URUMURI RWA AFURIKA MU MAHANGA, AFGEKORT : URAMA

Association sans but lucratif


Dénomination : URUMURI RWA AFURIKA MU MAHANGA, AFGEKORT : URAMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.458.687

Publication

23/08/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111111111111t11.1111!1111111'

~~~k~~~~

,üen KoopAilltt~#/i1

te iLNineli, de 1 3 AIJG, 2013 . DE GlMwfléR.

Griffie

Ondernemingsnr : 5 Benaming

(voluit) : URUMURI RWA AFURIKA MU MAHANGA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

(verkort) : URAMA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Tervuursestraat 9, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statuten

De ondertekenden:

Petronille Musabirema; Tervuursevest 13/bus 501, 3001 Heverlee Joseph Hamenyimana Rugira: Tervuursevest 13/bus 501, 3001 Heverlee Nathalie Mubyeyimwiza; Tervuursevest 13/bus 501, 3001 Heverlee Pierre Hamenyimana lyakaremye: Tervuursevest 13/bus 501, Heverlee Cesar Pacifique Hamenyimana: Onze-Lieve-Vrouwstraat 30, 3000 Leuven

Verklaren een Vennootschap zonder Winstoogmerk op te richten volgens de Belgische legislatuur, waarvan de statuten als volg worden samengesteld:

Titel 1: Functiebeschrijving, hoofdkantoor, doel en duur

Artikel 1: De vennootschap is vernoemd in de Rwandese taal: Urumuri Rwa Afurika mu Mahanga, afgekort U.R.A.M.A

Artikel 2: Het hoofdkantoor van URAMA is gevestigd te Tervuursestraat 9, 3000 Leuven.

Artikel 3: URAMA heeft als doel: A) Weduwen en wezen helpen uit de dorpen Binana, Birembo, Kizangara en Kiligi in Rwanda en overal in Afrika waar ze geholpen kunnen worden.

B) De cultuur van ons geboorteland promoten voor een betere toekomst voor onze kinderen die in het buitenland geboren zijn.

De vennootschap kan al deze punten in verband met zijn doel direct of indirect vervullen.

Artikel 4: URAMA is voor onbepaalde duur opgericht.

Titel 2: Organen en leden

Artikel 5: De twee organen van URAMA zijn; de Algemene Vergadering en de Algemene Raad.

Artikel 6: URAMA heeft als leden: De stafleden

De geassocieerde leden

De ereleden

Artikel 7: - De Raad van Bestuur beslist over de personen die toegelaten worden als stafleden en over de kwaliteit van de werkelijke leden.

Ieder persoon die deelneemt aan de verschillende activiteiten kan vragen aan de Raad van Bestuur naar de kwaliteit van de bijkomende leden en dit ook verkrijgen.

- Aan allen die uitzonderlijke diensten verrichten voor de vennootschap kan het erelidmaatschap toegekend worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

t MOD 2,2

-Enkel de stafleden ,die een volledig lidmaatschap hebben ,hebben stemreccht bij de Algemene Vergadering

Artikel 8: Elke aanvraag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur worden gericht, dat de leidende functie heeft en zich niet moet verantwoorden voor evntuele weigering van de aanvraag.

Artikel 9: De leden zijn vrij om zich terug te trekken van da vennootschap door hun ontslag te vermelden in een brief aan de Raad van bestuur.

Artikel 10: De Algemene Vergadering mag een persoon het lidmaatschap weigeren wanneer twee derde van de Algemene Vergadering tegen stemt.

De ontslagnemende of uitgesloten leden en de ervende personen van de overleden leden hebben geen recht om over cie sociale toekomst te beslissen, wel mogen deze hun begonnen werk voortzetten.

Artikel 11: De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag door de Raad van Bestuur is vastgelegd.

Het bedrag van deze bijdrage zal niet meer bedragen dan 50 euro. Deze dient te worden gestort voor het einde van het eerste trimester van het jaar.

Titel 3: De Algemene Vergadering

Artikel 12: De Algemene Vergadering is samengesteld uit de Raad van Bestuur en de stafleden van de vennootschap,

Artikel 13: De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vennootschap. Deze mag het volgende doen:

1. De aanpassing van de statuten.

2. De benaming en herroeping van de bestuurders.

1 De goekkeuring van het doel van het budget,

4. De uitsluiting van leden.

5. De ontbinding van de vennootschap.

De statuten kunnen enkel gewijzigd worden in samenhang met de regels en procedures voorzien in Artikel 8 en 9 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 14: De Algemene Vergadering zetelt één keer per jaar samen gedurende het tweede trimester van het jaar.

Een uitzonderlijke Algemene Vergadering kan opgeroepen worden op elk moment door de Raad van Bestuur en moet plaatsvinden als twee vijfde van de leden aanvraag doet.

De leden worden opgeroepen tot de vergaderingen minstens tien dagen op voorhand door de Raad van Bestuur via een brief of e-mail, dat de agendapunten van de vergadering bevat.

Artikel 15: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een bestuurder die door de Raad wordt aangewezen.

Elk lid heeft een delibereerbare stem.

De beslissingen worden genomen door de meerderheid van de geldige en/of vertegenwoordigde stemmen. Behalve in de door de statuten of door de wet voorziene expliciete gevallen.

Artikel 16: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bijgehouden in een register, na ondertekend te zijn door de voorzitter van cie Algemene Vergadering en een bestuurder. Dit register wordt in het hoofdkantoor bijgehouden waar alle leden deze mogen inkijken zonder het register te verplaatsen.

Titel 4: De Raad van Bestuur

Artikel 17 De vennootschap is geadministreerd door een raad bestaande uit minstens drie leden verkozen uit de stafleden. Ze zijn constant benoemd en herroepen door de Algemene Vergadering en een door een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

gewone stemming.

De uittredende leden zijn herverkiesbaar.

Artikel la: Het duur van het mandaat bedraagt vier jaar.

Artikel 19: De Raad mag een voorzitter, een vicevoorzitter, een penningmeester en een secretaris benoemen. Eenzelfde administrator mag verschillende functies vervullen.

Artikel 20: De Raad van Bestuur bezit alle administratieve krachten en het beheer van de vennootschap, onder reserve van de mogelijkheden voorzien door de Algemene Vergadering.

Artikel 21: De Raad van Bestuur mag, onder verantwoording bepaalde bevoegdheden toewijzen aan één van de leden, namelijk het bijhouden van de agendapunten.

Artikel 22: De Raad van Bestuur zetelt elke keer samen dat het nodig is en elke keer dat één van de leden daar aanvraag naar doet. Deze zetelt in alle recht samen op elke eerste woensdag van de maand om 18 uur. De oproepingen worden door de aangewezen bestuurder gedaan door simpelweg een telefoontje of email. De oproeping bevat de agendapunten van de dag.

Artikel 23: De Raad delibereert werkelijk vanaf het moment dat drie vijfde van de leden zelf aanwezig zijn of iemand die hen vertegenwoordigd aanwezig is. Een bestuurder kan enkel over twee vertegenwoordigers bezitten.

Elk bestuurder bezit over één stem. De beslissingen worden genomen door de meerderheid van de geldige en/of vertegenwoordigde stemmen, ln het geval er gelijkheid is in de stemmen zal de stem van de voorzitter overwegend zijn.

Artikel 24: De handelingen die de vereniging binden, anders dan het dagelijks bestuur, worden getekend door de voorzitter of, in geval van delegatie door de Raad, door een bestuurder aangewezen voor deze functie.

Titel 5: Budget, jaarrekeningen, controle

Artikel 26: Reglement van interne orde.

Een reglement van interne orde door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering.

Artikel 27: Het boekjaar begint de 1 st' januari en eindigt op de 31519 december van elk jaar.

Artikel 25: Wanneer de jaarrekening van het jaar voorbij is zal het budget voor het volgende boekjaar voorgelegd worden door de Raad van Bestuur met de toestemming van de Algemene Vergadering. Dit zal gebeuren in het eerste trimester van het jaar.

Artikel 29: Elk jaar zal de Raad van Bestuur een auditor benoemen om de rekeningen en boekhoudingen na te kijken van de vennootschap en het realisme van het voorgestelde budget. De auditor zal gekozen kunnen worden tussen de leden van de vennootschap.

Titel 6: Overgang en eindbepaling

Artikel 30: In het geval van ontbinding van de vennootschap zal de Algemene Vergadering vereffenaars aanwijzen die niet noodzakelijk stafleden zullen zijn. De Algemene Vergadering zal ook hun bevoegdheden bepalen zowel als hun eventuele vergoeding en zal als hoogste orgaan aangeven welke vergoeding te geven aan het actief netto vermogen van de ondernemingsvermogen, Dit netto vermogen zal toegewezen worden aan een ander vennootschap of groep met gelijke doelen als die van de oorspronkelijk vennootschap.

Artikel 31: Al wat niet expliciet in deze statuten voorzien is zal door de wet van 21 juni 1921 over de vennootschappen zonder winst, de internationale vennootschappen zonder winst en de stichtingen geregeld worden.

Benoeming van de bestuurders

Naar aanleiding van de goekeuring van de eerder vernoemde satuten, heeft de Raad van Bestuur de

MOD 2

1- Voorzitter, Petronille Musabirema

2- Vice-voorzitter: Joseph Desiré Hamenyimana Rugira

3-Secretaris: Pierre Hamenyimana lyakaremye en Joseph Desiré Hamenyimana Rugira 4-Penningmeesters: Nathalie Mubyeyimwiza en Joseph Desiré Hamenyimana Rugira 5-Gedelegeerde bestuurders: Petronille Musabirema en Nathalie Mubyeyimwiza

Die hun mandaten aanvaarden,

Opgesteld te Leuven in drie exemplaren op 12 augustus.,

Luik B - Vervolg

volgende bestuurders aangewezen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Stichtende leden

Petronille Musabirema; Tervuursevest 13, 3001 Heverlee

Nathalie Mubyeyimwiza; Tervuursevest 13, 3001 Heverlee

Joseph Hamenyimana Rugira; Tervuursevest 13, 3001 Heverlee

Pacifique Cesar Hamenyimana; Onze-Lieve-Vrouwstraat 30, 3000 Leuven

Pierre lyakaremye Hamenyimana; Tervuursevest 13, 3001 Heverlee

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(ojn(er bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordige

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
URUMURI RWA AFURIKA MU MAHANGA, AFGEKORT : …

Adresse
TERVUURSESTRAAT 9 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande