VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HET DECANAAT VILVOORDE, AFGEKORT : V.P.W. DECANAAT VILVOORDE

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HET DECANAAT VILVOORDE, AFGEKORT : V.P.W. DECANAAT VILVOORDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.911.992

Publication

06/03/2014
ÿþMOI) 2.2

, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

À ~



M6NITEUR B TSSLAD 18 FEV. 20'14

2 7 -02- 2 BELGISCH STAA BRUSSEL

Griffie



Ondernemingsnr : 0410.911.992

Benaming

(voluit) ; Vereniging der Parochiale Werken van het Decanaat Vilvoorde

(verkort) : VPW Decanaat Vilvoorde

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkplein 1 te Grimbergent/ig50

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Op 9 december 2013 om 20h00 werd in het parochiecentrum 'Sint-Comelius' te Diegem een Algemene Vergadering gehouden. Op deze vergadering waren alle leden van de VZW VPW Decanaat Vilvoorde uitgenodigd. De vergadering wordt geopend door de voorzitter Etienne Van Lindt. Als secretaris en stemopnemer wordt de heer Rudy Van Lint aangesteld. Op de dagorde stond de goedkeuring van de nieuwe statuten waarvan de inhoud hierna weergegeven wordt. Onderstaande statuten werden met algemeenheid van stemmen goedgekeurd.

NAAM

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) draagt de naam "Vereniging der Parochiale Werken van het Dekenaat Vilvoorde", afgekort "VPW Dekenaat Vilvoorde".

ln haar externe betrekkingen vermeldt de vereniging haar zeteladres, Diocesaan VPW-nummer en ondememingsnummer bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

DOEL

Artikel 2

§ 1)In overeenstemming met het Belgisch recht, het Wetboek van Canoniek Recht en de Diocesane Decreten en Richtlijnen heeft deze - door de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel canoniek erkende - vereniging - met wezenlijk Rooms-Katholiek confessioneel karakter - aangaande de zorg voor het Tijdelijke tot doel :

1°met toepassing van can. 1254 e.v. van het Wetboek van Canoniek Recht tijdelijke goederen voorhan de in art. 6 bedoelde VPW-afdelingen in samenwerking met de Pastorale eindverantwoordelijken te verwerven, behouden, beheren en vervreemden om de haar eigen doelstellingen te bereiken;

2°bij te dragen en te helpen bij de organisatie en het beheer van activiteiten met een godsdienstig, sociaal, educatief of cultureel karakter, die zich in het kader of in het verlengde van de Pastoraal situeren;

3°de personen bij te staan die actief zijn in de Pastoraal of in het beheer van het Tijdelijke of van de: activiteiten waarvan sprake in ten 1° of 2°.

§ 2)Met inachtneming van art. 10, § 2, en art. 13, § 2, van deze statuten, mag de vereniging alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel; zij mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten en deze gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3)De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan voormelde doeleinden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

TT! Lagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

mai) 2.2

pUUR

Artikel 3

Oe vereniging is voor onbepaalde tijd aangegaan. Zij kan te allen tijde worden ontbonden,

WERK1NGSGEBIED

Artikel 4

Het werkingsgebied van de vereniging is dat van het in art. 1 bedoelde Dekenaat.

In concreto omvat dit het werkingsgebied van de in art. 6 bedoelde en in het huishoudelijk reglement vernielde VPW-afdelingen, waarvan de lijst permanent actueel wordt gehouden en aan de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel wordt meegedeeld.

ZETEL

Artikel 5

pe vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel, waarin haar zetel gevestigd Is in de Abdij van Grimbergen, Kerkplein 1 te 1850 Grimbergen.

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van de vereniging kan die zetel binnen dat gerechtelijk arrondissement worden verplaatst. Die beslissing wordt bij uittreksel in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt en aan de Dienst Kerkfabrieken & VPW s van het Vicariaat voor het beheer van het Tijdelijke bij het Aartsbisdom Mechelen-Brussel meegedeeld,

VPW-AFDELINGEN

Artikel 6

De vereniging is in minstens vier - door de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel canoniek erkende - VPW-afdelingen opgedeeld, waarbij elke VPW-afdeling een Parochie kan zijn of een andere canoniek erkende entiteit.

Elke VPW-afdeling benaamt zich in haar externe betrekkingen als volgt : "Vereniging der Parochiale Werken van het Dekenaat Vilvoorde (of afgekort VPW Dekenaat Vilvoorde) - VPW-afdelingsnaam", met vermelding van haar contactadres en Diocesaan VPW-afdelingsnummer, alsook het ondememingsnummer van de vereniging bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

In de jaarlijkse patrimoniumaangifte van de vereniging wordt omschreven welke goederen canoniek aan welke VPW-afdeling behoren. Een kopie van die jaarlijkse patrimoniumaangifte wordt aan de Dienst Kerkfabrieken & VPW s van het Vicariaat voor het beheer van het Tijdelijke bij het Aartsbisdom Mechelen-Brussel meegedeeld.

LEDEN

Artikel 7

l-let aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vier bedragen.

Artikel 8

§ 1)Zijn lid van de vereniging :

1 °de Deken (of de daartoe door de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel voorlopig aangestelde) van het

Dekenaat en zijn Dekenassistent(e)(en) voor het Tijdelijke,

2°de canoniek eindverantwoordelijke van de in art. 6 bedoelde VPW-afdelingen,

3°de door de VPW-afdelingen voorgestelde en afgevaardigde personen die ais lid door de Raad van

Bestuur worden aanvaard,

4°andere personen die door de Algemene Vergadering van de vereniging tot Bestuurder worden benoemd.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

§ 2)Er wordt van de leden geen lidgeld gevraagd.

§ 3)De hoedanigheid van lid gaat verloren bij :

1° overlijden;

2°Ontslag : ieder lid is te allen tijde vrij uitte treden en dit door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de

Raad van Bestuur;

3°verlies van de hoedanigheid krachtens dewelke de persoon lid geworden is;

4° uitsluiting.

§ 4)Als lid van de vereniging nemen de leden de volgende verplichtingen op :

1°het naleven van het Rooms-Katholiek confessioneel karakter van de vereniging en de in art. 2 bedoelde regelgeving dienaangaande;

2°slet naleven van de statuten en het huishoudelijk reglement, alsook de besluiten van de organen van de vereniging;

3°het niet schaden, op welke wijze dan ook, van de belangen van de vereniging of één van haar organen.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Met uitzondering van de canoniek eindverantwoordelijke mogen van elke VPW-afdeling echter slechts maximum twee afgevaardigden als lid aan de Algemene Vergadering deelnemen.

Artikel 10

§ 1)Tot de exclusieve bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren :

1°de wijziging van de statuten,

2°de benoeming en de afzetting van de Bestuurders,

3°de benoeming en de afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien een

bezoldiging wordt toegekend,

4°de kwijting aan de Bestuurders en de Commissarissen,

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

fi°de ontbinding van de vereniging,

7°de uitsluiting van een lid,

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

§ 2)Zijn echter onderworpen aan het bekomen van een canonieke machtiging geldend ais schriftelijk betekende afwezigheid van bezwaar vanwege de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel :

1 °de wijziging van de statuten,

2°de ontbinding van de vereniging;

3°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

4°de erkenning en aanvaarding in de vereniging van een VPW-afdeling en de toekenning van diens

Diocesaan VPW-afdelingsnummer, alsook de opheffing van een VPW-afdeling.

Bij ontstentenis van verzending van de voormelde canonieke machtiging vanwege de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel naar de vereniging binnen een termijn van vijftig kalenderdagen - die ingaat op de dag na ontvangst door hem van de aanvraag tot canonieke machtiging, een volledig dossier en een gunstig advies van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen - wordt hij geacht een canonieke machtiging te hebben verleend.

Artikel 11

§ 1)De Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar op de door de Raad van Bestuur bepaalde data bijeengeroepen, een eerste maal tijdens het eerste semester met op de agenda onder meer de goedkeuring van de jaarrekening van het voorbije boekjaar en een tweede maal tijdens het tweede semester. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

r

. MOD 2.2

Hetzij bij beslissing van de Raad van Bestuur, hetzij op schriftelijk verzoek van minstens één vijfde van de leden kan de Algemene Vergadering ook op andere data worden bijeengeroepen.

§ 2)Bijeenroeping van de Algemene Vergadering :

1 °de Algemene Vergadering wordt door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee Bestuurders bijeengeroepen;

2°alle leden worden minstens vijftien kalenderdagen váór de datum van de Algemene Vergadering opgeroepen en dit per e-mail en/of per fax en/of per gewone post naar het nummer of het adres dat zij daartoe laatstelijk hebben opgegeven;

3°de agenda wordt bij de oproeping gevoegd; elk punt dat door minstens twee Bestuurders of door minstens één twintigste van de leden minstens twintig kalenderdagen vóór de vergadering schriftelijk en ondertekend wordt voorgesteld, wordt op de agenda gebracht;

bij de oproeping worden eveneens de eventueel nog niet eerder meegedeelde notulen van de vorige Algemene Vergadering gevoegd, alsook het verslag van het beheer van de Raad van Bestuur tijdens het voorbije boekjaar voor de Algemene Vergadering waarop de goedkeuring van de jaarrekening is geagendeerd.

§ 3)De Algemene Vergadering wordt door de Deken of door een door hem aangestelde persoon voorgezeten. Bij afwezigheid van één van hen, wordt de Algemene Vergadering door de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur voorgezeten en bij afwezigheid van deze laatste door de oudste aanwezige Bestuurder.

§ 4)Besluitvorming en stemming op de Algemene Vergadering :

1 °ieder lid beschikt over één stem; mits schriftelijke volmacht kan een lid zich door een ander lid laten vertegenwoordigen; een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken;

2°op verzoek van minstens de helft der leden is de stemming geheim;

3°de besluiten worden bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen;

4°kan alleen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden aangenomen :

a)een statutenwijziging die betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is

opgericht;

b)de ontbinding van de vereniging;

c)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

5°kan alleen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden aangenomen :

a)een andere statutenwijziging dan die in ten 40, a);

b)de uitsluiting van een lid maar slechts wegens ernstige redenen en op voorstel van de Raad van Bestuur;

6°over een statutenwijziging of over de ontbinding van de vereniging of over de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk of over de uitsluiting van een lid kan de Algemene Vergadering overigens slechts op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer die uitdrukkelijk in de oproeping is vermeld en wanneer minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn;

ingeval op de eerste vergadering daartoe minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die dan, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar nog steeds met de voormelde meerderheden, geldig kan beraadslagen en besluiten; de tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

§ 5)Van elke Algemene Vergadering warden notulen opgemaakt, die op de volgende Algemene Vergadering worden goedgekeurd en dan door de Voorzitter of de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en minstens één andere Bestuurder worden ondertekend.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden als volgt ter kennis gebracht :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

1 °aan de leden, door mededeling van de notulen die van elke Algemene Vergadering worden opgemaakt; 2°na schriftelijk verzoek van en aan derden, door mededeling van een door twee Bestuurders voor eensluidend verklaard afschrift van de voormelde notulen of van uittreksels ervan.

Voor het overige gelden de wettelijke raadpiegings- en openbaarmakings-formaliteiten.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

De Raad van Bestuur bestaat uit :

1 °de Deken (of de daartoe door de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel voorlopig aangestelde) van het Dekenaat en zijn Dekenassistent(e)(en) voor het Tijdelijke en

2°minstens vier en hoogstens zes personen, die door de Algemene Vergadering tot Bestuurder worden benoemd en te allen tijde door haar kunnen worden ontslagen; die Bestuurders worden voor een periode van vijf jaar benoemd en zijn herkiesbaar, in zoverre zij de leeftijd van vijfenzeventig jaar niet hebben bereikt; op deze leeftijdsregel kan alleen de Algemene Vergadering een uitzondering toestaan.

Onder de in ten 1° en 2° van de vorige alinea vermeide leden zetelen er minstens twee pastoraal door de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel benoemden in de Raad van Bestuur.

Wanneer een mandaat van Bestuurder vacant is, kunnen de overblijvende Bestuurders die vacature voorlopig vervullen, waarna de volgende Algemene Vergadering al dan niet tot benoeming overgaat.

Het mandaat van Bestuurder is onbezoldigd.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter en een Ondervoorzitter.

Artikel 13

§ 1)De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. De Raad van Bestuur is te dien einde bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering verleent.

De Raad van Bestuur mag zijn taken onder zijn leden verdelen of een bijzonder mandaat aan een gevolmachtigde van zijn keuze verlenen. Hij mag ook het dagelijks bestuur van de vereniging aan één of meerdere Bestuurders opdragen. Deze bevoegdheidsdelegaties zijn op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2)Nochtans is elke akte houdende verwerving van onroerende goederen of van zakelijke rechten op onroerende goederen, overdracht van of beschikking over onroerende goederen of onroerende rechten, vestiging van of verzaking aan zakelijke rechten op onroerende goederen of elke huurovereenkomst van (of waarvan de duur door een voorziene verlenging mogelijkerwijs zou kunnen uitlopen tot) negen jaar of langer onderworpen aan het bekomen van een canonieke machtiging geldend als schriftelijk betekende afwezigheid van bezwaar vanwege de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Bij ontstentenis van verzending van de voormelde canonieke machtiging vanwege de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel naar de vereniging binnen een termijn van vijftig kalenderdagen - die ingaat op de dag na ontvangst door hem van de aanvraag tot canonieke machtiging, een volledig dossier en een gunstig advies van het Vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen - wordt hij geacht een canonieke machtiging te hebben verleend.

Artikel 14

§ 1)De Raad van Bestuur wordt - na bepaling van de agenda - door zijn Voorzitter of bij ontstentenis ervan door zijn Ondervoorzitter bijeengeroepen, hetzij op eigen initiatief, hetzij op verzoek van twee Bestuurders.

De Voorzitter zit de vergadering voor. Bij afwezigheid wordt hij door de Ondervoorzitter vervangen, of bij ontstentenis van deze laatste, door de oudste aanwezige Bestuurder.

§ 2)Besluitvorming en stemming op de Raad van Bestuur :

1 °mits schriftelijke volmacht kan een Bestuurder zich door een andere Bestuurder laten vertegenwoordigen; een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken;

2°iedere Bestuurder beschikt over één stem;

Moo 2,2

r

. 4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

3°de besluiten worden bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Bestuurders genomen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen;

4°er kan slechts op geldige wijze worden beraadslaagd en besloten wanneer minstens de helft van de Bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is; wanneer dit quorum niet wordt gehaald, dan kan een nieuwe Raad van Bestuur met dezelfde agenda worden bijeengeroepen, die dan geldig kan beraadslagen en besluiten wanneer minstens drie Bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn;

5°in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de Bestuurders; dit schriftelijk akkoord kan per e-mail en/of per fax en/of per gewone post worden meegedeeld; deze procedure kan echter geenszins voor de vaststelling van de jaarrekening of de begroting worden gevolgd.

§ 3)Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die op de volgende Raad van Bestuur worden goedgekeurd en dan door minstens twee Bestuurders worden ondertekend.

De Raad van Bestuur stelt ook het verslag op over zijn beheer tijdens het voorbije boekjaar, dit met het oog op de Algemene Vergadering waarop de goedkeuring van de jaarrekening is geagendeerd.

Voor het overige gelden hier ook de wettelijke raadpiegings- en openbaarma-kingsformaliteiten.

VPW-AFDELINGSAFGEVAARDIGDE

Artikel 15

Het dagelijks bestuur van de activiteiten die op het Tijdelijke van een VPW-afdeling betrekking hebben, evenals de vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden voor de handelingen die tot dit dagelijks bestuur behoren, vallen onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur van de vereniging.

Na voordracht door de canonieke eindverantwoordelijke van de VPW-afdeling en bij en na beslissing van de Raad van Bestuur wordt die beheers- en vertegenwoordi-gingsbevoegdheid aan een VPW-afdelingsafgevaardigde toevertrouwd.

Deze bevoegdheidsdelegaties, de omvang en de identiteit van de titularis ervan worden schriftelijk in een volmacht vastgelegd.

Deze volmacht kan te allen tijde door de Raad van Bestuur worden herroepen.

Op vraag van iedere betrokken derde wordt hem deze volmacht voorgelegd.

VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

Artikel 16

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en tegenover derden geldig verbonden

1 °in het algemeen, door de Raad van Bestuur of door twee gezamenlijk handelende Bestuurders;

2°voor de akten waarvoor een bijzondere volmacht werd verleend, door de volmachthebber;

3°voor de handelingen van dagelijks bestuur, door de Bestuurder(s) aan wie het werd toevertrouwd;

4°voor de handelingen van dagelijks bestuur van een VPW-afdeling, door de VPW-afdelingsafgevaardigde

aan wie het - zoals bepaald in art. 15 - werd toevertrouwd;

5°voor de handelingen van een VPW-afdeling die het dagelijks bestuur overstijgen, gezamenlijk door een

Bestuurder en door de betrokken VPW-afdelingsafgevaardigde, deze laatste dan krachtens een bijzondere

volmacht machtiging die hem voor deze handeling door de Raad van Bestuur wordt verleend.

BESTEMMING VAN HET ACTIEF BIJ ONTBINDING VAN DE VERENIGING

Artikel 17

Bij ontbinding van de vereniging wordt aan haar actief de volgende bestemming gegeven

1°de goederen die canoniek aan de VPW-afdelingen behoren, worden, na aftrek van de desbetreffende schulden, lasten en kosten, aan de vereniging(en) zonder winstoogmerk toegewezen, die, met instemming van de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel, geroepen worden het beheer van het Tijdelijke van de betrokken VPW-afdelingen verder te zetten,

y ,a

ti Voor- " 1behouden aan het Belgisch Staatsblad

i4[0D 2.2

Luik B - Vervolg

2°de andere goederen worden, na aftrek van de desbetreffende schulden, lasten en kosten, aan de vereniging(en) zonder winstoogmerk toegewezen, die, met instemming van de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel geroepen worden het beheer van het Tijdelijke van de betrokken Dekenaten verder te zetten,

met voor deze verenigingen zonder winstoogmerk de verplichting die goederen in overeenstemming met art. 2, § 1, van deze statuten of voor goederen voortkomende uit giften onder de Levenden of bij testament in overeenstemming met de wil van de schenkers te bestemmen.

Artikel 18

Voor de aangelegenheden die niet door deze statuten worden geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing, laatst gewijzigd door de Wet van 30 december 2009, alsook het Koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen, laatst gewijzigd door de het Koninklijk besluit van 21 december 2006

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is ongewijzigd en is ais volgt:

Van Lindt Etienne geboren te Vilvoorde op 01/02/21954 - Voorzitter

Goossens Johan, geboren te Kapellen op 06/09116977 - Ondervoorzitter

Piet Capoen, geboren te Poperingen op 11/0111965

Chiista Boogmans, geboren te Vilvoorde op 05/03/1956

Van Grunderbeek Jos, geboren te Sint-Stevens-Woluwe op 04/01/1949

Helena Vankeerberghen, geboren te Melsbroek op 30/12/1946

Jozef Vankeerberghen, Geboren te Melsbroek op 24/04/1949

Rudolphe Van Lint, geboren te Ukkel op 15/0411946.

r

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bi) liet1èTgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

09/01/2013
ÿþ ~a.~°Ç'~`! MOD2.2

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 ? DEC. 2012

ente8e,

Griffie

Ondernemingsnr : 0410.911.992

Benaming

(voluit) : Vereniging der Parochiale Werken van het Decanaat Vilvoorde

(verkort) : VPW Decanaat Vilvoorde

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Kerkplein 1 -1850 Grimbergen

Onderwerp akte : Ontslag en aanstelling bestuurders

Op de Algemene Vergadering gehouden op 14 mei 2012 heeft de Algemene Vergadering kennis genomen van het ontslag van B.H. Geert Aelbrecht en de geer Willem De Vogealaer Hun ontslag wordt aanvaard,

De Raad van Bestuur stelt volgend nieuw bestuurslid voor:

B.H. Piet Capoen

De volledige Raad van Bestuur is nu ais volgt samengesteld:

Van Lindt Etienne, Molenstraat 157 te 1851 Rumbeek (Voorzitter)

Piet Capoen, Billaststraat 37 te 1820 Steenokkerzeel

Goossens Johan, Kerkplein 1 te 1850 Grimbergen

Van Lint Rudoiphe, Neusstraat 12 te 1980 Zemst

Vankeerberghen Helena, Vandervekenstraat 11 te 1831 Diegem

Vankeerberghen Jozef, Broekstraat 111 bus 2 te 1831 Diegem

Vangrunderbeek Jos, Sint-Stefaanstraat 83a te 1932 Sint-Stevens-Woluwe

Boogmans Christa, Harensesteenweg 160 te 1800 Vilvoorde

i

*13005745*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

19/01/2012
ÿþ\

MOo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- iA

behoudr

aan hel

Belgisc

Staatsbh

ICI IIIIIVIlVhlll IIIIIV





` C`2

.4aSE_4i

Grigxie

Ondernemingsnr : 0410.911.992

Benaming

(voluit) : Vereniging der Parochiale Werken van het Decanaat Vilvoorde

(verkort) : VPW Decanaat Vilvoorde

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkplein 1 - 1850 Grimbergen

Onderwerp ante : Ontslag en aanstelling bestuurders

Op de Algemene Vergadering gehouden op 12 december 2011 heeft de Algemene Vergadering kennis genomen van hei ontslag van de voorzitter Eric Vertongen. Zijn ontslag wordt aanvaard.

De Raad van Bestuur stelt volgend nieuw bestuurslid voor:

Christa Boogmans

De volledige Raad van Bestuur is nu als volgt samengesteld:

Van Lindt Etienne, Molenstraat 157 te 1851 Humbeek (Voorzitter)

Goossens Johan, Kerkplein 1 te 1850 Grimbergen (Ondervoorzitter)

Van Lint Rudolphe, Neusstraat 12 te 1980 Zemst (Secretaris)

De Vogelaer Willem, Memlingstraat 90 te 1800 Vilvoorde

Aelbrecht Geert, Nowélei 15 te 1800 Vilvoorde

Vankeerberghen Helena, Vandervekenstraat 11 te 1831 Diegem

Vankeerberghen Jozef, Broekstraat 111 bus 2 te 1831 Diegem

Vangrunderbeek Jos, Sint-Stefaanstraat 83a te 1932 Sint-Stevens-Woluwe

Boogmans Christa, Harensesteenweg 160 te 1800 Vilvoorde

StaatsbTád - I970I720I2 - Annexes dü 1Vlóniteur beljé

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

02/09/2011
ÿþ4 wº%

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RUSSEL

A% 20 ~ Lw.



Griffie

IWNflNIWNM~VMVMVMIW~V

*11136113*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0410.911.992

i3enarntng

(voluit) : Vereniging der Parochiale Werken van het Decanaat Vilvoorde

(verkort) : VPW Decanaat Vilvoorde

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkplein 1 - 1850 Grimbergen

Onderwerp akte : Aanstelling van twee nieuwe bestuurders

Op de Algemene Vergadering gehouden op 9 mei 2011 heeft de Raad van Bestuur twee nieuwe leden als

bestuurder voorgesteld. Het gaat om:

Helena Vankeerberghen

Vandervekenstraat 11

1831 Diegem

Geboren te Melsbroek op 30/12/1946

en

Joszef Vankeerberghen

Broekstraat 111 bus 2

1831 Diegem

Geboren te Melsbroek op 24/04/1949

Beide kandidaten worden met algemeenheid van stemmen aanvaard

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen " M»m nn hanrltw4aninn

06/01/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0410.911.992

13Enaming

(voluit) Vereniging der Parochiale Werken van het Gewest Vilvoorde

(verkort) : VPW Gewest Vilvoorde

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : J.B. Nowélei 15

Ondarfrerts akte : Statutenwijziging, benoemingen

,at 11111!1,111.1111g11111,M1J!J11

r -,..

'

BRUSSEL

2 8 -12- 201D

Griffie

Vooraf aandeli ke uiteenzetting

1

e De Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk `Vereniging der Parochiale Werken van het Gewest Vilvoorde', heeft op datum van 15 december 2010 beslist haar

'ó statuten zoals deze werden gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad van 5 december 2005 te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten.

b DEEL 1 : WIJZIGEN VAN DE STATUTEN

BENAMING

Artikel 1.-

De vereniging, opgericht onder de vorm van een VZW, neemt als benaming aan "Vereniging der Parochiale

N Werken van het decanaat Vilvoorde". Afgekort "VPW Decanaat Vilvoorde". eq

DOEL

vo

Artikel 2.-

.-to

§ 1 De vereniging heeft tot doel:

1.het financieel en materieel beheer van de afdelingen (zie art. 6), te organiseren en waar te nemen in samenwerking met de pastorale verantwoordelijken,

2.bij te dragen en te helpen bij de stichting en het beheer van activiteiten met een godsdienstig, sociaal, educatief of cultureel karakter, die zich situeren in het kader of in het verlengde van de

pq opdrachten van de pastoraal verantwoordelijken,

el 3.het Rooms katholiek karakter als een wezenlijk element van de vereniging te verdedigen en uit te dragen. :r.73

§ 2De vereniging heeft eveneens tot doel het behoud en de valorisatie van de monumenten waar ze eigenaar van is.

ÁQ§ 3De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 4De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan voornoemde doelen.

Artikel 3.-

é,a:.;te biz i~ ik8 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TERRITORIAAL RECHTSGEBIED

Artikel 4.

Het territoriaal rechtsgebied van de vereniging is het decanaat Vilvoorde en omvat volgende parochies :

Allerheiligste Verlosser, Borgt (*j

Heilig Hart, Verbrande Brug, Grimbergen (*)

O.-L.-Vrouw, Beigem

Sint-Cornelius, Molenveld (*)

Sint-Rumoldus, Rumbeek

Sint-Servaas, Grimbergen (*)

Sint-Amandus, Stombeek-Bever (*)

Sint-Aloysius van Gonzaga, Koningslo (*)

Sint-Jan Berghmans, Het Voor (*)

Sint-Gertrudis, Machelen

H. Hart, Vilvoorde

O.-L.-Vrouw van Goede Hoop, Vilvoorde

Sint-Antonius, Houtem

Sint-Jozef, Vilvoorde

Sint-Martinus, Peutie

Sint-Wivina, Vilvoorde

O.-L.-Vrouw van Vil smarten, Diegem

Sint-Catharina, Diegem

Sint-Catharina, Humelgem

Sint-Martinus, Melsbroek

Sint-Niklaas, Perk

Sint-Jozef, Zaventem

Sint-Lambertus, Nossegem

Sint-Martinus, Zaventem

Sint-Stefaan, Sint-Stevens-Woluwe

Sint-Rumoldus, Steenokkerzeel

Sint-Dominicus, Kraainem

Sint-Pancratius, Kraainem 2032

Sint-Pancratius, Sterrebeek

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

H, Michaël en H. Jozef, Oppem

Sint-Pieter, Wezembeek

De afbakening van het territorium kan gewijzigd worden bij beslissing van de algemene vergadering op unanieme vraag van de betrokken entiteit. Ze gaat in op 1 januari 2011 met uitzondering van de parochies aangeduid met een Deze parochies kunnen later toetreden op eenvoudig verzoek aan de Raad van Bestuur.

ZETEL

Artikel 5.-,

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Abdij van Grimbergen, Kerkplein 1 te Grimbergen, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Deze zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur, bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

AFDELINGEN

Artikel 6.-'

De vereniging is in afdelingen opgedeeld, waarbij elke afdeling een parochie kan zijn of een andere canoniek erkende entiteit.

Iedere afdeling wordt aangeduid en noemt zich in haar betrekkingen met derden: "VZW Vereniging der Parochiale Werken van het Decanaat Vilvoorde. (Afgekort "VPW Decanaat Vilvoorde, Afdeling 20xx" met'xx' als uniek volgnummer. Zie lijst met parochies in artikel 4.)

In de jaarlijkse patrimoniumaangifte wordt omschreven welke onroerende eigendommen tot welke afdeling behoren.

Elke afdeling kan op haar beurt één of meerdere onderafdelingen bevatten waaronder een feitelijke vereniging die instaat voor de verdeling van de oblaties naar de verschillende kerkelijke instanties en begunstigden.

LEDEN

Artikel 7.-,

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens zes bedragen.

Artikel 8.-,

§1 Zijn lid van de vereniging:

1.de canonieke eindverantwoordelijken van de afdelingen omschreven in artikel 6,

2.de personen, voorgesteld en afgevaardigd door een afdeling, die aanvaard worden als lid door de Raad van Bestuur,

3.de personen, andere dan diegene bedoeld onder 1° en 2°, die door de algemene vergadering benoemd worden in de functie van bestuurder van de vereniging.

De raad van bestuur stelt de ledenlijst op en houdt ze bij.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

§2 Er wordt van de leden geen lidgeld gevraagd.

§3 Door het opnemen van hun hoedanigheid als lid van de vereniging, nemen de leden de volgende verplichtingen op :

1° het naleven van de statuten en het huishoudelijk reglement alsook de besluiten van de organen van de vereniging;

2° het niet schaden, op welke wijze dan ook, van de belangen van de vereniging of één van haar organen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 4 De hoedanigheid van lid gaat verloren:

" bij overlijden,

" bij ontslag: ieder lid kan, te allen tijde, zich terugtrekken uit de vereniging door zijn ontslag aan te bieden aan de raad van bestuur,

" door het verlies van de hoedanigheid in functie waarvan de persoon lid geworden is,

" door uitsluiting: de uitsluiting van een lid kan uitsluitend wegens ernstige redenen beslist worden door de algemene vergadering, beraadslagend op voorstel van de raad van bestuur, bij meerderheid van twee derden der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9.-'

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Van elke afdeling kunnen maximum twee afgevaardigden zetelen als lid in de algemene vergadering, de canonieke eindverantwoordelijke uitgezonderd, conform art.8, §1,1.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur Bij afwezigheid van laatstgenoemde, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 10.-'

§1. Tot de exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering behoren:

1. de wijziging van de statuten,

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

6.de ontbinding van de vereniging,

7.de uitsluiting van een lid,

B. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9. de wijziging van het territorium.

§2. Besluitvorming en stemming op de Algemene Vergadering:

1° Om geldig te kunnen stemmen moeten minstens de helft van de leden aanwezig zijn of door middel van een volmacht vertegenwoordigd zijn. Inzake aangelegenheden, andere dan vermeld in 2° hierna, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

2° In geval van uitsluiting van een kid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure nageleefd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3° De wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, zijn onderworpen aan een schriftelijk betekende afwezigheid van bezwaar vanwege de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deze betekening dient binnen de 50 kalenderdagen te worden aangemeld bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij ontstentenis van een betekening binnen hierboven genoemde termijn, zal de beslissing van de Algemene Vergadering onverminderd worden uitgevoerd.

Artikel 11.-'

§1. De vereniging houdt ten minste twee algemene vergaderingen per jaar.

" Een eerste op de tweede maandag van de maand mei met op de dagorde, onder meer, de goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen dienstjaar. Ingeval deze dag op een feestdag valt, dan geldt de eerstvolgende werkdag.

" Een tweede vergadering vindt plaats in het vierde trimester met op de dagorde, ondermeer de vastlegging van de begroting voor het volgend jaar.

§2. Bijeenroeping :

1° Behalve voor de eerste jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering, worden gewone Algemene Vergaderingen bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders.

2° Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen warden samengeroepen bij beslissing van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde der leden.

3° De uitnodiging met bijhorende documenten, wordt minstens 15 kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per fax, en/of per e-mail en/of per gewone post op het nummer of het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de voorzitter.

4° Aan de uitnodiging wordt een ontwerp agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders of dat door minstens één vijfde van de leden minstens 20 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

§3 .De beslissingen van de vergadering worden ter kennis gebracht aan derden door middel van uittreksels van het proces-verbaal van de vergadering, conform gewaarmerkt door twee bestuurders.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12.-'

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste 7 bestuurders, waarvan minimaal 1 afkomstig uit elke parochiefederatie, tenzij een parochiefederatie daar zelf aan verzaakt. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar en zijn herkiesbaar.

De deken van het decanaat Vilvoorde en zijn assistent voor het tijdelijke maken van rechtswege deel uit van de Raad van Bestuur en dit in uitbreiding op de in art. 12 bedoelde bestuurders.

In totaal dienen er minstens twee door de bisschop in de pastoraal benoemden in de raad van bestuur te zetelen.

In geval van vacature van een plaats van bestuurder, hebben de overblijvende bestuurders het recht in een voorlopige vervanging te voorzien. In dat geval wordt door de algemene vergadering, bij haar eerste bijeenkomst, overgegaan tot de definitieve benoeming.

Het mandaat van bestuurder geeft geen recht op een wedde of vergoeding.

Artikel 13.-'

§ 1 De raad van bestuur heeft de bevoegdheid alle handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van diegene die door de wet of de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2 De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging tegenover derden evenals in rechtszaken, zowel als vragende als verwerende partij.

§3 Elke akte houdende verwerving van onroerende goederen of van zakelijke rechten op onroerende goederen, overdracht van of beschikking over onroerende goederen of onroerende rechten, vestiging van of verzaking aan zakelijke rechten op onroerende goederen, of met betrekking tot huurovereenkomsten langer dan negen jaar, is onderworpen aan de schriftelijke betekende afwezigheid van bezwaar vanwege de aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deze betekening moet binnen de 50 dagen worden aangemeld op de zetel van de vereniging. Bij ontstentenis van een betekening na 50 kalenderdagen, zal de akte waartoe de raad van bestuur besliste, onverminderd doorgaan.

§ 4 Besluitvorming en stemming op de Raad van Bestuur :

1° De raad van Bestuur beraadslaagt volgens de regels van gemeen recht. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Onthoudingen worden als tegenstem geteld.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

2 ° Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op de vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

§ 5 De raad van Bestuur mag zijn taken verdelen onder zijn leden en eenbijzonder mandaat verlenen aan een gevolmachtigde van zijn keuze. Hij mag ook één of meerdere bestuurders aanduiden belast met het dagelijks bestuur. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 6 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

§ 7 De voorzitter, of bij ontstentenis de ondervoorzitter, roept de raad bijeen op eigen initiatief of op verzoek van twee bestuurders, en hij legt de agenda vast. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, of bij gebrek aan de ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

§ 8 De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda,die geldig kan beraadslagen en beslissen indien tenminste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 9 In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per fax, en/of email en/of per gewone post. Deze procedure kan echter geenszins gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening of de begroting.

§ 10 Van elke vergadering worden notulen opgesteld, die goedgekeurd worden op de eerstvolgende Raad van

Bestuur en dan ondertekend worden door minstens twee bestuurders.

Artikel 14.-'

De raad van bestuur brengt ieder jaar schriftelijk verslag uit op de algemene vergadering over zijn beheer tijdens het afgelopen jaar. Dit verslag wordt overgemaakt aan de leden, samen met de bijeenroeping van de algemene vergadering die over de goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar moet beraadslagen en beslissen.

AFDELINGSAFGEVAARDIGDE

Artikel 15.'

Het dagelijks bestuur van de activiteiten, die betrekking hebben op een afdeling van de vereniging, evenals de vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden voor de handelingen die tot dit dagelijks bestuur behoren, vallen onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur van de vereniging.

Het financieel en materieel beheer van de afdeling wordt opgedragen door de Raad van Bestuur aan de afdelingsafgevaardigde, voorgedragen door de canonieke eindverantwoordelijke van de afdeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De afdelingsafgevaardigde treedt echter pas in die functie door de beslissing van de Raad van Bestuur die hem deze beheers- en vertegenwoordigings-bevoegdheid toevertrouwt. Deze volmacht, zijn omvang en de titularis ervan, worden schriftelijk vastgelegd. Deze schriftelijke volmacht dient voorgelegd te worden op eenvoudige vraag van iedere betrokken derde.

Deze volmacht kan te allen tijde herroepen worden door de raad van bestuur.

VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING TEGENOVER DERDEN

Artikel 16.-,

De vereniging wordt tegenover derden vertegenwoordigd en geldig verbonden :

1° in het algemeen, door de Raad van Bestuur;

2° door twee gezamenlijk handelende bestuurders;

3° voor de akten die het voorwerp uitmaken van een bijzondere volmacht, door de persoon aan wie deze volmacht gegeven is;

4° voor de handelingen van dagelijks bestuur, inbegrepen iedere tussenkomst bij de post, door de bestuurder(s) aan wie dit dagelijks bestuur is toevertrouwd;

5° voor de handelingen van dagelijks bestuur van een afdeling, inbegrepen iedere tussenkomst bij de post, door de afdelingsafgevaardigde of door de persoon aan wie hij voor bedoelde handeling, deze bevoegdheid heeft overgedragen:

6° voor de handelingen van de afdeling die het dagelijks bestuur overstijgen, gezamenlijk door een bestuurder en de afdelingsafgevaardigde van de betrokken afdeling; in dit geval treedt deze laatste op, uit hoofde van een speciale machtiging die hem voor deze handeling wordt verleend door de Raad van Bestuur.

BESTEMMING VAN HET PATRIMONIUM INGEVAL VAN ONTBINDING

Artikel 17.-i

Bij ontbinding van de vereniging wordt haar patrimonium als volgt toegewezen:

" de goederen behorende aan de afdelingen worden, na aftrek van de schulden, lasten en kosten die erop betrekking hebben, toegewezen aan de vereniging(en) zonder winstoogmerk geroepen om, met de instemming van de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel, het financieel en materieel beheer van deze afdelingen verder te zetten;

" de andere goederen worden, na aftrek van schulden, lasten en kosten die erop betrekking hebben, toegewezen aan de vereniging(en) zonder winstoogmerk die geroepen zijn, met de instemming van de Aartsbisschop van Mechelen-Brussel het financieel en materieel beheer van de dekenaten die tot de vereniging behoren verder te zetten;met de verplichting, voor deze verenigingen, deze goederen te bestemmen in overeenstemming met artikel 2 § 1 van deze statuten, en, voor de goederen afkomstig van giften of legaten, in overeenstemming met de wil van de schenkers.

DIVERSE BEPALING: BOEKJAAR

Artikel 18.'

Het boekjaar loopt van 1 januari to 31 december. Elk jaar geeft de Raad van Bestuur ter gelegenheid van de Gewone Algemene Vergadering rekenschap van zijn beleid tijdens het voorbije boekjaar. De Raad stelt de jaarrekening op van het vorig boekjaar. Deze wordt onderworpen aan de goedkeuring door de Algemene Vergadering.

SLOTBEPALING : VERWIJZING NAAR DE WET VAN 27 JUNI 1921

Artikel 19.'

Voor alle punten niet voorzien in de huidige statuten, zijn de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 van toepassing, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003.

MOD 2.2

. 1 .  ''oer- Luik B - Veivolq

. I hehoiaden

.an net ,

3cljitich

str" atshiac OPENBAARMAKINGSFORMALTEITEN

Artikel 20.

Op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel zal een dossier gehouden worden, bevattend o.a., rekeninghoudende met de bepalingen van art. 26novies van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door art. 39 de Wet van 2 mei 2002 (B.S. 18/10/2002)

a) gecoördineerde statuten van de vereniging

b) elke navolgende wijziging der statuten

c) de akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de bestuurders en van de personen, gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen.

d) een kopie van het register van de leden : wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de

vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand, te rekenen van

de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

e) de beslissing betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging

f) de jaarrekening der vereniging

DEEL 2  RAAD VAN BESTUUR ....

De Buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging Vereniging van Parochiale Werken van het Gewest Vilvoorde, gehouden op 15 december 2010 heeft het collectief ontslag aanvaard van alle leden van de raad van bestuur.

De Buitengewone Algemene Vergadering heeft nieuwe bestuurders benoemd. De raad van Bestuur is nu als volgt samengesteld :

Vertongen Eric geboren te Machelen op 12/05/1957

Goossens Johan geboren te Kapellen op 06/09/1967

Van Lindt Etiennegeboren te Vilvoorde op 01/02/1954

De Vogelaer Willem geboren te Brussel op 03/09/1936

Van Lint Rudy geboren te Ukkel op 15/04/1946

Aelbrecht Geert geboren te Dendermonde op 07/09/1962

Van Gunderbeek Jos geboren te Sint-Stevens-Woluwe op 04/01/1949

Ondertekend door

De Vogelaer Willem ,Bestuurder

Van Lint Rudolphe, Bestuurder

rarntc;e blz. van t_uii~ BB vermeden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HET DEC…

Adresse
KERKPLEIN 1 1850 GRIMBERGEN

Code postal : 1850
Localité : GRIMBERGEN
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande