam-zetel-doel-duur

Titel II - Leden

- Tessa Vanden Bosch, Schoolstraat 33, 3360 Bierbeek - Audrey Vercruysse, Groot Park 13/1, 3360 Lovenjoel - Sophie Mahy, Langestraat 12, 3053 Haasrode

Tussen de hierna vermelde natuurlijke personen, stichtende en effectieve leden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Upside Down VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Upside Down VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groot Park 13 1

*14309332*

Luik B

3360

België

0563858525

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bierbeek (Lovenjoel)

Griffie

Neergelegd

10-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 6: De volheid van een lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 7: Een kandidaat-lid dient zijn/haar verzoek tot aanvaarding schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Hij/zij dient zijn/haar instemming schriftelijk te betuigen met het doel en de statuten van de vereniging. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. Op de eerstvolgende Algemene Vergadering wordt met een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen van de effectieve leden beslist over de toetreding. Hierbij is een aanwezigheidsquorum vereist van 2/3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekend schrijven worden meegedeeld aan betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te stemmen. Op deze bijeenkomst behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten.

Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt de schorsing van het lid van rechtswege en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 9 : Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Artikel 10 : De Algemene Vergadering kan een vrijwillige bijdrage zonder verplichting van de leden vragen. Titel III - De Algemene Vergadering

Artikel 11: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of een door hem/haar aangewezen plaatsvervanger.

Artikel 12: Algemene vergadering - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

- de goedkeuring van de statuutswijzigingen

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van eventuele bezoldigingen

- de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting en de bestemming van het financieel resultaat

- kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- de ontbinding van de vzw

- de benoeming van vereffenaars, wanneer de vzw zal ontbonden worden

- de toetreding of uitsluiting van een lid

- de omzetting van vzw UPSIDE DOWN VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 13 : Algemene Vergadering - Samenkomst

De Algemene Vergadering moet minimum één maal per jaar binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht of wanneer een vijfde van de leden dat vraagt.

De Raad van Bestuur roept alle effectieve leden op voor de Algemene Vergadering. De oproeping gebeurt per mail of per brief.

De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De oproeping, goedgekeurd door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering evenals de agenda van de minimaal te stemmen punten.

De voorstellen uitgaande van de commissarissen en van de effectieve leden moeten uiterlijk 8 dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering schriftelijk of per mail bezorgd worden aan de Raad van Bestuur.

Artikel 14: Algemene Vergadering - Agenda

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 15: Algemene Vergadering - Stemming

Elke gerechtigde wordt vertegenwoordigd door zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger(s) (effectieve lid/leden) die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

samen over 2 stemmen beschikken. Elk effectief lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan maximaal 2 extra stemmen vertegenwoordigen , andere dan deze voor zijn/haar gerechtigde. De beslissingen binnen de Algemene Vergadering over alle punten worden minstens genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals wettelijk is bepaald.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen niet mee geteld.

De voorzitter heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. De voorzitter kan ook beslissen om een nieuwe stemming te doen op de volgende vergadering.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer het totaal van het aantal aanwezige en de vertegenwoordigde leden minstens de helft bedraagt van het aantal leden. Is dit niet het geval dan wordt een tweede en beslissende met vermelding van dit artikel in de oproeping algemene vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal der aanwezigen is.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 : Algemene Vergadering - Notulen

Notulen der Algemene Vergadering worden opgenomen in een bijzonder op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris.

Alle leden en belanghebbende derden die een belang kunnen doen blijken kunnen op hun kosten op de zetel van de vereniging het register van de leden inzien evenals alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 17 : Raad van Bestuur - Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaand uit minimum twee bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. De Raad van Bestuur kiest onder zijn eigen leden een voorzitter[HB1. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter een door hem/haar aangewezen plaatsvervanger, lid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar, tenzij andersluidende beslissing bij benoeming, en zijn herkiesbaar.

Over een statutenwijziging kan pas geldig worden beraadslaagd en besloten worden als deze expliciet op de agenda is ingeschreven. Een beslissing kan pas genomen worden als 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en een 2/3 meerderheid der stemmen wordt behaald. Als het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, is een tweede algemene vergadering, die ten vroegste 15 dagen na de eerste algemene vergadering plaats vindt, mogelijk. Deze vergadering beslist geldig met 2/3 van de stemmen van het aantal aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezigen/vertegenwoordigers.

Titel IV - Raad van Bestuur

De voorwaarden om als bestuurder te worden benoemd zijn als volgt:

" De kandidaat bestuurders moeten zich kunnen vereenzelvigen met de doelstellingen van de vereniging;

" Zij moeten bereid zijn om op één of andere wijze bij te dragen tot de realisatie van de doelstellingen van de verenging;

" Zij dienen de statuten, evenals alle beslissingen van de organen van de vereniging, onverkort te aanvaarden en uit te voeren.

Elke bestuurder kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, drager van een volmacht. Elke bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen uit de raad van bestuur door een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de voorzitter van de raad van bestuur zelf als lid van de raad van bestuur ontslag neemt, moet hij dit doen met een aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van bestuur.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig (met een maximum van 6 maanden) in hun vervanging is voorzien.

Artikel 18 : Raad van bestuur  bevoegdheden

De Raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de statuten of door de wet

uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bevoegdheid overdragen aan een dagelijks Bestuur of aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 19 : Raad van bestuur  buitengerechtelijke handelingen

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van minstens 2 bestuurders. Bij handelingen waarvan de waarde 5.000~ overschrijdt, zijn de gezamenlijke handtekeningen van 3 bestuurders nodig.

Artikel 20 : Raad van Bestuur  beraadslaging

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Om geldig te beslissen moet de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Is dit niet het geval dan zal over het onderwerp beslist worden op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur. Is ook op deze vergadering meer dan de helft van de bestuurders afwezig dan dient de Algemene Vergadering bijeengeroepen te worden om over dit onderwerp te beslissen.

Titel V - Rekeningen en begrotingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21: Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissaris.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken, na goedkeuring, worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum vereist van 2/3 en zal de beslissing genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23: Overdracht activa

In geval van ontbinding beslist de AV over de bestemming van de activa, na aanzuivering van de schulden, en dit rekening houdend met de wettelijke voorschriften terzake. De bestemming van het vermogen van de vzw na ontbinding ervan is B.O. Ter Bank.

Artikel 24: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Titel VI - Ontbinding

Titel VII - Bijkomende bepalingen

Coordonnées
UPSIDE DOWN, AFGEKORT : UPSIDE DOWN

Adresse
GROOT PARK 13, BUS 1 3360 LOVENJOEL

Code postal : 3360
Localité : Lovenjoel
Commune : BIERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande