VANDERMEEREN CONSULT

Société en commandite simple


Dénomination : VANDERMEEREN CONSULT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 630.645.795

Publication

28/05/2015
ÿþOndememingsnr : oG' e

Benaming (voluit) ; Vandermeeren Consult

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Beninksstraat 15 - 3111 Rotselaar

(volledig adres)

Onderwelp(en) akte : Oprichting

Tekst :

Uittreksel uit de notulen van de oprichtingsakte dd 01/04/2015

Heden, 01/04/2015

DEEL I- OPRICHTING

A, Verschijning partijen - Verklaring van oprichting

Ondergetekenden,

1. De heer Vandermeeren Joeri, 3111 Wezemaal, Beninksstraat 15

2. Mevr Van Laer Lucia, 3111 Wezemaal, Beninksstraat 15,

verklaren bij deze akte een Gewone Commanditaire Vennootschap op te richten.

De vennootschap wordt opgericht onder de naam "Vandermeeren Consult", met zetel te 3111

Wezemaal, Beninksstraat 15, waarvan het maatschappelijk kapitaal duizend euro (EUR 1.000,00)

bedraagt en dat wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde,

Met een fractiewaarde van 1/1000 van het maatschappelijk kapitaal.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf heden.

B. Plaatsing en storting van het kapitaal

Met maatschappelijk kapitaal van duizend (EUR 1.000,00) wordt volledig volstort en de inbrengen

worden vergoed ais volgt:

1. De heer Vandermeeren Joeri, voornoemd sub 1., verklaart in te schrijven op een bedrag van negenhonderdnegenennegentig (EUR 999,00) en dit te volstorten. Hiervoor worden hem negenhonderdnegenennegentig (999) aandelen zonder nominale waarde toegekend.

2. Mevr. Van Laer Lucia, voornoemd sub 2., verklaart in te schrijven op een bedrag van één euro

tEUR 1,00) en dit te volstorten. Hiervoor wordt haar één (1) aandeel zonder nominale waarde oegekend. De genoemde bedragen zijn bij overschrijving gedeponeerd op een bijzondere bankrekening bij ING België met nummer BE08 3631 4695 2313 op naam van de Gewone Commanditaire vennootschap Vandermeeren Consuit.

Deze rekening wordt uitsluitend ter beschikking gehouden van de vennootschap. Over deze rekening kan enkel worden beschikt door personen die bevoegd zijn de vennootschap te verbinden.

C. Aansprakelijkheid

De heer Vandermeeren Joeri, voornoemd sub 1., is een hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt 'werkende vennoot' genoemd.

Mevr. Van Laer Lucia, voornoemd sub 2., is een 'stille vennoot'. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in te brengen in de vennootschap.

D. Overname verbintenissen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen neemt de vennootschap alle verbintenissen over die sedert 1 april 2015 zijn verricht in naam van de vennootschap in oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en onder de opschortende Voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

Vervolgens verklaren de oprichters de statuten van de vennootschap vast te stellen ais volgt.

DEEL I- STATUTEN

Artikel 1 - Naam

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedant heidvan de instrumenterende notaris, hetzj van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

Mod PDF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie

Voorr,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

LUtrt ! - vervolg

Mod POF 11.1

De vennootschap heeft de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap en draagt de naam "Vandermeeren Consult". De naam moet in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "Gewone Commanditaire Vennootschap" of door de afkorting "Comm.V', leesbaar weergegeven.

Zij moet bovendien vergezeld worden door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, gevolgd door het ondernemingsnummer en nadien door de woorden in het kort "RPR" of voluit geschreven "rechtspersonenregister" gevolgd door de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3111 Wezemaal, Beninksstraat 15, De verplaatsing van de zetel vereist te toestemming van alle vennoten. De zetelverplaatsing moet worden bekend gemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De vennootschap kan, bij gewoon besluit van de zaakvoerder, administratieve of exploitatiezetels, bijkantoren en dochtervennootschappen vestigen overal waar hij dit nodig acht, in België of in het buitenland, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden, zowel in België ais in het buitenland:

- Verlenen van management adviezen in de meest brede zin van het woord

Het voeren van het dagelijkse management van vennootschappen, hieronder wordt onder meer vervat:

- Organisatie en planning van het productieproces, de logistieke afhandeling en de kwaliteitscontrole.

- Het bepalen van het aankoopbeleid, het verkoopbeleid, onderhandelen met leveranciers en klanten

- Het verbeteren en op punt stellen van de administratieve en financiële organisatie;

- Op het gebied van beheer, management en marketing.

Alle mogelijke advies- enfof dienstenfuncties in de meest uitgebreide zin: consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand op voornoemde gebieden; het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven die op dit domein actief zijn, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon.

- Import en export van handelsgoederen

- Bekleden van bestuursmandaten in vennootschappen

- Uitwerking en realisatie van projecten op het gebied van de verkoopspromotie en dito ondersteuning

- Het uitvoeren van bedrijfsaudits gericht naar verkoop, marketing, productie, transport en andere afdelingen met het oogmerk om gerichte management adviezen te verlenen.

- Managementactiviteiten van holdings

Alle hierboven opgegeven omschrijvingen dienen in de meest ruime zin van het woord te worden opgevat, De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of waarvan het doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. De vennootschap kan ook de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen,

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts worden ontbonden bij eenparige beslissing van de vennoten. De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de afwezigheid, het onvermogen of het faillissement van een vennoot.

Artikel 5 - Kapitaal en aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend (EUR 1.000,00) en wordt vertegenwoordigd door 1,000 aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6 - Beherende en stille vennoten

De vennoten die hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk zijn, worden "beherende vennoten" genoemd.

De "stille vennoten" dragen niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd hebben in de vennootschap in te brengen, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur stellen, zelfs niet krachtens volmacht,

Artikel 7- Bestuur van de vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.Voor

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Let l - vervolg

Mod PDF 111

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of

rechtspersonen, De zaakvoerder, en in het geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over aile machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. Voor aile vervreemdingen van financiële activa van de vennootschap en voor het aangaan van leningen is het eenparig akkoord van alle vennoten vereist. Indien een zaakvoerder bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, wordt deze verrichting gedaan door de andere zaakvoerders. Is er slechts één zaakvoerder, dan kan de verrichting slechts warden gedaan met eenparige toestemming van de vennoten.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Overdracht onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen aan een medevennoot of aan een derde, dan na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden zijn aandelen in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord of, bij gebreke aan akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft. Indien verscheidene vennoten de aandelen wensen over te nemen, zullen zij het voorkooprecht kunnen uitoefenen naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik in de vennootschap bezitten. Wanneer geen van de vennoten wenst gebruik te maken van zijn voorkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de meerderheid van twee derden van de andere vennoten. De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien in artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Uittreding

De vennoot die wenst uit te treden dient dit ter kennis te brengen aan de vennootschap per aangetekend schrijven of een door alle vennoten voor ontvangst ondertekend schrijven. Een vennoot kan slechts uittreden mits eenparig akkoord van alle overige vennoten. Het akkoord of de weigering worden bij aangetekend schrijven meegedeeld aan de vennoot die wenst uit te treden. Wordt dit akkoord niet bekomen, dan moet de vennoot die wenst uit te treden, binnen de drie maanden na de aangetekende mededeling hiervan, een nieuwe vennoot voorstellen die zijn aandelen Wenst over te nemen. Slaagt hij daar niet in of wordt de voorgestelde vennoot niet toegelaten, dan zijn de overblijvende vennoten verplicht de aandelen over te nemen tegen de prijs, vastgesteld zoals hierboven vermeld onder de titel "overdracht onder levenden".

Overdracht bij overlijden

Het overlijden van een vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere verfnoten hiermee instemmen. Indien de erfgenamen niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht op de waarde van de aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt, in de laatste goedgekeurde balans De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Toetreding van een nieuwe vennoot

Een nieuwe vennoot kan enkel toetreden indien de andere vennoten daarmee eenparig toestemmen.

Uitsluiting van een vennoot

Ingeval een versnoot voortdurend en op ernstige wijze in gebreke blijft zijn verplichtingen na te komen of indien wordt vastgesteld dat hij, om welke reden ook, ongeschikt wordt en blijft voor de zaken van de vennootschap, kunnen de andere vennoten beslissen tot de uitsluiting van die vennoot. Zulk besluit vereist de eenparige beslissing van alle overblijvende vennoten. De betreffende vennoot heeft het recht te worden gehoord omtrent zijn standpunt over de uitsluiting en desgevallend de weerlegging van de feiten die tot het voorstel van uitsluiting aanleiding hebben gegeven. De uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel zoals hierna bepaald. De uitgesloten vennoot kan de nietigheid vorderen voor de rechter. Ingeval de rechter de uitsluiting ongegrond verklaart, kan de uitgesloten vennoot de ontbinding van de vennootschap vorderen overeenkomstig artikel 45 van het Wetboek van vennootschappen.

Scheidingsaandeel

Ingeval er een scheidingsaandeel moet worden uitbetaald, zal dit worden vastgesteld, behoudens minnelijke overeenkomst, door een deskundige die lid moet zijn van een van de beroepsinstituten vermeld in de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze deskundige wordt in gemeen overleg aangeduid of, bij onenigheid, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, De deskundige zal het aandeel waarderen volgend de methode van de intrinsieke waarde. Voor onroerende goederen zal een waardering geschieden aan de hand van de venale waarde. Voor beursgenoteerde effecten wordt de laatste beurskoers genomen. Aandelen in onverdeeldheid

Indien de aandelen met vruchtgebruik is bezwaard, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende overeenkomst,

Artikel 9 - Algemene vergadering

Jaarvergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r .Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

l.ez - vervolg

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, zal worden gehouden op de eerste maandag van juni van ieder jaar om 20.00 uur, op de maatschappelijke zetel tenzij anders aangekondigd in de oproepingsbrief.

Indien deze dag een wettelijke feestdag zou zijn, wordt de vergadering verschoven naar de daarop volgende werkdag.

Vertegenwoordiging

Iedere vennoot kan zich op een algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. Iedere vennoot kan slechts één andere vennoot vertegenwoordigen.

Schriftelijke vergadering

Indien alle vennoten hiermee instemmen, kan de vergadering schriftelijk worden gehouden ln zulk gevel ontvangen alle vennoten een verslag van de vergadering waarbij alle besluiten schriftelijk en eenparig worden genomen. De beslissing worden alsdan geacht te zijn genomen na ontvangst van de door iedere vennoot ondertekende verslagen.

Artikel 10 - Controle

Iedere vennoot is individueel bevoegd de controle op de vennootschap uit te oefenen. Hij kan zich daartoe op eigen kosten laten bijstaan door een raadsman. De controle op de vennootschap kan worden opgedragen aan een of meer commissarissen die door de algemene vergadering worden benoemd voor een termijn van maximum drie jaar en die eveneens hun bezoldiging vaststelt. De vennootschap is verplicht een of meer commissarissen te benoemen indien zij de drempels overschrijdt die in het Wetboek van vennootschappen zijn vastgelegd.

Artikel 11 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 01 januari tot 31 december van ieder jaar. Op het einde van ieder boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening op. De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, Over de winstverdeling en reservevorming beslist de algemene vergadering. Het eenparige akkoord van de stille vennoten is vereist. De verliezen zullen onder de vennoten worden verdeeld volgens dezelfde verhouding als deze voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoot nooit diens inbreng mogen overtreffen

Artikel 12 - Ontbinding en vereffening

Ingeval van ontbinding benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het ogenblik van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, en tenminste deze die hem door het Wetboek van vennootschappen worden toegekend, behoudens in het geval de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Onverminderd hetgeen hierboven werd vastgesteld, zal de vennootschap zich schikken naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen,

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten in verhouding tot ieders aandelenbezit.

DEEL III - OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

A. Eerste Boekjaar- Eerste Jaarvergadering

Het eerste maatschappelijk jaar vangt aan op 1 april 2015 en zal worden afgesloten op datum 31

december 2015.

B. Benoeming zaakvoerder

Tot zaakvoerder van de vennootschap wordt benoemd, de heer Vanderemeeren Joeri. Dit mandaat is onbezoldigd zolang de algemene vergadering daarover niet anders beslist. Hij verklaart Uitdrukkelijk zijn mandaat te aanvaarden en te weten dat de benoeming slechts uitwerking heeft vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie van de rechtsbank van koophandel te Hasselt. Hij verklaart bovendien niet getroffen te zijn door enige bepaling welke hem zou verbieden het mandaat op te nemen of uit te oefenen.

C. Volmacht

De aldus benoemde zaakvoerder wordt volmacht verleend en belast met alle handelingen en ondertekening der stukken met het oog op de wettelijke bekendmaking van oprichting van de vennootschap.

Bijzondere volmacht wordt verleend aan Boekhoudkantoor Bofizon, Rosmotenweg 8 te 3520 Zonhoven, ond. Nr. 0422.056.007 , om, met recht van indeplaatsstelling, alle administratieve formaliteiten te vervullen die verband houden met de aanvraag van het B.T.W.-nummer en van de inschrijving in de KBO, en daaromtrent alle nodige stukken en bescheiden te ondertekenen.

Opgemaakt te Wezemaal op 1 april 2015

Tegelijk neergelegd Oprichtingsakte dd 01/04/2015

Vanderemeeren Joeri

Zaakvoerder

Mod POF 11.1

Coordonnées
VANDERMEEREN CONSULT

Adresse
BENINKSSTRAAT 15 3111 WEZEMAAL

Code postal : 3111
Localité : Wezemaal
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande