VERENIGING VAN FABRIKANTEN EN INVOERDERS VAN WETENSCHAPPELIJKE MEDISCHE EN CONTROLEAPPARATEN, AFGEKORT : UDIAS

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VAN FABRIKANTEN EN INVOERDERS VAN WETENSCHAPPELIJKE MEDISCHE EN CONTROLEAPPARATEN, AFGEKORT : UDIAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.817.863

Publication

28/10/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter atiêgeleed/ontv

angen op

1? OKT. 2014

ter griffie van de Nede-rlandstalige

rechtbank van kogoonandel Grussel

Griftre

Ondememingsnr : 0410.817.863

Benaming

(voluit) Vereniging van Fabrikanten en Invoerders van Wetenschappelijke Medische

en Controleapparaten

(verkort) : UDIAS

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: 11 Researchpark, 310 - B-1731 Zellik

Onderwerp akte: Rechtzettende akte, statutenwijziging, ontslag, benoeming, herbenoeming

Rechtzetting mbt de akte neergelegd op 06/0612011 In de eerste paragraaf dient er gelezen te worden:

Mandaat bestuurders:

Op de algemene ledenvergadering van 31 maart 2011, werden de bestuurders herverkozen, conform de statuten van de vzw. Net mandaat van dhr. Ignaas Van der Donckt werd niet hernieuwd en nam aldus een einde.

ipv

Mandaat bestuurders:

Op de algemene ledenvergadering van 31 maart 2011, werden de bestuurders herverkozen, conform de

statuten van de vzw.

Rechtzetting mbt de akte neergelegd op 10/04/2012

Onder de derde paragraaf dient er gelezen te worden:

Volmachten voor de banken:

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur en Mevrouw Myrjam Pan is hebben de volmacht om alle bankverrichtingen te ondertekenen, niet dien verstande dat ten minste twee van deze volmachthouders hun akkoord voor uitvoering geven.

Per 1/7/2012 eindigt de lopende overeenkomst tussen Willy Stelzer en UDIAS en zijn mandaat als directeur en gevolmachtigde neemt vanaf die datum aldus een einde.

ipv

Volmachten voor de banken:

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur en Mevrouw Myrjam l'anis hebben de volmacht om alle bankverrichtingen te ondertekenen, met dien verstande dat ten minste twee van deze volmachthouders hun akkoord voor uitvoering geven.

Uittreksel uit verslag van de algemene ledenvergadering dd 27/0312014

De leden worden geïnformeerd over de aanpassing van de statuten van UDIAS, en meer bepaald over de wijziging van artikel 1 en artikel 14.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

111111R1111ijIll1111

Bijràgéiïbirhéflié1gii-elfgfàïtel-à-d"="Z8T111/2OT4" - Annexes dru 1Vfoniteur belge

 e, "

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Met goedkeuring van 2/3 van de stemmen van de leden wordt beslist dat de vereniging vanaf 1 september 2014 de afkorting Laborama zal dragen en dat deze afkorting vanaf die datum in alle communicatie van de vereniging gevoerd zal worden..

Met goedkeuring van 2/3 van de stemmen van de leden wordt beslist de tekst van artikel 1 en artikel 14 aan te passen als volgt:

Artikel 1 - Benaming  OUD

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk in de zin van de wet van 27 juni 1921.

Haar benaming is « Vereniging van Fabrikanten en Invoerders van Wetenschappelijke, Medische en

Controle Apparaten », afgekort UDIAS.

Artikel 14 De gewone en bijzondere algemene vergadering - OUD

De gewone algemene vergadering van de vereniging dient minstens eenmaal per jaar te worden opgeroepen, tijdens het eerste trimester volgend op de afsluiting van het boekjaar, met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting evenals op het verlenen van de decharge aan de bestuurders in verband met hun opdracht.

Bovendien dient de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering op te roepen wanneer minstens 1/5e van de werkende leden van de vereniging hierom verzoekt. Zij dient dit te doen binnen de maand rtà ontvangst van de aanvraag hiertoe door voormelde leden.

Nieuwe tekst:

Artikel 1  Benaming  NIEUW

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk in de zin van de wet van 27 juni 1921.

Haar maatschappelijke naam is Vereniging van Fabrikanten en invoerders van Wetenschappelijke,

Medische en Controle Apparaten, afgekort Laborama.

Artikel 14 De gewone en bijzondere algemene vergadering - NIEUW

De gewone algemene vergadering van de vereniging dient minstens eenmaal per jaar te worden opgeroepen, met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting evenals op het verlenen van de decharge aan de bestuurders in verband met hun opdracht. Deze vergadering dient uiterlijk op 31-mei van het jaar volgende op de afsluiting van het boekjaar samen komen.

Bovendien dient de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering op te roepen wanneer minstens 1/5e van de werkende leden van de vereniging hierom verzoekt. Zij dient dit te doen binnen de maand. na" ontvangst van de aanvraag hiertoe door voormelde leden.

De gecoördineerde statuten zijn bijgevolg als volgt:

GECOORDINEERDE STATUTEN

TITEL I  BENAMING- MAATSCHAPPELIJKE ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1 Benaming

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk in de zin van de wet van 27 juni 1921. Haar maatschappelijke naam is "Vereniging van Fabrikanten en Invoerders van Wetenschappelijke, Medische en Controle Apparaten", afgekort Laborama.

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetei is gevestigd te 1731 Zellik, Z.1 Researchpark 310. De maatschappelijke zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats in België bij beslissing van de algemene vergadering. De vereniging ressorteert onder de rechtbanken van het arrondissement Brussel.

Artikel 3  Doel

De vereniging stelt zich tot doel:

1. de natuurlijke of rechtspersonen te groeperen die zich bezighouden met de constructie, de invoer of de fabrieksvertegenwoordiging betreffende de verkoop van apparaten, onderdelen of producten die gebruikt worden voor opzoekingen of controleverrichtingen binnen de medische, wetenschappelijke en technische sectoren;

2. bij haar leden de gevoelens van confraterniteit en van morele steun te bevorderen;

3. het in gemeenschap stellen van de individueel verkregen ervaringen, en zulks in het gezamenlijk belang van het beroep en van de verbruiker;

4. het bestuderen, het verdedigen, het beschermen en het ontwikkelen in het algemeen van de beroepsbelangen van de leden door het verrichten van alle werkzaamheden, opzoekingen, bemiddelingen, onderzoeken, studies en diensten van om het even welke aard die in deze activiteit zouden begrepen kunnen zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4; Duur

De vereniging is aangegaan voor onbepaalde duur.

TITEL II  DE LEDEN

Artikel 5 Leden

5.1 De vereniging is samengesteld uit 3 categorieën leden namelijk uit werkende leden, toegetreden leden en ereleden. In wat hieronder volgt, zal de term `lid' steeds verwijzen naar de 3 categorieën leden, uitgezonderd wanneer de categorieën leden expliciet worden genoemd.

5.2 Kunnen worden opgenomen als werkende leden: de natuurlijke of rechtspersonen die beroepsmatig actief zijn in of een vestiging hebben in België en waarvan de beroepsactiviteit overeenkomt met die als beschreven in artikel 3, 1°. De oprichters zijn werkend lid van rechtswege. De vereniging moet zijn samengesteld uit ten minste 3 werkende leden.

De werkende en toegetreden leden kunnen zich in secties verenigen.

5.3 Kunnen worden opgenomen als toegetreden leden : de natuurlijke of rechtspersonen die door hun activiteit, hun positie of hun bevoegdheid een belang vertonen voor de vereniging.

5.4 Kunnen worden opgenomen als ereleden: de natuurlijke of rechtspersonen die de vereniging wensen te ondersteunen door hun reputatie of de roi die ze spelen in de samenleving..

Artikel 6  Toetredingen

Iedere kandidaat die van de vereniging wenst deel uit te maken als werkend of toegetreden lid dient hiertoe een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist soeverein nopens de kandidaatstelling.

De raad van bestuur kan elk natuurlijk of rechtspersoon voorstellen als erelid voor een periode van 1 jaar die hernieuwbaar

De beslissingen van de raad van bestuur inzake toetreding tot de vereniging zijn niet vatbaar voor hoger beroep en dienen niet te worden gemotiveerd.

Door het feit van zijn toetreding zelf wordt de kandidaat geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te aanvaarden.

Artikel 7  Ontslag

Elk lid kan vrijelijk uit de vereniging treden door de loutere betekening van zijn ontslag per aangetekende brief aan de raad van bestuur. Het ontslag kan echter slechts ingaan nà het verstrijken van het dienstjaar waarin voormelde brief werd betekend.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn met onmiddellijke ingang, elk lid dat;

1. ophoudt een beroepsactiviteit uit te voeren zoals beschreven in 10 van artikel 3 van onderliggende statuten;

2. als rechtspersoon ophoudt wettig te bestaan;

3. gerechtelijk onbekwaam verklaard wordt, of in staat van onvermogen, of failliet verklaard wordt of tot een correctionele of criminele straf wordt veroordeeld wegens feiten die de eer, de goede naam of de rechtschapenheid aantasten;

4. weigert de verschuldigde bijdrage te betalen binnen de maand volgend op een per aangetekende brief verstuurde aanmaning;

Artikel 8  Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op soevereine wijze door de algemene vergadering worden uitgesproken bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting dient niet te worden gemotiveerd.

Artikel 9  Gevolgen

Het ontslagnemend of uitgesloten lid evenals de erfgenamen of de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geenszins enig recht doen gelden op het maatschappelijk kapitaal van de vereniging.

Zij kunnen geen aanspraak maken op de gehele of gedeeltelijke terugbetaling van de bijdragen, noch zullen zij de overlegging of de opvordering kunnen eisen van de rekeninguittreksels, de aangebrachte zegels, of eender welke inventaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIOD 2.2

TITEL III  BIJDRAGEN

Artikel 10 

10.1. Elk nieuw lid dient een eenmalig ingangsrecht te betalen dat wordt vastgesteld door de algemene

vergadering

10.2. Bovendien dient elk werkend of toegetreden lid een jaarlijkse bijdrage te betalen. Met bedrag van deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering op het ogenblik dat deze gevat is om uitspraak te doen over de begroting en de rekeningen. Deze jaarlijkse bijdrage kan echter in geen geval meer zijn dan tienduizend Euro.

De jaarlijkse bijdragen zijn vooraf betaalbaar, op eerste verzoek hiertoe van de vereniging.

Ieder werkend of toegetreden lid dat tot de vereniging toetreedt in de loop van een dienstjaar, zal voor dat jaar de verschuldigde bijdrage moeten betalen, evenwel berekend pro rata temporis vanaf de datum van het indienen van de kandidaatstelling.

De bijdrage is verschuldigd per volledig dienstjaar, ongeacht de datum van de uittreding, de uitsluiting of het overlijden van het betrokken lid,

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11  Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden van de vereniging.

Artikel 12 Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de vastlegging van hun vergoeding wanneer een vergoeding wordt toegekend, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de goedkeuring van de begrotingen en de jaarrekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk evenals eender elke andere bevoegdheid die uit de wet of de statuten voortvloeit.

Artikel 13 Oproeping

De raad van bestuur dient de algemene vergadering op te roepen, telkenmale het doel of het belang van de

vereniging dit vereist.

De oproeping tot bijwoning van de algemene vergadering geschiedt per gewone brief die wordt verzondén minstens acht kalenderdagen v66r de datum van de vergadering. Zij bevat de agenda.

Artikel 14 De gewone en bijzondere algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vereniging dient minstens eenmaal per jaar te worden opgeroepen, met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting evenals op het verlenen van de decharge aan de bestuurders in verband met hun opdracht. Deze vergadering dient uiterlijk op 31 mei van het jaar volgende op de afsluiting van het boekjaar samen komen.

Bovendien dient de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering op te roepen wanneer minstens 1/5e van de werkende leden van de vereniging hierom verzoekt. Zij dient dit te doen binnen de maand né ontvangst van de aanvraag hiertoe door voormelde leden.

Artikel 15  Agenda

De algemene vergadering kan zich slechts uitspreken over de onderwerpen die vermeld staan op de agenda en die tevens is weergegeven op de oproepingsbrieven. Niettemin wordt eik voorstel, dat door minstens 1/208 van de werkende leden is ondertekend, aan de agenda toegevoegd.

Artikel 16  Stemmen

Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De werkende leden kunnen zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Evenwel kan elk werkend lid hoogstens 2 volmachten onder zich houden.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij dit anders door de wet of de statuten is bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

4.

1 ,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17  Werking

17.1- De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij gebreke hieraan, door (één van de) ondervoorzitter(s), of, bij gebreke hieraan, door de ouderdomsdeken van de aanwezige leden.

17.2- De beslissingen van de algemene vergadering worden onder de vorm van processen verbaal opgetekend.

De in rechte over te leggen afschriften of uittreksels worden door de voorzitter of door 2 leden van de raad van bestuur ondertekend.

Onverminderd de wettelijk voorgeschreven publicatie, worden de besluiten van de algemene vergadering binnen de 4 weken na de algemene vergadering via gewone post aan de werkende leden meegedeeld. Derden, die van een wettig belang doen blijken, kunnen op aanvraag een uittreksel bekomen met de hun aanbelangende punten.

TITEL V  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18 - Samenstelling

18.1. De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een raad van bestuur die samengesteld is uit tenminste 3 bestuurders, die gekozen worden door de algemene vergadering op voorstel van de werkende leden die al dan niet in een sectie verenigd zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden.

Het aantal bestuurders is afhankelijk van het aantal werkende

Binnen de raad van bestuur wordt iedere sectie derhalve vertegenwoordigd door één bestuurder aan dewelke een (aantal) bestuurder(s) wordt toegevoegd, gelijk aan elke begonnen schijf van 10 werkende leden die de desbetreffende sectie onder haar telt. De bestuurders worden op voorstel van de desbetreffende sectie benoemd. De werkende leden die geen deel uitmaken van een sectie, worden vertegenwoordigd door een aantal bestuurders, gelijk aan elke begonnen schijf van 10 werkende leden die niet in een sectie verenigd zijn. Deze bestuurders worden op voorstel van elk werkend lid (al dan niet verenigd in een sectie) benoemd.

De bestuurders zijn verkozen voor 3 jaar, zij zijn herkiesbaar.

Slechts werkende leden van de vereniging die actief zijn binnen een bedrijf met een vestiging in België en minimaal 1 werknemer op een Belgische loonlijst hebben, kunnen worden verkozen tot bestuurder, Indien dit een rechtspersoon betreft, kan een al dan niet bezoldigd personeelslid worden aangeduid als bestuurder. Indien een fusie, opsforping, overname of eender andere gebeurtenis, tot gevolg zou hebben dat eenzelfde lid van de vereniging door meer dan één van diens personeelsleden zou vertegenwoordigd zijn binnen de raad van bestuur, kan enkel het eerst tot bestuurder verkozen personeelslid blijven verder zetelen in de raad van bestuur, waarbij de andere bestuurder(s) die behoren tot haar personeel geacht worden ontslagnemend te zijn.

Het mandaat van bestuurder eindigt:

- bij het verstrijken van de termijn van het mandaat

- bij het overlijden van de bestuurder

- bij opzegging van het arbeidscontract tussen de bestuurder en het werkende lid-moreel persoon dat hij op de raad van bestuur vertegenwoordigt

- bij het ontslag van de bestuurder, dat met een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging wordt meegedeeld

- bij afzetting, door de algemene vergadering beslist.

18.2 De raad kiest in haar midden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters.

Artikel 19 Bevoegd heidsdelegatie

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, evenals de bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen in het kader van het dagelijks bestuur, toevertrouwen aan één of meer van haar leden of nog aan één of meer derden.

Het mandaat van dagelijks bestuurder eindigt:

- bij het overlijden van de dagelijks bestuurder

- bij het ontslag van de dagelijks bestuurder, dat met een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt meegedeeld

- bij herroeping, door de raad van bestuur beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- De raad van bestuur kan bijzondere bevoegdheden toekennen aan één of meerdere personen naar

keuze.

Artikel 20- Bevoegdheid en Vertegenwoordiging

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht voor de bevordering, het beheer en het bestuur van de vereniging. Alles wat niet aan de algemene vergadering bij de wet of onderliggende statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering, valt onder haar bevoegdheid.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

Bovendien vertegenwoordigt zij de vereniging in en buiten rechte.

De vereniging wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden. Zij wordt bovendien, binnen de grenzen van hun mandaat, rechtsgeldig vertegenwoordigd door bijzondere volmachtdragers en door de dagelijks bestuurder.

Artikel 21 - Oproepingen en Vergaderingen

De raad van bestuur komt bijeen na oproeping op initiatief van de voorzitter, van de ondervoorzitter(s) of op initiatief van één derde van zijn leden. De oproeping gebeurt per fax, e-mail of per brief en dit, behoudens in geval van hoogdringendheid, minstens 5 dagen voor de datum van de vergadering..

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen waarbij minstens een meerderheid van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL VI- SECTIES

Artikel 22- Definitie en verwijzing

De vereniging is samengesteld uit secties die kunnen worden opgericht, gefusioneerd met andere secties of ontbonden door een beslissing van de algemene vergadering, genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze secties behandelen elk hun specifieke beroepskwesties.

De modaliteiten met betrekking tot deze secties worden geregeld in het huishoudelijk reglement. TITEL VII - BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23 - Maatschappelijk jaar

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

De raad van bestuur maakt de jaarrekeningen op van het vorig boekjaar en stelt de begroting van het volgende boekjaar voor, volgens de wettelijke voorschriften. In de loop van het eerste trimester volgend op de afsluiting van het boekjaar, legt de raad van bestuur deze ter goedkeuring voor aan de gewone algemene vergadering.

De stukken waarop de jaarrekeningen zijn gebaseerd kunnen door elk werkend lid worden ingezien op de maatschappelijke zetel van de vereniging, en dit gedurende twee weken vôôr de gewone algemene vergadering.

Het aannemen van de jaarrekeningen door de algemene vergadering geldt als decharge voor de raad van bestuur.

TITEL VIII- HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 24- Definitie en verwijzing

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering van de vereniging een huishoudelijk reglement

voorleggen.

Dit reglement kan aangepast of gewijzigd worden door een algemene vergadering die beraadslaagt bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de werkende aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL IX - ONTBINDING, VEREFFENING, REGELING VAN GESCHILLEN

Artikel 26 - Ontbinding

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering die

beraadslaagt op de wijze zoals voorgeschreven door artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Het overlijden of het ontslag van een werkend lid brengt geenszins de ontbinding van de vereniging met zich mee voorzover het aantal leden minstens gelijk blijft aan het wettelijk vereiste minimumaantal.

" s

i

Yoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 26- Vereffening

Ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanstellen, hun opdracht bepalen en hun bevoegdheden vaststellen. Nâ aanzuivering van het passief beslist de algemene vergadering welke bestemming wordt gegeven aan de goederen van de ontbonden vereniging. Bij gerechtelijke ontbinding zal hierover beslist worden door een buitengewone algemene vergadering, hiertoe

bijeen geroepen door de vereffenaars die door de Rechtbank zijn benoemd.

Na aanzuivering van het passief, worden de goederen van de ontbonden vereniging toegekend aan een vereniging met een gelijkaardig niet-lucratief doel.

Artikel 27- Slotbepaling

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderliggende statuten wordt geregeld bij de wet van 27 juni 1921

op de verenigingen zonder winstoogmerk.

 ----- --------

Samenstelling Raad van Bestuur:

Mandaat bestuurders:

Op de algemene ledenvergadering van 27 maart 2014, werden volgende 2 bestuurders herkozen,

conform de statuten van de vzvv,

- Frank HUBRECHTS (herkozen), Beekstraat 23, 9800 Deinze

- Alain VERVAECKE (herkozen), Zonieënwoudlaan 172, 1640 St Genesius Rhode

Wegens beëindiging van het arbeidscontract tussen volgende bestuurders en hun werknemers, maken zij de facto niet langer deel uit van de Raad van Bestuur van UDIAS:

- Guy DHONDT (VVVR International), Eikendreef 23, 9080 Lochristi

- Marcel DE VALCK (Waters), Sint-Hubertusstra.at 16, 1850 Grimbergen

De termijn van hun mandaat wordt vervolledigd door:

- Nico VAN STALLEN (VVVR international), J. Delcordestraat 25A, 1560 Hoeiraart, geboren te Vilvoorde op 24/02/1971

- Gerry HENDRICKX (Waters), De Mortel 27, 2930 Brasschaat, geboren te Tienen op 18/06/1971

Hebben hun ontslag gegeven als bestuurder::

- Alain VANHEMELRYCK, Rue du Petit Sart 7, 1300 Limai

- Johnny MOSSELMANS, Eikestraat 13, 9550 Steenhuize

De samenstelling van de Raad van Bestuur is nu als volgt:

1. Frank HUBRECHTS, Beekstraat 23, 9800 Deinze voorzitter

2. Alain VERVAECKE, Zonieënwoudlaan 172, 1640 St Genesius Rhode

3. Pascal GILLIOEN, Henri Dunantlaan 16, 8900 leper

4. Guy STUKKENS, Rue du Corroy 16, 1325 Chaumont-Gistoux

5. Renaat VAN GEEL, Waterheidestraat 30, 2880 Bornem

6. Christophe WESTERLINCK, Heidestraat 14, 9050 Gentbrugge

7. Carmen VAN WAEYENERGHE, Plein 35, 9970 Kaprijke

8. Nico VAN STALLEN, J. Delcordestraat 25A, 1660 Hoeilaart

9. Gerry FIENDRICKX, De Mortel 27, 2930 Brasschaat

Het dagelijks bestuur van de VZW wordt uitgevoerd dom

Myrjam Panis, Renkinstraat 71, 1030 Brussel

Guy Dhondt, Eikendreef 23, 9080 Lochristi wordt aangeduid als adviseur voor de federatie. De samenwerking wordt jaarlijks geëvalueerd en al dan niet hernieuwd

Volmachten

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur, Guy Dhondt en Myrjam Panis hebben de volmacht om ,

alle bankverrichtingen te ondertekenen, met dien verstande dat ten minste 2 volmachthouders hun akkoord

geven voor de uitvoering.

Een enkele handtekening is onvoldoende, tenzij bij overschrijvingen tussen UD1AS-rekeningen.

Myriam Pan is

Gedelegeerde dagelijks bestuur.

Hierbij neergelegd: gecoördineerde statuten cid 27/03/2014 in het Nederlands en het Frans

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/08/2013
ÿþY *13127 21*

IIN

Moo 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0 5 MUT 2013

e

Riv~~~~

~

Griffie

Ondernemingsnr : 0410.817.863

Benaming

(voluit) : Vereniging van Fabrikanten en Invoerders van Wetenschappelijke Medische en Controleapparaten

(verkort) : UDIAS

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Z.1 Researchpark, 310 - B-1731 Zetlik

Onderwerp akte : Herbenoemingen, statutenwijziging

Uittreksel uit de notulen van de algemene ledenvergadering dd 27.03.2013

Statutenwijziging

De leden worden geïnformeerd over de aanpassing van de statuten van UDIAS zoals hierna aangegeven:

Volgende artikels worden aangepast:

- Artikel 5, in casu paragraaf 5.2

Artikel 5 -- Leden - OUD

5.2 Kunnen worden opgenomen als werkende leden: de natuurlijke of rechtspersonen waarvan de

beroepsactiviteit overeenkomt met die als beschreven in artikel 3, 1°, De oprichters zijn werkend lid van

rechtswege, De vereniging moet zijn samengesteld uit ten minste 3 werkende leden..

De werkende en toegetreden leden kunnen zich in secties verenigen.

Nieuwe tekst: Wordt aangepast als volgt:

Artikel 5  Leden - NIEUW

5.2 Kunnen worden opgenomen als werkende leden: de natuurlijke of rechtspersonen die beroepsmatig actief zijn in of een vestiging hebben in België en waarvan de beroepsactiviteit overeenkomt met die als beschreven in artikel 3, 1°. De oprichters zijn werkend lid van rechtswege. De vereniging moet zijn samengesteld uit ten minste 3 werkende leden.

De werkende en toegetreden leden kunnen zich in secties verenigen.

- De Raad van Bestuur

Artikel 18  Samenstelling - OUD

18,1. De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een raad van bestuur die samengesteld is uit tenminste 3 bestuurders, die gekozen worden door de algemene vergadering op voorstel van de werkende; leden die al dan niet in een sectie verenigd zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het: aantal werkende leden.

Het aantal bestuurders is afhankelijk van het aantal werkende leden.

Slechts werkende leden van de vereniging kunnen worden verkozen tot bestuurder. Indien dit een rechtspersoon betreft, kan een al dan niet bezoldigd personeelslid worden aangeduid als bestuurder. Indien een fusie, opslorping, overname of eender andere gebeurtenis, tot gevolg zou hebben dat eenzelfde lid van de vereniging door meer dan één van diens personeelsleden zou vertegenwoordigd zijn binnen de raad van bestuur, kan enkel het eerst tot bestuurder verkozen personeelslid blijven verder zetelen in de raad van bestuur, waarbij de andere bestuurder(s) die behoren tot haar personeel geacht worden ontslagnemend te: zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

iuloD 2.2

Artikel 18  Samenstelling - NIEUW

18.1. De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een raad van bestuur die samengesteld is uit tenminste 3 bestuurders, die gekozen worden door de algemene vergadering op voorstel van de werkende leden die al dan niet in een sectie verenigd zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden.

Het aantal bestuurders is afhankelijk van het aantal werkende leden,

Slechts werkende leden van de vereniging die actief zijn binnen een bedrijf met een vestiging in België en minimaal 1 werknemer op een Belgische loonlijst hebben, kunnen worden verkozen tot bestuurder. Indien dit een rechtspersoon betreft, kan een al dan niet bezoldigd personeelslid worden aangeduid als bestuurder. Indien een fusie, opslorping, overname of eender andere gebeurtenis, tot gevolg zou hebben dat eenzelfde lid van de vereniging door meer dan één van diens personeelsleden zou vertegenwoordigd zijn binnen de raad van bestuur, kan enkel het eerst tot bestuurder verkozen personeelslid blijven verder zetelen in de raad van bestuur, waarbij de andere bestuurder(s) die behoren tot haar personeel geacht worden ontslagnemend te zijn.

De gecoordineerde statuten zijn bijgevolg als volgt:

GECOORDINEERDE STATUTEN dd 27103/2013

TITEL I  BENAMING- MAATSCHAPPELIJKE ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1  Benaming

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk in de zin van de wet van 27 juni 1921.

Haar benaming is « Vereniging van Fabrikanten en Invoerders van Wetenschappelijke, Medische en Controle Apparaten », afgekort UDIAS.

Artikel 2 -- Maatschappeliike zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1731 Zetlik, Z.1 Researchpark 310. De maatschappelijke zetel kan worden overgebracht naar iedere andere plaats in België bij beslissing van de algemene vergadering. De vereniging ressorteert onder de rechtbanken van het arrondissement Brussel.

Artikel 3 -- Doel

De vereniging stelt zich tot doel:

1. de natuurlijke of rechtspersonen te groeperen die zich bezighouden met de constructie, de invoer of de fabrieksvertegenwoordiging betreffende de verkoop van apparaten, onderdelen of producten die gebruikt worden voor opzoekingen of controleverrichtingen binnen de medische, wetenschappelijke en technische sectoren;

2, bij haar leden de gevoelens van confraterniteit en van morele steun te bevorderen;

3. het in gemeenschap stellen van de individueel verkregen ervaringen, en zulks in het gezamenlijk belang van het beroep en van de verbruiker;

4. het bestuderen, het verdedigen, het beschermen en het ontwikkelen in het algemeen van de beroepsbelangen van de leden door het verrichten van alle werkzaamheden, opzoekingen, bemiddelingen, onderzoeken, studies en diensten van om het even welke aard die in deze activiteit zouden begrepen kunnen zijn.

Artikel 4: Duur

De vereniging is aangegaan voor onbepaalde duur.

TITEL II  DE LEDEN

Artikel 5 - Leden

5.1 De vereniging is samengesteld uit 3 categorieën leden namelijk uit werkende leden, toegetreden [eden en ereleden, In wat hieronder volgt, zal de term 'lid' steeds verwijzen naar de 3 categorieën leden, uitgezonderd wanneer de categorieën leden expliciet worden genoemd.

5.2 Kunnen worden opgenomen als werkende leden: de natuurlijke of rechtspersonen die beroepsmatig actief zijn in of een vestiging hebben in België en waarvan de beroepsactiviteit overeenkomt met die als beschreven in artikel 3, 1°. De oprichters zijn werkend lid van rechtswege. De vereniging moet zijn samengesteld uit ten minste 3 werkende leden.

-r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De werkende en toegetreden leden kunnen zich in secties verenigen.

5.3 Kunnen worden opgenomen als toegetreden leden : de natuurlijke of rechtspersonen die door hun activiteit, hun positie of hun bevoegdheid een belang vertonen voor de vereniging.

5.4 Kunnen worden opgenomen als erereden: de natuurlijke of rechtspersonen die de vereniging wensen te ondersteunen door hun reputatie of de rol die ze spelen in de samenleving.

Artikel 6 -- Toetredingen

Iedere kandidaat die van de vereniging wenst deel uit te maken als werkend of toegetreden lid dient hiertoe een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist soeverein nopens de kandidaatstelling.

De raad van bestuur kan elk natuurlijk of rechtspersoon voorstellen ais erelid voor een periode van 1 jaar die hernieuwbaar is.

De beslissingen van de raad van bestuur inzake toetreding tot de vereniging zijn niet vatbaar voor hoger beroep en dienen niet te worden gemotiveerd.

Door het feit van zijn toetreding zelf wordt de kandidaat geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te aanvaarden.

Artikel 7  Ontslag

Elk lid kan vrijelijk uit de vereniging treden door de loutere betekening van zijn ontslag per aangetekende brief aan de raad van bestuur, Het ontslag kan echter slechts ingaan ná het verstrijken van het dienstjaar waarin voormelde brief werd betekend.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn met onmiddellijke ingang, elk lid dat:

1, ophoudt een beroepsactiviteit uit te voeren zoals beschreven in 1° van artikel 3 van onderliggende statuten;

2, als rechtspersoon ophoudt wettig te bestaan;

3. gerechtelijk onbekwaam verklaard wordt, of in staat van onvermogen, of failliet verklaard wordt of tot een correctionele of criminele straf wordt veroordeeld wegens feiten die de eer, de goede naam of de rechtschapenheid aantasten;

4. weigert de verschuldigde bijdrage te betalen binnen de maand volgend op een per aangetekende brief verstuurde aanmaning;

Artikel 8  Uitsluiting

De uitsluiting van een lid kan op soevereine wijze door de algemene vergadering worden uitgesproken bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting dient niet te worden gemotiveerd.

Artikel 9 -- Gevolgen

Het ontslagnemend of uitgestoten lid evenals de erfgenamen of de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geenszins enig recht doen gelden op het maatschappelijk kapitaal van de vereniging.

Zij kunnen geen aanspraak maken op de gehele of gedeeltelijke terugbetaling van de bijdragen, noch zullen zij de overlegging of de opvordering kunnen eisen van de rekeninguittreksels, de aangebrachte zegels, of eender welke inventaris,

TITEL III  BIJDRAGEN

Artikel 10 --

10.1, Elk nieuw lid dient een eenmalig ingangsrecht te betalen dat wordt vastgesteld door de

algemene vergadering

10.2. Bovendien dient elk werkend of toegetreden lid een jaarlijkse bijdrage te betalen. Het bedrag van deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering op het ogenblik dat deze gevat is om uitspraak te doen over de begroting en de rekeningen. Deze jaarlijkse bijdrage kan echter in geen geval meer zijn dan tienduizend Euro.

De jaarlijkse bijdragen zijn vooraf betaalbaar, op eerste verzoek hiertoe van de vereniging.

)

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

Ieder werkend of toegetreden lid dat tot de vereniging toetreedt in de loop van een dienstjaar, zal voor dat jaar de verschuldigde bijdrage moeten betalen, evenwel berekend pro rata temporis vanaf de datum van het indienen van de kandidaatstelling.

De bijdrage is verschuldigd per volledig dienstjaar, ongeacht de datum van de uittreding, de uitsluiting of het overlijden van het betrokken lid.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11  Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging.

Artikel 12 -- Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de vastlegging van hun vergoeding wanneer een vergoeding wordt toegekend, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de goedkeuring van de begrotingen en de jaarrekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk evenals eender elke andere bevoegdheid die uit de wet of de statuten voortvloeit.

Artikel 13  Oproeping

De raad van bestuur dient de algemene vergadering op te roepen, telkenmale het doel of het

belang van de vereniging dit vereist.

De oproeping tot bijwoning van de algemene vergadering geschiedt per gewone brief die wordt verzonden minstens acht kalenderdagen vôôr de datum van de vergadering. Zij bevat de agenda.

Artikel 14  De gewone en bijzondere algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vereniging dient minstens eenmaal per jaar te worden opgeroepen, tijdens het eerste trimester volgend op de afsluiting van het boekjaar, met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting evenals op het verlenen van de decharge aan de bestuurders in verband niet hun opdracht.

Bovendien dient de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering op te roepen wanneer minstens 115e van de werkende leden van de vereniging hierom verzoekt, Zij dient dit te doen binnen de maand ná ontvangst van de aanvraag hiertoe door voormelde leden.

Artikel 15  Agenda

De algemene vergadering kan zich slechts uitspreken over de onderwerpen die vermeld staan op de agenda en die tevens is weergegeven op de oproepingsbrieven. Niettemin wordt elk voorstel, dat door minstens 1120° van de werkende leden is ondertekend, aan de agenda toegevoegd.

Artikel 16  Stemmen

Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De werkende leden kunnen zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Evenwel kan elk werkend lid hoogstens 2 volmachten onder zich houden.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende [eden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij dit anders door de wet of de statuten is bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Artikel 17  Werking

17.1- De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij gebreke hieraan, door (één van de) ondervoorzitter(s), of, bij gebreke hieraan, door de ouderdomsdeken van de aanwezige leden.

17.2- De beslissingen van de algemene vergadering worden onder de vorm van processen verbaal opgetekend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De in rechte over te leggen afschriften of uittreksels worden door de voorzitter of door 2 leden van de raad van bestuur ondertekend,

Onverminderd de wettelijk voorgeschreven publicatie, worden de besluiten van de algemene vergadering binnen de 4 weken na de algemene vergadering via gewone post aan de werkende leden meegedeeld. Derden, die van een wettig belang doen blijken, kunnen op aanvraag een uittreksel bekomen met de hun aanbelangende punten.

TITEL V  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18  Samenstelling

18.1. De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een raad van bestuur die samengesteld is uit tenminste 3 bestuurders, die gekozen worden door de algemene vergadering op voorstel van de werkende leden die al dan niet in een sectie verenigd zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden.

Het aantal bestuurders is afhankelijk van het aantal werkende leden.

Binnen de raad van bestuur wordt iedere sectie derhalve vertegenwoordigd door één bestuurder aan dewelke een (aantal) bestuurder(s) wordt toegevoegd, gelijk aan elke begonnen schijf van 10 werkende leden die de desbetreffende sectie onder haar telt. De bestuurders worden op voorstel van de desbetreffende sectie benoemd. De werkende leden die geen deel uitmaken van een sectie, worden vertegenwoordigd door een aantal bestuurders, gelijk aan elke begonnen schijf van 10 werkende leden die niet in een sectie verenigd zijn. Deze bestuurders worden op voorstel van elk werkend lid (al dan niet verenigd in een sectie) benoemd,

De bestuurders zijn verkozen voor 3 jaar, zij zijn herkiesbaar.

Slechts werkende leden van de vereniging die actief zijn binnen een bedrijf met een vestiging in België en minimaal 1 werknemer op een Belgische loonlijst hebben, kunnen worden verkozen tot bestuurder. Indien dit een rechtspersoon betreft, kan een al dan niet bezoldigd personeelslid worden aangeduid als bestuurder, Indien een fusie, opslorping, overname of eender andere gebeurtenis, tot gevolg zou hebben dat eenzelfde lid van de vereniging door meer dan één van diens personeelsleden zou vertegenwoordigd zijn binnen de raad van bestuur, kan enkel het eerst tot bestuurder verkozen personeelslid blijven verder zetelen in de raad van bestuur, waarbij de andere bestuurder(s) die behoren tot haar personeel geacht worden ontslagnemend te zijn.

Het mandaat van bestuurder eindigt:

- bij het verstrijken van de termijn van het mandaat

bij het overlijden van de bestuurder

bij opzegging van het arbeidscontract tussen de bestuurder en het werkende lid-moreel

persoon dat hij op de raad van bestuur vertegenwoordigt

bij het ontslag van de bestuurder, dat met een aangetekend schrijven aan de voorzitter van

de vereniging wordt meegedeeld

bij afzetting, door de algemene vergadering beslist.

18.2 De raad kiest ln haar midden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters.

Artikel 19  Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, evenals de bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen in het kader van het dagelijks bestuur, toevertrouwen aan één of meer van haar leden of nog aan één of meer derden.

Het mandaat van dagelijks bestuurder eindigt:

bij het overlijden van de dagelijks bestuurder

bij het ontslag van de dagelijks bestuurder, dat met een aangetekend schrijven aan de

voorzitter van de raad van bestuur wordt meegedeeld

bij herroeping, door de raad van bestuur beslist,

De raad van bestuur kan bijzondere bevoegdheden toekennen aan één of meerdere personen naar keuze.

' c ~ MDD 2.2

Artikel 20  Bevoegdheid en Vertegenwoordiging

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide macht voor de bevordering, het beheer en het bestuur van de vereniging. Ailes wat niet aan de algemene vergadering bij de wet of onderliggende statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering, valt onder haar bevoegdheid.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

Bovendien vertegenwoordigt zij de vereniging in en buiten rechte

De vereniging wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden. Zij wordt bovendien, binnen de grenzen van hun mandaat, rechtsgeldig vertegenwoordigd door bijzondere volmachtdragers en door de dagelijks bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 21  Oproepingen en Vergaderingen

De raad van bestuur komt bijeen na oproeping op initiatief van de voorzitter, van de ondervoorzitter(s) of op initiatief van één derde van zijn leden. De oproeping gebeurt per fax, email of per brief en dit, behoudens in geval van hoogdringendheid, minstens 5 dagen voor de datum van de vergadering.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen waarbij minstens een meerderheid van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

TITEL VI -- SECTIES

Artikel 22- Definitie en verwijzing

De vereniging is samengesteld uit secties die kunnen worden opgericht, gefusioneerd met andere secties of ontbonden door een beslissing van de algemene vergadering, genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze secties behandelen elk hun specifieke beroepskwesties.

De modaliteiten met betrekking tot deze secties warden geregeld in het huishoudelijk reglement. TITEL VII  BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 23  Maatschappelijk jaar

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

De raad van bestuur maakt de jaarrekeningen op van het vorig boekjaar en stelt de begroting van het volgende boekjaar voor, volgens de wettelijke voorschriften. In de loop van het eerste trimester volgend op de afsluiting van het boekjaar, legt de raad van bestuur deze ter goedkeuring voor aan de gewone algemene vergadering,

De stukken waarop de jaarrekeningen zijn gebaseerd kunnen door elk werkend lid worden ingezien op de maatschappelijke zetel van de vereniging, en dit gedurende twee weken vôôr de gewone algemene vergadering.

Het aannemen van de jaarrekeningen door de algemene vergadering geldt als decharge voor de raad van bestuur,

TITEL VIII  HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 24  Definitie en verwjlzing

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering van de vereniging een huishoudelijk

reglement voorleggen.

Dit reglement kan aangepast of gewijzigd worden door een algemene vergadering die beraadslaagt bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de werkende aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

F Moo 2.2



Voorbehouden aart het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



TITEL IX  ONTBINDING, VEREFFENING, REGELING VAN GESCHILLEN

Artikel 25 -- Ontbindinci

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering

die beraadslaagt op de wijze zoals voorgeschreven door artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

Het overlijden of het ontslag van een werkend lid brengt geenszins de ontbinding van de vereniging met zich mee voorzover het aantal leden minstens gelijk blijft aan het wettelijk vereiste minimumaantal.





Artikel 26  Vereffening

Ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanstellen, hun opdracht bepalen en hun bevoegdheden vaststellen. Né aanzuivering van het passief beslist de algemene vergadering welke bestemming wordt gegeven aan de goederen van de ontbonden vereniging. Bij gerechtelijke ontbinding zal hierover beslist worden door een buitengewone algemene vergadering, hiertoe bijeen geroepen door de vereffenaars die door de Rechtbank zijn benoemd.

Na aanzuivering van het passief, worden de goederen van de ontbonden vereniging toegekend aan een vereniging met een gelijkaardig niet-lucratief doel.

Artikel 27  Slotbepalinct

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderliggende statuten wordt geregeld bij de wet van 27

juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Herbenoemingen raad van bestuur

De algemene vergadering van 27 maart 2013 hernieuwt voor 3 jaar het mandaat van:

Dhr. Marcel DE VALCK, Sint-Hubertusstraat 15, 1850 Grimbergen

Dhr, Guy Dhondt, Eikendreef 23, 9080 Lochristi

M. Guy Stukkens, Rue du Corroy 16, 1325 Chaumont Gistoux

Dhr. Renaat Van Geel, Waterheidestraat 30, 2880 Bornem

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

1, Dhr. Frank Hubrechts, Beekstraat 23, 9800 Deinze  voorzitter

2. Dhr. Pascal Gillioen, Henri Dunantlaan 16, 8900 leper

3. Dhr, Alain Vervaecke, Zoniënwoudlaan 172, 1640 Sint Genesius Rhode

4, M. Guy Stukkens, Rue du Corroy 16, 1325 Chaumont-Gistoux

5. Dhr, Guy Dhondt, Eikendreef 23, 9080 Lochristi

6. Dhr, Marcel De Valck, Sint-Hubertusstraat 15, 1850 Grimbergen

7, Dhr.Renaat Van Geel, Waterheidestraat 30, 2880 Bornem

8. Dhr. Christophe Westerlinck, Heidestraat 14, 9050 Gentbrugge

9. Mevr, Carmen Van Waeyenberghe, Plein 35, 9970 Kaprijke

10. M. Alain Vanhemelryck, Rue du Petit Sart 7, 1300 Limai

11. Dhr. Johnny Mosselmans, Eikestraat 131, 9550 Steenhuize

Het Dagelijks bestuur van de VZW wordt uitgevoerd door:

Mevr. Myrjam Panis, Renkinstraat 71, 1030 Brussel

Volmachten

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur en Mevrouw Myrjam Panis hebben de volmacht om alle benkverrichtingen te ondertekenen, met dien verstande dat ten minste twee voimachthouders hun akkoord geven voor uitvoering.

Een enkele handtekening is onvoldoende, tenzij bij overschrijvingen tussen UDIAS-rekeningen.

Myrjam Panis

Gedelegeerde dagelijks bestuur

Hierbij neergelegd: gecoördineerde statuten dd 27(03/2013 in het Nederlands en in het Frans

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/04/2012
ÿþe Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behoude

aan het

BelgiscE Staatsbit

*iaov1sas*





BRUSSEL

Griffie 1 0 APR 2012

Ondernemingsnr : 0410.817.863

Benaming

(voluit) : VERENIGING VAN FABRIKANTEN EN INVOERDERS VAN

WETENSCHAPPELIJKE MEDISCHE EN CONTROLEAPPARATEN

(verkort) : UDIAS

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Z.1 Researchpark 310  1731 Zellik

Onderwerp akte Benoeming - Herbenoeming

1. Uittreksel uit de Notulen van de Algemene ledenvergadering van 27.03.2012.

Mandaat bestuurders:

Op de algemene ledenvergadering van 27 maart 2012, werden de bestuurders herverkozen en

twee nieuwe bestuurders verkozen, conform de statuten van de vzw,

De samenstelling van de Raad van Bestuur is nu ais volgt:

Marcel DE VALCK

Sint-Hubertusstraat, 15

1850 GRIMBERGEN

Guy DHONDT

Eikendreef, 23

9080 LOCHRISTI

Alain VERVAECKE

Zonieënwoudlaan, 172

1640 St GENESIUS RHODE

Frank HUBRECHTS

Beekstraat 23

9800 Deinze

Alain Vanhemelryck

Rue du Petit Sart, 7

1300 Lima!

Pascal Gillioen

Henri Dunantlaan 16

8900 leper

Johnny Mosselmans

Eikestraat 131

9550 Steenhuize

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Voor-

behQden aan het Belgisch

Staatsblad

A

Guy Stukkens

Rue de Corroy, 16

1325 Chaumont-Gistoux.

Renaat Van Geel Waterheidestraat 30 2880 Bornem

Nieuwe bestuurders:

Christophe Westerlinck

Heidestraat 14

9050 Gentbrugge

Carmen Van Waeyenberghe

Kunstdal 21

9900 Eeklo

Het mandaat van bestuurder van Hugues Gilles en Erwin Debutte wordt niet verlengd.

2. Uittreksel uit de Notulen van de Vergadering Raad van Bestuur 27.03.2012.

De Raad van Bestuur heeft het mandaat van de heer Frank Hubrechts als voorzitter van UDIAS verlengd.

3. Volmachten voor banken

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur, en Mevrouw Myrjam Ranis hebben de volmacht om alle bankverrichtingen te ondertekenen, met dien verstande dat ten minste twee van deze voimachthouders hun akkoord voor uitvoering geven.

4. Dagelijks bestuur

Mandaat voor het dagelijks bestuur van de vereniging wordt verleend aan PANIS, Myrjam, geboren te Genk op 24 september 1959, woonachtig te 1030 Brussel, Renkinstraat 71.

17/06/2011
ÿþMOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B

r" S`

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1II 1111 ~uuiuir~Wiu~uMu~

+11090696*

~

~~~SSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0410.817.863

Benaming

(voluit) : VERENIGING VAN FABRIKANTEN EN INVOERDERS VAN

WETENSCHAPPELIJKE MEDISCHE EN CONTROLEAPPARATEN

(verkort) : UDIAS

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Z.1 Researchpark, 310  1731 Zetlik

Onderwerp akte : Herbenoemingen

Uittreksel uit de Notulen van de Algemene Veroaderino van 31 maart 2011

Mandaat bestuurders :

Op de algemene ledenvergadering van 31 maart 2011, werden de bestuurders herverkozen, conform de:

statuten van de vzw.

De samenstelling van de Raad van Bestuur is nu als volgt :

Marcel DE VALCK, Sint-Hubertusstraat, 15, 1850 GRIMBERGEN

Guy DHONDT, Eikendreef, 23, 9080 LOCHRISTI

Alain VERVAECKE, Zonieënwoudlaan, 172, 1640 St GENESIUS RHODE

Frank HUBRECHTS, Beekstraat 23, 9800 Deinze

Hugues GILLES, Av de l'Escrime 16, 1150 Bruxelles

Erwin Debutte, Doktor O. De Gruyterstratt 25, 9820 Merelbeke

Alain Vanhemelryck, Rue du Petit Sart, 7, 1300 Limai

Pascal Gillioen, Henri Dunantlaan 16, 8900 leper

Johnny Mosselnians, Eikestraat 131, 9550 Steenhuize

Guy Stukkens, Rue de Corroy, 16, 1325 Chaumont-Gistoux.

Renaat Van Geel, Waterheidestraat 30, 2880 Bornem

Uittreksel uit de Notulen van de Vergaderino_Raad van Bestuur 31/03/2011

De Raad van Bestuur heeft het mandaat van de heer Frank Huybrechts als voorzitter van UDIAS verlengd.

Volmachten voor banken

De bovenvermelde leden van de Raad van Bestuur, en de heer Willy Steizer hebben de volmacht om alle bankverrichtingen te ondertekenen, met dien verstande dat ten minste twee van deze volmachthouders hun akkoord voor uitvoering geven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING VAN FABRIKANTEN EN INVOERDERS VAN…

Adresse
Z 1 RESEARCHPARK 310 1731 ZELLIK

Code postal : 1731
Localité : Zellik
Commune : ASSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande