VANWASSENHOVE - HERMANS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VANWASSENHOVE - HERMANS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 834.886.720

Publication

07/04/2011
ÿþ Med 20

-Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



2 8 mAR. 2001

BRUSSEL

Voor-

behoude

aan het

Belgiscl

Staatsble







Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Vanwassenhove - Hermans Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

3y 8~6 wao

Zetel : Sint-Pietersweg 10 1745 Mazenzele

Onderwerp akte :Oprichting

Tekst

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 01/03/2011

OPRICHTING - STATUTEN

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA (VOF)

met de naam 'Vanwassenhove - Hermans'

I. BENOEMING VAN DE PARTIJEN, OPRICHTING, INBRENGEN EN AANDELEN

1. Benoeming van de oprichters

Heden, 01 maart 2011 verklaren de hiemagenoemde personen over te gaan tot de oprichting van

de Vennootschap Onder Firma :

1) Hermans Wouter, wonende te Sint-Pietersweg 10 te 1745 Mazenzele

2) Marcoux Melissa, wonende te Sint- Pietersweg 10 te 1745 Mazenzele

De oprichters hebben besloten over te gaan tot de oprichting van een Vennootschap Onder Firma met de naam "Vanwassenhove - Hermans", met maatschappelijke zetel te Sint-Pietersweg 10, 1745 Mazenzele.

2. Maatschappelijk kapitaal en Inbrengen door oprichters

De oprichters verklaren dat :

De vennootschap onder firma is opgericht voor onbepaalde duur vanaf de datum van 01 maart

2011.

Het geheel geplaatst kapitaal vijhonderd Euro ( 500 EUR ) bedraagt en verdeeld is in honderd

aandelen (100 aandelen) zonder vermelding van nominale waarde

Het maatschappelijk kapitaal voor vijfhonderd Euro ( 500 EUR ) volstort is en waarop

ingeschreven en gestort werd door:

a) De voormelde heer Hermans Wouter ten belope van tweehonderd vijftig Euro ( 250 EUR ) Euro waarvoor hij vijftig (50) aandelen krijgt toegekend.

b) De voormelde mevrouw Marcoux Melissa, ten belope van tweehonderd vijftig Euro ( 250 EUR ) waarvoor zij vijftig (50) aandelen krijgt toegekend .

3. Volstorting

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzonder rekening geopend op naam van de VOF Van Wassenhove - Hermans in oprichting. De oprichters bevestigen dat op de rekening van de vennootschap 500 EUR werd gestort, een bedrag dat aldus ter beschikking staat van de vennootschap in oprichting.

Deze bijzondere rekening staat exclusief ter beschikking van de vennootschap onder firma. Er kan slecht over beschikt worden door de personen die gerechtigd zijn de vennootschap te verbinden.

Bijlagen bij het-Belgisch Staatsblad -07/04/2041--Annexés-du-Moniteur--belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Lk I~ - vervolg Mal 2.0

4. Aanvaarding van de aandelen

Beide komparanten, bovenvermeld aanvaarden de aandelen die hen worden toegekend voor hun

Inbreng in geld.

5. Verkrijging van de rechtspersoonlijkheid

De vennootschap in oprichting verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging

van een uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

II. STATUTEN

Hierna verklaren de oprichters de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

EERSTE HOOFDSTUK - BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1. Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma, onder de naam "Vanwassenhove - Hermans". Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vennootschap Onder Firma" of de afkorting VOF".

Alle akten, facturen, brieven, aankondigingen, publicaties, mededelingen en andere stukken uitgaande van de vennootschap, vermelden de maatschappelijke benaming, de rechtsvorm en het inschrijvingsnummer in het RPR.

ARTIKEL 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Sint-Pietersweg 10, 1745 Mazenzele.

Hij kan zonder statutenwijziging door beslissing van het bestuur overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan door eenvoudige beslissing van het bestuur ook bijhuizen, filialen, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de in België gevestigde exploitatiezetels.

ARTIKEL 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland :

- Het uitbaten van kermisattracties

- Transport van goederen

- Herstelling van personenwagens en vrachtwagens

- Kapster

- Manicure en pedicure

- Verpleegkunde

- om haar doel te verwezenlijken kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen. - De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

- De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij mag alle daden stellen, alle transacties en ondernemingen uitvoeren, alle roerende en onroerende, civiele of industriële, financiële of commerciële verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele in verband staan met haar doel of met een onderdeel daarvan of die kunnen bijdragen tot het vergemakkelijken, het begunstigen of het ontwikkelen van de doelgebonden activiteiten. Het afsluiten zowel in Belgje als in het buitenland van elke samenwerkingsovereenkomst die door de toepasselijke wetten en gebeurlijke beroepsreglementen toegelaten zijn;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/_20I1-Annexes. duMoniteur_belgc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

rudk81,- vervolg

Mod 2.0

ARTIKEL 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht vanaf heden voor een onbeperkte duur vanaf heden. Zij zal in toepassing van artikel 2 van de vennootschappenwet slechts rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een expeditie van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij kan vervroegd ontbonden worden bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering van Vennoten.

Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van een eventuele ontbinding overschrijdt.

TWEEDE HOOFDSTUK - KAPITAAL EN AANDELEN

ARTIKEL 5. Kapitaal en aard van de aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap onder firma bedraagt vijhonderd Euro

( 500 EUR ). Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De aandelen zijn ondeelbaar en steeds op naam. Bij de maatschappelijke zetel wordt een register van de aandelen gehouden. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen. Het register van de aandelen bevat :

- de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het getal van de hem toehorende aandelen;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer of hun gevolgmachtigden, ingeval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerders en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van hun inschrijving in het register van aandelen.

DERDE HOOFDSTUK - BESTUUR, TOEZICHT

ARTIKEL 8. Bestuur door Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. De zaakvoerders zijn natuurlijke personen en geen rechtspersonen.

De zaakvoerders worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering bij eenparigheid van stemmen, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en zijn steeds door haar afzetbaar. Het benoemingsbesluit moet worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad. Enkel om wettige redenen kan een zaakvoerder ontslagen worden door een gewone meerderheid binnen de algemene vergadering.

Elke zaakvoerder handelt als orgaan van de V.O.F. Elke zaakvoerder is individueel aansprakelijk ten aanzien van elk der vennoten met betrekking tot de uitoefening van zijn mandaat. De zaakvoerders kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) allen de algemene vergadering bevoegd is.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en het Wetboek Vennootschappen.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen.

Het ontslag van de zaakvoeders heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. Het mandaat van de aftredende zaakvoerder is beëindigd na de algemene vergadering waarop is overgegaan tot de herverkiezing van een zaakvoerder.

De zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Het lid van een college van zaakvoeders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden het Wetboek van Vennootschappen dienaangaande na te komen.

Is er géén college en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de verrichting mag slechts worden genomen of de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luátt - vervolg Med 7.0

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

VIJFDE HOOFDSTUK - BOEKJAAR, JAARREKENING, WINSTVERDELING.

ARTIKEL 13: Boekjaar - Jaarrekening

Het maatschappelijk boekjaar begint op 01 januari en eindigt op 31 december.

Elk boekjaar jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarrekening op. Die jaarrekening

bestaat minimaal uit de balans en de resultatenrekening zoals deze gekend is voor de BVBA of de

NV.

III. TIJDELIJKE BESCHIKKINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en zal worden afgesloten op 31 december 2011. De

eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 30 juni 2012.

IV. BESLUITEN DOOR DE OPRICHTERS - VENNOTEN

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht, zijn de vennoten-oprichters, in een bijzondere

algemene vergadering bijeengekomen en hebben besloten het aantal zaakvoerders voor de eerste

maal vast te stellen op 1 zaakvoerder zoals bepaald in de statuten.

De aandeelhouders beslissen te benoemen tot zaakvoerders de volgende personen :

- De Heer Hermans Wouter als onbezoldigd zaakvoerder

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de thans

opgerichte vennootschap, worden deze besluiten aanvaard.

V. AANVAARDING STATUTAIR ZAAKVOERDERSCHAP"

De zaakvoerder, De Heer Hermans Wouter, zoals bovenvermeld, verklaart dat hem op grond van het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negenhonderd vierendertig, voor het laatst gewijzigd door de wet van tien februari negenhonderd negenennegentig, niet het verbod werd opgelegd om de functie van de zaakvoerder waar te nemen en dat deze functie met het ambt dat hij bekleedt niet onverenigbaar wordt geacht.

Hij aanvaardt dan ook de opdracht zoals omschreven in de statuten.

VIII. OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

De oprichters verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel 13bis van de Vennootschappenwet, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap voor de oprichting zijn aangegaan.

1X. AANSTELLING VOLMACHTDRAGER ONDERNEMINGSLOKET.

Bijzondere volmacht wordt gegeven aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Fraxinus B.F. BVBA, gevestigd te Droeshoutstraat 88 B1 te 1745 Opwijk, vertegenwoordigd door de heer Ely Van der Borght om alle formaliteiten met betrekking tot inschrijving, eventuele wijziging of schrapping te vervullen in het ondernemingsloket, alsook om eventuele inschrijving van deze vennootschap te vorderen als belastingplichtige bij het bestuur van de BTW-administratie, evenals voor het bekomen van vestigingsattesten en welkdanige registratie en/of erkenningsnummer en de aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds te verrichten.

Voor akkoord met de bepalingen van dit document:

Tegelijk neergelegd: oprichtingsakte dd 01/03/2011

Hermans Wouter

zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

yVoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VANWASSENHOVE - HERMANS

Adresse
SINT-PIETERSWEG 10 1745 MAZENZELE

Code postal : 1745
Localité : Mazenzele
Commune : OPWIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande