VERZICHT

Société en commandite simple


Dénomination : VERZICHT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.937.927

Publication

30/12/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod 2.1

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd bar griffie der Rechtbank van Kociphande

te Leuven, de 4 9 DEC. 2011 DE GRIFFIER,

Griffie

11111@l11111f111111121111.1111111

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VERZICHT

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Wijgmaalsesteenweg 108 a te 3012 Wilsele

Onderwerp akte : oprichting

STANDREGELEN EN STATUTEN VAN GEWONE COMMANDITAIRE

VENNOOTSCHAP VERZICHT

Hoofdstuk 1 Benaming, zetel, doel, duur

Artikel : Benaming :

De ondertekenende oprichters verklaren onder hen een gewone commanditaire vennootschap op te richten met de maatschappelijke benaming VERZICHT.

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel : De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Wijgmaalsesteenweg 108 a , 3012 Wilsele en kan bij beslissing van de werkende vennoot of vennoten overgebracht worden naar elke andere plaats in België. Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal worden bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De werkende vennoot of vennoten mogen ook bijhuizen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland.

Artikel 3 : Doel : De vennootschap heeft tot doel : Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het leveren van diensten onder de vorm van beheer (management), bestuur en advies, in de meest ruime betekenis, aan vennootschappen en alle andere ondernemingen en organisaties. Ondememing in onroerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, het verlenen en ontvangen van opstalrecht, vruchtgebruik en erfpacht, het doen bouwen en verbouwen, de renovatie, de procuratie en het makelen in onroerende goederen, evenals alle andere onroerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis, met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering. Onderneming in lichamelijke en onlichamelijke roerende goederen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, het beheer, de valorisatie, de huur en verhuur, het in leasing geven of nemen, de ruiling, de procuratie en het makelen in enerzijds installaties, machines, uitrusting, meubilair en rollend materieel en anderzijds concessies, octrooien, licenties, knowhow, merken en soortgelijke rechten, evenals alle andere roerende (ver)handelingen in de meest ruime betekenis. Onderneming in geldbeleggingen, wat onder meer omvat: de verwerving, de vervreemding, de ruiling, het beheer, de valorisatie, de procuratie en het makelen in aandelen, obligaties, kasbons en alle andere financiële instrumenten, evenals alle andere vormen van belegging van vermogens, met uitsluiting van de activiteiten die onderworpen zijn aan een bijzondere reglementering. Het verstrekken van leningen en voorschotten aan natuurlijke personen en rechtspersonen met uitsluiting van de activiteiten die zijn onderworpen aan een bijzondere reglementering. Participatieondememing, wat onder meer omvat: het deelnemen in de oprichting, de ontwikkeling, de omvorming en de controle van alle ondernemingen en organisaties, Belgische of buitenlandse, commerciële, financiële, industriële en alle andere; de verwerving van eender welke titels of rechten door middel van participatie, inbreng, onderschrijving, koop, aankoopoptie, verhandeling, of op iedere andere wijze. Het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

verlenen aan de ondernemingen en organisaties waarin zij deelneemt, alsook in alle andere ondernemingen en organisaties, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij financieel, met inbegrip van borgstellingen, ontleningen, of hypotheken en inpandgevingen van onroerende goederen; het uitoefenen van bestuursmandaten; het verlenen van consultancy en engineering bijstand. Tussenpersoon in de handel, als makelaar in goederen, als zelfstandige handelsvertegenwoordiger en als commissionair; het zelf produceren en handel drijven zonder enige beperking. Internationale dealerpotitiek, internationaal productbeleid, internationale marketing, internationale sales, alsmede consolidatie en coordinatie daaronder met name begrepen het beheer van de administratieve en personeelsaangelegenheden, algemene en juridische zaken en concernplanning. De vennootschap kan alle verrichtingen doen van industriële, commerciële, financiële, producerende, burgerlijke, beherende, roerende of onroerende aard, die verband houden met de verwezenlijking, de uitbreiding of de vergemakkelijking van haar doel. Het doel zoals hiervoor bepaald kan worden uitgeoefend in België en in het buitenland, voor eigen rekening of door middel van derden en/of tussenpersonen. De vennootschap mag haar werking uitoefenen op alle plaatsen, op alle wijzen en volgens de methoden die zij goedvindt. Devennootschap kan zowel in het binnen als in het buitenland, alle handels en financiële, industriële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die van aard zijn om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, uit te breiden of te vergemakkelijken, en in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel en met alle gelijkaardige of verbandhoudende doelen. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven. Deze deelneming kan geschieden door overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook. Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven. Deze deelneming kan geschieden door overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook. Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt heden opgericht voor onbepaalde duur en kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering getroffen met bijzondere meerderheid. De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamheid, het faillissement of de staat van kennelijk onvermogen van één der vennoten, zowel werkende als stille.

Hoofdstuk Il : Maatschappelijk kapitaal Aansprakelijkheid Deelbewijzen

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op duizend vijfhonderd EURO vertegenwoordigd door 100 aandelen. Het maatschappelijk kapitaal is volledig in baar geld als volgt onderschreven: Werkende vennoot: Vanwesenbeeck Daniëlle, Achturenstraat 97 te Leuven ; Stille vennoot

Aemouts Werner, Achturenstraat 97 te Leuven zodat een totaal bedrag van duizend vijfhonderd EURO (1500 EURO) onmiddellijk ter beschikking van de vennootschap gesteld werd en gestort werd op een bankrekening .

Artikel 6 : Aansprakelijkheid

Alle ondertekenende stille vennoten zijn beperkt hoofdelijk aansprakelijk ten belope van hun inbreng in de vennootschap. De ondertekenende werkende vennoot is onbeperkt hoofdelijk aansprakelijk.

Artikel 7 : Afstand van deelbewijzen : De afstand van deelbewijzen is vrij onder stille vennoten indien de overdracht of afstand gebeurt overeenkomstig de voorschriften van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. De vermelding van de overdracht in het aandelenregister is een voldoende bewijs ten opzichte van de vennootschap. De afstand of overdracht aan derden kan alleen gebeuren nadat de aandelen zijn aangeboden aan de stille vennoten tegen boekwaarde en enkel met het algemeen akkoord van de andere stille vennoten. Indien deze hun weigering kenbaar maken is de overdracht vrij. De vennoot die wenst over te dragen of af te staan zal de andere vennoten hiervan in kennis stellen bij een ter post aangetekend schrijven waarna zij één maand de tijd krijgen om hun weigering kenbaar te maken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 : Overlijden van een stille vennoot : Het overlijden van een stille vennoot heeft nooit de ontbinding van de vennootschap tot gevolg; deze blijft verder bestaan met de erfgenamen van de overledene. De erfgenamen of/en schuldeisers van een stille vennoot kunnen nooit de zegels laten leggen en zelfs op geen enkele manier de werking van de maatschappij verhinderen of belemmeren. Wanneer een aandeel opgesplitst is onder meerdere erfgenamen zullen deze onder hen noodzakelijkerwijze iemand aanduiden die het aandeel in de vennootschap zal vertegenwoordigen.

Artikel 9 : Overlijden van een werkende vennoot : Het overlijden, de onbekwaamverklaring of nog het ontslag van een werkende vennoot heeft nooit de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. In dat geval zal een buitengewone algemene vergadering kunnen bijeengeroepen worden op verzoek van een stille vennoot op dezelfde wijze als uiteengezet in artikel 14 hierna die onmiddellijk een nieuwe werkende vennoot zal aanduiden, hetzij gekozen onder zijn vennoten, hetzij een derde die door de vergadering van medevennoten zal aangenomen worden, inbegrepen eventueel de erfgenamen van een overledene wanneer deze reeds toegelaten werden door de algemene vergadering en reeds stille vennoot geworden zijn. Artikel 8. is natuurlijk ook van toepassing om de eventuele vorderingen van erfgenamen en schuldeisers te regelen van een werkende vennoot ten overstaan van de vennootschap.

Hoofdstuk III: Bestuur

Artikel 10: Bestuur van de vennootschap : De vennootschap wordt bestuurd door een werkende vennoot die de meest uitgebreide machten heeft om de vennootschap ten overstaan van derden te verbinden en dit zowel in als buiten rechte. Hij mag alle daden van administratieve aard en beschikking stellen die nodig, nuttig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van de handelingen waarvoor de wet of deze statuten de algemene vergadering als exclusief beslissend orgaan voorschrijft.

Artikel 11: Volmachten : De werkende vennoot mag volmachten geven aan bijzondere volmachtdragers of derden in het raam van zijn bevoegdheid, beperkt tot één of meerdere rechtshandelingen of tot een bepaalde reeks van rechtshandelingen.

Artikel 12: Volmachten met gerechterlijk karakter

Gerechtelijke akties zowel als eiser als verweerder die gesteld zullen worden ten overstaan van de vennootschap, vervolgingen en naarstigheden van een werkende vennoot, een directeur of een bijzondere gevolmachtigde in het raam van hun opdracht, zullen telkens moeten voorzien zijn van een speciale volmacht voor elke aktie of handeling afzonderlijk.

Artikel 13 : Bijzondere volmachten :

Behoudens bijzondere volmachten aan derden zoals uiteengezet in artikel 11 hiervoor, zullen alle akties van de vennootschap die verbintenissen met zich meebrengen, de handtekening van de werkende vennoot dienen te dragen.

Hoofdstuk IV : De Algemene vergadering

Artikel 14: Samenstelling Bevoegdheden Bijeenroeping

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen tenzij de statuten of de wet een bijzondere meerderheid voorschrijven. Elk aandeel geeft recht op één stem. Alle beslissingen zijn bindend voor alle vennoten zelfs die niet aanwezig, andersdenkend of onbekwaam zijn. Elke vennoot mag zich, overeenkomstig de bepalingen van de Vennootschappenwet, laten bijstaan door een lid van het Instituut der Boekhouders (BIBF) of een Accountant (IAB). De kosten die aan deze bijstand verbonden zijn, vallen ten laste van de vennootschap. Ieder jaar wordt op de tweede dinsdag van de maand mei om veertien uur een algemene vergadering der vennoten gehouden ter maatschappelijke zetel of op een plaats door de werkende vennoot voorgesteld en waartegen vanwege de stille vennoten geen verzet is gesteld. Indien deze dag een feestdag is zal de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats vinden. De dagorde zal worden bekend gemaakt en aan alle stille vennoten verstuurd worden door de werkende vennoot. Hij zal er tevens voor zorgen dat alle beslissingen worden opgetekend in een proces verbaal die ingeschreven worden in een daartoe bestemd speciaal register. Dit proces verbaal wordt door alle aanwezige vennoten ondertekend ten laatste op de volgende vergadering. De werkende vennoot is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen op aanvraag van een stille vennoot die dit wenst en dit kenbaar gemaakt heeft in een ter post verzonden aangetekend schrijven waarin hij de te bespreken punten in een dagorde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

bekend maakt. Deze buitengewone algemene vergadering dient plaats te hebben binnen de tien kalenderdagen na ontvangst van het verzoek.

Hoofdstuk V: Inventaris Balans Winstverdeling

Artikel 15: Inventaris en balans

Het maatschappelijk jaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Ieder jaar zal de werkende vennoot op 31 december een omstandige inventaris opstellen inhoudende de aanwijzing, van alle roerende en onroerende goederen alsook de waarde ervan evenals de baten en schulden van de vennootschap met als bijlage een lijst van alle verbintenissen dewelke door de vennootschap werden aangegaan. Tevens maakt de werkende vennoot een jaarrekening op bevattende de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel. Al deze stukken worden opgesteld overeenkomstig de wetgeving van 17 juli 1975 op de boekhouding en jaarrekening van ondernemingen en haar uitvoeringsbesluiten. Wat de vennootschap betreft die niet aan voorgaand lid onderworpen zijn moeten de afschrijvingen, waardeverminderingen en dekkingen voor risiko's en lasten worden uitgevoerd volgens de door de werkende vennoot voorgestelde

waarderingsregels. Deze stukken zullen de algemene vergadering inzicht geven In de vennootschap ter ontlasting van de werkende vennoot of vennoten.

Het eerste boekjaar begint bij oprichting en eindigt op 31 December 2012 met dien verstande dat het alle verrichtingen zal omvatten die sinds

1 Juni 2011 voor rekening van de vennootschap in oprichting gedaan werden.

Artikel 16: Resultatenverdeling

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed ais volgt:

5 % aan de wettelijke reserve zoals de wet het voorschrijft totdat 10

van het maatschappelijk kapitaal bereikt is het saldo wordt toegewezen volgens de beslissing van de algemene vergadering. Het behoort tot de prerogatieven van de algemene vergadering om over de bestemming van dit restant van het batig saldo een beslissing te treffen.

Hoofdstuk VI: Ontbinding Vereffening

Artikel 17: Ontbinding

Iedere vennoot kan op de algemene vergadering de ontbinding van de vennootschap eisen wanneer 75 % van het maatschappelijk kapitaal opgebruikt is of om reden van grove nalatig heid en misverstanden onder de vennoten.

Het staat de overige aandeelhouders echter volledig vrij de vennootschap van de vennoten die ze niet meer wensen verder te zetten, over te nemen.

Artikel 18: Liquidatie of vereffening

De liquidatie van de vennootschap zal verzekerd worden door de werkende vennoot of door een vereffenaar die door de algemene vergadering zal worden aangesteld. Alle kosten verbonden aan het mandaat van deze vereffenaar komen ten laste van de vennootschap in vereffening.

Hoofdstuk VII Overgangsbepalingen

Artikel 19: Overgangsbepalingen

In algemene vergadering zijn de vennoten samen gekomen onmiddellijk na de oprichting van de gewone commanditaire vennootschap VERZICHT op dezelfde datum en zonder bijeenroeping.

Met eenparigheid van stemmen wordt beslist:

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

" 'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Aernouts Werner te benoemen als stille vennoot

Vanwesenbeeck Daniëlle te benoemen als werkende vennoot

de mandaten zijn onbezoldigd.

Bepalingen in deze statuten dewelke verplichtend gesteld worden door de Wetboek Vennootschappen doch niet in deze statuten zijn opgenomen maken hiervan integraal deel uit. Bepalingen in deze statuten dewelke strijdig zouden zijn met de bepalingen van de wet worden door deze laatste vervangen met uitzondering van deze met betrekking tot de hoofdelijke aansprakelijkheid der vennoten.

Opgemaakt te Wilsele op 8 November 2011

Vanwesenbeeck Daniëlle Aernouts Wemer

Coordonnées
VERZICHT

Adresse
WIJGMAALSESTEENWEG 108 A 3012 WILSELE

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande