VALPARAISO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VALPARAISO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.496.434

Publication

28/01/2014
ÿþ Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vo beho aan Belg Staat

in



*1902675

301 el*

131:0See

Griffie



Ondernemingsar : 495Çy, ("96, (-1:3y

Benaming 7

(voluit) : "VALPARAISO"

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm : COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP M)~T BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID MET EEN SOCIAAL OOGMERK

Zetel : Hollebeekstraat 163A -1630 Linkebeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Michel CORNELIS te Anderlecht op 17 décember 2013' °Geregistreerd negen bladen nul renvooi op het -Iste Registratiekantoor van Vorst op 19 december 2013 boek 99 blad 38 vak 06 Ontvangen: vijftig euro (50 ¬ )" dat de vennoten:

1) De Heer CRIADO ALVAREZ José Luis, geboren te Salamanca (Spanje) op 06 januari 1970, wonende te 1630 Linkebeek, 27A Villalaan, Nationaal Nummer : 700106 577-41.

2) Mevrouw PARADES CABEZON Claudia, geboren te Vina Del Mar (Chili) op 11 februari 1969, wonende: te 1630 Linkebeek, 27B Villalaan, Nationaal Nummer : 7690211 384-70.

3) Mevrouw SERGONNE Michèle, geboren te Sint-Gillis op 21 augustus 1949, wonende te 1190 Vorst, 38 rue du Feu, Nationaal Nummer: 490821 348-10.

4) Mevrouw PAESSENS Kristina, geboren te Ukkel op 16 juni 1965, wonende te 8660 De Panne, 21/01 011evierlaan, Nationaal Nummer: 650616 394-48.

als volgt een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk hebben opgericht:

OPRICHTING

Comparanten verzoeken de ondergetekende notaris akte te verlenen dat zij onder elkaar vanaf heden een handelsvennootschap hebben opgericht en de statuten op te stellen van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, genaamd « VALPARAISO », gevestigd te 1630 Linkebeek, Hollebeekstraat 163A, met een maatschappelijk kapitaal van zevenendertigduizend euro (37.000,- EUR)), waarvan 12.000,- EUR inbreng in geld, verdeeld in driehonderdzeventig (370) aandelen met een nominale waarde van 100 euro per stuk, verdeeld als volgt:

1) door de Heer CRIADO ALVAREZ José Luis: honderdentachtig (180) aandelen, hetzij vijfduizendenvijfhonderd (5.500) euro.

2) door mevrouw PARADES CABEZON Claudia: honderdentachtig (180) aandelen, hetzij: vijfduizendenvijfhonderd (5.500) euro.

3) door mevrouw SERGONNE Michèle: vijf (5) aandelen, hetzij vijfhonderd (500) euro.

4) door mevrouw PAESSENS Kristina: vijf (5) aandelen, hetzij vijfhonderd (500) euro.

Hij verklaart en erkent dat op elk aandeel waarop werd ingetekend een volledige storting werd gedaan in speciën et dat het bedrag van deze stortingen, hetzij twaalf duizend euro (12.000,- EUR), is gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 001-7102122-52 geopend namens de vennootschap in oprichting bij de bank BNP Paribas Fortis, de dato 9 December 2013.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet.

De vennootschap heeft bijgevolg vanaf heden de beschikking over een som van twaalf duizend euro (12.000,- EUR).

Voorafgaandelijk aan het verlijden van de oprichtingsakte, hebben comparanten, in hun hoedanigheid van oprichters, het financieel plan van de vennootschap neergelegd onder de rang der minuten van ondergetekende notaris,









STATUTEN

AFDELING I. Benaming - zetel .. doel - duur

Artikel 1. De benaming van de vennootschap

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

met een sociaal oogmerk. Haar naam is "VALPARAISO".



Op de laalsie blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan gebruik maken van het merk "Winkelbeek" of "tabeek"

De vennootschap heeft een sociaal oogmerk.

De vennootschap kan hen in ondergeschikte orde bepaalde onrechtstreekse vermogensvoordelen toekennen.

Het rechtstreeks vermogensvoordeel dat aan de vennoten wordt uitgekeerd mag niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van twintig juli negentienhonderd vijfenvijftig houdende de instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen,

De woorden "cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk" of de afkorting "CVBA-SO" moeten in alle akten, facturen en documenten uit- gaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 2, De zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1630 Linkebeek, Hollebeekstraat 163A.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweeta lig gebied Brussel hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de bestuurders respectievelijke zaakvoerder ondertekende verklaring, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de raad van bestuur mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in België en in het buitenland.

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel in Belgie en in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van dezen, de uitbating van een winkel beantwoordend aan voorafgaand bepaalde criteria, het aankopen en verkopen van voedingsmiddelen en non-food, volgens de duurzaamheidsprincipes en maximaal het bevorderen van de locale productie. alimentataire en niet-alimentaire maximaal bevoordelend de locale productie. Het betreft eveneens voedselverwerkende producten met elke werkwijze en de marketing hiervan.

Zij streeft naar het promoten van duurzame anergie, het organiseren van evenementen, activiteiten en manifestaties in de culturele, artistieke sector of onderwijs,

Zij streeft naar het informeren van een breed publiek door middel van de winkel en website over gezonde voeding, welzijn, levensfilosofie volgens de ethiek van duurzaamheid: door het bevorderen van de sociale rechtvaardigheid, de lage milieu-impact, de kwaliteit van de voedingswaarde, bevorderen van het sociale weefsel in de buurt. Ze streeft naar de verhogen van mogelijkheden voor ontmoetingen tussen producenten en consumenten.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij kan belangen nemen door associatie, inbreng, fusie, financiële tussenkomst of op gelijk welke andere wijze, in alle vennootschappen, verenigingen of ondernemingen met een identiek, gelijklopend of samenhangend doel met het hare, of die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen of een bron van afzetten te vormen.

Onder voorbehoud inzake toegang tot het beroep kan de cooperatieve handelingen realiseren voor eigen naam of voor derden ais agent, makkelaar, tussenpersoon of vertegenwoordiger.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, met inbegrip van en niet limitatief: het kopen, verkopen, verhandelen, huren of verhuren van roerend of onroerend goed, nemen, verkrijgen of leasen, kopen of verkopen van patenten, handelsmerken en licenties, maken van betalingen niet roerende waarden, het nemen van participaties door associatie, inbreng, inschrijving, fusie of anderszins in andere venootschappen en ondernemingen, bestaande of te creeren.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

Deze activiteiten hebben niet tot belangrijkste doel het verstrekke van een indirect financieel voordeel voor de aandeelhouders.

Artikel 4: Sociaal Oogmerk

In overeenstemming met artikel 661, 2 van het Wetboek van Vennootschappen, zijn de hierboven bedoelde handelingen gewijd aan volgend sociaal oogmerk:

het bevorderen van duurzame en kwalitatieve integratie van benadeelde of uiterst kwetsbare werknemers. Het is ook gericht op het verbeteren van de relatie tussen producenten en consumenten van biologische, regionale en traditionele producten.

Ze wil het debat naar alle vormen van afval en het voorkomen van "commerciële excessen," Zij bekijkt geld als een middel en geen doel, en zal de winstmarges in die zin berekenen. Zij zal eveneens, zo spoedig mogelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge II zich interesseren aan het integreren van personen in diverse moeilijkheden alsook het hercreeeren van sociale banden eerder dan het maken van winst.

Artikel 4 bis, Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat.

Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijzigingen geldende regels en voorwaarden.

AFDELING Ii. Kapitaal - Maatschappelijke aandelen - Aansprakelijkheid

Artikel 5 - Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten dienen gewijzigd te worden.

Het kapitaal is onbeperkt. Zijn minimum is bepaald op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR). Het is volledig onderschreven en is volgestort zijn ten belope van twaalf duizend euro (12.000,00 EUR). Tot beloop van dit minimumbedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd dat enkel kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering met in acht name van de regels voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten in verband met de vaststelling van de kapitaalverhoging.

Artikel 6, - Aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in driehonderdzeventig (370) aandelen op naam, elk aandeel is voorzien van een voignummer.

Er worden twee categorieën van aandelen onderscheiden:

Aandelen A: aandelen van de financiers en de structurele partners. Zij kunnen onderschreven worden door rechtspersonen of door natuurlijke personen. Een inschrijving op A-aandelen kan slechts vanaf een pakket van minimum vijf (5) aandelen geschieden.

- Aandelen B: aandelen van eender welke rechtspersoon of natuurlijke persoon. Een inschrijving op Baandelen kan slechts vanaf een pakket van minimum één (1) aandelen geschieden.

Alle aandelen hebben een nominale waarde van honderd euro (100, EUR) per aandeel.

Elk aandeel moet worden volgestort, op eerste verzoek van de raad van bestuur.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een met het vast gedeelte van het kapitaal overeenstemmend aantal aandelen moet te allen tijde onderschreven zijn, Buiten de hiervoor bedoelde aandelen van de vennoot schap waarop werd ingeschreven, mogen tijdens haar bestaan bijkomende aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen.

Artikel 6 bis.

Aan de voorwaarden gesteld in artikel 147 bis §§ 9 tot en met 3 van de vennootschappenwet is voldaan. Artikel 7.

De overdracht en overgang van aandelen tussen en aan vennoten zijn vrij zonder bijkomende voorwaarden.

De overdracht of overgang aan derden is enkel mogelijk voor zover deze behoren tot de categorie die gevormd wordt door al diegenen die interesse tonen om tot de vennootschap toe te treden en daarenboven daartoe de toestemming verkrijgen van het bestuursorgaan.

Het bestuursorgaan dient zich daarover uit te spreken uiterlijk binnen twee maanden na de mededeling van het overlijden of de vraag tot afstand aan derden bij aangetekende brief, gericht aan de vennootschap, waarin de volledige identiteit, beroep en woonplaats van de erfgenamen of voorgestelde overnemer(s) worden opgegeven samen met het aantal betrokken aandelen en in voorkomend geval de prijs.

De beslissing tot weigering van het bestuursorgaan, waartegen geen verhaal openstaat, dient niet te worden gerechtvaardigd.

Artikel 8.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt ten belope van hun inbreng. Zij zijn hoofdelijk noch ondeelbaar aansprakelijk.

AFDELING III. Vennoten

Artikel 9.

Zijn vennoten

1') de ondertekenaars van deze akte, hierna "oprichters" genoemd,

2) de natuurlijke personen of rechtspersonen die ais vennoot door de raad van bestuur zijn aanvaard en die

de door deze raad vastgestelde voorwaarden onderschrijven. Deze personen moeten minstens elein aandeel van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten en van het huishoudelijk reglement, de beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur te aanvaarden en na te leven.

Het bestuursorgaan beslist over de toetreding, de uittreding en de uitsluiting van de vennoten. Het bestuursorgaan mag de toetreding van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weigeren, respectievelijk uitspreken, tenzij die vennoot niet of niet langer aan de algemene toelatingsvoorwaarden voldoet of daden verricht die met de belangen van de vennootschap strijdig zijn.

Het bestuursorgaan legt vast hoe personeelsleden van de vennootschap die volledig handelingsbekwaam zijn, en die ten minste een jaar voor de vennootschap werken, vennoot kunnen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het aandelenregister, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van Vennoot- schappen.

Artikel 10. Register der aandelen

De toetreding van vennoten blijkt uit de inschrijving in het register der vennoten.

Het orgaan dat instaat voor het bestuur wordt belast met de inschrijvingen. De inschrijvingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Artikel 11, Uittreding of terugneming van aandelen

ledere vennoot mag slechts uittreden met instemming van de raad van bestuur tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze uittreding mag evenwel worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben of het bestaan ervan in het gedrang brengt.

De aansprakelijkheid van de uitgetreden of uitgesloten vennoot verstrijkt pas bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de toepassing van artikel 155 van de vennootschappenwet.Een vennoot kan slechts uit de vennootschap worden uitgesloten wanneer hij ophoudt te voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De uitsluitingen worden uitgesproken door de raad van bestuur.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de algemene vergadering, binnen een maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

Een eensluidend afschrift hiervan wordt binnen vijftien dagen, bij een ter post aangetekende brief, aan de uitgesloten vennoot toegezonden.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel zoals blijkt uit de balans van het boekjaar waarin het ontslag genomen of de uitsluiting uitgesproken wordt, zonder toekenning van een deel van de reserves.

in geen geval kan hem meer worden terugbetaald dan het door de vennoot volgestorte deel op zijn aandeel.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot kan tegenover de vennootschap geen enkel ander recht doen gelden.

De uitkering geschiedt in baar geld, na verloop van een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf de datum van uittreding of uitsluiting. Mocht de uitvoering van vorenstaand beding voor een bepaald boekjaar evenwel leiden tot een aantal uitkeringen waarvan de totale som meer bedraagt dan vijf pct. van het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van het vorige afgesloten boekjaar, zal de raad van bestuur deze termijn met een jaar kunnen verlengen. Bij bepaling van de voorrang in de vervaldag van de uitkeringen zal rekening worden gehouden met de datum van uittreding of uitsluiting. De hiervoor genoemde termijnen kunnen door de raad van bestuur worden ingekort; deze beslissing wordt genomen bij 213 meerderheid.

De raad van bestuur kan eveneens beslissen dat op het aldus geblokkeerde kapitaal een interest wordt toegestaan, waarvan het percentage niet meer mag bedragen dan dat toegekend aan de vennoten.

Personeelsleden die niet langer door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap zijn gebonden, kunnen, overeenkomstig de voorwaarden en wijze waartoe besloten werd door het bestuursorgaan, uiterlijk een jaar na het einde van de overeenkomst, desgewenst, afstand doen van de hoedanigheid van vennoot.

Artikel 12. Rechten van de vennoten-

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de vereffening van de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de vennootschap of daarvan een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de statuten, het intern reglement, de balans en de beslissingen van de organen van de vennootschap.

Artikel 13. Aansprakelijkheid-

De vennoten zijn gehouden ten belope van hun inbreng in het kapitaal van de vennootschap. Er bestaat tussen hen noch hoofdelijkheid noch ondeelbaarheid.

De vennoot die is uitgesloten, uitgetreden of gedeeltelijk zijn aandelen heeft teruggenomen, blijft gedurende vijf jaar te rekenen van deze gebeurtenis, behalve wanneer de wet een kortere verjaringstermijn bepaalt, binnen de grenzen van zijn verbintenis als vennoot, persoonlijk in- staan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan voor het einde van het jaar waarin zijn uitsluiting, uittreding of gedeeltelijke terugneming zich heeft voorge- daan.

Artikel 14.

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbe- kwaamverklaring van een vennoot, ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers de waarde van zijn aandelen overeenkomstig de bovenvermelde bepalingen.

Artikel 15.

Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers van vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegels uitlokken, noch de vereffening of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het bestuur tussenkomen, Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen van de vennootschap en door de beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

Bij onverdeelde eigendom van een aandeel, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten van de erfgenamen of onverdeelde eigenaars te schorsen, totdat elein enkele persoon als tituiaris werd aangewezen.

AFDELING 1V. Bestuur en controle

Artikel 16.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennoot schap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit het wettelijk vereiste minimum en maximaal zeven (7) leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van een bestuurder treedt in werking na aanvaarding van het mandaat, De aanvaarding wordt vermoed plaats te vinden tenzij een uitdrukkelijke verklaring van de betrokkene dat hij zijn mandaat weigert op te nemen.

Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 17,

Het mandaat van de bestuurders is in principe onbezoldigd. Er kan een presentiegeld of bezoldiging worden toegekend. Aan de bestuurders belast met een afvaardiging voor bijzondere of permanente opdrachten kunnen andere beloningen worden toegekend, met uitsluiting van een deelneming in de winst. De bestuurders kunnen tevens worden vergoed voor de normale en gerechtvaardigde uitgaven en kosten, gemaakt in uitoefening van hun opdracht.

Artikel 18.

In geval van vacature van een plaats van bestuurder, mag door de raad van bestuur voorlopig in de vervanging worden voorzien, in afwachting dat de volgende algemene vergadering er definitief over beslist. De bestuurder die een andere vervangt, voleindigt het mandaat van zijn voorganger,

Artikel 19.

Raad van bestuur- De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en onder zijn leden een ondervoorzitter. De raad van bestuur stelt een secretaris aan, al dan niet lid van de raad van bestuur.

ln geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de raad door het oudste lid voorgezeten.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer twee bestuurders, waarvan tenminste eiein bestuurder A daarom verzoekt.

De raad vergadert minstens vier maal per jaar.

De raad komt bijeen op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de vergadering, geschieden oproepingen per gewone brief, fax of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen voloir de vergadering.

De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen als elein ieder van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd 15. Als echter een eerste vergadering van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe vergadering met dezelfde agenda worden samengeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Tenzij het wetboek van vennootschappen anders voorziet worden beslissingen van de raad van bestuur genomen bij meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, met uitzondering van de volgende beslissingen en handelingen die te allen tijde de goedkeuring vereisen van de meerderheid van de bestuurders A met dien verstande dat de bestuurders A voor dergelijke beslissingen allen dienen aanwezig of vertegenwoordigd te zijn:

- de strategie en elke materiële wijziging aan de activiteiten van vennootschap

- goedkeuring van het gedetailleerde jaarlijkse budget (en enige negatieve wijzigingen met meer dan 5% daar- aan) voor de vennootschap, alsook transacties buiten het goedgekeurde budget of buiten een eventueel business plan;

- het aangaan van financieringen, evenals het verstrekken van zekerheden tot waarborg van dergelijke financieringen;

- transacties met bestuurders, aandeelhouders, verbonden vennootschappen van deze bestuurders of aandeelhouders, of enige andere persoon verbonden of verwant (via bloedband of huwelijk) met dergelijke bestuurders, aandeelhouders of verbonden vennootschappen (met inbegrip van, zonder daartoe beperkt te zijn, het geven of krijgen van enige voorschotten aan of van zulke personen of het tot stand brengen van rekening-courant relaties met zulke personen; transacties inzake onroerend goed (zij het aankoop, verkoop, huur of verhuur of anderzijds);

- verkoop van het geheel of een substantieel deel van de activa of de activiteiten van de vennootschap;

- het aangaan van lange termijn overeenkomsten die de normale dagdagelijkse bedrijfsuitvoering te boven gaan, alsook alle overeenkomsten die niet kunnen opgezegd worden met een opzegtermijn van minder dan zes (6) maanden;

- het op enigerlei wijze beschikken over de effecten die de vennootschap rechtstreeks of onrechtstreeks aanhoudt in andere entiteiten (met inbegrip van, zonder daartoe beperkt te zijn, andere vennootschappen van de groep);

- het verwerven van effecten in andere entiteiten of van activa of activiteiten (al dan niet een bedrijfstak of algemeenheid uitmakend) van andere entiteiten;

- het uitstippelen van de organisatiestructuur en het strategische personeelsbeleid, met inbegrip van de beslissingen omtrent aanwerving en ontslag van alle personeelsleden of zelfstandige dienstverleners;

- het nemen van beslissingen inzake de uitkering van interim dividenden;

- het nemen van beslissingen inzake de inkoop van eigen aandelen;

- het nemen van beslissing inzake materiële geschillen waarbij de vennootschap betrokken is (zij het als verweerster of eiseres);

- het oprichten van comiteis (met inbegrip van een directiecomite1);

}

- de benoeming en het ontslag van de gedelegeerd bestuur- der(s) of algemene directeuren van de vennootschap;

- het wijzigen van de boekhoudregels en/of waarderingsregels van de vennootschap;

- de goedkeuring van het ontwerp van jaarrekening van de vennootschap ter voorlegging aan de algemene vergadering van aandeelhouders;

- het bepalen welke aangelegenheden zullen beschouwd worden als vallende binnen het toepassingsgebied van het dagelijks bestuur; en

- het nemen van beslissingen, zij het als bestuurder of aandeelhouder respectievelijk vennoot, in enige dochtervennootschap.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. De volmachten moeten uiterlijk drie werkdagen valoir de vergadering aan de voorzitter of de ondervoorzitter worden bekendgemaakt.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kan de raad van bestuur schriftelijk beslissen, uitgezonderd voor de vaststelling van de jaarrekening en de jaarlijkse begroting. Daartoe moeten alle bestuurders unaniem akkoord zijn over de toepassing van de schriftelijke procedure en over het te nemen besluit.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 20. Bevoegdheden 

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken. Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering behoort tot haar bevoegdheid.

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

Artikel 2l .Bevoegdheden tot delegeren-

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap delegeren aan elein of meer personen, al dan niet lid van de raad van bestuur. Deze personen treden afzonderlijk, gezamenlijk of als college op, zoals bepaald wordt door de raad van bestuur.

Verder mag de raad van bestuur voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

e Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder of een zaakvoerder.

De raad van bestuur bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid, doch met inachtneming van de bepalingen van artikel 15 hiervoor.

Artikel 22. Vertegenwoordiging van de vennootschap-

Voor alle akten en handelingen, die het dagelijks bestuur overschrijden, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn, naargelang het geval, door een of meer bestuurders, die niet

p van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken.

Artikel 23. Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen

weer te geven in de jaarrekening, worden con form art. 385 van het Wetboek van Vennootschappen

overgedragen aan een of meerdere vennoten. Deze controlerende vennoten worden benoemd door de

algemene vergadering. Zij mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enig ander mandaat

aanvaarden.

Deze controlerende vennoten worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Zij hebben afzonderlijk of gezamenlijk een onbeperkt onderzoeks- en controlerecht op aile verrichtingen van

de vennootschap.

Ze kunnen ter plaatse inzage krijgen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en van aile geschriften

van de vennootschap.

AFDELING V. Algemene vergadering

Artikel 24.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen, binnen

" CU zes maanden volgend op het afsluiten van de rekeningen, op de plaats, datum en uur door de raad van bestuur vastgesteld.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de derde donderdag van de maand mei om achttien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende

pq bijeenroeping.

Zij zal desgevallend het jaarverslag en het eventuele verslag van de commissaris(sen) horen en samen met de jaarrekening, waaronder de balans, bespreken en een bestemming geven aan het resultaat; eventueel bij afzonderlijke stemming kwijting verlenen aan de bestuurders en eventuele commissaris(sen) en tot hun aanstelling overgaan en, in het algemeen, besluiten over al de punten op de agenda

Artikel 25.

De voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis de hiervoor aangewezen bestuurder, roept de jaarlijkse algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen.

~ De oproeping geschiedt uiterlijk acht dagen voor de geplande vergadering, volgens de in het huishoudelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge reglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

Artikel 26.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis

door de oudste of de oudste in dienstjaren aanwezige bestuurder,

Artikel 27,

Iedere vennoot mag slechts elein andere vennoot vervangen.

Iedere vennoot heeft een stem ongeacht zijn aantal aandelen.

Artikel 28.

Buiten de gevallen waarin voorzien bij artikel 27 van dit statuut, beraadslaagt de algemene vergadering

geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij

gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen,

behoudens behoorlijk gerechtvaardigde gevallen.

Een vennoot die rechtstreeks belang heeft bij elein of meer agendapunten mag hierover niet stemmen. Bij

de berekening van de stemmen, worden zijn stemmen niet in aanmerking genomen.

Artikel 29.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over statutenwijzigingen wanneer het doel van

de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de vergadering

deelnemen ten minste de helft van de aandelen vertegenwoordigen.

Als dit quorum niet bereikt is wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen. Ze zal geldig beraadslagen

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van de aanwezige of

vertegenwoordigde stemmen vereist.

Artikel 30.

De notulen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden

ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

De in en buiten rechte voor te leggen afschriften en uittreksels worden ondertekend door de hiervoor

aangewezen bestuurder.

Artikel 31.

Buitengewone algemene vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens

het belang van de vennootschap dit vergt. Hij moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen

telkens de controlerende vennoten, of een of meer vennoten die een derde van de aandelen bezitten, erom

verzoeken, en dit op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven. De vergadering moet worden

gehouden binnen de maand van het verzoek.

Arti kel32.

AI wat verband houdt met de werkzaamheden van de raad van bestuur, van de controlerende vennoten en

van de algemene vergadering mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld maar zonder dat hierbij

van de bindende bepalingen van de wet of van de statuten mag worden afgeweken.

AFDELING VI. Boekjaar balans

Artikel 33.

Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar,

Artikel 34.

Het bestuursorgaan brengt eveneens ieder jaar een bijzonder verslag uit over de wijze waarop de

vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op het realiseren van haar sociaal oog-merk, Dit verslag moet

ondermeer aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskasten en bezoldigingen

bestemd zijn om het sociaal oogmerk van de vennoot-schap te bevorderen.

Een maand voor de algemene vergadering overhandigt het bestuursorgaan de documenten, samen met een

verslag, aan de vennoot belast met de controle. Hij zal een verslag over hun controleopdracht opstellen.

Vijftien dagen voor de vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening

en de toelichting, de verslagen van de bestuurders en de vennoten belast met de controle ter beschikking van

de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Artikel 35.

De verslagen van de bestuurders en van de controlerende vennoten of van de commissaris worden

voorgelezen aan de algemene vergadering die beslist over de goedkeuring van de jaarrekening (balans,

resultatenrekening, de toelichting en de sociale balans).

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit over de aan de bestuurders,

aan de controlerende vennoten of aan de commissaris te verlenen decharge.

De jaarrekening wordt binnen dertig dagen na goedkeuring neergelegd bij de Nationale Bank.

AFDELING VII. Verdeling van de winst

Artikel 36,

Op voorstel van het bestuursorgaan kan de algemene vergadering zich uitspreken over de bestemming van

het saldo van de nettowinst:

1. minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is

aan elein tiende van het geplaatste kapitaal;

I 7 2. minstens 30 percent wordt aangewend voor een beschikbare reserve, opgericht teneinde het sociaal oogmerk van de vennootschap te ondersteunen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge 3. er kan besloten worden tot uitbetaling van een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Indien dit bedrag voor een periode van minder dan een jaar gestort bleef, kan de winstuitkering pro rata temporis gebeuren. Het toegekende percentage op de aandelen kan maximum datgene zijn dat is vastgesteld in de voorwaarden tot erkenning ais cooperatie voor de Nationale Raad voor de Cooperatie. De betaling van de

dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het bestuursorgaan vastgesteld; .

4. indien de raad van bestuur zou voorstellen een restorno uit te betalen kan het bedrijfsoverschot, na aftrek van de algemene kosten, lasten, afschrijvingen, reserves en het eventuele dividend, aan vennoten alleen worden uitgekeerd naar rata van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan;

5.het eventuele overschot aan de vrije reserve of aan speciale fondsen.

AFDELING VIII. Ontbinding - Vereffening

Artikel 37.

De vennootschap is ontbonden ondermeer wanneer het aantal vennoten minder dan het wettelijk minimum bedraagt en wanneer het kapitaal beneden het statutair minimum daalt.

Zij kan ook worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijziging en.

In geval van ontbinding ofwel vrijwillige, ofwel verplichte, stelt de algemene vergadering eiein of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Zolang er geen vereffenaars zijn aangesteld, is de raad van bestuur van rechtswege met de vereffening belast.

Artikel 38.

Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het overschot evenredig worden verdeeld onder het volgestorte gedeelte van de aandelen. Het resterende overschot zal toegewezen worden op beslissing van de algemene vergadering die de vereffening uitspreekt,

AFDELING IX. Diverse bepalingen en Woonstkeuze

Artikel 39.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de vennoten of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vennootschap wordt geacht.

Artikel 40.: woonstkeuze

De bestuurders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor hun bestuur.

AFDELING X. Overgangsbepalingen

1. EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar begint heden en eindigt op eenendertig december 2014, maar de activiteiten zullen

beginnen op 5 januari 2014.

2. EERSTE JAARVERGADERING

' De eerste jaarvergadering vindt plaats In mei 2015

Naleving wettelijke voorwaarden

De verschijners verzoeken mij notaris te akteren dat de wettelijke voorwaarden met betrekking tot de

plaatsing en de storting van het kapitaal zijn vervuld.

3. FINANCIEEL PLAN

Ondergetekende notaris erkent van de oprichters een financieel plan ontvangen te hebben, opgemaakt op heden en door hen ondertekend, waarin zij het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal van de vennootschap verantwoorden.

Dit financieel plan wordt door mij, notaris, bewaard overeenkomstig artikel 391 van het Wetboek van Vennootschappen.

5. KOSTEN

De kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen ongeveer duizendhonderdenegenennegentig euro vijfendertig cents ( 1.199,35 ¬ ).

S. BENOEMINGEN

A. De oprichters stellen het aantal bestuurders thans vast op drie en stellen met unanimiteit aan tot bestuurder voor en duur van zes maanden (te weten tot de jaarlijke algemene vergadering van 2015, op elk ogenblik herroepbaar

e) CRIADO ALVAREZ José Luis, comparante

b) PAREDES CABEZON Claudia, comparante

c) SERGONNE Michele, comparante

dewelke verklaren hun opdracht te aanvaarden en bevestigen, op vraag van de notaris, dat zij niet getroffen

zijn door een maatregel die zich daartegen verzet.

Het mandaat van de bestuurders zal onbezoldigd uitgeoefend worden behoudens andere beslissing,

4 e r i

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

B. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake wordt besloten thans geen commissaris te benoemen maar wel om Mevrouw SERGONNE Michele, comparante, als controlerende vennoot te benoemen voor een duur van drie jaar.

Vervolgens beslist de algemene vergadering dat, overeenkomstig artikel 64 § 2 van de vennootschappenwet, iedere vennoot individueel het controlerecht zal uitoefenen.

De heer CR1ADO ALVAREZ José Luis en Mevrouw PAREDES CABEZON Claudia worden als gedelegeerd bestuurder aangeduid om binnen de perken van het huishoudreglement het dagelijks bestuur uit te oefenen, Voor ontledend uittreksel.

De notaris Michel Cornelis.

Neergelegd uitgifte van de oprichtingsakte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/09/2016 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2015, APP 19.05.2016, DPT 31.08.2016 16535-0016-011

Coordonnées
VALPARAISO

Adresse
HOLLEBEEKSTRAAT 163A 1630 LINKEBEEK

Code postal : 1630
Localité : LINKEBEEK
Commune : LINKEBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande