VERTHIGO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VERTHIGO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 838.199.863

Publication

10/08/2011
ÿþ Mol 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iiiasivs"

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Rechtsvorm :

Zetel :

29JUIL. 2011

Griffie

g63

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

V

beh

aa

Bel

stag

VERTHIGO

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

1755 Gooik, Frankrijkstraat 10

Onderwerp akte : Oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Frederik HANTSON te Gooik op 28 juli 2011, ter registratie aangeboden dat een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht:

" 1. De vennootschap bekleedt de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid., Haar naam luidt: VERTHIGO.

2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1755 Gooik, Frankrijkstraat 10,

3. De vennootschap werd voor een onbepaalde duur aangegaan vanaf 28 juli 2011.

4. Oprichter: De heer Thienpont Hugo Jean Arthur, (1K. 591-3003987-96  NN. 61.08.20 449-94) geboren te: Ninove op 20 augustus 1961, Belg, echtgescheiden, met woonplaats te 1755 Gooik, Frankrijkstraat 10.

5. Het kapitaal werd vastgesteld op 200.000,00 euro, vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen,; op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/tweehonderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

6. Op de kapitaalaandeten wordt als volgt ingeschreven:

Inbreng in natura van onroerend goed

De heer Thienpont voornoemd, verklaart bij deze inbreng te doen in de vennootschap van het hierna beschreven onroerend goed.

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in het verslag van de burgerlijk vennootschap onder de;" vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Ben Lanckman & C°, Bedrijfsrevisoren", gevestigd te 9400-Ninove, Aalstersesteenweg 109, alhier vertegenwoordigd door de heer Ben Lanckman,: bedrijfsrevisor.

De besluiten luiden als volgt:

"VII. BESLUIT VAN DE BEDRIJFSREVISOR

Ondergetekende Ben Lanckman, bedrijfsrevisor, vennoot van Ben Lanckman & C°, Bedrijfsrevisoren, Burg.: Venn. BVBA, met zetel te 9400 Ninove, Aalstersesteenweg 109, aangesteld op 20 april 2011 overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen door de oprichter -de heer Hugo TH1ENPONT- verklaart dat hij uit zijn onderzoek van de inbreng in natura ter gelegenheid van de voorgenomen oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VERTHIGO waarvan de zetel zal worden gevestigd te 1755' Gooik, Frankrijkstraat 10, het volgende kan besluiten :

Voorafgaandelijk

" Dat op basis van de voorgenomen verrichting het geplaatst kapitaal van de op te richten besloten

" vennootschap 200.000,00 EUR zal bedragen, vertegenwoordigd door 200 aandelen zonder vermelding van een nominale waarde, volledig volstort.

" Dat de oprichter verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de. bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

" Dat de opdracht van ondergetekende er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de

rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Tot besluit :

1. Dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der: Bedrijfsrevisoren inzake de inbreng in natura.

2. Dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

3. Dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven: aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

4. De werkelijke vergoeding als tegenprestatie voor de inbreng in natura voor een waarde van 396.000,00, EUR wordt vastgesteld als volgt :

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

" toekenning van 200 aandelen zonder nominale waarde, volledig volstort, aan de heer Hugo THIENPONT ;

" inschrijving op de lopende rekening van de inbrengende partij in de boeken van de op te richten besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid van een schuld ad. 196.000,00 EUR betaalbaar aan de inbrenger

; volgens het project van voorgenomen verrichtingen is deze schuld rentegevend.

Ninove, 6juni 2011

Ben Lanckman & C°, Bedrijfsrevisoren, Burg. Venn. BVBA

Vertegenwoordigd door Ben Lanckman, Bedrijfsrevisor-vennoot".

Overeenkomstig de wet heeft de oprichter eveneens een bijzonder verslag opgesteld waarin hij uiteenzet

waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap,

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van

de oprichters zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie

van de akte.

Beschrijving van het onroerend goed

1. Beschrijving van de eigendommen die worden ingebracht

De heer Thienpont voornoemd, verklaart nagemeld goed in de vennootschap in te brengen:

GEMEENTE GOOIK  vierde afdeling - Oetingen

a) Een building met aanhorigheden op en met grond, gelegen aan de Vollezelestraat 46, gekadastreerd volgens titel en recent kadastraal uittreksel, Sectie A nummer 445 S met een oppervlakte van achtenzeventig centiaren (78ca).

b) Een magazijn met aanhorigheden op en met grond, gelegen aan de Vollezelestraat 46+, gekadastreerd volgens titel en recent kadastraal uittreksel, Sectie A nummer 445 T met een oppervlakte van vierentwintig aren twee centiaren (24a 02ca).

Zoals dit eigendom beschreven en gewaardeerd wordt in het voormeld verslag van de heer Lanckman, bedrijfsrevisor, tegen een inbrengwaarde van driehonderd zesennegentigduizend euro (¬ 396.000).

7. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

8. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

9. Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

ingeval er twee (2) zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie (3) of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kostenloze titel wordt uitgeoefend. Indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, dan kan de vergoeding van de zaakvoerder zowel geschieden via een geldelijke toelage, als via voordelen in natura en dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis-en verplaatsingskosten.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

HOOFDSTUK VI. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS ÉÉN VENNOOT TELT.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Ingeval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

van hun rechten in de nalatenschap, en dit op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

In afwijking van de alinea die voorafgaat, oefent hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van een enige vennoot de rechten uit die zijn verbonden aan die aandelen.

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 8 van deze statuten niet van toepassing.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 23 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

10. De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2 ° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

11. De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

Het beheer van roerend en onroerend vermogen in het algemeen en in het bijzonder de aankoop, verkoop, de promotie, het beheer, de renovatie, de inrichting, de decoratie, het bouwen en verbouwen, verhuren van onroerende goederen.

De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, voor eigen rekening, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen en in het algemeen, aile intellectuele, commerciële of financiële handelingen verrichten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Zij mag aile roerende of onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennootschap mag het bestuur waarnemen en toezicht en controle uitoefenen over alle vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag alle leningen, van gelijk welke vorm en gelijk welke duur, aan deze laatsten toestaan.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschap of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkwaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van het maatschappelijk doel te bevorderen.

Tevens, in eigen naam en voor eigen rekening: het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen han delszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in hei algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

12. De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand juni om twintig uur (20.00).

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2 §4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BENOEMING VAN EEN NIET STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet statutaire, zaakvoerder, en dit voor ; onbepaalde duur: de heer Thienpont Hugo Jean Arthur, professor doctor ingenieur, geboren te Ninove op 20 augustus 1961, wonende te 1755-Gooik, Frankrijkstraat 10.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

OVERNEMING VAN DE VERBINTENISSEN NAMENS DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Ondergetekende Notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan lot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld " vóór de ondertekening van de oprichtingsakte.

Dienaangaande verklaren de oprichters, dat de verrichtingen die werden gesteld door de oprichters vóór de oprichting en de verrichtingen die sinds de oprichting zullen worden gesteld tot de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en worden aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting, en de verbintenissen die eruit voortvloeien, worden geacht van het begin af, te zijn aangegaan door de vennootschap die bij deze werd opgericht.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de comparanten op dit moment geen commissaris te benoemen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend twaalf (3111212012)

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien (2013).

i VOLMACHT FORMALITEITEN

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de zaakvoerder, evenals aan mevrouw De Nul Anne, zaakvoerder Anbofisc bvba, met zetel te 1750 Lennik, Ninoofsesteenweg 219 als aan de bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij alle diensten.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Afgeleverd op ongezegeld papier bestemd voor de publicatie in de bijlage van het Belgisch Staatsblad

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Tegelijk hiermee neergelegd : - expeditie van de akte oprichting

- verslag van de bedrijfsrevisor

- bijzonder verslag van de oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 22.06.2016 16214-0215-011

Coordonnées
VERTHIGO

Adresse
FRANKRIJKSTRAAT 10 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande